Jump to content

Трябва ли да се въведе закон за задължителна БГ музика в медиите?

Трябва ли да се въведе закон за задължителна БГ музика в медиите?  

38 потребители гласуваха

Нямате права да гласувате или да виждате резултатите от тази анкета. Ако искате да дадете своя глас, абонирайте се за клуба или темата. Моля, впишете се в сайта или се регистрирайте, за да гласувате в анкетата.

Препоръчани коментари

Според мен се отваря една бездна, защото как ще се разпределя кой и как да звучи? Кога ще е позволена чалга и кога не. От друга страна приходите на бг творците ще се вдигнат, ако се сложи едно 50% българска музика. Но принципът кой да въртят ще се побългари. Макар че феновете могат да притиснат медиите и да моделират вкуса. Вероятно може да се забрани излъчването на един изпълнител в рамките на час, не повече от една негова песен и тн.

Този довод, че потребителят избира - но той не избира всъщност. Всичко зависи от ротацията и музикалния редактор. Според мен е справедливо 50% квота за бг музика. Тогава ще започнат да въртят и рок, и други жанрове. Особено радиата, които са специализирани.

Сподели в други сайтове

Току що, Thecranfan каза:

Не. Животът стана достатъчно тежък, за да имаме и квоти за слушане на Миро, Молец, Михаела Маринова и Алма.

А може да бъдат Амет, Хабиби и Красю Злобния.

• Love 1
  • skull 1
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, asylum каза:

Само ако под бг музика се разбира чалга. Ако е поп, твърдо не. 

Ако е чалга - да.
Да, във всички частни и национални медии
Над 75% от излъчената музика

• Like 1
  • Love 1
Сподели в други сайтове

Категорично НЕ. 
Сега, когато няма, ни измъчват перманентно с протежетата на Саня Октопода и техните флопове. Представям си, ако се въведе квота - какво ще е. Нека има разнообразие и публиката сама реши какво иска.

• Like 3
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Andrew Cunanan. каза:

Категорично НЕ. 
Сега, когато няма, ни измъчват перманентно с протежетата на Саня Октопода и техните флопове. Представям си, ако се въведе квота - какво ще е. Нека има разнообразие и публиката сама реши какво иска.

То проблемът е, че публиката нищо не решава в медиите. Тоест на мен този довод не ми е понятен. Публиката може да избира в Спотифай, Ютюб и тн.

Сподели в други сайтове

преди 1 минута, KrasyoZlobarQ каза:

То проблемът е, че публиката нищо не решава в медиите. Тоест на мен този довод не ми е понятен. Публиката може да избира в Спотифай, Ютюб и тн.

И точно там насила набутаните протеженца на Саня са с минимален трафик. Не смятам, че младата аудитория гледа ТВ или слуша радио, така че всичко е ок.

• Like 2
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Andrew Cunanan. каза:

Категорично НЕ. 

Отвратителна е. Най-неприятна е дъщеря й Алма. Скоро гостуваше в "Събуди се", следващите й песни щели да бъдат на български за родните й фенове. Какви фенове имаш ти ма, Алмо, какво потребление има музиката ти? И двете с майка ти ми идва да ви острижа голи глави с тия коси, чуми мръсни. :1000(29):

• Like 1
  • Haha 2
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Balkandji1 каза:

Отвратителна е. Най-неприятна е дъщеря й Алма. Скоро гостуваше в "Събуди се", следващите й песни щели да бъдат на български за родните й фенове. Какви фенове имаш ти ма, Алмо, какво потребление има музиката ти? И двете с майка ти ми идва да ви острижа голи глави с тия коси, чуми мръсни. :1000(29):

Симон Заглорска трябваше да бъде набутана под крилото на Саня и това да се излъчва 24/7 по БГ Радио - белким слушателите чуят една хубава песен:

• Haha 3
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, Thecranfan каза:

Не. Животът стана достатъчно тежък, за да имаме и квоти за слушане на Миро, Молец, Михаела Маринова и Алма.

Забрави Любо Киров, Мара Илиева и двете Дари.

• disgusting 2
Сподели в други сайтове

Ако под бг музика се разбира Ванчето разбира се Великова, отговора ми е да, и квотата е редно да е минимум 100%. Като за начало. Всички медии, национални, регионални, световни, международни, междугалактически и изобщо. 

• Like 3
  • Love 1
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Andrew Cunanan. каза:

Симон Заглорска трябваше да бъде набутана под крилото на Саня и това да се излъчва 24/7 по БГ Радио - белким слушателите чуят една хубава песен:

Дори радиоточките в заведенията за лежащо болни не харесват това! 

• Like 1
  • skull 1
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Lelqtian каза:

Ако под бг музика се разбира Ванчето разбира се Великова, отговора ми е да, и квотата е редно да е минимум 100%. Като за начало. Всички медии, национални, регионални, световни, международни, междугалактически и изобщо. 

Трябва да сложат един подраздел - халтура и да сложат всички кючецоподобни и токсични песни, които сеят пропаганда за разврат.

• Ooo 1
Сподели в други сайтове

Задължително да, във всички медии и то над 75%.

Как може в Сърбия и Гърция да въртиш между радиостанциите и да звучи само тяхна музика и 2 на 10 да са с чуждестранна? Значи ще може и у нас!

Българската музика има огромен фонд, искам да слушам стари песни на Щурците, Георги Минчев, Ритон, Лили, Мими, Графа, Мария, Каризма, Дони и Момичил, Ирина Флорин и куп други! За фолка да не отварям дума. Искам и стари записи от фолклора!

Даже в съседските страни ползват инструменталите на известни хитове там за фон на реклами.

Пословични станахме с това чуждопоклонничество... ама тя държавата както се отнася към хората на изкуството, така се отнася и към гражданите си, отношение 0.

За това българинът ходи като смачканяк, не излиза на протести, не излиза на избори и не му дреме за нищо, само за манджата в собствената му паница. Непукист към всичко лично и родно, а в същото време злобен и завистлив...

• Like 2
Сподели в други сайтове

Това между другото ще увеличи жанровото разнообразие. Например разни рок радиа, за да изпълнят квотата си, трябва да излъчват и нови песни. 

Реално за чалгата нищо няма да се промени. Ще си има Вероника и Веселина, ако още съшествуват, и дотам. Другите радиа ще си излъчват Мара Илиева. 

Сподели в други сайтове

преди 7 часа , KrasyoZlobarQ каза:

Това между другото ще увеличи жанровото разнообразие. Например разни рок радиа, за да изпълнят квотата си, трябва да излъчват и нови песни. 

Ко им пречи да си въртят едно и също отпреди 20-30 лета

• Like 1
Сподели в други сайтове

• Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...