Jump to content

adorable

Ramaniacs
  • Коментари

    4980
  • Регистриран

  • Последно посещение

  • Победи

    1

Последно adorable беше ТОП потребител на Февруари 10 2023

adorable имаше най-харесваното съдържание!

7 Последователи

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София/Пловдив

Последни посетители в профила

39725 посещения в профила

adorable's Achievements

Зарибен

Зарибен (6/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

2,4k

Репутация

  1. Беше на Нов фолк Песен на годината и на радио Романтика Любовна песен на 2007. Беше наистина хит и се пееше от участници и в Мюзик айдъл, и се харесваше от всякакви чалгари и попаджии. Георги Христов дори я беше похвалил за тази песен. Някак си ги докосна с нея, а и самата Глория имаше инерция покрай Айдъла. От Планета Глория не взе нищо за 2007, някаква специална награда само и си спомням, че имаше големи брожения във форума - особено за Албум, че "Благодаря" не го наградиха. Жалко, че не беше на турнето. "Опиат" също стана хит, в даскало бяха откачили - но я забравиха, беше за сезона. "За първи път" много я харесаха по Сигнал + и Веселина или там Вероника/Романтика. Иначе за песен на годината беше "Лъжа е" - то де факто това бяха двата най-големи хита на 2007 на Пайнер, иначе си беше слаба година за фирмата... на фона на Ара, които тогава пуснаха "2-3-4", "Жестоко", Зона за любов", "Докога", "Сто жени", "Смешна цена". И тогава Пайнер измести наградите на НФ в клубове от страх да раздели някоя по-голяма сцена с конкуренцията. И оттам нататък за мен е вододелът към дъното на жанра въобще - с бавни темпове, разбира се, защото пак имаше силни години. Просто монополът се пропука и в същото време се формира едно разделение... Мерси, че ме попита.
  2. adorable

    Всичко за сръбската музика

    Да, не е ок това по същато логика. Думите имат енергия и вибрация... с годините го разбирам колко е важно. Някой ще каже: "това са просто песни" и художествени измислици, но не е баш така. Още повече, че някои са строго биографични, т.е. съзнателно или не е вложена е лична енергия и послание.
  3. adorable

    Всичко за сръбската музика

    Иначе, като споменах нашата си любимка Глория... тя можеше днес да ги е заковала и сръбкините и да се мерят по нея. В книгата ѝ пишеше: "Цеца е най-голямата балканска звезда, друга няма". В онзи период още имаше надежди и опити за сдушване с нея, но като ѝ се парираха, опря до другата си любимка, Драгана, и видя, че тя поне е човек и я допусна. Сега напира за дует, ама то така не става. Беше казала, че "до Цеца" по-трудно се стига - ето колко е болезнено, когато ти си потърпевш. Цеца беше казала, че "с копия не се занимава" и започна да си вика да я подгряват Преслави, Ивани, Анелии. Това е, трябва повече да си ценим своето. Защото Пачо наистина е много прав, че Цеца завижда на други, да не кажа по-пеещи от нея от друга държава и никога няма да ги признае. Затова ме е много яд на Глория, че пред тях е по-ниска от трева, не знае кое как да си издейства и поиска, но тука в БГ на нас ни важничи, а ние сме я изградили. И това ще ѝ го кажа при първа възможност, защото тя се обижда лесно, но още много неща не е чула. Днес можеше дует не с Драгана, а с някоя световна звезда да има. Защото има глас и не я мързи като Десислава, но тука у нас винаги ще си останем с подбито самочувствие... и никога няма да задържим традицията да имаме дори такива предавания като това горе на Цеца.
  4. adorable

    Всичко за сръбската музика

    Защо трябва децата или внуците да изкупуват грехове, каква е тая логика? Не може ли просто да стои мирна и да си пее... ама то тя иначе нямаше да е това име, ако не беше ползвала тия методи. И това не започва с Аркан, а още преди него е имала любовник мюсюлманин, когото е изпързаляла жестоко и е допуснала да го отвлекат. Даже одеве ми попадна едно клипче в ТикТок, където точно и ясно се казва, че тя по-голям мафиот мъжа си всъщност. После вече идват злоупотребите в размер на 3 млн. евра, с футболни трансфери, с незаконни оръжия вкъщи, с отвличания на една камара хора. Ми пей си просто и това е. Шило в торба не стои. Каквото трябва, има законов ред да си понесе, но тя е приятелка с политици и прокурори - те едни на други си покриват мизериите, както тука години наред правеха Гешев, Борисов, Сарафов и компания. Аз съм като някаква хрътка за такива хора с дуална природа и ги следя с времето как се променят и прикриват, защото по традиция масите имат много къса памет за нещата, които не ги касаят пряко. На мен са ми интересни да им изучавам психологическата мотивация. Та като цяло семейството на Цеца не е особено приятно, Велко е агресивен чобанин. Анастасия може да е най-свястната от всички и затова удара понася най-вече тя. Дай Боже да се сдобие с дете - тия неща не бива да имат общо с деянията на майка ѝ. И на такива кармични несправедливости много се дразня. Всеки трябва да внимава какво прави и пожелава и е много важно и да не се кълне, даже и в заглавие на песни. Ама то това на нашите селянки едва ли им е ясно. Концерти в Арена ми правят, за да пеят "Да ѝ приседне"... Онази пък другата, другарката на Доган... още се чекне бясна в дискотеките, грачи и налива шотове. Юбилей ми правила. Лошото е и че такива като Десислава се подведоха по тях и станаха същите. Глория е изключение, можеше да бъде и още по-голямо такова, но за мен от нея масите се отдръпнаха именно когато започна да се прави на Цеца... и то не толкова външно, колкото като начин на живот - тогава изгуби много по точки, а днес можеше да е повече и от нея, и от Драгана за България, а не да пълни НДК и Летен театър по 1 година, докато Софка го прави за часове или дни. Да похваля поне за пеенето:
  5. adorable

    Всичко за сръбската музика

    Поздрав за всички престъпници в музиката, политиката и живота, които ще гоня до дупка: 1. Не сме 2000 и метресите на паравоенни криминалци не вървят. Освен в затвора. 2. Водолей съм, гледам напред, но ровя и надълбоко и не ме интересува само кой е успял, а КАК е успял. Мен не могат да ме излъжат, не съм конформист. Като гледам, и масите взеха да се усещат - надраскани постери и билборди в Хърватска и негласен забранен улас и в Босна. Що така? После що саботирала тайно по-успешните... Че тя не е спирала, така са я научили от Земунски клан. Чакам Видовден - много го обичам. Жалко, че все в други животи се връща и доброто, и лошото, когато имаме амнезия за предишните. 3. Когато някой, особено жена, има здравословен проблем заради изявената си ДОБРОТА, винаги ще го защитя. Защото е напълнял не по своя воля... докато някои други доброволно си слагат силикон в ремаркетата отзад и си ги разхождат по сцената. И за това трябва да им ръкопляскаме?! Мерси. 4. Не сме и 2010, за да слушаме музикалните кълнежи на ехидни певачки и държанки на ДПС с пришити лица от България. Аман и бактън! 5. Когато Лила, Азо, Преса, Глора, Славун, Бойко Тиквата или който и да е реши да дари по 50 хил. лева на балкански градове в помощ на хора в нужда - лично ще им направя поклон. Дотогава, понеже достатъчно ме разочароваха - да си траят, тяхното време мина! Всеки да си слуша каквото иска. Благодаря за вниманието. 6. Хитовете си ги има повече от другите, то се вижда по концертите ѝ. Dragana Mirkovic GIF – Dragana Mirkovic Turbofolk – Откриване и споделяне на GIF файлове TENOR.COM Click to view the GIF
  6. adorable

    Всичко за сръбската музика

    Лека-полека почват да се събуждат.
  7. adorable

    Всичко за сръбската музика

    Много мелодична песен, можеше и да е с друг изпълнител дуетът и още малко тяга липсва в припева и кулминация. Но е приятна.
  8. Ама в цял свят правят концерти с много мащаб, ресурс, хореография. И Драгана вкара 3-5 песни с лайв запис в Арените, ама имаше и шоу, на тая сцена все се случваше нещо и на фона на 4 часа концерт 5 песни на презапис не е проблем... Но стои някак изкуствено, като пришито. Ако ще и един клавирист, кларинетист, цигулар или каквото и да е там да си вземеш и само той да свири някакъв мотив, нека да го свири наистина, а не да буфосинхронира. Защото иначе се получават комични гледки как Милев свири, а в съответната песен въобще няма такъв инструмент, примерно. Напомня ми на годините от Тракия фолк с орк. Пловдив за фон, ама буквално и само за фон. Мислех, че сме минали тези години. Глория може много повече. На мен лично новите аранжименти са ми постни. Няма нищо лошо да се подсили китара или акордеонът, както примерно в "Живея, няма време" ги има и двете - тя отскоро и нея пее, но аз мисля, че и оригиналните аранжименти са си топ, нямаше нужда да пипат, така че по-добре или сингбек, или абсолютно на живо с музиканти, ако ще и Милев да е. В Шоуто на Азис не е свирил с подложки, това е скорошна мода и не я разбирам. Готиното е да чуваш автентично живото, дори и с грешки - на това хората се кефят, но Глория иска всичко да е контролирано и в рамка, за да няма издънки и да е чиста постпродукцията. Така се губи от тръпката. Мое мнение.
  9. Абсолютно. Първо, Дани Милев е бил и по участия с нея и в Театро, и в пиано бар "Изток". Никакъв смисъл нямаше от него. Когато направиха онлайн концертите покрай Ковид у Глория - тогава определено да! През останалото време дрънка върху синбека. Нека хора, които не са били на участия в последните години, да не коментират кое как. Защото и на концерта 2015 имаше някои песни като "Любовен дъжд", на които тя пак си пя на живо, но отдолу вървеше подложка от бийта на оригиналния инструментал, а Милев дрънкаше отгоре. Да си свирят изцяло на живо този път, не да пуснат новите аранжименти на старите песни за подложка. Че става като презаписан лайв. Двамата нови музиканти също се обезсмислят така. Има страшно много хитове, кой каквото и да говори - сега е времето да ги запее и да им затвори устите. Но много късно се сети да ги подновява, много късно. Години наред молби трябваха. Така ако трябва за всяко нещо да се моли и да си го просим, на човек му се отщява. Пловдив е чудесна идея, но няма да повтори ефекта от предния концерт. Тогава и дъждът, и подаръкът след концерта предизвикаха лавина от емоции. Тя сама каза, че точно този концерт ще запомни за цял живот. Можеше в Античния този път, там атмосферата е уникална и ще ѝ отива. Успех ѝ желая!
  10. adorable

    Всичко за сръбската музика

    Ох, как се засмях, как не се усетих...
  11. Аз съм си казал как е постъпила с мен преди време - няма смисъл да го повтарям, има го назад. Чужди истории не мога да разказвам - нито имам разрешение, нито има смисъл, защото ТЯ НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ. Какво има да се интересуват - че около Глория има кофти хора и пречат и на нея, и на други, но тя упорито си ги търпи, защото са си взаимно изгодни. Внимание ще търся аз, няма що. При нея има огромно текучество. Не общувам с Радо и Елизабет, но и тях ги няма вече, защо, всички ли са криви?! Някакви хора изчезват, после пак се връщат, трети безвъзвратно ги няма - съобразно интереса. Колко по-директно да се каже?! От уважение ще спестя имена и други лични подробности, за да не злепоставям. Може и да узнаеш още неща, но не сега и не от мен - те сами ще се издадат. За някои няма преки доказателства, но това не значи, че не се виждат и усещат - и като не си вътре в нещата, как да ти обясня?! Слушай си музиката ѝ, друго не ти трябва - бъди си автентичен. Като бръкнеш навътре, замирисва.
  12. Попитай тях, не мога да разказвам чужди истории. Моята я разказах достатъчно преди 1 г. Не може и не трябва всичко да се казва директно и подробно, стига с тия клюки. Важен е крайният резултат, а той е такъв, какъвто е и не се променя. Всеки да си прави изводите. Много е дълго за обяснение. Каквото има като причини, ще стане ясно с времето. Най-важното е да си направи емоционален и запомнящ се концерт.
  13. По-малоумно е постоянно ѝ троскане на всичко и всички, но ти отскоро май си взел да ги оправдаваш тия неща. Не забравяй, че и теб те блокираше - и не защото си писал малоумни коментари, а истини. Но трябва само да се хвали.
  14. Не е проблемът в песните - тя не спира да ги прави, получават ѝ се парчета като "Яче, яче", даже си прави хубави гледания на някои като "Скъпи, купи ми нещо". Проблемът е в отношението. И в Сърбия трите големи, примерно, нямат албуми от сумати време, но не са спрели в своите шоута и концерти да разнообразяват програмите си и да пеят каквото им поискат. Глория много късно се научи да се вслушва, години наред пренебрегваше много от песните си... а ги има по-хубави и от сръбкините. Ще ги изпее сега в НДК и сама ще се увери, особено ако и Загоров дойде. Но проблемът с отношението пак си остава. Да беше някоя друга, ок, но на нея не ѝ отива, много си позволи да изгуби от това. А хората трудно се печелят и лесно се губят; като се загубят, не се връщат - повечето поне. Няма как да не ми е болно, това не са година-две, но нищо не мога да направя. Човек няма вина какви хора му се падат, но за да ги търпи и да гони читавите - вината вече си е негова.
×
×
  • Create New...