Боби Публикувано на Януари 19 Report Share Публикувано на Януари 19 Може би някои от вас вече са забелязали, че каналът на Планета удари 400 млн. гледания, а абонатите съвсем скоро ще достигнат 300 000. Интересна е статистиката на канала. Според автоматични системи като socialblade, каналът на планета е на 4084 място в света по брой абонати и на 645 място по брой гледания. Средно дневно добавя 500 абоната и има около 1,5 млн. гледания. Така за последния месец са направени близо 47млн. гледания. Друго интересно, което изчисляват автоматичните системи са приходите на Пайнер от техния канал. Най-консервативните оценки са за 110хил. евро годишно, докато най-оптимистичните стигат до 1,7млн. евро годишно. Сами разбирате защо този източник на приходи изведнъж стана толкова важен за Пайнер. И още малко статистика.. Ако темпото продължава, каналът ще удари 1 млрд. гледания през месец април 2016, а по същото време ще има и над 500 хил. абоната. Реално погледнато, каналът на Планета е един от най-бързо растящите в youtube. За сравнение, световен гигант като Еми Мюзик, чийто канал е с над 7 млрд. гледания имат средно по 3,5 млн. гледания дневно. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
ENJOY Публикувано Януари 19 Report Share Публикувано Януари 19 А някои хора пяна избиха от устата да обясняват как каналът не ставал, не бил фактор и т.н. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
FikLena Публикувано Януари 19 Report Share Публикувано Януари 19 Чалгата умря ?? КО,НЕ !? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
чушка. Публикувано Януари 19 Report Share Публикувано Януари 19 Каналът е фактор и това ясно си проличи на концерта. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
FikLena Публикувано Януари 19 Report Share Публикувано Януари 19 А някои хора пяна избиха от устата да обясняват как каналът не ставал, не бил фактор и т.н. нека чичо фокс да коментира сега Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Fast Публикувано Януари 19 Report Share Публикувано Януари 19 Голям процент от тях са фалшиви за съжаление. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Nicolas Публикувано Януари 19 Report Share Публикувано Януари 19 Ами просто в България музика най-много се слуша от "YouTube" според мен. Другият вариант е да си я свалиш и така да си я слушаш от компютъра и/или телефона. Но за да решиш дали да си я свалиш, или не, първо трябва да я чуеш, което пак прави поне 1 гледане. А някои и от телефоните си слушат от "YouTube". Песните и преди правеха много гледания, но вместо няколко клипчета с по няколко стотин хиляди на клипче, сега има едно с няколко милиона. Нормално. Освен това каналът допринася за една разпознаваемост на продукта, оформя го. Заглавията - това с главните букви - обложките, всяка песен се свързва с картинката, това всичкото е много полезно. А между другото има и доста чужденци, които слушат нашата попфолк музика. Не говоря за масовост в определени държави, но оттук някой, оттам някой.. и се насъбират. Вижте коментарите под клиповете просто, винаги има и на чужденци. Знам, че се тиражира това за платените гледания, но за тях може да се съмняваме само при най-гледаните клипове. А по-голямата част от тия 400 милиона са от другите клипове, каналът има над 3000 видеота, от които 30 са с над 3 000 000 гледания. Просто продукцията на "Пайнер" е огромна и много хора се интересуват от нея. Браво, желая много успехи занапред! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
anastasb Публикувано Януари 19 Report Share Публикувано Януари 19 Според мен съвсем скоро ръстът на абонати ще спре или поне ще се забави. Просто не виждам как може 500 000 от 7,5 милиона да имат акаунт в ютюб, че и да са се абонирали за ПланетаОфициал Вярно, че сигурно и чужденци са абонирани, но едва ли чак толкова. Иначе браво на Пайнер, пожелавам им още успехи и да си оправят грешните заглавия, летящите лога и качените по 4 пъти клипове. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
meleto Публикувано Януари 19 Report Share Публикувано Януари 19 Аз още преди година смятах евентуалната им печалба... и тогава мистър Фокс се правеше на отворен. Ето ви друг източник. Не е като приходите от касетки и дискове, но са едни чисти пари. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivanhoe Публикувано Януари 19 Report Share Публикувано Януари 19 Предимството им е, че имат страшно много видео продукция. И издават много често нова такава. Добре е, че обърнаха внимание и на старите клипове. Не че ще трупат милиони гледания, но все пак може да се печели и от тях. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Senhor Публикувано Януари 19 Report Share Публикувано Януари 19 Голям процент от тях са фалшиви за съжаление. Това нещо го твърдиш само ти, но уви - една лъжа, повторена сто пъти, не става истина! Иначе мога да си представя за какво щеше да става въпрос, ако каналът се поддържаше още от 2011-2012, а не да си губят времето с някакви PlanetaPlay и тем подобни глупости. Чалгата умряла, ама друг ден. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pacho Публикувано Януари 19 Report Share Публикувано Януари 19 И какво от това, като на турнето едвам събраха без пари хора колкото събираха с входче и като последните години зала 1 им е широка. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Nicolas Публикувано Януари 19 Report Share Публикувано Януари 19 И какво от това, като на турнето едвам събраха без пари хора колкото събираха с входче и като последните години зала 1 им е широка. Ми няма активна концертна дейност в България, не инвестират в тая посока, тъпо е, смотано е. Но това, че хората не ходят толкова по концерти, не значи, че не слушат музика. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Senhor Публикувано Януари 19 Report Share Публикувано Януари 19 Ето защо Пайнер нямат нужда от знайни и незнайни спонсори като попа - то ютуб ги спонсорира предостатъчно всяка година. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pacho Публикувано Януари 19 Report Share Публикувано Януари 19 Ето защо Пайнер нямат нужда от знайни и незнайни спонсори като попа - то ютуб ги спонсорира предостатъчно всяка година. Само, дето Пайнера без спонсор не може да направи един едничък концерт! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Denis Публикувано Януари 19 Report Share Публикувано Януари 19 Много се радвам за чалгата и че канала има такъв успех, но да си призная много ме е яд че го започнаха чак 2012-2013... Ако беше преди това, всичко щеше да е много по различно. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
foxy_vd Публикувано Януари 19 Report Share Публикувано Януари 19 Само, дето Пайнера без спонсор не може да направи един едничък концерт! Да и отива да коленичи на Делян Пеевски с тези чутовни приходи от тубата. Вятър и мъгла е това. А щом бозата на Константин и Ася Дойчева се гледа повече в канала на Касъмовите, айде да не ми се хващате като удавници за сламка, на някакво долетяло по незнайни пътища инфо с прогнози за приходи на 5-те баби пред моя вход. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Georgieff. Публикувано Януари 19 Report Share Публикувано Януари 19 Да и отива да коленичи на Делян Пеевски с тези чутовни приходи от тубата. Вятър и мъгла е това. А щом бозата на Константин и Ася Дойчева се гледа повече в канала на Касъмовите, айде да не ми се хващате като удавници за сламка, на някакво долетяло по незнайни пътища инфо с прогнози за приходи на 5-те баби пред моя вход. Клипа се гледа повече там, защото вече е на начална страница.Миналата седмица беше така и с клипа от канала на Планета. Колкото да статията ..напълно нормално.Всички големи компании се насочиха към ютуб заради малката инвестиция с евентуално голяма възвръщаемост. Неслучайно се насочиха и рекламодателите към портала, просто платформата е успешна. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
plambata Публикувано Януари 19 Report Share Публикувано Януари 19 В интерес на истината в чалгата има голям прогрес от 2013та година насам. Не мисля, че каналът е причината. По-скоро той допълва цялата картинка. Просто се направиха доста масови хитове, което не се беше случвало в предните години. Иначе не знам какви приходи им носи на Пайнер и не ме и вълнува, но тия цифри по-горе определено звучат доста респектиращо. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Born to Die Публикувано Януари 20 Report Share Публикувано Януари 20 Ами то цял свят брои гледанията в youtube, всеки изпълнител по света благодари, радва се и това им е едно от най-сигурните доказателства, че даден проект има успех. Мина времето на класациите, сега чрез тази платформа всеки си сверява часовника къде се намира. И в България стана така, не само поп фолка, а и останалите жанрове. И съм убеден, че ще нараства. Просто Google направиха голям бум като си обединиха всичко наведнъж. Сравнението с концерти не е уместно, защото имам куп приятели, които не уважават поп фолк изпълнителите и ги хранят, никога не биха отишли да ги гледат, но иначе риплейват като луди песните им на купони, че и вкъщи. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
ANGEL Публикувано Януари 20 Report Share Публикувано Януари 20 И какво от това, като на турнето едвам събраха без пари хора колкото събираха с входче и като последните години зала 1 им е широка. На последния концерт специално ЗАЛА 1 беше тясна. Но това беше еденичен случай от години, наистина. Ще видим сега на наградите, което по-принцип си е по-слабият концерт. Интересна статистика иначе. Къде отиват всичките тези пари дето прибира Пайнера от певици, от ютюб канали, от телевизии... Едно нещо сам не е финансирал, вечно има спонсори. Два концерта годишно само му идват като разход. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Blueberry Публикувано Януари 20 Report Share Публикувано Януари 20 Според мен не е редно Галена да се бръкне 10 000 за клип (примерно!), а накрая печалбата от ютуб да я прибере Пайнера, без да й финансира следващия такъв... ама тъпите кокошки едва ли някога ще го повдигнат този въпрос. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivanhoe Публикувано Януари 20 Report Share Публикувано Януари 20 Според мен не е редно Галена да се бръкне 10 000 за клип (примерно!), а накрая печалбата от ютуб да я прибере Пайнера, без да й финансира следващия такъв... ама тъпите кокошки едва ли някога ще го повдигнат този въпрос. Затова всеки трябва да е с индивидуален канал. Поне за официалните си клипове. ТВ версиите и масовките може да се качват в самия канал на Планета. Но знаем открай време склонността им да монополизират всичко. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
OstapBender Публикувано Януари 20 Report Share Публикувано Януари 20 "Хау ду ю лайки" скоро сама ще удари 400 млн. Поредния абсурд по нашенски ... VEVO канала на Графа има посещения колкото събор на село в Трънско, за сметка на тоя сбирщайн на Планета. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
FikLena Публикувано Януари 20 Report Share Публикувано Януари 20 Галена има 61 видеоклипа и точно 48 428 865 м. гледания в канала на PlanetaOfficial Галена - 100 пъти - 12,441 Галена - Вземи си дъх - 10,783 Галена и Дамян - Сама - 4,588 Галена - Криво ще ми е (Tv Version) - 748.746 Галена и Фики - Боже, прости (New Year Version) - 95,700 Галена - Знам диагнозата (Tv) - 7.924 - 880 182 Галена ft Dj Живко микс - Хавана Тропикана (Tv) - 53.027 Галена ft Faydee - Habibib - 93.725 Галена - Пак ли (Tv) - 7.578 Галена - Спри ме (Tv) - 5.775 Галена и Фики - Боже, прости - 5.317.345 Галена ft. Faydee - Habibi- 2.895.627 Галена - Планета Лято Микс 2014 - 119.352 Галена и Фики – Кой (tv) - 48.676 Галена и Борис Дали - Всяка нощ - 22.501 Галена - Утешителна награда - 61,205 Галена и Малина ft Fatih Yurek - Mой - 67.658 Галена ft DJ Живко Микс - Хавана Тропикана - 6.234.762 - 15 807 413 Галена - Дяволът ме кара - 102.392 Галена - Точно никога - 3.597.725 Галена - Пак ли / Знам диагнозата (Tv) - 52.457 Галена и Фики (Tv) - 136.857 Галена - Завиждайте - 1.807.996 Галена - Не ставам втора - 462.908 Галена - Дай ми - 44.043 Галена FT Фики - Кой, tv - 69.426 Галена ft Фики - Кой - 8.526.908 Галена - Дай ми - 5.274.634 Галена - Истински щастлива - 1.631.816 *** 37 514 575 Галена - Ранена птица,- 34.266 Андреа и Галена - Блясък на кристали - 252.341 Преслава и Галена - Хайде откажи ме - 728.443 Малина и Галена - Много сладко - 351.735 Галена и Криско - Създай игра - 93.871 Галена и Гъмзата - Неудобни въпроси, - 701.685 Галена - Знам диагнозата - 101.436 Галена - Запали - 134.706 Галена - За Последно - 214.054 Галена - За пари - 528.891 Галена - Тоя става - 224.622 Галена - Тихо ми пази - 587.758 Галена - Спри ме - 124.067 Галена - След раздялата - 38.872 Галена - След 12 - 137.978 Галена - Ще се проваля - 225.449 Галена - С кое право - 548.600 Галена - Пак ли - 1.199.399 Галена - Нещастница - 63.437 Галена - Не пред хората - 375.148 Галена - На две големи - 428.325 Галена - Мразя да те обичам - 400.561 Галена - Искам да останем будни - 38.419 Галена - Да ти го дам ли - 316.678 Галена, Преслава и Борис Дали - Бутилка - 1.274.860 PRESLAVA GALENA I BORIS DALI BUTILKA_11 GODISHNI MUZIKALNI NAGRADI - 35.272 GALENA PAK LI_11 GODISHNI MUZIKALNI NAGRADI -16.657 GALENA DYAVOLAT ME KARA_11 GODISHNI MUZIKALNI NAGRADI - 3.835 GALENA FT 100 KILA DYAVOLAT ME KARA AZ SAM 6_11 GODISHNI MUZIKALNI NAGRADI - 18.974 Галена - Знам как - 294.951 Галена - Много ми отиваш - 13.499 Галена - Спри ме - 1.405.502 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.