Jump to content

SG

Ramaniacs
 • Коментари

  8751
 • Регистриран

 • Последно посещение

 • Победи

  3

Последно SG беше ТОП потребител на Септември 26 2020

SG имаше най-харесваното съдържание!

Репутация

3500 Excellent

4 Последователи

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Последни посетители в профила

3418 посещения в профила
 1. То се вижда точно обратното. Вие подценявате какво ли не и кого ли не, за да си докажете някаква цел дето дори не знаете каква е. Затова и ние спорим. Нека някой от вас да каже какво точно иска от стандартния чалга фен към 2021. Да се възхвалява певица, която сама не си дава почти никакъв зор от години, а когато си дава не получава абсолютно никакъв отзвук? Или да не се кефим като виждаме как към други изпълнителки има повече интерес и до ден днешен?
 2. Все едно не е ясно какво имам в предвид.
 3. То на даден етап разликата при числата и данните не е толкова важна вече като се види какво име са оставили зад себе си. Това хич го няма в случая на Гло и няколкото други от 90-те, които се задържаха по-добре от нея- там разликата е пропаст и дори не е нужно за пореден път да вадим кантара и да се обясняваме. По отношение на певица, която от най-високо да е паднала най-ниско- за жалост да. С малка разлика с Ивито, на която поне песни като Шампанското и Кръчмата са й някакви тотални емблеми.
 4. То щото Мадона и Майкъл Джексън не са гледали с респект Елвис, а Уитни не е гледала Арета, Ета, Елла, Барбра... Всеки си е имал вдъхновител, но в случая на Глория тя завърши под тези, на които е била вдъхновител. За разлика от горепосочените и други като тях, които са добре запомнени емблеми на музиката.
 5. Е то ако така ще тръгваме всеки да си изтъква своята на посоки... има поне няколко потребителя, които можем да си затворим очите за днешния вид на любимките си и да кажем много. Десислава е имала много по-голямо признание от Глория за гласа. Творчеството й е много по-разнообразно и може да задоволи много повече вкусове. Камелия като визуално ниво на продукцията и идейност в кариерата е много по-добра- това нейното е концепция, с която и по-млади имена като Андреа и Галена са ставали звезди. Има най-емблематичните концертни представяния. Отделно на това и двете имат много по-добре запазени златни хитове. Това са само някои факти, към които дори не съм добавял успехите им като легенди, влезли успешно в любимото на Глориеви ново време. И пак я побеждават.
 6. Е не си уточнявал, че ги съпоставяме в сравнение с това кой пред каква аудитория се изявява. Но дори и тогава няма и минимална база за сравнение. На ABBA лайфстрийма им беше гледан от стотици хиляди и с това завръщане предизвикаха голям интерес след 40 години пауза, по време на която можеха да са напълно забравени. Песните влязоха в ТОП 20 на много страни, а в тяхната си Швеция съответно на номер 1 и номер 2, защото няма как и двете да са едновременно номер 1. Биляниш? Сериозно ли? За другите никой не е казвал, че са ТОП в последното десетилетие, защото не са- статута им вече е на легенди, запомнени във времето със сумати вечни хитове. Говорим за в протежението на кариерите си колко са издържали и на какви позиции са били след това- и установихме, че и тяхното положение е мнооого по-завидно от това на Глория, не че е имало смисъл да се уточнява.
 7. За златна ера във форума като цяло зачитаме периода от първите два златни и единия платинен албум (2000), през появата на Планета и турнетата, до към последните най-силни турнета (2006 или 2007). Изненадан съм, че след толкова години във форума се появява някогашен фен на Данчето Варджийска, наскоро като обяснявах на други хора каква звезда е била тяте не ми вярваха. @asylum @Lelqtianтрябва да го приобщим към сектата.
 8. Не че тук е темата, но това за ABBA изобщо не е вярно. Имат десетки милиони стриймове и на двете песни по платформите, разпродадоха стотици хиляди билети за турне с холограми, и албума се изчерпа на няколко пъти на предварителни поръчки от сайта. По-зле са от Биляниш??? Другите изброени даже е смешно да се посочват като пример за не-задържане след като точно те са пример за задържане. Марая 20 години беше в ТОПа, а в следващите няколко пак имаше по някоя и друга силна песен, призната е в световен мащаб за един от най-големите гласове някога. Селин и тя към 15 години е актуална, след това си има прилични продажби и една от най-успешните резиденции евър, също един от най-признатите гласове. Шер е звезда на няколко десетилетия в Америка, печелила е най-големите музикални и филмови награди, и това преди след над 30 години кариера да направи най-големите си световни хитове. Мадона? Нужно ли е въобще да се обяснявам за кралицата на попа, тя 30 години си беше в ТОПа, а после мачкаше с турнета. Това е смешно направо. Сигурен съм, че и вие като фенове на Глория не знаете какво искате да постигнете, защото със сигурност знаете, че не можете за направите положението на Глория по-добро само като подценявате всичко останало
 9. Доста свежи и разнообразни постановки докарваше в онези години, също и много възможности, неслучайно копнеехме да я правим световна звезда (заблудени,че има достатъчно акъл, за да не изпусне шансовете да завърши като нещо повече от кръчмарска певица... @foxy_vd ) Ето това беше един от най-големите и тотално забравени днес хитове на Глория, малките момиченца подскачаха и се кълчиха, а някои малки момченца като мен чуваха 'Споко, адиос' и се чудиха какво има в предвид.
 10. Мога да ти кажа колко бях полудял по нея, когато излезе. Дессито и тогава лъжеше като луда кога ще издава песни и след като дълго време беше мотала клипа на Невъзможно е да спрем, беше логично да замотае и Схемата. Накрая си струваше и бяхме в екстаз, но после някои й се чудихме от какъв зор в албума е сложила друга версия с мазен отсвир. Колко високи са ни били критериите за нея...
 11. Аз ей сега осъзнах, че догодина родените по време на последната година на Глория в баш ТОПа- 2004- ще стават пълнолетни. Това е цяло едно порастнало поколение, което на практика не я знае тази жена, а тук сме тръгнали да обвиняваме новото време и съвременните потребители, че един някогашен титан днес е напълно отхвърлен от днешната млада публика. Еми сори ама няма как да не ми е страшен кеф, че мнозинството от тези бъдещи пълнолетни тази година са забелязали по-скоро успешния машъп с вечните хитове на Десислава, а после някои от тях и Токсичен. Кеф е, че публиката на най-новите звезди забелязва баби като Камс и Дес, които не се притесняват да правят дуети с такива дето могат да са им деца- тези същите млади след някоя и друга година ще им се кефят и по клубовете и ще им пълнят гушите. И дори без да съм фен на Софка ми е страшен кеф, че без да си дава никакъв зор и да се бута около някого неотдавна направи един от последните мега хитове в чалгата, а тази година и самата Лили Иванова публично я поздрави за таланта. Сериозно ли има смисъл въобще да се прави каквото и да е сравнение с Глория... на това феновете й изобщо не са длъжни за ми отговарят, защото го пиша, за да се замислят самите те и да осъзнаят за какво им говорим тук .
 12. Е да, възползваха се, но както казах в предния пост- новото звучене показва, че и те все са направили нещо. Проблема е, че забиха само в него и това си им хареса.
 13. Приятелството между изпълнителите си липсва днес, да, но не е като и сега някои да не са близки малко или много. Просто информацията е много по-достъпна и не е толкова сензационно, когато разберем, че еди-кои си се съберат някъде. Аз не съм ги оправдавал, не и напълно. Не ми харесва деградацията на Десислава, която можеше да е едновременно вървежна и отличаваща се, а не една от многото. И от Камелия искам повече. И за Лидия съм казвал сто пъти, че Гальо трябва да й предлага различни песни и много по-скъпи клипове, при това самостоятелни. Но това не значи, че трябва да отхвърлям всичко, което тези поднасят. Някои от нещата ми харесват и е кеф да се види, че са приети и от по-широка аудитория. Особено като се има в предвид, че в тази аудитория влиза и генерацията Z, която и в световен мащаб преобразява брутално бизнеса. Тия същите да знаят кои са Десислава и Камелия може да е само от полза и на двете. Клиповете, които си постнал (няма да цитирам, да не претоварваме страницата) са представители на своето време. По-нататъшните какви са си е вече до вкуса на човека. Не може да категоризираме всичко под един знаменател, и днес си има достатъчно приятни предложения, които да ни радват.
 14. Ами малко или много именно преобразяването (развитието) на чалгата от музика на народа в една доста по-модерна, дискотечна музика, предизвика краха. Но и тук си има плюсове и минуси. Интересно беше да се насладим на ново звучене, но нашите чалга диви не осъзнаха къде е границата и взеха да циклят само в това. Все пак развитие за жанра явно още има щом в поредно десетилетие демокрация все пак се появиха силни дебюти и отново взе да става мода да си чалга звезда. Това не значи, че одобрявам на 100% днешния вид на чалгата или това Десислава и Камелия (понеже знам, че за тях ти е намека) да се развиват само в типичната чалга ниша. Но от друга страна негативно ли трябва е, че две певици, които винаги са работили за комерса, единствени от всички древни съумяха да навлязат в това ново време и да си вършат работата?
 15. Говорихме за това дали са били за присмех винаги- били са. Никой не отрича, че разчупиха стереотипи и привлякоха огромна част от българите, нали затова е златна ера. Но и подигравките останаха. Ранната Планета и турнетата днес ги величаем, но една немалка част от народа не ги взимаше насериозно, главно защото болшинството от певиците изглеждаше точно по въпросния клиширан начин. Не че нямаше и достатъчно диви и вулгарни песни, които също да припомнят предната ера, де. Във всеки период от съществуването на този жанр е имало и плюсове, и минуси. Днес просто изглежда, че има предимно минуси, защото самият жанр вече не е толкова слушан, което вече си е по вина предимно на изпълнителите и псевдо-продуцентите, признавам. Но и тази ситуация малко или много отразява реалността в държавата, тъй че чалгата не се е отдалечила от една от основните си идеи. Стереотипи могат да бъдат разчупвани и днес, между другото. Убеден съм, че повечето от хората, които сега покрай Гласът обръщат внимание на Галена, ще са шокирани ако си пуснат видео продукцията й на световно ниво.
×
×
 • Create New...