Jump to content

adorable

Ramaniacs
 • Коментари

  4174
 • Регистриран

Репутация

974 Excellent

11 Последователи

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София/Пловдив

Последни посетители в профила

31920 посещения в профила
 1. Не бе, нека вземем най-голямата звезда, Азис, заради която "Не сме безгрешни" била хит. "Няма" - Dragana - Sama "Никой не може" - Dragana - Nisam ni metar od tebe "Дай ми го дай" - Ceca - Nevaljala "Празнуваш ли сега" - Ceca - Ponudjen ko pocascen "Обичам те" - Sotis Volanis - Poso mou leipei За какво говорим? Да направим ли такъв разбор на Ивана и сие? Деса и Преса (като изключим "Две сърца" и "Нямаш сърце") поне имат за най-големи хитове авторски песни, да ги оставим. Най-големите хитове при всички останали в чалгата са кавъри. Тръгнали за Глория да говорят на тема музика. Е там за клиповете и участия да си я дъвчат колкото искат. То бива, бива...
 2. Да, и за "Роден за п*шки" и "Сто пъти". И да е взето заглавие (което в чалгата не се е случвало никога, неее), текстът вътре е променен или идейната линия е съвършено различна. Виж например "Изоставени момичета". Какво общо има? И коя песен Цура си е написала сама? За нещо по-различно от любов пяла ли е? Значи искате да си ценим родното, но когато имаме един такъв изпълнител, не го правим. С или без тия заемки 90% от творчеството си е авторско и затова са крали нейните мелодии, не Цура. Ма тука дай да слушаме желязната дискография на Пепа Джексъна. В последните години особено желязна. Повече хора ще събере от Лила в Античния с нея. Специално за "Пиян" и "Горчиви истини" ще дойдат. И после жанрът не бил дъно. Е те е заради такива певачки и фенове е на тоя хал.
 3. Да иде да си поръча за гаврата на още някой диджей песен на Глория и да дойде да го напише тук. Смисълът на живота.
 4. А когато тоя криминален миндил Цеца успее да направи песни като "Благодаря", "Носталгия", "Феникс", "Откраднат миг", "Не остарявай, мамо", "Радост-тревога", "За добро или зло", "Ангел с дяволска душа" и още поне 150, които не приличат на други, а са си АВТОРСКИ (поради това са ги и крали съседни държави), ела ми се обади. Айде аман вече от вас. Какви дискусии са се водили днес, пак за Глория ми се хваща. Пиши ѝ в инстаграм. Жанрът е дъно, точка и чао.
 5. Като им се поръчват полюции, как да имат. Ленко отдавна са го заебали, а е универсален.
 6. Не намеквах за тях, по принцип те попитах. Мерси за отговора. Просто съм на мнение да не биват оправдавани новите или влезлите в новото време (ако начинът, по който влизат, е такъв гротесков).
 7. Случаят е неспасяем. Този чичак ходеше с една моя колежка от унито и се държеше безобразно с нея, поне в моите очи. Слава Богу, от нея стана човек на един малко по-късен етап, но от тази - съмнявам се. Такива не ги вълнува авторитетът, те си имат последователи, което може да ти каже българинът какво харесва. Същото, което във ФБ иначе плюе.
 8. Винаги съм искал да те питам: не си ли противоречиш? Ти посочваш като причини за краха на чалгата точно същите признаци, за които твърдиш, че чалгата се развивала... и че трябвало да влиза в новото време. Явно чалгата се развива, пропадайки, не знам как става тоя номер.
 9. Е как майната му на външния вид - той и той сигурно е част от развитието и това да влезеш в новото време, да се направиш на 60-годишна тьотка зорлем. Сякаш като по команда всички се изремонтираха от-до. И естествено, са пощадени от критики - и перо да си забият отзад. Други, и миглата да им стърчи накриво, ще ги изкарват най-голямото зло.
 10. Външен вид, пеене... ужас. И тук не става дума за хормони, раждане, стресове и т.н. Тя се обезобрази. Ботокс до дупка, опериран нос, косата на опашка. Тотално изострени черти. Няма я вече онази Десислава. Какви безумия си причиниха на стари години тия жени, бе... В тоя период беше идеална жена.
 11. Чалгата възпроизведе всичко онова, което допреди нея беше забранявано или потискано с една благоприличност в лицето на естрадата, за която мога да ви кажа, че там чалга култура също не е липсвала. Само че регулациите от Балкантон и в режисурите на екран са били политкоректни, в съзвучие с режима. Даже по БНТ първите фолк програми са си доста софт. Обаче се "кльопаха" много, еуфория имаше. Тони Дачева се появява с Кристал, Хисарския поп. Всички са леко апокрифни. Кючекини с пискюли по зърната, мутренска романтика, инфлация. Повече битовизъм и осмиване на реалността. Битаци, анцузи, ланци, лак, кожи. Кич. Песни за мерцедеси, "демократка станах бате, на заплата не разчитам". Лека-полека са се промивали мозъци до момента, в който чалгата не започна съвсем да продава илюзии. После клиповете станаха лъскави, много момичета взеха живота на държанки насериозно, а мъжете се възприеха като мутри. Просто искаме да си надскочим стандарта и да догоним Запада, а не можем. Балканска еклектика, чудя се защо някой досега не е направил филм за това. От осанна до разпни го. Глория си е направо бяла лястовица за тоя жанр.
 12. Той какво имаше тогава... "Минижуп", "Милиони звезди" (която стана хит по-късно, нещо като "Дар от съдбата). Предната година имат с Деси "Отиваш си". Миии добре, но той още не беше такова име тогава. След "2-3-4" името Стораро стана нарицателно. Явно 2001 реколтата от мъжката част е била слаба. Гера тук е страхотна, макар че е на плейбек, просто го има тоя рок вайб:
 13. Не, виж сега... наистина човек трябва да се разчупва, с мярка, разбира се. Пазарът е друг. Ще ти кажа на мен какво ми харесва... Емилия качи нивото, направи колаборации - за това я поздравявам. Със Светльо работят добре, приема съвети. Като сайт, канал и мърч е супер. Освен това е колегиална. Визията... не е нужно да се съвсем скъпи неща, малко е комплексарско. Ето го горе микса от Турне 2007 - с черна стилна рокля от Вергиния Здравкова, далеч по-евтина от Гучита и Кавалита, но много по-женствена. Сега има някои сетове, които са или супер шарени... или някакви латексови, с вериги, милитъри, които са си ок за клипове, а тя и на участия ходи с тях. Не е въпросът навсякъде да крещим, че сме маркови, модата е култура. Ще ми се измежду експериментите да прави и по-музикантски неща. И е време за солов проект.
 14. Знам мнението ти за Вероника, аз и много други хора сме на друго обаче. За мен тя е успешен човек, с каквото и да се захване - я бива, и го доказва. Гласови данни не са липсвали, по-скоро често прибягваше до плейбека. Но на Турне 2005 хората си я приемат уникално. Да не говорим, че песни като "Два квадрата тишина", "Слушай ме, любов", "Сериен лъжец", "Краля на нощта", "Дом Периньон", "На добър час", "Твоите очи" са супер. Засягаше различни теми. За мен тя и Екстра Нина в онзи период правеха най-добри клипове (Нина с "Любовница", "Сълзи нечакани" и т.н.). Имаха си нюх за тия неща сега, не можеш да отречеш.
 15. Ми да си се развива, никой не я е спрял, но децата си припадат по съвсем други хора. Някои малко на дърти години взеха да се правят на терминаторки. Като бяха по-млади, пееха по-сериозна музика. Не знам, ама за мен Гергана е пример за изпълнител, който от супер високо слезе супер ниско. Дотам, че да не я помнят и споменават вече, а за новите поколения да не говорим. Яд ме е, защото беше супер свежарка. По турнетата винаги пееше на живо, танцуваше, правеха ѝ модерни песни. Децата бяха откачили по нея. Ама... след Токича не може да се пребори. Добра и наивна душа е, около случая с Оцко си пролича.
×
×
 • Create New...