Jump to content



Концерт "25 години Пайнер"


Препоръчани коментари

Вие сериозно ли сте съгласни да има такъв концерт на такова място ? Разбирам че живота ви е поп фолк, ама тва е прекалено...

 

И какво толкова е това място? Църквата в Батак ли?

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • Отговори 366
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

Топ коментиращи в тази тема

То пред Александър Невски - най-големият християнски "дом" на Балканите, се ляха чалга, цици и баджаци на килограм, та в Амфитеатъра ли да е проблем? :1000 (29):
Link to comment
Сподели в други сайтове

Не вярвам Пайнер да преместят концерта, но аз съм "за" да си изпеят най-големите цигании, за да го нач*кат на тъпия кмет!

 

:mf_surrender:

 

Че кметът е мега противен - такъв е.

На мен лично не ми пречи, че на Античния театър ще се пее чалга, защото е имало предизборни концерти, а там цинизмът май е доста повече, отколкото в чалгата.

НО нека се замислим защо след 25 години тази фирма и тази музика все още са оплювани по този начин и защо преди 10 години пълнеха стадиони, а сега дори с циганите не могат да напълнят един площад. Липсата на каквато и да е креативност, продуцентски умения и нюх доведе най-слушания жанр в България дотам, че той да е нежелан. Заради проститутките, заради вулгарността, заради пошлостта. Години наред някои изпълнители се бореха да изчистят името на чалгата и да я изкарат от кръчмите. А към сегашния момент единственото й място е точно там. Евала, Пайнер, евала, Митко!

Link to comment
Сподели в други сайтове

Тука нещо много моралисти изскочиха изведнъж. 1000%20(29).gif Още малко ще обявите античния театър едва ли не монотейстки средноизточно-религиозен храм.

 

По-малко чалга и повече учене на история. Тогава, когато са били изградени тези помещения, са се представяли къде къде по не морални неща от днешната гледна точка. Така, че малко по-малко религиозна мъдрост (като че ли някои само от това живеят, а непрекъснатo киснат в чалгарски форуми - най-грешното за вярващи хора) и повече четене на книги. Едно виж ви светнат малко и спрете да се правите на съдии на деморализацията от чалгата.

 

Моралните за манастира!

Link to comment
Сподели в други сайтове

Защо забраниха концертите на "Пайнер" в Античния театър в Пловдив?

 

“Пайнер” отбелязва своя 25 годишен юбилей. Това е повод за организирането на Музикален фестивал на 3 и 4 юни в Античния театър в Пловдив. Мястото за двата концерта не е избрано случайно, защото то е мост между културните ценности и традиции от древността до наши дни. Продажбата на билети започна, а наред с това и проблемите за най-голямата музикална компания у нас.

Само няколко дни след като обявиха, че ще честват годишнината от основаването на компанията, музикалните прояви са стопирани, въпреки че договорът е бил подписан и наемът за ползване на Античния театър е предплатен за 2, 3 и 4 юни.

Междувременно от dariknews.bg информираха, че разрешителното за ползване на Античния театър е издадено от община Пловдив, където има специална комисия, която разглежда молбите за ползване на съоръжението. С решение на общинския съвет има приета и тарифа за ползването на Античния за една вечер, която е 2880 лева с ДДС. Театърът често е наеман и за сватби. Според кметът на район „Централен“ Георги Титюков, първоначално е имало молба концертът на бъде на площад „Централен“, но тя е била отхвърлена.

„Тъй като попфолк музиката не е забранена от Закона, реално погледнато няма мотив да бъде отказано използването на Античния театър, но така или иначе решението е взето от "голямата" община" обясни още той пред dariknews.bg.

Аргументът за забраната за провеждането на концертите - пловдивската общественост реагирала изключително остро, заемайки категоричната позиция, че Античният театър не трябва да бъде оскверняван с чалга концерт. "Разрешителните за събития на Античния театър се издават след заплащане. Има обявена тарифа, която се заплаща и театърът може да се ползва" - коментира пред Plovdiv24.bg районният кмет на "Централен".

От общинската администрация са реагирали бързо и са заявили на "Пайнер", че няма как концертът им да е на Античния театър и са им предложили няколко алтернативи, сред които стадиони и Летния театър на Бунарджика, като последния засега се очертава като фаворит за провеждането на концерта.

Интересно обаче как да си обясним забраната и за фолклорния концерт, който по право би бил чест за всяка една сцена?! Още повече, че Античният театър и преди е бил домакин на фолклорни изяви – Спектакъл на анс. „Българе”, Гала концерт на Международен фолклорен фестивал, Мега фолклорен концерт за 50-годишния юбилей на Академията за музикално танцово и изобразително изкуство в Пловдив и ред други.

Какво става?! Пак ли обществеността недоволства срещу онези музиканти и изпълнители, съхраняващи и пренасящи през времето музиката, която е лицето на България? Коя точно общественост има нещо против големите имена на българския фолклор, които ще представят свои песни и композиции? Защото сред участниците във фолклорния концерт четем имената на оркестрите: “Плам”, “Пловдив”, Формация “Паскалев”, “Орфей”, “Канарите” и “Виевската фолк група”, в които са едни от най-виртуозните български народни музиканти. Кои точно биха имали нещо проив изкуството на Славка Калчева, Росица Пейчева, Пепи Христозова, Поли Паскова, Николай Славеев, Иван Дяков, Янко Неделчев, Здравко Мандаджиев, Христо Косашки... Това са артисти, които години наред популяризират фолклора както у нас, така и в чужбина, изправят публиката на крака, предизвикват сълзи от радост и умиление у нашите сънародници навякъде по света и възхитата на чужденците пред песенно-музикалното богатството на страната ни!

Да не би да са проблем фолклорните изпълнения на попфолк звезди като Емилия, Глория, Галена, Деси Слава, Ивана, Анелия, Нелина, Райна, Преслава, Тони Дачева и Цветелина Янева, голяма част от които са възпитанички на специализирани музикални училища по фолклор, а други от години доказали се и в този жанр с майсторските си интерпретации?

Срам! Да се допусне игнориране на едно музикално изкуство, което е доказало своята жизнеспособност и въздействие, дори в най-мракобесните години от българската история. Кой прочее решава кои са достойните и кои са недостойните музиканти за изява на сцената на Античния театър? Какви са критериите, на които трябва да отговарят те? Кой реши да изгони фолклорния концерт от Античния театър? Кой е отговорен за това, че в Пловдив, където е меката на тракийската музика - с гласовити певци и изкусни свирачи, немалко от тях артисти на „Пайнер”, едно изконно българско изкуство се неглижира и дори забранява, само защото е продуцирано от „Пайнер”?

 

Дали пък атаката не е насочена спрямо музикалната компания?

Засега остава загадка кога и къде ще се проведат насрочените концерти, билетите за които са пуснати в продажба.

 

http://signal.bg/view_article.php?article_id=40987

Link to comment
Сподели в други сайтове

Срам! Да се допусне игнориране на едно музикално изкуство, което е доказало своята жизнеспособност и въздействие, дори в най-мракобесните години от българската история.

 

Кой прочее решава кои са достойните и кои са недостойните музиканти за изява на сцената на Античния театър?

 

Какви са критериите, на които трябва да отговарят те?

 

Кой реши да изгони фолклорния концерт от Античния театър?

 

Кой е отговорен за това, че в Пловдив, където е меката на тракийската музика - с гласовити певци и изкусни свирачи, немалко от тях артисти на „Пайнер”, едно изконно българско изкуство се неглижира и дори забранява, само защото е продуцирано от „Пайнер”?

:1000 (33): :1000 (33): :1000 (33): :1000 (33):

Link to comment
Сподели в други сайтове

Това звучи все е едно е платено на Стоянова да надраска нещо си там, поради тоталната липса на медии, отразяващи единствено фолка.

Склонен съм да вярвам, че не е така. Емилия Стоянова винаги е била ревностен защитник на фолклора ни и не виждам нищо учудващо в статията й. Напротив, дори я подкрепям, особено що се отнася до народния концерт!

 

Егати псевдоморалистите! Значи световната чалга бива толерирана от всички, идвайки някой представител на нея в България, а българската я пращаме в ъгъла, видите ли, да покажем по-възвишен интелект. Айде, нема нужда!

Link to comment
Сподели в други сайтове

Хората са толкова прости и закостенели. Да забраняват концерт, защото бил чалга.

Все повече се убеждавам, че хора, които слушат само един стил, са адски комплексирани и закостенели.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Хората са толкова прости и закостенели. Да забраняват концерт, защото бил чалга.

 

Все повече се убеждавам, че хора, които слушат само един стил, са адски комплексирани и закостенели.

 

Много правилно!

Link to comment
Сподели в други сайтове

Хората са толкова прости и закостенели. Да забраняват концерт, защото бил чалга.

 

Все повече се убеждавам, че хора, които слушат само един стил, са адски комплексирани и закостенели.

 

Ще те цитирам!

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ако на мен не ми харесва да слушам опера, аз не я слушам. Ако не ми харесват кючеци, няма да ги слушам. Респективно, дреме ми в коя зала ще има оперен концерт или вечер на кючека...

А комплексите са толкова силни, че отзвукът бил голям. Ама то и за други неща отзвукът е голям, ама никой не чува. Освен това - не виждам лавина от оплакващи се.

Някой спомена, че Тракия Фолк се е провеждал на същото място... питам тогава, каква е разликата между тогава и днес... лобитата на поп музиката са големи. Само, че не могат да разберат, че не става само с връзки, трябват и качествени проекти. Отделно, политиката е насочена към тях, с надеждата, че ще си изчистят имиджа като "културни партии"...

А преди декада години, властваха олигарсите.

Сблъскват се серия комплекси - преди бизнесмени със странна репутация слушаха само чалга и я превърнаха в нещо значимо, днес политици и общественици разбиват тъпомера като се представят за елитарни кучки, които слушат само културна музика.

Питам се дали вчерашните днешни не са същите. Типичен пример е ББ, който от Ивана, мина на Бийтълс и Веселин Маринов. :1000 (29):
Link to comment
Сподели в други сайтове

Явно, че определени партии и политици си разчистват сметките с чалгата и Пайнера посредствам разни забрани за концерти. Но защо музиката и хората трябва да страдат от тези забрани... Като има толкова хубави песни. Специално идеята на концерта по случай 25 години е да се отбележи юбилея. Макар че ми стана тъпо, като видях Ани Хоанг, Роксана и подобни да присъстват в афиша. Моментното състояние на тоя стил не заличава всички хубави песни, които са създадени. Поне пет чалгарки могат да изпълнят перфектно всеки стил на живо и да скрият шапката на Лора Караджова и ко. Но Пайнера не знае кое как да направи вече, затова и го заклеймяват. Не че оправдавам и разни родкажии и лелки от бгмамма, дето все чалгата им е виновна за упадъка. Но защо от 2000 до 2005 нямаше такива оплаквания? Извинете, ама вече във всяка втора песен се пее за "боклук", "боли ме за тоя фара", "аз бельо не нося" и някакви подобни. И не заради Античния театър. Това никъде не трябва да звучи. Това е брутално и прекалено и няма нищо общо с красивите песни, които се правеха. Не съм моралист, но това е. Сами плюха на себе си. Похвално поне, че не се отказват от фолклора, поне това трябва да се уважи, както и малкото останали стойностни имена и парчета, които отсрамват. А за кмета ни нямам думи. По-задръстен човек не знам. Нищо не разбира от музика, но си налага вкуса. Той по-скоро се прочу с пристрастията си, отколкото с някакъв принос.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Проблеми с мястото на концерта? Галена, Мария, Янева... къде са ви парите, намесете се!

Е по-лесно е да се накипрят с: Gucci, Cavalli, Prada, Valentino, а да изразят мнение по казуса се изискват "големи топки".

В нашата държава винаги си има двоен стандарт, за едните може, за другите не.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Явно, че определени партии и политици си разчистват сметките с чалгата и Пайнера посредствам разни забрани за концерти. Но защо музиката и хората трябва да страдат от тези забрани... Като има толкова хубави песни. Специално идеята на концерта по случай 25 години е да се отбележи юбилея. Макар че ми стана тъпо, като видях Ани Хоанг, Роксана и подобни да присъстват в афиша. Моментното състояние на тоя стил не заличава всички хубави песни, които са създадени. Поне пет чалгарки могат да изпълнят перфектно всеки стил на живо и да скрият шапката на Лора Караджова и ко. Но Пайнера не знае кое как да направи вече, затова и го заклеймяват. Не че оправдавам и разни родкажии и лелки от бгмамма, дето все чалгата им е виновна за упадъка. Но защо от 2000 до 2005 нямаше такива оплаквания? Извинете, ама вече във всяка втора песен се пее за "боклук", "боли ме за тоя фара", "аз бельо не нося" и някакви подобни. И не заради Античния театър. Това никъде не трябва да звучи. Това е брутално и прекалено и няма нищо общо с красивите песни, които се правеха. Не съм моралист, но това е. Сами плюха на себе си. Похвално поне, че не се отказват от фолклора, поне това трябва да се уважи, както и малкото останали стойностни имена и парчета, които отсрамват. А за кмета ни нямам думи. По-задръстен човек не знам. Нищо не разбира от музика, но си налага вкуса. Той по-скоро се прочу с пристрастията си, отколкото с някакъв принос.

 

Е и през 2000-2005 много се плюеше, но чалгата разполагаше с мутренски пари и имаше възможност да отвръща. А сега ги режат и те си траят. Телевизиите излъчват гледната точка на който плати.

 

Пазарът стана прекалено малък и нищожен. Или просто стандартът се увеличи, щото в годините на Ивана и разходите им за клипове бяха малки и правата на песните почти не струваха пари, благодарение на сътрудничеството с Гранд. Въобще времената са други.

 

Сега, за да извикат Скерлев му плащат 2-3 бона хонорар, да не говорим за останалите разходи покрай клипа - ефекти, статисти, сценарий, костюми и прочее.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Попринцип когато човек прави мръсно на някого - винаги ще му се връща това, независимо по какъв начин.

Пайнера колко изгони и по колко плю - и то все имена, които го направиха продуцент. То не три клипове, не забраняваше песни, не заличаваше кариери - и понеже е толкова плиткоумен няма никога да си даде сметка за тези неща. Явно му е дошъл сега такъв период на пропадане и на подливане на вода от съдбата.

Един момък от попа преди 12 години изпя "Всичко се връща".

Link to comment
Сподели в други сайтове

Според нефелната статийка в "Пловдив 24" забраната на един концерт е "победа за културата"...Да се смееш ли, да плачеш ли :feminist_en:

"Чалгата щяла да оскверни Античния театър" :mf_surrender: Тия хора, а също и моралистите в този форум, явно си нямат понятие от история, и от предназначението на римските стадиони и театри. Гладиаторските битки, шоутата, по време на които са избивани по 100 лъва и мечки за един ден (вярно, това е ставало на Колизеума, не в Пловдив, но все пак...), дори това, че император Домициан се е опитал да наложи традицията смъртите в пиесите да се представят реално, с помощта на осъдени на смърт престъпници - на театри като този в Пловдив. Общо взето тези съоръжения римляните са ги строили, следвайки принципа "Хляб и зрелища за плебса". Е, а кое се вписва по-добре в тази концепция от чалгата :1000 (29):

Не че самият концерт няма да е тъп, ама е още по-тъпо, че всички се опитват да се е*ават с този стил :yelling:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Вие помислихте ли какво ще стане, когато половината Столипиново и Шекер махала се изсипе на стар римски театър???

qp3wk4.jpg

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Според нефелната статийка в "Пловдив 24" забраната на един концерт е "победа за културата"...Да се смееш ли, да плачеш ли :feminist_en:

"Чалгата щяла да оскверни Античния театър" :mf_surrender: Тия хора, а също и моралистите в този форум, явно си нямат понятие от история, и от предназначението на римските стадиони и театри. Гладиаторските битки, шоутата, по време на които са избивани по 100 лъва и мечки за един ден (вярно, това е ставало на Колизеума, не в Пловдив, но все пак...), дори това, че император Домициан се е опитал да наложи традицията смъртите в пиесите да се представят реално, с помощта на осъдени на смърт престъпници - на театри като този в Пловдив. Общо взето тези съоръжения римляните са ги строили, следвайки принципа "Хляб и зрелища за плебса". Е, а кое се вписва по-добре в тази концепция от чалгата :1000 (29):

Не че самият концерт няма да е тъп, ама е още по-тъпо, че всички се опитват да се е*ават с този стил :yelling:

Точно това казах и аз по-горе.

 

Вие помислихте ли какво ще стане, когато половината Столипиново и Шекер махала се изсипе на стар римски театър???

 

Стига си се правил на моралист. Да те пренасочя към предните коментара за какво е построен то античен театър.

 

Аман от щрейкбрехери в този форум!

Link to comment
Сподели в други сайтове

Стига си се правил на моралист. Да те пренасочя към предните коментара за какво е построен то античен театър.

 

Аман от щрейкбрехери в този форум!

 

Ти ли ще плащаш щетите върху унищоженото римско наследство ... ако нямаш против, да ти пусна едно уведомление в Община Пловдив?

 

Тя Зала 1 не я оправят 50 000 лв. депозит, които Пайнер плащат заради унищожено имущество от публиката, вие за археологическа реликва се гласите ...

qp3wk4.jpg

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Guest
Тази тема е затворена за нови коментари.
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...