Jump to content

Room_101

Ramaniacs
  • Коментари

    242
  • Регистриран

Всичко публикувано от Room_101

  1. По темата за социалната система може да се спори до края на света. От една страна десните ще са на мнение, че социалната държава несправедливо отнема от високите доходи на онези, които са ги заслужили с труда и образованието си. От друга страна, левите твърдят, че солидарността е естествено човешко чувство. Като се изключи това, обаче, може лесно да бъде демонстрирано, че по-ниското ниво на неравенство в една държава води до повишаване на потреблението, а именно потреблението е това, което дърпа икономиката напред в условията на капитализъм. А емпиричните данни сочат, че в държавите с най-добре развита социална система неравенството наистина е най-ниско (Скандинавия). P.S. Ще се радвам това да се развие като тема за икономиката, която да бъде активна
  2. Room_101

    Игра на градове

    СтокхолМ
  3. Room_101

    Оригинал - Кавър

    Оригинал на "Илиян - 2-3 шота": Balkan Beat Box - Digital Monkey Оригинал на "Устата - Гали, гали, гали": Shantel - Andante Levante
  4. Твое мнение (макар че мога да предположа защо ти е точно такова мнението ) И какво има, дето става за харесване в песента на Бонева. Елементарен оголен бийт, плюс текстът е типична чалга. Единственото, което е хубаво, е инструменталът на 2:59. На Бонева добрите ѝ песни бяха денс/EDM, в периода докъм 2010-11. След това не я знам какво е правила, но тука явно се е опитвала да се прави RnB-джийка. Без успех.
  5. Толкова много от песните в "БГ музиката" си приличат изключително много. Явно и сега е случаят е, че са купували един и същи семпъл големите творци. Въпреки това песента на Бонева е много тъпа. Тази на Галена е в пъти по-добра.
  6. Room_101

    Online: Илиян - Лас Вегас

    Слабо и изтъркано. Инструменталните части ми харесват само. Иначе интрото е супер с тоя акордеон - и после почва типичният илиянски trash...
  7. Room_101

    Ще гласувате ли на изборите?

    За този впрочем бих гласувал Всъщност не, ако беше Радо Шишарката президентският кандидат, тогава да...
  8. Преди всичко с любимците ми Фридрих Ницше и Макс Щирнер! А също и с: Николо Макиавели, Ерик Блеър (чийто псевдоним е Джордж Оруел), Джордж Байрон, Александър Пушкин, Шарл Бодлер, Артюр Рембо, Франц Кафка, Херман Хесе, Джон Дос Пасос, Хенри Милър, Чарлз Буковски, Жан Жене, Луис Бунюел, Хосе Ортега-и-Гасет, Гео Милев, Христо Смирненски, Георги Марков (става дума за автора на "Задочни репортажи за България", разбира се). Защо не и с Талейран, Бенито Мусолини и Тодор Живков.
  9. Room_101

    Ще гласувате ли на изборите?

    Гласувал съм на всички избори, откакто съм пълнолетен, но тези президентски ще пропусна. Първо, президентските избори представляват абсолютно безсмислено харчене на парите на данъкоплатците (в нормалните парламентарни републики президент се назначава от народното събрание), второ, президентът няма реална власт да промени нещо в държавата, трето, досега известните кандидати са абсолютни утайки до един. Генералът на БСП сложен, за да се привлече вотът на атакистката и останалата путинофилска паплач, а Трайчо и бъдещият кандидат на ГЕРБ няма смисъл даже да се коментират Да имаше в "социалистическата" ни партия някой като Джеръми Корбин или Бърни Сандърс, та да има за кого да гласуваш. Ама няма...
  10. Да, още на десетата секунда се разбира колко прилича на сума ти неща, които съм чувал по попаджийските радиа, докато съм прещраквал станциите. Нищо кой знае какво не е. А частта на Галена е най-зле.
  11. Латинският съвсем не е безполезен в днешно време. Който учи медицина, например, така или иначе ще му се наложи да го изучава.
  12. Room_101

    Online: Криско - Още един танц

    Не е никакъв хип-хоп това обаче, ами си е чист поп, с леки елементи на RnB. Видеото е яко, но песента е по-слаба от предната му.
  13. На Камелия, hands down! Това сигурно е най-малко лошата най-хубавата песен на Пашев евър. Клипът...не ми харесва заради отвратително изтъркания сюжет, но трябва да се признае, че е внушителен, особено на фона на пайнерските посредствености.
  14. "Пайнер ги е страх да направят турне" посочих, ако направят и се окаже, че са събрали по-малко хора от попаджиите - което не е малко вероятно - ще бъде жесток удар. Като цяло всички опции са валидни до известна степен.
  15. Room_101

    Игра на градове

    ВаленсиЯ
  16. Честит рожден ден на моята любимка Пожелавам много любов, много щастие, и, ако е възможно, по-малко снимки с муцуни във фейсбук и повече прекрасни песни
  17. Оф, от коя EDM-класика е взета музиката, втори ден се мъча да си спомня, и така и не мога. Супер позната е. Нещо DJ Sammy ми се върти в главата, но може и да не е, всъщност нямам никаква представа. Някой ако се сеща нещо, да каже. Иначе парчето е дефиниция на боза, макар и да е приятно за слушане.
  18. Толкова ли не можеше да се разходи до Египет, ей го къде е, да снима нещо тематично: Нил, пирамидите, Сфинкса, пустинята... А текста няма да го коментирам, какви заплати харчи фараонът на Египет :1000 (29): И "Спиш ли добре"-то на Василка е неподходящо. Иначе е яка песента.
  19. Room_101

    Обща култура

    Също си имаме и 6и6и, Бойко, Волен Сидеров и Радан Кънев... Кой кат' нас :1000 (30):
  20. Room_101

    За или против чужбина

    Против чужбината, но не защото съм патрЕот или "искам да се боря за подобрението на Република България", а защото която и да е чужда страна не може да ми предложи нещо повече от моята родна. Друг е въпросът, ако бях милионер и можех да се заселя на което си искам кътче от света
  21. Room_101

    Обща култура

    Ами да. Изключително ефективен начин да се предизвика отвращение към творец, който днес звучи по-актуално от всеки друг! Във времена, в които мнозинството от хората у нас (а и по целия свят), живеят в мизерия, потискани от едрия капитал и от цинични мултимилионери, именно от революционната поезия на Ботев може да се почерпи вдъхновение. От стихотворения като "Борба", "Моята молитва"и др., от фейлетона "Смешен плач", който стряскащо добре се свързва с това, което се случва в момента във Франция, продължаващите втори месец протести, за които продажните ни медии не споменават нищо...
  22. Room_101

    Обща култура

    Ми предполагам, че е нужна. Не може само от чалга и сериали, примерно, да се интересуваш. Но лошото е мнозина само с общата култура си остават. По-важно е според мен човек да има елементарна политическа грамотност - а тя липсва на поне 90 процента от българите (и на близо 100 процента от хората в този форум).
×
×
  • Create New...