Jump to content



Поп фолк скандали


Препоръчани коментари

Глория е втората любимка след Преслава - която напоследък нещо изобщо не усещам, дано се стегне, че песни като "Без теб" не са ми хич по вкуса.

Страхотна е, мачкай, МонА!

"Мона" значи маймуна на испански, пиуе.

"Понякога ми се привиждат много странни хора! Наричат ги "нормални"...

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Каква агресия, бе Слави... Всякакви сравнения между Глория и Деса са безпочвени. Различни са двете. Десислава държи да е комерсиална към днешна дата, с което не знам доколко си прави услуга, но може би се чувства притисната от обстоятелствата, за да има повече участия. Тя си знае. Когато миналата година пусна "В друг живот", помниш каква статия написах за един сайт, нали? Абсолютно неподтикнат от никого. Такава после написах и за "Написано с любов" на Райна. Когато има добра песен, различна от масовите - не си спестявам суперлативите. Но Десислава често е объркана по отношение на концепция за кариерата си.

 

Няма и следа от момичето, което пееше "Ти ще бъдеш" и "Тъжно сърце". Това наричам аз новаторски песни. Тогава тя беше бутиков изпълнител. Сега е бледо копие на себе си. Мило ви е, че се завърна - разбирам, само че аз гледам нещата от друг ъгъл, а колкото до Глория - не е спряла да прави песни със социална насоченост, каквито Десислава няма от "Покорителка" насам, единствената й такава. Глория се цели другаде. Да, може да няма муза напоследък, но аз отдавна спрях да търси причините защо песните в последните й години не стават големи хитове с изключение на баладите и "Ненаситна" и донякъде Циганите. Проблемът е във възприятията на хората за нея и в това, че вниманието им се отвлече от посредствеността, с която никой не може да се бори. Ще си говорим обаче пак след 10 години кой къде ще е.

 

Аз съм бил на концерта на Деса в Летния театър в Пловдив 2003, на нейни участия, на Гласа на БГ на живо и сме разговаряли, имал съм нейни албуми... и мисля, че имам известни наблюдения. Хваща ме яд, че пее от толкова отдавна и беше наистина бутиков изпълнител, а в момента се оставя течението да й задава посоката. Слуша Галена, вместо да е обратното. Така преди години се подвеждаше и по Азис и последваха разни излагации. Покрай Галена ще попие и добри идеи. Има късмет, че я ценят заради гласа й и че има подкрепа от колеги. Ако не бе това, водовъртежът щеше да я отнесе. Типична Риба е, в случая за кариерата не й е от помощ. И няма лошо да е комерсиална, но къде са албумите... къде са концертите... Какво стана с фолклорния албум, посветен на Вълкана? Защо когато направи нещо хубаво, после се дъни? Що не пробва да реализира нещо с Русенската филхармония, с Джон Темис, с Георги Андреев (ръководител на ансамбъл "Филип Кутев" - за тези, които не знаят)... Тя само заявява намерения, а после не й стиска да се организира. Все побутване трябва. В Капките я наблюдавам и че доста се оправдава, не може да се защитава. Ранима е, ама на моменти не може да го контролира. Има да поработи още доста върху себе си. Тя е от това поколение изпълнители, които могат и трябва да го показват на всякакви фронтове и най-вече на нейните си, не само по предавания.

Не мисля, че е необходимо да сравняваме ДесиСлава с Глория. Всяка си има своите победи и качества. Просто съм забелязал едно изкривяване на истината от феновете на Гло в този форум. Не наричате нещата с истинските им имена и се осланяте на форумски констатации, за да си ооправдаете за вас самите положението на Глория. Слагате некакви клипове от 2000 година придружени с изречения от рода на "когато фолка беше красив", "когато феновете знаеха какво да слушат", "когато се ценеше гласа", с които не съм съгласен. Това, че Глория с днешна дата не е фактор сред жанра и колежките си, не означава, че няма певици с глас и качествени проекти , които да са оценени от публиката. Всяка година има такива певици и проекти. Да, по малко са от преди, но когато има добри балади и експерименти от изпълнителите, в повечето случаи се оценяват. Да има и недооценени, но такива е имало винаги. На времето Нелина или Еми Стамболова да не и да са взели това, което са заслужавали като гласов потенциал. Не. Една Кати е била ПО успешна, по хитова и по харесвана. Така че няма чк такава промяна, за която феновете на Гло говорите.

 

Изпълнителите сами трябва да намерят начин да се харесат на феновете. Деса беше почти в същото положение като на Гло когато подписа пак с Пайнер. Започна от нулата на подобни условия. Вие обвинявате Пайнер за неуспеха и, но тя има равни начала с другите, има ефира на Планета, има платформата ПланетаОфишъл. Има пълна свобода да прави каквото иска, дори по голяма от тази на Деса и предлага обидни лично за мен проекти. Не можеш 10 години и повече да бъдеш емблема на жанра, а да правиш най евтините и без никаква идея клипове, да пееш едно и също като лирика, а музиката ти да е хем модерно поднесена, но хем да липсва душа в нея. Гло последните години има и добри за мен неща, но ако музиката е перфектна, то текста и видеото нямА да са. И така от много време не мога да се сетя а перфектно изпипан проект.

 

Защо гледаш на ДесиСлава като на жертва. Тя е направила своя си избор и не е притисната от никакви обстоятелства, а е водена от личните си усещания. Време беше Деса да заработи на такъв оборот. 10 години почива. И какво значи "държи да е комерсиална". И Глория пробва да е комерсиална непрекъснато. Не пее само балади. Но не и се получава. Мислиш, че Гло не иска хит като И на всички като теб и 15-20 участия месечно ли. Всяка иска. Нали за това се борят и винаги е било така, дори и звученето на жанра и публиката да са били различни. Нещо, което е плюс, се опитвате да го извъртите като лошо качество. не съм съгласен с вас. Деси дълго се е лишавала от комерс в музиката си, изяви и конкурентна среда. Хората се питаха как толкова талантлива певица няма успеха и позициите на Пайнерските. Деса доказа, че с компания зад гърба си и ясна концепция може да постигне много, дори и на тези години. Какъв е проблема, че се котира и сред младите. Всичките опитват - и Гло, и Нелина, и Нина. Но една успява - Деса. Деса от както е в Пайнер не е объркана и това си личи от постиженията и възхода и. Преди беше объркана. Много стойностни неща не и се оцениха, фалира за да подпомага самопродуциращите лица и е видяла и 2 и 200. Затова сега знае точно какво иска и има много хъс за добри проекти.

 

 

Да, няма песни със социална тематика и насоченост, но има много фолклорни изпълнения, с които е влязла във всеки дом и имат тежестта на такива песни.

А за експериментите - не е спирала да ги прави. За ДесиСлава песен като И на всички като теб и В друг живот са експерименти. Тя не рапира речетативи 20 години. И сп0ред мен тази песен ще и бъде сред емблемите за следващото десетилетие. За мен И на всички като теб е стойностен проект, изпипан до най дребния детайл. Не става само баладите и да слушаме, а мазно от деса не се котира много. Доказано е с годините.

ДесиСлава ще поработи интензивно 10 години за лекия жанр и следващите 20-30 години ще я очакват и народни албуми и концерти. Сега търси друга публика и не мисля, че трябва да я съдим за това. Нейни решения са. Чакали сме 10 год за фолклорен албум. Ще чакаме още. Прави си за много неща, но те не са болк за умиране.

 

И все пак Деси Слава не робува на клишетата и си прави каквито иска неща - и комерси, и балади, и електронни неща. А Анелия, Преслава , тедата търсят само хитове. Такива требва да се вразумят, а не Деса.

image.png

Link to comment
Сподели в други сайтове

леле 5-6 год. пишлемета :1000 (29):

 

Ами такива ходеха и по чалгарките навремето. Сега вече няма такива тълпи след Галош и останалите смешници за щастие и децата днес са явно по-интелигентни. 1000%20(33).gif

Link to comment
Сподели в други сайтове

Е факт, по килограми още тогава ги смота всичките.

:roll1: :roll1: :roll1: :roll1: :roll1: :roll1:

Най-добрата й балада за мен, дано я изпълни на някой голям концерт - колкото би било интусиазиращо, толкова и притеснително, че като знам как си импровизира на воля...

Link to comment
Сподели в други сайтове

Guest
Тази тема е затворена за нови коментари.
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...