Jump to content


Искаме стойностни песни, а оценяваме ли ги?


Препоръчани коментари

Случайно в тубата ми се пусна албума на Цветелина Янева, "Мога пак" и докато довършвам разни проекти го слушам и осъзнавам, че е бил много добър...Веднага се сещам и за албумите на Деси Слава, "Любовта е само чувство" и "Сладки сънища", които са може би най-добрите в тоя жанр, сещам се и за един албум на Глория, май, "Благодаря"... От тези албуми, колко песни станаха хитове??? Отговора е: много малко, в някой от тях, нито една песен!! "Аз и ти" на Анелия беше нещо много различно.. и какво? Хората спаха на турнето и тя беше принудена да я махне..

 

Всеки ден чета в тоя форум как всички искали стойностни песни и текстове, а всъщност остават ли оценявани? Защото моето мнение е, че точно тея неща се подминават в поп-фолка и това рефлектира върху мотивацията на изпълнителите! Търсенето определя предлагането. И след като елементарни песни като тези на Теди Ал. стават хитове е защото, хората това искат, не се сърдете на музикалните компании, че това произвеждат, защото публиката ТОВА ИСКА! И ако намаляват стойностните песни, то е защото ние сами го правим..

 

Защо БУМ на Фики сега е хит? Нали била циганска, елементарна? Защо, защо... :whistling:

 

В моя коментар, става въпрос за масовия потребител на тази музика, не за хората тук, защото, няма какво да се лъжем, тук повечето са фанатизирани фенове и са една шепа хора и няма как да се разбере, какво харесва масата по мненията тук и кое е било хит..

 

Е остават ли недооценени качествените неща и има ли смисъл тогава от тях, ако остават забравени в плейлистите ни?

Link to comment
Сподели в други сайтове

Много песни остават недооценени, последните песни които са със стойностен текст и наистина се оцениха доста високо от феновете са баладите "Ако утре ме губиш" на Преслава и "Болка в минути" на Константин. Според мен това е и до името, дали една песен ще се забележи и момента в който си я пуснал, както и това да нямаш друг силен хит, който да се "бие" с тази песен.

На Янева албума, "Мога пак" е страхотен и някои неща може би не се оцениха, защото песните бяха пуснати в албум заедно, накуп 10. Разбира се, има хора които ще ги харесват и слушат до днес, но тогава се откроиха както наложения хит "Мога пак", така и феновете си избраха "Счупени неща" и "В твоя стил" и другото остана в сянка. (Това, защото един от примерите, които даде е с този албум). Същото стана и с "Аз" на Галена, където пък има повече от страхотни песни и потенциални хитове, които ако бяха пуснати поотделно, според мен щяха да са доста хитове.

Като приключим с темата за албумите, пак казвам, ако има и друг силен сингъл на това ниво и ако е по-провокативно парчето, трудно ще се забележи другата песен. Макар, че и при Преслава имаше друг сингъл и то доста хубава и интересна песен "Нашето любов е", но ето, че хората избраха и откроиха баладата за хит. Самата песен трябва и да лежи на изпълнителя! Всичко е въпрос на късмет, подходящ момент за песента и за съжаление.... до голяма степен от името, защото ето, ако даваме пример с "Ако утре ме губиш" и "Болка в минути" - песните бяха достатъчно силни, но и на водещи имена и за това се забелязаха.

image.jpg.62e5dcb4645c5400d838b8c6f96e9856.jpg

 

Пожелай му "Да гори в любов"! :wub_anim:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Чалгари да оценят стойностна музика? :1000 (29): За чалгарите всичко що е whiny балада или не се пее открито за е*ане минава за "стойностно" :mf_surrender: :1000 (29):

Ама от хора, за които върхът на следоледа са Риани, Бионсета, Бритнита и прочее долнопробни попаджийски истории, какво да очакваш. Неслучайно архипростотията и в музикално, и в текстово отношение "Редник" е обявена за хит - в сравнение с нея "Бум" ти се струва като Шопен...

От споменатите в темата песни аз "стойностна" не видях, освен "Ако утре ме губиш". А иначе "В твоите очи" е добра песен на фона на останалата чалга продукция и имаше шанс да стане нещо повече от сезонен хит, ако не беше така чудовищно overproduced :confused:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Търсенето е такова, защото от години се предлагаше това.Сега трябват години стойностни песни, за да се погледне отново на тях така както преди.
Link to comment
Сподели в други сайтове

Съгласна съм с diverso. За мен само изпълнителите, съответно и продуцентите / музикалните компании, са виновни да се стигне до тук, а не публиката. За пореден път ще спомена имената на Теди Ал., Роксана и всичките подобни. Тях това ги кефи да пеят и то си личи, и това си пеят. Не го правят защото това искат хората, а защото простотията и мангалските ритми си им идват отвътре. От там нататък имат пълната подкрепа на Митака и на Пайнер, записват си ги, Dj-ите ги въртят по дискотеките и хората искат не искат, това слушат. Ето така се СЪЗДАВА музикалния вкус у публиката, "промиват се мозъци" и резултатът е такъв - дъното. Затова и чалгата вече не я искат никъде, единствено в специализираните за нея заведения - няма концерти, няма нищо. И са прави хората, че не я искат. Имаше период, в който жанрът се поизчисти от вулгарните песни в началото му, така да се каже - възроди се, но за съжаление в момента сме свидетели, че се връща пак там - в зората с песни подобни на тези на Сашка Васева, Кондьо, Луна и т.н.

Освен това има много примери за стойностни песни, които са се оценили, което от своя страна пак потвърждава факта, че всичко е въпрос на това какво се предлага. Ето примерно 2007г. "Ако те няма" си дънеше в дискотеките и стана стабилен хит въпреки че е балада. Преди това "Феникс" също. А песните на Емилия? Гадните и Без въпроси, преди тях "Смелите си имат всичко", "Моята половина", "Свързано е с теб" - от "Родена съм да те обичам" песните също. Ами Анелия? Помните ли как дънеше "Не знаеш", "Искам те" и после 'Единствен ти", "Продължавам" "Завинаги" и т.н. Мога още много изпълнители и песни да изброявам. Последните примери са с Преслава и Десислава. Ето, че стойностните песни се оценяват, когато се предлагат такива. Музикалните компании диктуват модата и това кое ще се харесва, а не ние. Затова пак казвам, че е крайно време изпълнители като гореспоменатите да се разкарат, за да спрат да ..... на метенето и на името на тази музика.

image.jpg 116.jpg image.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

Eдно време как слушахме качествен фолк? Как станаха хитове "Ангел с дяволска душа", "Не прекрачвай прага", "Бедни и богати", "Две очи разплакани" - това не са ли качествени песни? Качествен фолк? И на всичко отгоре вирееха заедно с "Тук-там", "Тигре-тигре" и пр.

 

Това че вие днешните слушатели свикнахте на бозите и еднородния ритъм на всяка песен е лично ваш проблем.

Преди фолкът имаше качество, смисъл, музика - песните на Глория, Десислава, Цветелина, Боева, Нелина и куп други. Та вземете само едно "Ези-тура" супер музикантско парче, композиторите експериментираха с различни инструменти, с различни аранжименти - поднасяха супер добра продукция в цели албуми.

Сериозно си помислете какво слушате днес, говоря за тези на по 20-25 години.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Пускат се доста стойностни песни в последно време честно казано, до преди време имаше едно здраво зацикляне на бози от 2011та до 2013та, сигурно общо 10 добри песни да има за трите години! Сега имаме доста експерименти и добри парчета. Пръв пример за това е Галин с от "Само за минута" вади доста качествени неща, въпреки че ако продължи още дълго в тази линия ще забоксува сериозно. След това Джена "Спри да ми досаждаш" много новаторско и различно парче. Анелия веднага я споменавам с "Генерал", която е много модерна, издържана песен, аранжимента е супер богат и самата месен многокомпонентна! Също и кавъра на Деспина Ванди "Не мога да губя" е страхотно музикантско парче. Да не говорим за Янева - "Кажи ми АЛО", че е супер иновативен и различен проект не само за попфолка, а за музиката в България като цяло! Деса с "Не го прави" също доста новаторска и силна песен, която беше доста приятна изненада. Галена, въпреки че не одобрявам кражбите на готови хитове също е с нещо по - различно с "Пантерата" (тъпичка песен иначе). Сиана сега също пуска нещо по така регетон, което бяга от типичната чалга. Стараят се доста от имената да правят добра продукция!

 

Разбира се има и такива, които циклят на едно място с години като Преса и Андра, ама тях си ги знаем, че са си комерсиални певачици за масовия чалгар!

Също няма да коментирам и простотии като песните на Фики, Роксана, Теда Александрова и друга паплач такава. Това са само 5 от имената, които дърпат жанра към тоалетната...

 

 

 

Иначе не разбрах само тези двата албума на Деса къде ги буташ до "Благодаря" и "Мога пак" при положение, че 50% от песните вътре са пълнежи и не стават!!! :mf_surrender:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...