Jump to content



Ако бяхте шеф на Пайнер какво бихте променили във фирмата?


Препоръчани коментари

Ааааа, да си имаме уважението, акъл на продуценти не даваме. Не сме им на годините, на парите, фирмите, жените, децата, курвите и на чикиите. :1000 (19):

 

За мен е достатъчно, че оная вечер Ненчо Касъмов в прав текст ми каза, че той урежда Фики и Емилия на панаира. Как делят с Пайнера нямам идея, но делят....

Link to comment
Сподели в други сайтове

1. Бих редуцирал значително бройката изпълнители.

2. Всеки концерт ще е на живо като правило №1 за да имаш там изява.

3. Ще наложа определена бройка песен за година


 

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Честно казано, ако сега инженера ме направи шеф на кокошарника, директно го закривам като функционираща фирма - и остава там само куха фирма менажираща авторски права на квато продукция остане. Просто е такъв бардак - дори и чисто буквално - че няма оправия. Сички кокошки заминават да се оправят сами, те така или иначе си го могат. Квото от страничните неща - клубове, млубове, печатници, телевизии итн - може, се продава на който се навие. С парите от тез продажби започвам начисто с кастинг за нови певачки и така.

Link to comment
Сподели в други сайтове

1.Правя Емилия певица на годината.

 

2.Вдигам процента в позла на изпълнителите при подписването на първоначален договор, за да имат стимул все повече талантливи млади хора, които нямат финансовата възможност.

 

3.Налагам глоби за пеенето на плейбек.

 

4.Намирам нови композитори и текстописци. Токича го връщам обратно.

 

5.Правя реалити като X-factor, но само за поп-фолк.

 

6.Забранявам кючеци и цигании в ефира на Планета.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Много неща.

 

Първо, изпращам почти всички певици на вокални педагози да се учат как да пеят по-добре и по-безопасно. Тогава плейбекът няма да е нужен като опция. Щом Селин Дион все още работи с такъв, какво остава за Петя Пушачката от Добрич. На някои като Емилия, които години наред си карат на живо и гласът им е отличен, мога да им го спестя от свободното време.

 

Второ, ще се намесвам в продукцията на тези, които не разбират достатъчно от шоубизнес. Наводняването с еднообразни песни, защото някои певици не могат да движат напред сами, а това какви са им проектите зависи от това колежките какво са пуснали, ще спре. Изпълнителите ще бъдат стимулирани да съчетават комерсиалните нотки и с подходящи на тяхната същност песни и клипове. Също ще гледам дали има идея в тези клипове. Такъв като на Татяна с кадри толкова нехармонични, за да бъдат заедно в един клип, не бих допуснал да излезе. Галена например обаче бих я оставил сама да преценява.

 

Трето, индивидуална работа с почти всички за подобряване на програмата им за участия и качеството, което предлагат като забавление там. Тези, които имат потенциал за концертни изпълнители, ще имат и редовно такива изяви, някои от които ще са като teaser-и за общите концерти, за които ще ми отнеме прекалено много време да обяснявам какво бих направил. :1000 (29):

 

Четвърто, много важно, наемане на млади кадри, нови млади хора с идеи и усет.

 

Това е най-важното засега.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Като начало бих въвел по-строги правила за всички..Пайнера е прекалено либерален и дава на всички да си правят каквото искат, точно за това му се качват на главата всички и понякога цари пълна анархия..Да въведе правило да се пее на живо, като за начало..Който не желае-глоби, големи глоби.

 

Нов дизайн на телевизия, реклами, всичко.Прекалено много остаря дизайна.

 

Бих изгонил всички имена от които е ясно, че не става нищо като Милица, Биляна и т.н излишни разходи и натоварване.

 

Бих потърсил нови имена, защото доста остаряха.

 

Повече пари е маркетинг и реклама и партньорства с големи фирми.

 

 

След като толкова години останаха номер 1 в България, явно позитивите са повече..

Link to comment
Сподели в други сайтове

Като за начало бих сменил половината ръководство, от което считам, че единствено Жени Димова си е на мястото. Г-н Димитров трябва да се научи да влага, не само да прибира. Да разговоря с всеки един изпълнител като с равен и същевременно да ги разграничава, защото всеки има свой облик. Той се опитва да ги вкарва в някакво русло, да ги унифицира. Често усетът за хитове го подвежда. Не може да мачкаш изпълнители като Нелина и Глория, да им казваш какво да пеят, кога да го пуснат, да го пуснат ли изобщо. Да свърши най-накрая ерата на буфосинхронадата, защото не сме Тракия фолк 2003, дето оркестър Пловдив стои за пейзаж и симулира свирене. Има нужда от нови предавания в Планета, някакви тип тези на Гранд - с нови таланти, а утвърдените да си презентират продукцията в специални емисии, както в Сърбия. Стига с този комунизъм, Фолкмаратон се изчерпа още през 2005. Има нужда от нови оператори, режисьори, арт директори, дизайнери. Изпълнителният директор няма да е зле малко да вземе да си тежи на мястото и да общува с едни други хора от фирмата, които разбират повече от него. В тази фирма, както и в много други в България някои длъжности са просто формалност. Любо Костадинов да се научи как се пишат дописки, открити писма, имресии и каквото там списва. Има много изпълнители за разчистване - Биляна и компания. Въпросът с ротацията е тегав. Трябва да има някакво разнообразие и равнопоставеност. И да започнат да работят върху концертната дейност, да се спре с тези участия, защото те убиха бизнеса и музиката. И стига с тия тъпи текстове.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Като за начало бих сменил половината ръководство, от което считам, че единствено Жени Димова си е на мястото.

:roll1: :roll1: :roll1:

 

Дано имаш предвид Галя, която е страхотна, а не онова чучело Женя.

 

По темата:

 

1.Бих направил наградите НАИСТИНА да се решават от фен вота. Единствено специални такива е допустимо да се подаряват.

 

2.Нови композитори, нови режисьори, нови текстописци, нови стилисти, нови мениджъри.

 

3.Участия в дискотека - само за треторазрядни. Останалите - чести концертни изяви в различни градове.

 

4.Откриване на телевизия "Планета Ретро". Мнооого повече хора ще си пускат поп-фолк вкъщи така, следователно повече гледаемост и средства за фирмата.

 

5.Отсяване на нови лица, единствено такива с качества на истинска звезда. (Примерно, Гери-Никол бих я привлякъл в моята фирма веднага.)

 

6.Лансиране наравно жени/мъже.

 

7.Нова PR стратегия.

 

8.Контакт с чужбина и чужди музикални компании - обмяна на опит, общи концертни изяви, семинари, така се постига популяризиране на нашата музика в чужбина.

Link to comment
Сподели в други сайтове

:roll1: :roll1: :roll1:

 

Дано имаш предвид Галя, която е страхотна, а не онова чучело Женя.

Не Маратонката хахах, не Койчева, а Жени Димова, дето отговаря за участията. Тия водещи въобще не ги броя, там яко лъха на комунизъм хаха.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Не Маратонката хахах, не Койчева, а Жени Димова, дето отговаря за участията. Тия водещи въобще не ги броя, там яко лъха на комунизъм хаха.

Ааааа, добре, извинявай тогава. :1000 (29):

Link to comment
Сподели в други сайтове

Голямо "НЕ" на бездарничките, на плейбека, на старите шапки на телевизията, на клипове в хотели и по дивани, на шуробаджанащината и отделяне на 20-30 хил. на месец за вносен мениджмънт.

qp3wk4.jpg

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Мечтите са безплатни и темата не е лоша, но на първо време бих казал, че нещата не са малко, които аз бих променил. Без да гледам от тази гледна точка, ще кажа какво по-скоро бих искал да се случи.

1.Да не се пускат песни всеки ден, защото наистина става размиване и се чудиш какво да слушаш, за това и доста песни ни омръзват за седмица-две-три. Може би на седмица - до две песни.

2.Не е добре да се допускат всякакви в тази компания. Аз лично, нямаше да приема Фики във тази фирма. Съжалявам, че го казвам! Знам, че има фенове, и да има качества, не бих допуснал подобни изпълнители или като Пресила - и да пее, за мен това момиче няма харизма, няма нужните качества! Или разни бездарни същества като други или да се допуска да са на това ниво на което са днес, при положение, че има много по-заслужили с по-добри качества!

3.Няма смисъл от компилации със стари песни или песни от пролетта в лятна компилация, летни в есенна и само познати песни. Трябва да има нещо ново, интересно или тези гафове по клиповете и надписите които правят във въпросната фирма.

4.Четвърто, но не и по малко важно от другите. Всеки изпълнител се старае! Не бих забравил изпълнителите които са дали толкова много на жанра - като Глория, Ивана, Нелина, Тони Дачева. И те имат своята фенска маса и то не малка, особено пък Глория и Ивана! Годините не означават да се замени Глория с някоя 25-30 годишна например. Ако някъде бърка, то като човек с който работи, бих й дал съвет, към кого да се обърне за песен, какъв точно клип. Бих следил и феновете какво искат и очакват! Бих залагал МНОГО ПОВЕЧЕ на изпълнители като нея, ама много повече! Камелия също.... в момента Десислава, Преслава. Ще залагам най-вече на ПЕЕЩИ изпълнители като тях! С талант! Трябват разговори, съвети и да се стига до някакъв консенсус. Разбира се Анелия, Емилия които са си били винаги в топа... но по-скоро бих обърнал внимание на тези имена, отколкото на нови. От новите изпълнители за мен лично Мария Петрова и Даяна като гласови данни - заслужават повече внимание.

 

Но нито съм аз този, който ще го направи, нито някой друг от форума, защото нещата са съвсем различни. Човекът гледа как да изкара пари от всяка една, но не по точния начин. Днес участията и дискотеките диктуват. Това е.

image.jpg.62e5dcb4645c5400d838b8c6f96e9856.jpg

 

Пожелай му "Да гори в любов"! :wub_anim:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Няма нормален човек, който да не приеме във фирмата си кадър, който ще му донесе стотици хиляди лева само заради едните си "принципи". В крайна сметка нещата на първо място опират до бизнес и след това всичко останало...

Link to comment
Сподели в други сайтове

1. Да се пее изцяло на живо по участия /за мен плейбека е неуважение към хората, които са извадили пари от джоба си и са дошли да те слушат, записи можем да си слушаме и вкъщи/

 

2. Наградите да се определят от вота на феновете /тогава певиците ще се стараят още повече, ще се вдигне нивото на продукция като цяло/

 

3. Да се организират концерти по-често и в по-малките градове, тъй като голяма част от публиката не ходи по дискотеки /деца, по-възрастни/, така поп-фолкът ще достигне до повече хора, до народа, както се казва; за мен лично сега, както участията се провеждат масово по дискотеките, това е един вид изолация на жанра

 

4. ДА СЕ ОГРАНИЧАТ СКАНДАЛИТЕ И НАПАДКИТЕ ПРЕЗ МЕДИИТЕ - срива имиджа на жанра адски много, нищо че така певиците си правят безплатна реклама; трябва сплотеност, а не подливане на вода един на друг, вадене на кирливи ризи през ден, начетохме се и се наслушахме на какви ли не разкрития, но е време да се възвърне добрия тон..

Link to comment
Сподели в други сайтове

Бих я закрил. Поп-фолкът е толкова извергнат, че няма накъде. Образът му няма да може да се изчисти десетилетия напред.

 

Но все пак мечтите са безплатни:

1. Щях да си спестя смешния проект планета плей или там както се казваше и щях да почна да качвам клиповете в тубата още от 2010 г.

 

2. Няма да подписвам договори с куцо и сакато само защото има шанс да изкарам някой лев от него.

 

3. Ще забраня Василковски.

 

4. Ще забраня Роксани, Джамайки, Амети.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Най-важното, което бих направил - да не ограничавам изпълнителите до ротация по Планета ТВ, а да търся партньорство с повече и добри медии. Със затваряне в себе си не се стига далеч...

Гърмеж!

image.jpeg.f4e0b042037ac6e3cf69046d2bdfaa66.jpeg

 

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Най-важното, което бих направил - да не ограничавам изпълнителите до ротация по Планета ТВ, а да търся партньорство с повече и добри медии. Със затваряне в себе си не се стига далеч...

 

+1

 

Също да правят "Планета Ретро". Ако си мислят, че така прекалено ще си засенчат новите, ами те младите изпълнители ги харесват младите хора, а те все по-рядко гледат телевизия.

Link to comment
Сподели в други сайтове

+1

 

Също да правят "Планета Ретро". Ако си мислят, че така прекалено ще си засенчат новите, ами те младите изпълнители ги харесват младите хора, а те все по-рядко гледат телевизия.

 

Да, по-възрастните, като се съберат, си пускат ДСТВ, защото са предимно песни от едно време. А качеството на тази телевизия е ужасно. Би било много яко да има Планета Ретро.

Гърмеж!

image.jpeg.f4e0b042037ac6e3cf69046d2bdfaa66.jpeg

 

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

+1

 

Също да правят "Планета Ретро". Ако си мислят, че така прекалено ще си засенчат новите, ами те младите изпълнители ги харесват младите хора, а те все по-рядко гледат телевизия.

Нямаше ли реални планове за Планета ретро? Мисля, че някой обеща подобен канал още когато пуснаха Планета LIVE& PLaneta HIT мисля, че се казваха.

 

Но дори и да пуснат такава телевизия всички знаем, че за тях ретро ще е всичко от 2012 назад примерно :D

 

Ако наистина я направят телевизията както си трябва сигурно само нея ще слушам от музикалните :)

Link to comment
Сподели в други сайтове

Нямаше ли реални планове за Планета ретро?

 

Не, нямаше реални пранове за "Планета ретро". И много моля, да не ми се краде идеята, представена във форума на Планата още през 2005 година. Или ако се споменава, да ме маркират и мен като автор на темата там в техния форум. Като не слушат Фокс, сега ще духат супата. Щото тогава, ако бяха направили такъв канал, нямаше да ги напуснат толкова утвърдени звезди, разочаровани от ротацията си по каналите на пенсионера.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Имаше официално съобщение, че ще пуснат канал "Планета Ретро Фолк", което се оказа, че е първоаприлска шега. Дори и лого бяха скалъпили.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...