Jump to content



Да израстнеш през 90-те


Препоръчани коментари

Повечето от нещата, които сте изброили досега съвпадат точно и с моето детство, всеки тук е от различен град, но сме правили едно и също. :) Като се започне от игрите пред блока /сега като се замисля повечето регламенти на игрите съм ги забравил и ме е яд, тези неща трябва да се помнят/, всеки ден как се търсихме по домовете, не по телефоните дори, защото аз обичах да ходя направо до всеки :lol: Цяла вечер пред блока се събирахме всички /от моя блок малките бяхме доста /, винаги беше лудница и се измисляха всякакви щуротии, най- често пък целехме хората през прозорците :1000 (29): После при нас на мода бяха клубовете /таванските помещения на входовете или в на някой мазето се събирахме и си пускахме музика, обзавеждахме и лепяхме по стените снимки на културисти :lol: / Кварталното ни училище до 8-ми клас беше най- якото зверско даскало в живота ми, всички от квартала, които се познаваме по физиономии учехме там, следобед пък се засичахме из площадките, ученето така вървеше повече, защото там ходехме с желание!

За колекционирането на разни неща- и аз имам тия топчета от снимката, някои миришещи картинки, които даже не помня откъде съм си ги взимал и дали се продаваха, но имам и един тефтер с изрезки на голи жени от спортните вестници целия налепен със снимки, бил съм на 8-9 години :1000 (29):

Ако можех да върна времето назад единственото нещо, което бих искал да поправя е това, че е трябвало още- повече да излизам, да не се вясвам почти в нас, много луди години бяха, все се случваше нещо навън и трябваше постоянно да си с останалите групички да не изтървеш нещо :1000 (29):

За сегашното поколение /тези, които са сега на годините, които ние сме били и описваме- тоест 8-14 някъде/ нямам особени наблюдения, защото нямам преки контакти и не се познавам с тях за да кажа нещо, сериозно ли стоят само пред компютрите?? То и аз наистина много стоя сега, но съм най- щастливия човек, че по време на нашето детство още не бяха навлезли по домовете и ходехме само на зали от време на време, затова не сме изгубили такива яки изживявания, които цял живот ще ни топлят!

П.П. Ама ми прави лошо впечатление, че и тогава пък от телевизорите не сме се отлепвали, милион сериали и предавания сте изброили, можело е и това допълнително време да си го изживеем на улицата /мале голям уличник съм :D / .

 

Само нещо да допълня към това, което написах- наистина по нашето време се появи всичко и станахме свидетели от самото начало на всички неща, които най-много се употребяват днес! Като се започне от кабелна телевизия, GSM-и и интернет. От самото начало сме и на чалгата която днес най- много слушат, също за телевизията наистина честно да си кажа си заслужаваше да гледаме повечето неща- прави сте, толкова интересни неща имаше, че можеше по цял ден да не ти омръзне, сега всичко вече е утъпкано, заучено и едно и също Помня, че Слави винаги се гледаше от малки и големи, тогавашните му шоута през 90-те си бяха революция, както албумите му и песните от тях!

Редактирано от V O G U E
Link to comment
Сподели в други сайтове

  • Отговори 102
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

Топ коментиращи в тази тема

Олеле..тези времена за жалост няма да се върнат. Много съжалявам, че (живот и здраве) децата ни няма да имат същото детство..Ни най-малко.

Жалко, жалко.. :dontgetit:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Изключително детство сме имали в сравнение с днешните зомбирани лумпени.

Толкова се радвам, че съм израстнал в такъв период ..играехме до посред нощите пред блока и въобще.Спомням си, че играехме с едни билички и листенца ..събирахме ги.Отделно Стражарите, Тумбале, Ръбче и куп други.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Абсолютно всичко изброено съм преживяла и аз и даже сега се сещам за нещо друго, което правехме .. събирахме се в някой вход между 4 и 5 етаж примерно и 2-ма човека са водещи и са измислили мн въпроси и някакви състезания, за участието в това събитие се плащаше по 20-50 стотинки, за да може да се купят наградите, а те бяхааааа хахахаха кроки, бонбони, близалки, дъвки, вафли :1000 (29): Сещам се и че пиехме едни сокчета, които имаха форма на пирамида :lol:

Изключително прекрасно и безгрижно детство ... Яд ни беше на съседния клас, защото почти всички имаха мобифони и им викахме 'мобилните'. :roll1: Играли сме на ластик, въргаляли сме се по земята като луди .. играли сме и на КЪР, ако знаете какво е ..... въобще ей сега като се замисля, толко приятно и в същия момент тъжно ми става, защото никога няма да се върнат тия години .. :confused:

Редактирано от uLafa
Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
Много хубави времена бяха. Имахме истинско детство, сегашните деца нямат за съжаление.

Определено мога да се съглася. Всичко написано сме го преживяли! :)

Редактирано от inat
image.jpg.62e5dcb4645c5400d838b8c6f96e9856.jpg

 

Пожелай му "Да гори в любов"! :wub_anim:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Така искам да се върна и отново да се захласвам по тамагочитата,по водните войни,мижидарките,гонениците с приятелите от улицата ми...още не съм го преживял и доста често се вдетинявам до такава степен,че околните ме гледат странно на моменти...

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ооо да и аз съм преживял всичко това, само някой филмчета не си ги спомням... . Бяха страхотни времена и бих избрал тях пред сегашните. Сега е някакъв ужас, хората немогат да си представят какво биха правили без компютри /дори си признавам че и аз съм от тях/ А преди толкова много неща, толкова много игри...уникално детство, макар че, ако сме на тези години, през онези времена е ясно, че няма да си играем игрички...

 

ПП а "тези топчета" тук ги наричаме лимки...колко сме играли на тях... :D

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
Много хубави времена бяха. Имахме истинско детство, сегашните деца нямат за съжаление.

От наша гледна точка може би, но когато те са на нашата възраст ще си спомнят какво хубаво беше когато си игреха на Кънтар Страйк, Фейсбук, Планета Еич Ди, Blu-ray дискове (Нашите VHS-и). Така че не мисли така, до 10 години още колко неща ще се променят...

А ако тези неща не се бяха променили, ние нямаше да си ги спомняме с такава носталгия нали? Ако сега все още си бяхме същите както през тези времена... :girl_witch:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ах, каква хубава тема! Всичко което е изброено го имах и аз с изключение на Нинтендо, защото не обичах да седя вътре затворена и това не ми допадаше. Такива хубави времена.....Много съжалявам, че моето дете няма да има това датство. Заседналия живот и облъчеността му от екрана не могат да се сравнят с тичането и игрите навън....Жалко, жалко.....

Link to comment
Сподели в други сайтове

Липсват ми миналите времена - 90те. Сега като гледам братовчедите ми който са 1ви, 2ри клас и направо ми се плаче.

 

Иначе искам да добавя една любима част от моето детство: Вечер като се стъмнеше с моите авери си правихме "Аларменско парти", а именно удряхме колите с аларми и се криехме под навеса на входа и си танцувахме. Комбинацията от сирената и мигащите мигачи си бе същинска дискотека за нас. <3

20645797-497352780618945-2069381879-n.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
-Имаше едни маратонки с камерки и като натиснеш по силно с пета и светваха.

 

- бяха ми мечта, неосъществена и до днес. XD

 

имах такива, даже един път паднах и се пребих заради тях хD

Що ли влязох тука отново, супер носталгично ми подейства всичко, гледайки днешните деца на 7-8 години, които "растат" на стола пред компютъра, през лятната ваканция забити пред монитора и ми става много неприятно.

Едва ли ще се върне някога тва време, когато нямаше компютри, мобилни телефони, мп3 плейъри и пр. и вместо това се радвахме на локмени и транзистори, или когато искахме да извикаме някой ходехме до тях, катерехме се по оградите, за да стигнем звънеца, когато нямахме gsm-и и не знаехме, че вместо да обикаляш по къщите можеш да натиснеш пет клавиша на клавиатурата или телефона и да си уплътниш деня.

Липсва ми времето когато сме стояли до след полунощ по улиците, когато се прибирахме по никое време изпоядени от комари и овъргаляни в кал, когато рисувахме по асфалта с тебешир или когато играехме Народна топка, Пиян морков, Стражари и апаши.... когато хората бяха по-спокойни, живота не беше така забързан и повтарящ се с всеки изминал ден.

image.png.e4d79a7858ccaaecb16208cc241a64fe.png

    Пиян изпрати ми цветя, на всички разкажи че съм твоята история.

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Пазя всички играчки, много си ги пазех (т.е. не ги чупех като повечето деца) и всички са здрави, но някои с течение на годините просто са се попроменили, но няма как повечето са от преди 10-12 години.

Имам поне 20-30 от ония метални колички на които им се отваряха вратите, една струваше по 6-7 лв. и помня как идваха деца от квартала да ми ги гледат и после врънкаха майките да им купуват, имам и от тези топчета цялата колекция 1286815050_stakleni-topcheta2.jpg

Бях голям фен на шоколадовите яйца и всички малки играчки вътре, всичко пазя, имах и един конструктор с около 400 части, но с годините голяма част от тях се изгубиха, за съжаление са останалите не повече от 50-тина, строях огромни кули и къщи :1000 (29):

Радвам се, защото може би бяхме последното поколение, което имаше щастието да вкуси и изживее такова детство.

image.png.e4d79a7858ccaaecb16208cc241a64fe.png

    Пиян изпрати ми цветя, на всички разкажи че съм твоята история.

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

най-хубавият период от живота ми .. беше нещо невероятно, летните ваканции бяха страхотни ;х понякога ми се иска поне за ден да върна времето назад .. един ден, в който да играя на народна топка, да строя лунапаркове от пръчки и боклуци, да викам Дама Пика, да влизам в изоставените къщи с децата от блока, да играя на криеница цяла вечер .. понякога ме обзема такава носталгия за онова време, че по цели нощи чета такива теми по форумите ..

Link to comment
Сподели в други сайтове

Отврат, с изключение на някои детски 90-те бяха отвратително време на мутри, фалшиви джапанки и анцузи, лоши управляния и бозава музика като лигавите Спайски и гнусна чалга. Ако нещо трябва да се помни това са първите години на 21 век 2000-2005. Беше много по-хубаво време от 90-те. Не искам да си спомням нищо от 90-те и съжалявам, че израстнах през 90-те!

През 90-те Пайнер не бяха това, което станаха през 2001.

През 90-те Анелия и Емилия още не бяха певици.

През 90-те имаше гнусни песни като Радка Пиратка, нямаше песни като Губя те бавно и Погледни ме в очите.

През 90-те имаше по-голяма престъпност.

През 90-те още ги имаше гнусните руски коли по улиците.

През 90-те нямаше Фокс кидс по bTV. И bTV я нямаше.

И все пак ми харесваха Малчовците и АЛФ. Но те всъщност са създадени през 80-те.

Като цяло имаше и хубави неща тогава, обаче периода 2000-2005 беше по-хубав.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Забрваихте как събирахме сълфетки и постоянно попълвахме лексикончета и мисленици, защото бяха много модерни тогава или как си слагахме одеалата в детската градина и си играехме на Супер Мен, как си правихме салати от листата на дърветата, как си правихме къщички по тях и ги обявявахме за клубове. Беше много модерно да ядеш зрънчо "Зайо Байо", а май през 96 излезе в България и шоколада "Милка"... Сега няма да чуеш под балкона някой да крещи "Мамооооооо, Мамоооооооооо", сега има "Ало мамо, беше ми паднала батерията за това ми беше изключен GSM"

Ех какви времена бяха...

Link to comment
Сподели в други сайтове

-Имаше едни маратонки с камерки и като натиснеш по силно с пета и светваха.

 

- бяха ми мечта, неосъществена и до днес. XD

 

Аз тези маратонки ги бях гледал по RTL... голяма реклама им удряха.

Умирах за такива. :D

Помня, че баща ми беше донесъл такива от Германия.. светеха червено и имаха картинки на Power Rangers. :1000 (29): :1000 (29): :1000 (29):

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Това го намерих във фейса и ми се стори подходящо за тази тема, затова го поствам тук:

 

Като бях дете, нямах Vbox или WiFi. Имах топка, и играех под вечерните светлини. Играчките ми бяха нещата навън. Ако не ядах това, което майка ми е сготвила - не ядах изобщо. Не смеех да кажа "Не" на родителите ми, или да им отвръщам. Живота беше труден, беше живот! И аз оцелях. Поставете на стената си,ако харесвате начина,по който сте отгледани...и ако сте пили вода направо от чешмата. :)

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Спомням си всичко изброено от първия пост. Найстина хубави времена бяха.

Също така помня, че преди Заговезни ходехме с "големите" да събираме гуми да ги палим и всяка година се надпреварвахме с другите махали кой ще събере най-много гуми и чий огън ще е най голям 1000%20(29).gif. Също така лятото се качвахме на блока да правим димки от вестници потопени в амониева селитра и вода . Има още много работи, които може да се изброят от доброто старо детство. :)

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
Много хубави времена бяха. Имахме истинско детство, сегашните деца нямат за съжаление.

определено сегашните само компиутрите им в главите :)

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...