Jump to content



Концерт "20 години Глория" - 30.09.2015 - Зала 1 НДК


Препоръчани коментари



На този етап изобщо не е ясно дали ще има концерт, но това не пречи да се съберат мнения за репертоар, сценично представяне и т.н. Рано или късно Глория ще реализира подобно събитие. Да се надяваме, че ще е по-скоро, за да се добави и датата в заглавието на темата.
Очаква се развитието на отношенията й с Пайнер, а дотогава може да давате предложения за това кои песни бихте искали да чуете и как си го представяте концерта като цяло. Със сигурност ще има интересни идеи.
Link to comment
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1,5k
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

Топ коментиращи в тази тема

Концертът беше за миналата година принципно, но дано "Пайнер" развържат вече кесията, както и Глория да се поразмърда. Давайте мнения всякакви - всичко ще й се предостави на всички възможни места, включително и на живо при първия удобен случай. Може да подкрепяте мненията си със снимки с идеи, как да изглежда сцената; за подредбата и подбора на песните, музиканти, продължителността, ефекти, специални гости, мултимедия и всякакви подробности.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Надявам се да има някакви арт идеи, които да направят сценографията ефектна. Без да се налага много да се разсейва от пеенето, нещо свързано с декори и светлини, някакъв синхрон с видеостените, но в момента нямам време за конкретни предложения.

 

Може за песните от 90-те да се нагласи както е изглеждала тогава, ще е интересно.

 

Да спре с някои особено тъпи ремикси, които според нея явно я правят по-модерна. Има си достатъчно модерни песни, попфолк хитовете си да ги остави в оригинал, защото така са най-харесвани.

 

Песните, които са по-малко хитови, могат да бъдат компенсирани с тематично представяне, което да включва и промяна на аранжимента.

 

На 2-3 песни поне и самата Глория да участва в хореографията, в "Денсинг старс" беше супер.

 

Задължително трябва да изпее "Циганско сърце", "Феникс", "Крепост", "Откраднат миг", "Присъда", "Носталгия", "Ако те няма" и "Не сме безгрешни". От по-новите със сигурност "Можеш ли да ме обичаш" и "Пясъчни кули", другите както реши, но да бъдат разпределени по някакъв начин, да има логика - дали ще е по периоди, по звучене, по избор на представяне.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Нека този път да не е в комунистическата овехтяла Зала 1 на НДК, а примерно да направи концерта на по-евтино и малко, но по-модерно и разчупено място.

 

Същия съвет давам и на Пайнер, стига с тази Зала 1, дайте нещо друго! :feminist_en:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Какъвто и да е сценарият, нека да РЕПЕТИРА!!! На миналия концерт беше все едно дошла на участие. По 5 минути паузи между песните, благодарене 1000 пъти. Просто уби настроението. Светлините в залата бяха пуснати, затова и хората до почти края не се бяха отпуснали. Да не говорим и, че заради паузите, концертът продължи до супер късно. Едвам се прибрах тогава, едни кучета ме гониха по нощите в Овча купел , беше страхотно. :1000 (29): Спокойно може да си изрепетира концерта няколко пъти някъде, за да не изглежда като пълна аматьорка на самия концерт и после да се налага премонтиране на цялото нещо.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Надявам се да има такъв концерт наистина. Може да включи жива музика, да измислят интересна хореаография с балета, да танцува и тя. Нещо по-разчупено от към тоалети, визия. И задължително да не пее ремикси, да си изпълни оригиналите. Предпочитам да чуя ''Феникс'', ''Приятелко, ти моя най-добра'', ''Ако те няма'' в оригинал. Да заснеме нещо за видеостените, а не просто да си вървят клиповете и снимки... поне за някой песни.

И може би да говори по-малко... :3fdb8960598fa63e:

:Vishenka_05: :Vishenka_05: :Vishenka_05:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ако ще прави нещо, да е по-разчупено и различно...Стига бенефиси тип "Кичка Бодурова 20 години на сцена" :mf_surrender:

 

Ти и на Глория ли взе да даваш акъл бре пич? :1000 (29): Та тя има повече години на сцена, колкото ти годинки съществуване на този свят.....

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ще започна с това, че искам да е поп-фолк концерт. Няма нужда от безсмислени фолклорни блокове.

 

Концертът трябва да е дълъг минимум 2 часа, с малки паузи между песните. Била е на концерт на Цеца, нещо такова - по-стегнато, благодари, представя си песента, пуска по някоя и друга шега и толкова.

 

Според мен трябва да се изпеят поне 30 песни. Миксовете да си ги спести, както и ремиксите - целите песни ще е най-добре. Може да подготви нещо интересно - например едно миксче от "Вика моята душа" и "Не мога без тебе". Или пък куплет и припев от "На неверен да съм вярна" да служи за интро към някоя друга песен. Нещо по-разчупено като репертоар - има десетки албуми, пълни с чудесни песни.

 

Да заложи на по-старите си песни! Да не си помисля за "Инсомнии", "Двойни игри" и "Кралици". Това са абсолютни глупости - повечето може да е от периода до 2003 - песни като "Циганско сърце", "Уморих се от теб", "Приятелко ти моя", "Откраднат миг", "За добро или зло", "Ангел с дяволска душа", "Златна клетка", "Носталгия", "Феникс", "Крепост", "Присъда", "Не сме безгрешни" са задължителни. Не е нужно да се повтаря с предния концерт. "Творчеството" си от 2008-2011 с малки изключения е добре да го пропусне.

 

Може да има някакви изненади. Колко скандално ще е, ако Илия Загоров дойде да изпеят "По навик" или "Скъпи, купи ми нещо"! (не знам в какви отношения са, но идеята е добра). Щерка Сима е по-добре да я изпусне или максимум да изпеят заедно "Имам нужда от теб". Ноти, награди да си ги нямаме. Тони Дачева да дойде за "Жените са цветя" задължително. Азис този път може и да се пропусне, както и тъпата "Прави любов, а не война".

 

Аз лично на бенд не държа, но би ми било интересно да чуя песните в такъв вариант. Но ако няма, пак няма да е лошо да чуем нови аранжименти на някои песни, особено от първите й албуми - да се осъвременят малко!

 

Сцената е все тая каква ще е - на предният й концерт беше добре като за нашите стандарти. Повече няма какво да искам - все пак аз не съм отишъл заради сцената, а заради Глория. Балети, малети само за някои песни, ама и да няма - по-добре.

 

Като цяло това е. Глория има огромен репертоар и това й е главния плюс.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Хубаво би било на този концерт да чуем повече песни от 90-те. На последния концерт на Цеца в Арена например звучаха предимно песни от този период. На последния концерт на Лили Иванова пък звучаха песни от 70те години. А Глория е име, което има аудитория и вярна публика, които помнят песни като „Щастието е магия”, „Децата”, „Иде пролет”, „Иди си тъга”, „Не мога без тебе”, „Нека останем приятели”, „Свири виолина”, „Вика моята душа” и т.н. Може доста емблематични балади да бъдат представени в акустичен вариант и в микс. На Глория не й е нужна мащабна сцена, шоу, балети и подобни неща. На предните концерти тези неща присъстваха, сега може да е много по-семпло. За пример отново ще дам концерта на Лили Иванова от ноември 2014 в НДК – излезе по дънки и заби с бенда. Лара Фабиан също направи по подобен начин и нейния концерт в София, Цеца също пя в Арена без каквито и да е сценични ефекти. Време е на голям концерт да бъдат чути и „Златна клетка”, „Сбогом, адиос”, „Ледена кралица” (един единствен лайв има тази песен от концерт на Нов фолк, а Глория я пее страхотно на живо), „Добре дошъл”, "Илюзия", „Кръговрат”, „Намери си майстора”, „Обич моя”, „На неверен да съм вярна”, „По навик”, „100 % жена”.

„Феникс” е изключително мелодична песен, не е нужно отново да бъде представяна в ремикс варианта си и е идеална отново за откриване, било то на някой от блоковете или на самия концерт. „Не заслужаваш”, „Ненаситна” и „За първи път” също са масово харесвани и отново имат място в плейлистата за концерта. Разбира се и „Пясъчни кули”.

Ако се намерят и повече средства за бенд ще е още по-добре, но най-важното според мен са песните. Една пееща и красива Глория на сцената е достатъчна. В комбинация с добре подбран репертоар всичко ще е на ниво. Всеки има любими песни, дори и тя самата и няма как да бъдат задоволени всички капризи и да бъдат изпълнени всички песни, но наистина за този концерт е редно да чуем по-стари песни, които не са звучали на предните концерти. Веднага се сещам за „Исусе”, която в днешни дни ще е добре да я чуем отново, може и в по-различен вариант. „Вино за утеха” и „Отвори се, земьо” са песни, които абсолютно може да заменят пятите вече народни песни + още 1-2 песни от „Пътеки”, в случай, че Глория отново държи да има фолклорна част.

За самото откриването на някой от блоковете може да бъде изпълнена великолепната „В нова дреха” или пък „Как бързо времето лети” – самостоятелно или с Тони Дачева, с която Глория може да изпее и „Жените са цветя”.

Отново казвам, че репертоарът е най-важен за този концерт. Нови интерпретации на песните и безупречни изпълнения от Глория са абсолютно достатъчни. А относно рекламата за концерта ще е добре по Планета да се завъртят с по-силна ротация песни от 2000-2003, и задължително „За първи път”, „Ненаситна” и „Пясъчни кули”, които са масово харесвани и от фенове на други певици. Може да бъдат вървят в микс и даже да има надпис за концерта.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ти и на Глория ли взе да даваш акъл бре пич? :1000 (29): Та тя има повече години на сцена, колкото ти годинки съществуване на този свят.....

Напротив, аз и се радвам.. :whistling: Тя за разлика от други """"легенди""""" може да направи самостоятелен концерт, както направи Анелия и Цура Янева, а някой други се грачат само по ретро кръчми...

Link to comment
Сподели в други сайтове

Глория може много, просто трябва да го иска и да се посвети на този концерт, а не да го прави по задължение заради обещанието.

 

На предишния концерт ги нямаше: "Нека останем приятели", "Децата", Оставете ме на мира", "Дар от Бога", "Пепеляшка", "Стопроцентова жена", "Кукла на конци", "Сбогом, адиос", "Като куче и котка", "Златна клетка", "Дива нощ", "Илюзия", "По навик", "Ледена кралица", "Не остарявай, мамо", "Влюбена в живота", "Намери си майстора". За специален гост Тони Дачева стига, много бих се радвал и Загоров да присъства. Симона и Азис по възможност да ги няма на сцената, ама пак ще са набутани. Може да се мине и без фолклор, или 2-3 в микс за отскок и дотам. Трябва да има и някои песни от последните години и не знам как ще се изпълни всичко подходящо, ако не е в микс, което ще насече нещата. Или вариантът е концертът да е по-дълъг и да няма толкова паузи.

 

На участията напоследък открива с "Пясъчни кули", добре ще е и за концерта, но преди това да има някаква ударна визитка. Всичко да е лайв с бенд ми се ще. И балните рокли да се сменени с нещо по-различно.

 

https://www.youtube.com/watch?v=oWfnKv-Bur4 - така се прави.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Напротив, аз и се радвам.. :whistling: Тя за разлика от други """"легенди""""" може да направи самостоятелен концерт, както направи Анелия и Цура Янева, а някой други се грачат само по ретро кръчми...

 

Ти въобще не се радваш, а само гледаш накъде духа вятъра в този форум, за да се хванеш за писанията на масата. Видя ли се колко жалко изглеждаш, като опита да се открехваш тук и всички те погледнаха из под вежди? Със заклинания не стават тия работи в тоя бизнес. Да не мислиш, че в тая чалга всяка не може да си спретне нещо като концерт с 300 приятели като Анелия? За чий дедов му е на някой това? За да даде интервю след това и да се изтъкне, че видиш ли тя и Галена си били изиграли картите правилно? Ми това същото като Анелия го правеше Глория през 2000 и 2003 години. Подобна и бе идеята и през 2009. И какво събра накрая, като половината зала бе празна? Затъмниха балконите и измамата бе като в 2000 и 2003, ама имаше човек с фотоапаратче на балкона и номера не мина. Чалгата няма концертна публика, а само тръскащи дупетата подрастващи индивиди. Такива като мен и моето поколение Пайнер не само ги забравиха, не само ги отвратиха от това да гледат Планета, а и за концерти вече не се напрягат. Няма пазар за такъв вид изяви на чалгата. Никой вече няма да даде пари, само за да иде да гледа маанета. Свършиха ония години, когато това се харчеше. Дори малкото научени да ходят на концерти вече са отвикнали.

Link to comment
Сподели в други сайтове

И какво събра накрая, като половината зала бе празна? Затъмниха балконите и измамата бе като в 2000 и 2003,

2000 в залата нямаше 1 свободно място :mf_surrender: :mf_surrender: :mf_surrender:

2003 не съм бил, не мога да кажа нищо. 2009 партерът и 1 балкон си бяха пълни.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ти въобще не се радваш, а само гледаш накъде духа вятъра в този форум, за да се хванеш за писанията на масата. Видя ли се колко жалко изглеждаш, като опита да се открехваш тук и всички те погледнаха из под вежди? Със заклинания не стават тия работи в тоя бизнес. Да не мислиш, че в тая чалга всяка не може да си спретне нещо като концерт с 300 приятели като Анелия? За чий дедов му е на някой това? За да даде интервю след това и да се изтъкне, че видиш ли тя и Галена си били изиграли картите правилно? Ми това същото като Анелия го правеше Глория през 2000 и 2003 години. Подобна и бе идеята и през 2009. И какво събра накрая, като половината зала бе празна? Затъмниха балконите и измамата бе като в 2000 и 2003, ама имаше човек с фотоапаратче на балкона и номера не мина. Чалгата няма концертна публика, а само тръскащи дупетата подрастващи индивиди. Такива като мен и моето поколение Пайнер не само ги забравиха, не само ги отвратиха от това да гледат Планета, а и за концерти вече не се напрягат. Няма пазар за такъв вид изяви на чалгата. Никой вече няма да даде пари, само за да иде да гледа маанета. Свършиха ония години, когато това се харчеше. Дори малкото научени да ходят на концерти вече са отвикнали.

 

Добре ако концертите на са фактор, гледанията не са фактор, наградите също не са фактор за тебе? Кое е фактор за успеха?? Освен участия? Та дори и Сашо Роман се скъсва от участия, но не значи че става нещо от него? Глория е класика в чалгата и винаги ще има публика, която да я слуша, дори без хитове. Балони като Андреа, Камелия и т.н да му мислят,...защото само упоритите и гласовитите остават. Глория може да не е напълнила до дупка залата, но коя друга може да го направи?? Освен Преслава, може би друга не съществува....дори и за Преслава се съмнявам, понеже фолка не се употребява по концерти зали а дискотеки и кръчми..

Link to comment
Сподели в други сайтове

2000 в залата нямаше 1 свободно място :mf_surrender: :mf_surrender: :mf_surrender:

2003 не съм бил, не мога да кажа нищо. 2009 партерът и 1 балкон си бяха пълни.

 

Виж какво Пламене, няма само заради теб да качвам по 100 пъти снимки и клипчета. Спрете се вече, хванах момента и той си е мой. ТОЧКА!

Link to comment
Сподели в други сайтове

Виж какво Пламене, няма само заради теб да качвам по 100 пъти снимки и клипчета. Спрете се вече, хванах момента и той си е мой. ТОЧКА!

Не ме интересува грам момента ти. Хвани момента на тази с най-големите претенции, която един концерт в Зала 3 няма и няма и да има.

2000 година залата се пукаше отвсякъде. Преди пишеше само за 2003 и 2009, днес с цялата си наглост слагаш и 2000.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Виж какво Пламене, няма само заради теб да качвам по 100 пъти снимки и клипчета. Спрете се вече, хванах момента и той си е мой. ТОЧКА!

Може ли да не осирате темата с типичните спорове? 2000 си беше триумфът на Глория - златен албум, най-много продадени касетки от "12 диаманта", фрашкана зала 1, първа награда на Тракия фолк, истерия по нея на 10 години Пайнер в Пловдив. Вече обаче сме 2015 и ако може да говорим за настоящето.

Но щом искаш линкове, ето:

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Лично аз бях на концерта от 2009 и наистина втори балкон беше празен. Всичко друго обаче беше пълно. Така че как така залата е била полупразна?

Link to comment
Сподели в други сайтове

Не спорете с Фокса, Глория е правела самостоятелни концерти с пее на живо, още когато Кама не е знаела от къде точно се включва микрофона и какво означава да пееш на живо...А за концерт нито е имала, нито някога ще има, все едно Екстра Нина да направи собствен концерт... :1000 (29):

Link to comment
Сподели в други сайтове

За предния концерт също никакви мнения и предложения, после обаче почва луд хейт какво било, що било, кое и как трябвало да бъде :mf_surrender:
Link to comment
Сподели в други сайтове

Aбе оставете Глория сама да си прецени какво да прави,за да се задържи толкова години,значи си знае работата.Единствено предложения за песни може да пишете.

А за тукашния видински дървен философ не мога и до ден днешен да разбера едно-уж не харесва Глория ,а и отиде на последния концерт и явно се вълнува от развитието и .С какъв акъл ще идеш на концерт в София от Видин на чалга певица, за да снимаш колко хора имало...Това нормален човек никога няма да го направи!

Накрая ще се окаже скрит фен на Глото 1000%20(29).gif

Link to comment
Сподели в други сайтове

Aбе оставете Глория сама да си прецени какво да прави,за да се задържи толкова години,значи си знае работата.Единствено предложения за песни може да пишете.

А за тукашния видински дървен философ не мога и до ден днешен да разбера едно-уж не харесва Глория ,а и отиде на последния концерт и явно се вълнува от развитието и .С какъв акъл ще идеш на концерт в София от Видин на чалга певица, за да снимаш колко хора имало...Това нормален човек никога няма да го направи!

Накрая ще се окаже скрит фен на Глото 1000%20(29).gif

 

Доколкото си спомням, Цецо беше на мач тогава...:) Т.е. не е бил път заради Глория.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...