Jump to content



Кой трябва да движи промяната в поп - фолка ?


Кой трябва да движи промяната в поп - фолка ?  

111 потребители гласуваха

Нямате права да гласувате или да виждате резултатите от тази анкета. Ако искате да дадете своя глас, абонирайте се за клуба или темата. Моля, впишете се в сайта или се регистрирайте, за да гласувате в анкетата.

Препоръчани коментари

Всички виждаме, че в поп - фолка има много проблеми. Има категоричен спад на интереса, олекване на статуквото и еднообразие в песните, звученето, посланията, дори клиповете. Според вас как може да се промени това и кой от изпълнителите има силата да движи промяната ? Ако не намирате човека в анкетата, гласувайте за друг.

 

И накрая искам да ви споделя, че котката (Митко Пайнера) не му пука какво мислят мишките за него, но много мишки могат да изядат котка.

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • Отговори 50
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

Топ коментиращи в тази тема

Аз гласувах така:

 

Галена и Преслава & Фики и Гальо при младите, защото те са лидерите там. Те налагат звученето и са най - актуалните имена.

 

За другият таргет Ивана и Глория може да развиват концертна дейност с беднове и така да върнат част от аудиторията, която все по малко се вълнува от чалгата.

Link to comment
Сподели в други сайтове

На този етап само Галена може да си позволи нещо подобно - може да се каже, че е на върха и има средствата да прави модерни и различни проекти.

Иначе някаква по-забележима промяна трябва да бъде задвижена от самите продуценти и всички топ изпълнители.

image.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

Преслава. Правила го е неведнъж с песни като "Лъжа е", а и в момента в едни от последните си песни от Велислав Драганински "Моето слабо място", "Нашето любов е" и "На тебе не отказвам" - като звучене. Върви добре, но не може само еднообразие. За концертна дейност също. Като мога да посоча още много имена, не е нужно да са само актуалните такива. Певици доказали се във времето като Глория, Ивана и други също могат да диктуват, защото имат публика. Актуални имена днес като Галена, Галин. Нови имена и такива, които сега ги забелязват и харесват. Въобще всеки един трябва да се старае.

Стилът в последните денс парчета на Мария. Имена като нея, Анелия и Емилия, които публиката обича и са актуални вече толкова години.

image.jpg.62e5dcb4645c5400d838b8c6f96e9856.jpg

 

Пожелай му "Да гори в любов"! :wub_anim:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Промяната трябва да тръгне от топ изпълнителите - Галена, Преслава, Галин. От по-старата генерация Глория и ДесиСлава също са запазили някакви позиции и имат твърда фенска маса, така че могат да се опитат да дадат друга насока в поп фолка.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Предлагам първо да се вникне в идеята на анкетата и след това да се гласува. Разбира се, че актуалните трябва да се съвземат и да започнат да правят песни, които да останат във времето, а не след броени часове да са забравени и почитателите да искат вече нови. Разбира се, че те трябва да направят промяната, защото основно те са слушани и младите им подражават и от тях трябва да тръгне промяната. Да обърнат внимание на концертната дейност, на излизането от клубовете, защото виждаме какво се случва на големите сцени. В клуба, в Youtube и Сигнал точка бе ге сме много вървежни, ама в залите, където трябва да съберем хора и да се докажем сме кръгла нула... кръгла нула без да преувеличаваме.
Link to comment
Сподели в други сайтове

Галена и Галин. Другите предлагат претоплена манджа - един път става, друг път - не, но си остава претоплена.

qp3wk4.jpg

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Тук не съм и очаквал нещо друго освен всеки да си подкрепи любимеца. Пф. Актуалните имат най-голямо значение за жанра - каквото предложиш, това ще се консумира. Публиката е както я научиш. Доказвала е, че може да оцени всичко. Рецепта за хит няма. За мен е по-важното да се правят квалитетни песни, защото в последните години жанрът адски олекна в очите дори на собствената си аудитория, която понастоящем се изразява най-вече в кифли и мангали, а преди имаше цели семейства. Много голяма вина имат актуалните, защото залагат повече на комерса, а това омръзна. Малко да сменят плочата вече чисто тематично.

Трябва да започне да се налага концертна дейност на живо. Нека взимат пример от Глория кое как се прави в това отношение. Хиперпродукцията вече е отживелица. Мазните отсвири се надявам все по-малко да стават, както и текстове за изневери, отмъщение, бивши, кучки и боклуци. И малко да започнат да се различават един от друг и да не работят по норми и канони. Това е музика и изкуство преди всичко. Видяхме, като мислят за кинтите, до къде го докараха.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Никой от изброените не може да донесе Промяната с главно П. Една част са изпълнители, преминали зенита на популярността си, другата, по-голяма част са такива, дето и душата ще си продадат, за да са "актуални", т.е. да се пуснат по течението. Трябва нови хора с нов подход, които преди всичко искат да правят изкуство, а не кинти чрез блеене на по-фолк, които не драпат за награди, за това да са "в топа", да са "модерни" и прочее, а правят типа песни, който на тях им харесва, експериментират със различни стилове, бягат от мейнстрийма.

Обаче easier said than done. Само вече утвърдени изпълнители, с много самочувствие и успехи зад гърба си могат да си позволят да вървят по този път, например една Глория, която е все повече бутиков изпълнител, в добрия смисъл на думата. Нов изпълнител, колкото и да е талантлив, няма как да се прехранва чрез чалга по този начин, за съжаление.

P.S. Трябват също така много спешно нови текстописци! Композитори може би също.

Link to comment
Сподели в други сайтове

На първо време ФЕНЧЕТАТА на тази музика..Най-малкото да оценяват качествените проекти и да не плюят из интернет, точно като анти чалгарите...;) Жалкото няма по-жалко от това, плюеш върху нещата, които ти уж харесваш...

Link to comment
Сподели в други сайтове

Гласувах за Глория, за ДесиСлава и за Галин

 

Глория - трябва да насочи жанра към концертна дейност, но самата тя трябва да промени концепцията на музиката си на 25%. Така, че да запази себе си, но като я чуеш, да не я смениш на 30тата секунда. Отчитам като минус че от много време не е инвестирала малко повече в някой проект.

 

ДесиСлава - ясно е защо. Когато 20 години успееш да лъвираш сред силните на деня (дори да не е всяка година и на всяка цена), когато те слушат 2-3 поколения и все още те нареждат в топа, то ясно е, че ДесиСлава може да постави нови основи в жанра. 2000-2001 година слушах бг рап, а наскоро попаднах на старо интервю на Деса преди Птица скитница, в която репортера говори за спад в инетереса при чалгата за сметка на БГ музиката, а ДесиСлава дава смела заявка за промяна, която малко по-късно се случва. Имам наблюдения за 15 години и смело мога да кажа, че ДесиСлава има сериозен принос в развитието на жанра и много имиджи и стилове в попфолка днес са били прокарани от Дес. Първа е в много неща и може и занапред да бъде първа, стига да се ориентира към проекти като В твоите очи и Не го прави. Една от малкото, които носят повече позитиви на жанра, а не като онези хитовите, за които пишат , че са внедрили чалга културата в децата на България. Да - Андреа, Мария и т.н.

 

Галин - въпреки, че можеше да избере лесния път, той избра трудния. Харесвам виждането му за модерна музика, но все пак МУЗИКА!

 

 

Бих гласувал и за Алисия ако беше в анкетата, защото последните години (без тази) успя да изгради стил в стила. Нейните песни са по-модерни и различни. Има собствен стил и почерк, макар и да не е най-гласовитата. Разбира и се какво пее, а и последните години доста я копират в поведение и стайлинг. Дори и Галена на моменти ми напомня на стила на Алисия

image.png

Link to comment
Сподели в други сайтове

Десислава и Галена.

След като видях как 20 човека буквално умираха по нея на едно участие (и не бяха от тези, които ходят на всички), си припомних каква сила е Десислава. Стига да не се води по течението (което в известен смисъл е леко невъзможно), ще успее. Винаги го е правила. Спечелила си е уважението на всички музиканти не случайно. Може 30 секунди да изпееш нещо, ама да се помни години наред.

Галена безспорно в момента за мен е певицата с най-големи възможности за експериментиране. Всичко се приема много лесно от нея, а дори и да се окаже грешка - може да си позволи няколко и после да избухне.

Така че и на двете пожелавам успех с мисията, с която се надявам да се захванат. :)


Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Иван днес е издала албум, а никой не му обръща внимание. Потребителите тук не знаят ли, че преди време Митко Пайнера бе казал, че Ивана му е най-успялата певица? Кой трябва да движи промяната, ако не най-успелите, според набеденият за монополист в този бранш пенсионер с "асковски" акцент, от Димитровград?

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...