Jump to content



Промяната в "Пайнер", от която имат нужда...


Препоръчани коментари

Не на Джулия нещо и липсва, а липсва интерес към поп-фолка...която и да излезе, просто интереса липсва. От последните години Лорена и Джулия са най-силните имена (не като цяло, а от последните "излезли"). Остатъка вие на умряло. Едната има Оцко и Галена за приятелка (и съвети и подкрепа, а Галена хич не е като да не знае как се прави), другата си има Пашев така, както имаше Гергана Токича навремето. Няма как да не води да успех, въпроса е, че с този интерес (или по-скоро липса на такъв) към жанра и думата "успех" е много.

 

Относно @Kitty,

 

Андреа си е виновна - ако не беше във фирмата, нямаше сериозните и утвърдени имена в попфолка да правят песни със текстове за алкохол, наркотици, ревност, избиване на комплекси, другата...

В кои песни Андреа пее за наркотици? Песните за написване в кръчми ги изпя Ивана доста преди Андреа да хване микрофона (на обратно, но все пак...).

Точно пък тя да е виновна за тия текстове... айде стига. От 90-те насам се пее за тия неща, те са част от живота (за добро или зло), а фолка имаше една основна задача - да пее нещата от бита на народа, да е близък по текст с живота в държавата. За гевреци, дупки, мерцедеси, пиене, друсане и т.н. се пя много преди Андреа изобщо...даже да се роди.

 

Музиката нямаше да има леко ретро звучене от 90 - те, видеоклиповете нямаше да са толкова скъпи, пълни със секс, алкохол, насилие, грозно и унизително отношение към мъжете, парадиране с бременност............ Да, и преди гледаха от запада, само че тогава не копираха едно към едно и безвкусно, а копираха предимно позите и танците, но обличаха по -стилни, по . цветни и по - модерни дрехи, бяха и по - добре облечени.

 

Кои песни на Андреа пък мязат на такива от 90-те? Разбирам да говориш за Шишарката, Роман, ама Андреа... въведе ново звучене с Кости, после с Оцко, вкара дори Кастрати (автор на любимата на много "Пак ли" на Галена).

Кога Андреа е парадирала с бременност, като никога не е била бременна (или поне не сме видяли резултат от това, може и да била неуспешно - Господ да пази)?

И чак пък унизително отношения към мъжете...баш Андреа е с Кобрата от преди да той да стане професионален боксьор, а тя - певица. Виж, Мария е друго - там имаме мощни спринтове по милионерските легла, които по някакъв начин успява да умае и да финансират всичко, което поиска. Как успява - не знам. Явно е много, много добра в тия работи.

 

Освен това певиците тогава нямаха вулгарно излъчване, не бяха се обезобразили със силикон, хиалурон, ринопластики и татуировки, бяха естествени и се харесваха такива, всяка имаше собствен стил на обличане, гримиране, прически и сценично поведение, всяка правеше песни в собствения си стил, освен това не парадираха с личния си живот и бременностите си, не носеха скъпи маркови тоалети, бяха усмихнати и земни, общуваха с феновете, всеки дребен жест на внимание ги радваше.

Разбирам да го кажеш за Мария с устата във вид на женски полов орган, но за Андреа...? Че тя освен един силикон друго не си е слагала. Песни в собствения стил си правеше точно тя - както Емануела и Оцко си имаха успешен стил, така и тя и Кости. "Неблагодарен" има десетки кавъри. И пак казвам, че не е била бременна или поне не е раждала.

 

И работеха тогава, не лежаха на едната песен, записваха албуми, снимаха видеоклипове и фотосесии, даваха интервюта по радиа и телевизии, но бяха винаги скромно облечени, усмихнати, непринудени, говореха за работата си и избягваха темите за личния живот.

 

Ти май друга телевизия си гледала? Албуми имаше, докато се продаваха. Сега не се купуват, всичко е дигитално, защо да инвестират в пластмаси, които вредят на околната страна, струват пари и никой не ги купува?

Избягвали темите за личния живот? Я си припомни как Алисия цивреше в "На кафе", че Божинов не си търсил детето, как си изпя цялата драма с Николета? Точно това само криене на личния живот ще е..

Азис, който се жени и развежда пред медии, който прави всичко за PR?

 

Точно в ония години доста пробиха около темите за личния си живот и това с кого спят, с кого се развеждат и с кого спят, докато се развеждат. Андреа не помня да е влизала в подобни схеми. При нея има едни скандали около Николета и Моника, и по-скоро тя обира пешкира, реално за бой са тия двете проститутки. И докато от Николета поне водещ на анонси излезе, от Моника нищо друго не излезе (освен елитна проститутка). Такива и приятелките.

 

не се хвалеха от къде какво марково са си купили или в кой хотел са били. Само Мария се похвали, когато се сгоди в Дубай. Но пък и разказа за хотела, той тогава тъкмо бе открит и бе от новите архитектурни чудеса на света.

Галена беше заела цели ефир да обяснява 15 минути в интервю как и подарили бяло Audi Q7, какво си купувала от мола и т.н. Мария не в Дубай, ами и в Космоса ще се сгоди. Тая жена няма да се учудя ако успее да омае и някой петролен магнат. При нея просто се получава...някак.

 

Сега Анелия не прилича на нищо.

Без филтъри и обработка половината не приличат на нищо.

 

Емилия беше по - хубава без тъпата татуировка, а Ивана е направо страшилище, но сама си е виновна, защото през годините се клепаше с тонове грим.

Не само грима, няма как такова ояждане и опити за слабеене, когато вътрешно те влече към кюфтетата да свършат добре. Гладна мечка хоро не играе...

 

Камелия прилича на застаряваща мадам, направо да те е срам да я гледаш. Вместо да се кротне вече и да има друго поведение, тя.............. Мария е ужас и тя с тия татуировки и с това киснене в солариума, ще си докара рак на кожата.

 

Не съм съгласен за Камелия. За тия години е направо перфектна - е вярно, има козметични намеси, но то няма как да си публична личност, да си минала 40-те и да не се наложи да си направиш някакви подобрения. Времето се отразява на всички. Глория се е впила и без филтър също е плашеща. Както казах - годините не прощават. И ние ще опрем до там. Просто няма да ни коментират по форуми, защото не сме известни. Те са публични лица и като такива е нормално да бъдат коментирани. Иначе всички стареем.

 

И не и бери кахъра на Мария. Тя за всеки мъж си прави татуировка. До 2 години може да не и остане свободна част. Но пък винаги може да се изчистят с лазер и винаги ще намери кой да и го плати. Не я мисли точно нея. Само тя може да бълва всеки месец нова песен и да има по 2 участия в месеца. Нали знаеш що?

 

Музиката на Кости не беше лоша, само да е без това малоумно "Айлеле", а пък Оцко Крадеца изобщо не искам да коментирам. Иначе си имаха страхотни текстописци, музиканти и аранжори, не им трябват повече, просто не трябваше да бягат от попфолка с рок и поп елементи. А Люси беше страхотен режисьор, допреди да се бъгне и да го удари на порнография.

 

Е то ако няма "алеле" какъв фолк е? :D

 

Оцко не го неглижирай така , че той е основата Емануела да е това, което е, направи куп хитове и на Алисия, също и на Румина , Стефани и т.н. цял треторазряден "Фен ТВ" гърмеше навсякъде с неговите песни по онова време. Същите тия без него не видяха хит. После Андреа го докара в Пайнер и направи от събиращи прах (образно казано) Татяна, Соня, Димана и темподобни цели хитови изпълнители. Едни от най-големите хитове пак са негови и в двете фирми. Е, за собствената си нищо не успя да направи (освен двата хита на Лорена), но... рано или късно човек се изчерпва. И какво значи крадец, в твоя любим период ( а и наш, не само твой, понеже на всички ни липсват тези времена, признавам) се крадеше на поразия турско, гръцко, сръбско, половината ти любими песни са крадени с неуредени права (щото са крадени).

 

Люси и сега си е страхотен режисьор, порното си е световна мода, не е първия и последния снимащ софт порно. Те самите певици това искат, какво очакваш? Той прави това, което му се поръча. Като отидеш да си купиш вафла, нали ти дават вафла? Е като поискаш провокативен клип, получаваш провокативен клип. Сигурно Гергана насила са я накрали да се разкрачи и съблече в "Твоите думи"?

 

Не демонизирай Андреа, Люси, Кости, Оцко, щото са в основата на много неща, също и Азис, и Кирил Чалъков, И Борислав Соколов (Мис Бони), и Софи Маринова, и Дачева по-назад...

 

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Преди Андреа попфолка си беше нормален като звучене и текст. Да, идеята на този стил е да е близък до народа. Не знам ти колко годишен си, но помня, че в един момент нещата се промениха по две причини. Първата беше, че в един момент на хората вече им писна от песни за мерцедеси, долари, марки, банани и подобни. След първоначалната еуфория, че вече всичко е позволено, се усетиха, че малки деца, 4 -12 годишни, пеят песни като "Хей, войниче", "Ах, банана", "Смукача" и подобни и се усетиха, че това не са песни за деца. Започна се критика, поискаха от изпълнителите да сменят текстовете. Знам го, защото тогава 2000година,когато стана промяната, бях в гимназията и четях "Нов фолк". Критика имаше, и то много, имаше я във фенските писма, дори тинейджърите молеха да спрат с просташките песни, защото имат малки братя и сестри. Другата беше трагедията в "Индиго", която затегна страшно много контрола върху децата. Четях и всекидневници тогава, и помня възмущението на хората, че родителите са пуснали децата си на дискотека по тъмно, на неосветено и опасно място, разбра се, че в дискотеката са сервирали на децата алкохол и че там е имало и наркодилъри. След тази трагедия въведоха вечерен час за учениците и солени глоби за родителите и собственици на заведения, ако деца бъдат спипани в дискотеки. Имаше силна ненавист към рапа, хип-хопа и подобни, защото изведнъж родителите се усетиха каква музика слушат децата им и какви текстове учат и пеят. Забраниха на децата да ходят на такива концерти и рап изпълнителите заслужено отидоха в небитието. От "Пайнер" се усетиха тогава, и за да си нямат проблеми, изпълнителите завиха към поп звученето, етно и рок елементите, започнаха да правят и народни песни, голотата в клиповете беше забранена, певиците започнаха да обличат рокли, блузи, поли, дънки, маратонки, кецки, ризи, заложиха на нови, разнообразни и интересни модерни прически и гримове, наблягаха на фотосесии тип модни, направиха се страхотни имиджови и сюжетни видеоклипове. И естествено, спечелиха страшно много от липсата на голотия, кич и простотия. Започнаха да работят със стойностни имена като Мариета Ангелова, Велислав Драганински, Ленко Драганов, Тодор Димитров - Токича, Стефан Статев и много други. Започнаха да пеят за любов, за приятелството, за родителите, децата, надеждата, разбира се и за самотата, раздялата, за силните жени, които могат и без мъжа, който ги е предал, обаче тогава не обобщаваха за всички мъже какви са и не ги обиждаха. Да, имаше и някои песни с леко еротичен текст, но бяха направени интелигентно и стилно, текстове като "Не спирай", "Нежно с устни", "Последна вечер", "Пияна вишна", "Думи две", "Изгори ме с устни", "Доза любов", "Искаш или да", "Искаш да правиш любов с мен", "Желая те", "Който и да си", "Дяволско желание", "Цип на устата" се приеха добре, клиповете им бяха направени с въображение и без простотия.

Докато една Андреа направи куп неприлични клипове, включително садо -мазо клип, а такова нещо не трябва да се излъчва в национален ефир!

За бременностите - не говорех за твоята любимка, а за Галена, която копираше Бионсе. това да си бременна и да парадираш с този факт, че и да снимаш в такова състояние клип, който е еротичен, е неморално и неприемливо. Да не говорим за голите бременни снимки на Емилия, решила да копира Бритни Спиърс. Не казвам да не работят, когато са бременни, да не се снимат, но просто да не правят толкова вулгарни неща, да не говорим, че има и извратенящи, които се възбуждат от подобни клипове. Иначе имам примери за стилно заснети видеоклипове на бременни певици - "Следи от сълзи" и "Завинаги" на Деси Слава ( в първия беше още в началото и не и личеше, но беше много красива и стилна) , Рени във "Вик и зов" (макар че там намекът за хомотата не ми хареса), Емилия в "Дори и да боли" и "Сълза" (в първия беше много красива и стилна), Магда в "Да, да, да", също много ми хареса, както и Мария в един нейн баладичен клип, забравих кой беше. И Петя ми хареса, че беше снимала нормален клип като бременна. И този на Деси от втората и бременност "Гледай да не бъркаш" също не е зле, особено с розовия аутфит беше прекрасна.

И ако още не си схванал, говоря за попфолка като цяло до края на 2007, след това всичко стана ужас.

А относно ретро звученето - имах предвид музиката, не песните. Връщането към онези мелодии хич не ми харесва, тези с поп и рок звучене са си много по - добри. Единствено "Ах, тези пари", се получи добре, но тя Ивана винаги си изпипва прецизно работата.

И допреди Емилия и Алисия да се афишират през 2008 с ревове, сополи, сълзи и обяснения, певиците си пазеха в тайна личния живот. Даже Петя направи по тази причина "Моят нов любовник". Обаче после дойде откачената западна мода да обикаляш телевизиите, да си изливаш емоциите и драмите, да парадираш с кого си......

Аз никога не съм се интересувала коя с кого спи. Да, няма лошо да се похвалят малко, когато се сгодят и омъжат, когато ги навести благата вест и после станат родители, но иначе по принцип е хубаво като се смяташ за певица, да наблягаш на работата си, а не на линия си живот. Точно треторазрядните певици от "Ара", "Съни", "Фен" и подобни никога не съм ги слушала и харесвала, те си риеха дъното и продължаваха с простотията, докато колежките им от "Пайнер" правеха смислени и качествени неща. Точно Алисия и Емануела не са ми за пример, благодаря!

Link to comment
Сподели в други сайтове

Що Емануела да не е за пример, тя има два периода - този във Ara и този в Payner, и двата супер успешни. Напротив, пример е за това, че като те искат хората ... ми искат те. Алисия също не е нежелана, но нея я задържа много време скандала с Лозанова, направи и PR, който и до днес се помни. Емануела си беше Емануела и преди скандала с Динев.

 

И не мисли, че Андреа ми е любимка. Далеч ми е от любимка. Нямам вече любимка, за жалост. Новите ми любимци са от други жанрове, които предлагат нещо ново - Диона е една от любимките ми, от фолка...нека да кажем, че са Алисия и Емануела, макар, че към втората изпитвам повече симпатия откъм репертоар и повече към първата откъм визия и присъствие (Ася наистина го има - ходил съм и на участие).

 

И не подценявай Sunny - в ония години имаха силни имена - Лияна, Мира, Устата, Азис до преди да ги напусне, Софи преди по-късно да направи същото. Крум Крумов беше истински продуцент в ония времена. Хич не е за подценяване. Влез им в канала и виж колко много песни са от златните за жанра са продуцирани от тях.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Колкото и да я бутат Коя? вече се видя, че не става и тва е. Машината на кокошарника за произвеждане на звезди явно не работи, а те се опитват по стария калъп отпреди 15 години, кой забога изобщо гледа КокошарникТВ за да обърне внимание че и били отделили цели 4 минути интервю след концерта?

 

Въпрос на време е който там е решил как точно тая е, поради липсата на матрял, щото лично според не е Митака, да му омръзне и да почне да налива пари в някоя нова, по млада и по-лачена от битата карта Коя?

Link to comment
Сподели в други сайтове

Трето, праим Фолк Айдъл (работно заглавие) да запълним ефирно време по Планета,

Така както го казваш наистина звучи яко. Според мен никой вече не гледа Планета просто, защото тя си е същата като от преди 15 години само че HD. Могат да направят свой собствен музикален формат, в който да търсят нови звезди. Естествено да се пее само чалга, защото в другите подобно предавания тя е забранена.

 

Разбира се това е само една идея, от многото неща, които могат да се направят за да се заговори сериозно за поп-фолка и да спре да бъде свързван само с кръчми и пиене.

Link to comment
Сподели в други сайтове

На бате ви Милко вече не му става и оттам идва проблема, няма ги новите и интересни кадри които доведе в Пайнер преди години. Трябва да отчетеме и смяната на собствеността във фирмата

Link to comment
Сподели в други сайтове

Така както го казваш наистина звучи яко. Според мен никой вече не гледа Планета просто, защото тя си е същата като от преди 15 години само че HD. Могат да направят свой собствен музикален формат, в който да търсят нови звезди. Естествено да се пее само чалга, защото в другите подобно предавания тя е забранена.

 

Разбира се това е само една идея, от многото неща, които могат да се направят за да се заговори сериозно за поп-фолка и да спре да бъде свързван само с кръчми и пиене.

 

Обективно погледнато, за кусурнайсе години по КокошарникТВ така и не си мръднаха пръста да вкарат едно нормално предаване, така че точно сега, когато целия курнир е на доизживяване, прекалено ме съмнява да се трогнат да направят нещо. Настоящия им формат, непромемен от старта на телевизията, може и да вървеше преди ерата на ютуб, ма вмомента каква е разликата м/у това да си пусна Планета и автоплей? А да, в тубата има по-малко реклами и е малко по-разнообразно, щото според собственото хистори мое да пусне и неща извън курника ...

Link to comment
Сподели в други сайтове

Така както го казваш наистина звучи яко. Според мен никой вече не гледа Планета просто, защото тя си е същата като от преди 15 години само че HD. Могат да направят свой собствен музикален формат, в който да търсят нови звезди. Естествено да се пее само чалга, защото в другите подобно предавания тя е забранена.

 

Разбира се това е само една идея, от многото неща, които могат да се направят за да се заговори сериозно за поп-фолка и да спре да бъде свързван само с кръчми и пиене.

 

Съгласна съм, идеята звучи страхотно. Имат нужда от продължения на "Планета търси суперзвезда". :speak_cool:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Митака, да вкара пари в тв формати, за да търси таланти? Това няма как да стане. Той вече и екип няма. Отдавна съкрати над 60% от стария екип на ТВ Планета. От зяпане по чалгарки явно сте пропуснали да видите, че на турнетата всичко бе външна продукция. И звукът от "Динакорд", и видеостените, и пиротехниката, дори част от балетите са наети за концертите. Само Ленко Драганов все още е на пулта. Всичко вече струва безумни пари, които Пайнер не смятат за целесъобразен разход само, за да си развеят новите дрешки звездиците. Не се връзва сметката.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Е тука е темата за мечти все пак. То ясно че Пайнер акъл нямат да се раздвижат самички и просто чакаме кепенците на курника да лопнат.

 

Дори като външна продукция, нещо то сорта би раздвижило кокошарника по всевъзможни начини, само трябва Митьо да се бръкне и да прояви далновидност да го направи, две неща които няма да се случат.

Link to comment
Сподели в други сайтове

То е ясно отдавна какво може да раздвижи Пайнер и в другата тема ясно личат проблемите и назряват решенията. Пътят не е "Деса в Пайнер", както мечтаеха тук лаиците и "групичката на Стела", а известното ви вече 4-годишно решение популярно, като "Камелия помаха за сбогом на Пайнер".

 

Има само 3 изпълнителя в кокошкарника, които са готови за това и те са Константин, Галин и Галена...

Link to comment
Сподели в други сайтове

Промяната да почне с продажба на фирмата или назначаване на читаво ръководство. Какви са тия пенсии там, от какъв съвременен шоОЛбизнес разбират тия нафталини?

Гърмеж!

image.jpeg.f4e0b042037ac6e3cf69046d2bdfaa66.jpeg

 

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Има само 3 изпълнителя в кокошкарника, които са готови за това и те са Константин, Галин и Галена...
А разкошните лели Глорче и Ванче?

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Промяната да почне с продажба на фирмата или назначаване на читаво ръководство. Какви са тия пенсии там, от какъв съвременен шоОЛбизнес разбират тия нафталини?

Това. Абсолютно точка първа на каквато и да била промяна на кокошарника е разкарването на Митьо Продуцента. За негово съжаление, неговия бизнес модел - да обслужва певиците от до - е твърде неактуален.

 

А кой смята да излита е пределно ясно - явно само Коцьо засега има топките да го направи, останалите още се бутам там и явно смятат да пеят на закриващия фирмата концерт, който се очертава да е все по-скоро.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Промяната е фалит и да се свърши с тази агония.

Няма как да стане на този етап. На нас не ни харесва положението в Пайнер по ред причини, които няма да изброявам в този пост, но от бизнес гледна точка всичко е ок, което е причината да не се търси промяна. Топ имената имат по над 100 официално обявени участия годишно, тези, които държат средно ниво около 50. Това е без да броим частните банкети за които нямаме информация. Спорен е въпроса с реалните хонорари, които получават, защото е ясно че с големите клубове има пазарлък, но едно е сигурно всички в кокошарника изкарват пари и то повече от достатъчно. Това че не ги отразяват така добре в медийте, че концертите им са трагедия или че поп фолка е нарицателно за простотия изобщо не им бърка в джоба. Феновете на тази музика, които сме израстнали с нея искаме повече, а на тях им стига да печелят добре.

Link to comment
Сподели в други сайтове

А кой смята да излита е пределно ясно - явно само Коцьо засега има топките да го направи, останалите още се бутам там и явно смятат да пеят на закриващия фирмата концерт, който се очертава да е все по-скоро.

Който няма да се състои поради непродадени билети :D

Гърмеж!

image.jpeg.f4e0b042037ac6e3cf69046d2bdfaa66.jpeg

 

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Промяната към добро е една - гръцкия модел на работа. Излиза изпълнител с бенд от 10 човека зад гърба и пее та се къса. Като хората плащат да гледат и слушат лайв не можеш да им набуташ една певица с два синбека и три плейбека. А при хонорари от над 5 хилки не е непосилно да излизат певачките с музиканти. Никой ли не се попита защо гръцките таверни са винаги пълни?

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ето ви я Мя от снощи в Чикаго. Не е мръднала 20 години. И пее та се къса. Та тази я разкараха, за да гледаме посмешищата обявени за лидерки? :gun_bandana:

 

9477259O.jpg

 

Така като я гледам, добре че са я разкарали. Днес да потърсиш и най-долнопробния траверс - няма да изглежда така.

Мая си беше евтинджос, жалко че и Америка не ѝ помогна.

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Промяната е факт. Чалгата си има нови лица, които просто трябва да минат на преден план.

Тая година бясно налагане на Денис, Лидия, Десита и Емрах, а февруари 2020-та да връщат наградите, на които младите да триумфират.

А Преслава да бъде обявена за Певица на десетилетието. :Vishenka_05:

tumblr_pmldddChYM1tdxyhao8_400.png
Link to comment
Сподели в други сайтове

Промяната към добро е една - гръцкия модел на работа. Излиза изпълнител с бенд от 10 човека зад гърба и пее та се къса. Като хората плащат да гледат и слушат лайв не можеш да им набуташ една певица с два синбека и три плейбека. А при хонорари от над 5 хилки не е непосилно да излизат певачките с музиканти. Никой ли не се попита защо гръцките таверни са винаги пълни?

Но те имат и необятен обем от своя музика. България няма никаква собствена музика, освен народната. Нито стил, нито композитори, нито текстописци. Всичко е една пародия.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...