Jump to content

Препоръчани коментари

Може би някои от вас вече са забелязали, че каналът на Планета удари 400 млн. гледания, а абонатите съвсем скоро ще достигнат 300 000.

Интересна е статистиката на канала. Според автоматични системи като socialblade, каналът на планета е на 4084 място в света по брой абонати и на 645 място по брой гледания. Средно дневно добавя 500 абоната и има около 1,5 млн. гледания. Така за последния месец са направени близо 47млн. гледания. Друго интересно, което изчисляват автоматичните системи са приходите на Пайнер от техния канал. Най-консервативните оценки са за 110хил. евро годишно, докато най-оптимистичните стигат до 1,7млн. евро годишно. Сами разбирате защо този източник на приходи изведнъж стана толкова важен за Пайнер.

И още малко статистика.. Ако темпото продължава, каналът ще удари 1 млрд. гледания през месец април 2016, а по същото време ще има и над 500 хил. абоната.

Реално погледнато, каналът на Планета е един от най-бързо растящите в youtube. За сравнение, световен гигант като Еми Мюзик, чийто канал е с над 7 млрд. гледания имат средно по 3,5 млн. гледания дневно.

• Отговори 51
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

Топ коментиращи в тази тема

А някои хора пяна избиха от устата да обясняват как каналът не ставал, не бил фактор и т.н.

А някои хора пяна избиха от устата да обясняват как каналът не ставал, не бил фактор и т.н.

нека чичо фокс да коментира сега

Ами просто в България музика най-много се слуша от "YouTube" според мен. Другият вариант е да си я свалиш и така да си я слушаш от компютъра и/или телефона. Но за да решиш дали да си я свалиш, или не, първо трябва да я чуеш, което пак прави поне 1 гледане. А някои и от телефоните си слушат от "YouTube".

Песните и преди правеха много гледания, но вместо няколко клипчета с по няколко стотин хиляди на клипче, сега има едно с няколко милиона. Нормално. Освен това каналът допринася за една разпознаваемост на продукта, оформя го. Заглавията - това с главните букви - обложките, всяка песен се свързва с картинката, това всичкото е много полезно.

А между другото има и доста чужденци, които слушат нашата попфолк музика. Не говоря за масовост в определени държави, но оттук някой, оттам някой.. и се насъбират. Вижте коментарите под клиповете просто, винаги има и на чужденци.

Знам, че се тиражира това за платените гледания, но за тях може да се съмняваме само при най-гледаните клипове. А по-голямата част от тия 400 милиона са от другите клипове, каналът има над 3000 видеота, от които 30 са с над 3 000 000 гледания. Просто продукцията на "Пайнер" е огромна и много хора се интересуват от нея. :) Браво, желая много успехи занапред!

Според мен съвсем скоро ръстът на абонати ще спре или поне ще се забави. Просто не виждам как може 500 000 от 7,5 милиона да имат акаунт в ютюб, че и да са се абонирали за ПланетаОфициал :3fdb8960598fa63e: Вярно, че сигурно и чужденци са абонирани, но едва ли чак толкова.

Иначе браво на Пайнер, пожелавам им още успехи и да си оправят грешните заглавия, летящите лога и качените по 4 пъти клипове.

Аз още преди година смятах евентуалната им печалба... и тогава мистър Фокс се правеше на отворен. Ето ви друг източник.

Не е като приходите от касетки и дискове, но са едни чисти пари.
Предимството им е, че имат страшно много видео продукция. И издават много често нова такава. Добре е, че обърнаха внимание и на старите клипове. Не че ще трупат милиони гледания, но все пак може да се печели и от тях.
Голям процент от тях са фалшиви за съжаление.

Това нещо го твърдиш само ти, но уви - една лъжа, повторена сто пъти, не става истина!

Иначе мога да си представя за какво щеше да става въпрос, ако каналът се поддържаше още от 2011-2012, а не да си губят времето с някакви PlanetaPlay и тем подобни глупости. Чалгата умряла, ама друг ден.

И какво от това, като на турнето едвам събраха без пари хора колкото събираха с входче и като последните години зала 1 им е широка.
И какво от това, като на турнето едвам събраха без пари хора колкото събираха с входче и като последните години зала 1 им е широка.

Ми няма активна концертна дейност в България, не инвестират в тая посока, тъпо е, смотано е. Но това, че хората не ходят толкова по концерти, не значи, че не слушат музика.

Ето защо Пайнер нямат нужда от знайни и незнайни спонсори като попа - то ютуб ги спонсорира предостатъчно всяка година. :roll1: :roll1: :roll1: :roll1:

Ето защо Пайнер нямат нужда от знайни и незнайни спонсори като попа - то ютуб ги спонсорира предостатъчно всяка година. :roll1: :roll1: :roll1: :roll1:

Само, дето Пайнера без спонсор не може да направи един едничък концерт!

Много се радвам за чалгата и че канала има такъв успех, но да си призная много ме е яд че го започнаха чак 2012-2013... Ако беше преди това, всичко щеше да е много по различно.

Само, дето Пайнера без спонсор не може да направи един едничък концерт!

Да и отива да коленичи на Делян Пеевски с тези чутовни приходи от тубата. Вятър и мъгла е това. А щом бозата на Константин и Ася Дойчева се гледа повече в канала на Касъмовите, айде да не ми се хващате като удавници за сламка, на някакво долетяло по незнайни пътища инфо с прогнози за приходи на 5-те баби пред моя вход.

Да и отива да коленичи на Делян Пеевски с тези чутовни приходи от тубата. Вятър и мъгла е това. А щом бозата на Константин и Ася Дойчева се гледа повече в канала на Касъмовите, айде да не ми се хващате като удавници за сламка, на някакво долетяло по незнайни пътища инфо с прогнози за приходи на 5-те баби пред моя вход.

Клипа се гледа повече там, защото вече е на начална страница.Миналата седмица беше така и с клипа от канала на Планета.

Колкото да статията ..напълно нормално.Всички големи компании се насочиха към ютуб заради малката инвестиция с евентуално голяма възвръщаемост.

Неслучайно се насочиха и рекламодателите към портала, просто платформата е успешна.

В интерес на истината в чалгата има голям прогрес от 2013та година насам. Не мисля, че каналът е причината. По-скоро той допълва цялата картинка. Просто се направиха доста масови хитове, което не се беше случвало в предните години. Иначе не знам какви приходи им носи на Пайнер и не ме и вълнува, но тия цифри по-горе определено звучат доста респектиращо.

Ами то цял свят брои гледанията в youtube, всеки изпълнител по света благодари, радва се и това им е едно от най-сигурните доказателства, че даден проект има успех. Мина времето на класациите, сега чрез тази платформа всеки си сверява часовника къде се намира. И в България стана така, не само поп фолка, а и останалите жанрове. И съм убеден, че ще нараства. Просто Google направиха голям бум като си обединиха всичко наведнъж. Сравнението с концерти не е уместно, защото имам куп приятели, които не уважават поп фолк изпълнителите и ги хранят, никога не биха отишли да ги гледат, но иначе риплейват като луди песните им на купони, че и вкъщи.

На последния концерт специално ЗАЛА 1 беше тясна. Но това беше еденичен случай от години, наистина. Ще видим сега на наградите, което по-принцип си е по-слабият концерт.

Интересна статистика иначе. Къде отиват всичките тези пари дето прибира Пайнера от певици, от ютюб канали, от телевизии... Едно нещо сам не е финансирал, вечно има спонсори. Два концерта годишно само му идват като разход.

Според мен не е редно Галена да се бръкне 10 000 за клип (примерно!), а накрая печалбата от ютуб да я прибере Пайнера, без да й финансира следващия такъв... ама тъпите кокошки едва ли някога ще го повдигнат този въпрос. :mf_surrender:

Според мен не е редно Галена да се бръкне 10 000 за клип (примерно!), а накрая печалбата от ютуб да я прибере Пайнера, без да й финансира следващия такъв... ама тъпите кокошки едва ли някога ще го повдигнат този въпрос. :mf_surrender:

Затова всеки трябва да е с индивидуален канал. Поне за официалните си клипове. ТВ версиите и масовките може да се качват в самия канал на Планета. Но знаем открай време склонността им да монополизират всичко.

"Хау ду ю лайки" скоро сама ще удари 400 млн. :mf_surrender:

Поредния абсурд по нашенски ... VEVO канала на Графа има посещения колкото събор на село в Трънско, за сметка на тоя сбирщайн на Планета.

Галена има 61 видеоклипа и точно 48 428 865 м. гледания в канала на PlanetaOfficial

galena3.jpg

Галена - 100 пъти - 12,441
Галена - Вземи си дъх - 10,783
Галена и Дамян - Сама - 4,588
Галена - Криво ще ми е (Tv Version) - 748.746
Галена и Фики - Боже, прости (New Year Version) - 95,700
Галена - Знам диагнозата (Tv) - 7.924 - 880 182
Галена ft Dj Живко микс - Хавана Тропикана (Tv) - 53.027
Галена ft Faydee - Habibib - 93.725
Галена - Пак ли (Tv) - 7.578
Галена - Спри ме (Tv) - 5.775
Галена и Фики - Боже, прости - 5.317.345
Галена ft. Faydee - Habibi- 2.895.627
Галена - Планета Лято Микс 2014 - 119.352
Галена и Фики – Кой (tv) - 48.676
Галена и Борис Дали - Всяка нощ - 22.501
Галена - Утешителна награда - 61,205
Галена и Малина ft Fatih Yurek - Mой - 67.658
Галена ft DJ Живко Микс - Хавана Тропикана - 6.234.762 - 15 807 413
Галена - Дяволът ме кара - 102.392
Галена - Точно никога - 3.597.725
Галена - Пак ли / Знам диагнозата (Tv) - 52.457
Галена и Фики (Tv) - 136.857
Галена - Завиждайте - 1.807.996
Галена - Не ставам втора - 462.908
Галена - Дай ми - 44.043
Галена FT Фики - Кой, tv - 69.426
Галена ft Фики - Кой - 8.526.908
Галена - Дай ми - 5.274.634
Галена - Истински щастлива - 1.631.816 *** 37 514 575
Галена - Ранена птица,- 34.266
Андреа и Галена - Блясък на кристали - 252.341
Преслава и Галена - Хайде откажи ме - 728.443
Малина и Галена - Много сладко - 351.735
Галена и Криско - Създай игра - 93.871
Галена и Гъмзата - Неудобни въпроси, - 701.685
Галена - Знам диагнозата - 101.436
Галена - Запали - 134.706
Галена - За Последно - 214.054
Галена - За пари - 528.891
Галена - Тоя става - 224.622
Галена - Тихо ми пази - 587.758
Галена - Спри ме - 124.067
Галена - След раздялата - 38.872
Галена - След 12 - 137.978
Галена - Ще се проваля - 225.449
Галена - С кое право - 548.600
Галена - Пак ли - 1.199.399
Галена - Нещастница - 63.437
Галена - Не пред хората - 375.148
Галена - На две големи - 428.325
Галена - Мразя да те обичам - 400.561
Галена - Искам да останем будни - 38.419
Галена - Да ти го дам ли - 316.678
Галена, Преслава и Борис Дали - Бутилка - 1.274.860
PRESLAVA GALENA I BORIS DALI BUTILKA_11 GODISHNI MUZIKALNI NAGRADI - 35.272
GALENA PAK LI_11 GODISHNI MUZIKALNI NAGRADI -16.657
GALENA DYAVOLAT ME KARA_11 GODISHNI MUZIKALNI NAGRADI - 3.835
GALENA FT 100 KILA DYAVOLAT ME KARA AZ SAM 6_11 GODISHNI MUZIKALNI NAGRADI - 18.974
Галена - Знам как - 294.951
Галена - Много ми отиваш - 13.499
Галена - Спри ме - 1.405.502

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...