Jump to content



Глория връща концертната дейност в поп-фолка


Препоръчани коментари

Те и това вече спряха. :1000 (29):

Важното е да са ѝ пълни залите. В малките градове такива концерти са събитие.

Че те кога са пускали кранчето, за да го спират? И кога награди са й давали?

Пайнер е едно нищо. С тях и без тях - все тая. Защо преподписа, не знам... За едната ротация, дето вече никой не гледа Планета.

И за концертите, каквито почти няма... и където се събират една шепа мангали, швестери и кифли, викащи на бис Роксана.

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • Отговори 408
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

Топ коментиращи в тази тема

С лични средства - това е.

Пайнер като не спонсорират нищо освен масовото производство на статуетки за Преслава така ще е.

Не знам защо се плюе Преслава тук, но е за похвала, защото само тя си е извуювала правото да има продуцент в истинският смисъл на думата - всички разходи от проекти се покриват от него. Другите като са кокошки - сами са си виновни.

Ако е само с лични средства, предполагам Пайнер няма да отчитат процент от тази дейност на Глория? Иначе Глория можеше да си отпечата "декора" върху плат и с един голям надпис "Глория и Симона Загорова", а не върху кожа и да бъде разпънат върху целият "гръб" на сцената. На пл. Македония в София има направено нещо подобно на Кока Кола върху една сграда - много е ефектно. :3fdb8960598fa63e:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Каква кожа, какви 5 леа? :mf_surrender:

Можеше и без декор, а тя и прожектори си е домъкнала. Стига си намирал кусури.

Ами снимките й със Симонините са отпечатани върху кожа или поне това се долавя от клипа. Прожекторите са абсолютно излишни. Това, което казвам + един прожектор, осветяващ само Глория и една стойка на микрофона - би било перфектно. И сетове - "балади", " вечни хитове", "Симона", "песни от последните години" и за финал -

"Носталгия" със Симона. :3fdb8960598fa63e:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Не е кожа, ти знаеш ли колко е скъпа дори изкуствената кожа, казва се ВИНИЛ.

И е перфектният материал за подобни декори. Всичките реклами по концертите на Планета са отпечатани на винил.

 

За 10 лв. толкова - Глория, двама музиканти, беквокал, танцьорки и прожектори.

Те някои не са стъпвали в читалище на собствен концерти, ти говориш за някаква притурка на концертите на Глория.

Link to comment
Сподели в други сайтове

В тази тема се води най-градивната дискусия от където и да е другаде в целия форум.

 

Време е да се припомни и тази песен по концерти:

 

Поздрав за всички. :Vishenka_05:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Не е кожа, ти знаеш ли колко е скъпа дори изкуствената кожа, казва се ВИНИЛ.

И е перфектният материал за подобни декори. Всичките реклами по концертите на Планета са отпечатани на винил.

 

За 10 лв. толкова - Глория, двама музиканти, беквокал, танцьорки и прожектори.

Те някои не са стъпвали в читалище на собствен концерти, ти говориш за някаква притурка на концертите на Глория.

Откога концертите на Планета са мерило за каквото и да било, при все, че дори самостоятелният на Глория в НДК преди година и половина бе по-разчупен, идеен и интересен от техните замрели масовки? Кога Пайнер си позволиха сцена като нейната - отваряща се, с бенд изцяло на живо, с акапели - НИКОГА!!! Истински новатор е Глория, когато се старае!

За 10 лв - може и по-класно от сини и зелени прожекторчета и танцьорки (?). Това не е дискотека или кръчма. Глория може повече, много повече!

Ако щеш - един прожектор, една стойка и 30 свещи, около Глория, образуващи сърце.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Хвалбите са си хвалби, но ако Глория пак прави голям концерт в София, моето предложение лично е този път да не бъде в НДК, макар че е концертна зала и е класика за подобни изяви. Сцената може да се изпълни от много малко, но добре подредени и синхронизирани детайли. На Глория проблемът й е подборът на репертоара. Никога не се съобразява с анкетите, които уж сама пуска. Пак си пее каквото знае. На последния концерт имаше значителен напредък, ама имаше поне 5 песни, които не бяха за него. Дано следващия път коригира този сегмент от представянето си и ако може, да не отделя 1/4 от времето си на Симона. Нищо лично. Харесвам Симона, но ме е страх да не изпее Хорчат. :D

Link to comment
Сподели в други сайтове

И все пак е по-добре от задимена обстановка и дъжд от салфетки.

Разбира се, че е по-добре!!!

На мен лично ми се иска на следващата масовка Глория да бъде по-обрана и с някаква концепция за представянето си. И тук не говоря за декори, танцьори и не знам си какво по сцената. Последната й изява на Пайнерски концерт беше слаба - никаква организация на миска - 6 песни, събрани без никаква копнцепция, на принципа - "по много от всичко", и пак "Любовен дъжд" и "Циганско сърце". Да не говоря за чувала, който беше облякла и лизнатата коса - НЕ, Симона изглеждаше далеч по-добре от нея в роклето.

Колко хубаво би бил един микс от "Всеки си плаща", "Белите манастири" и за финал "Носталгия" с българското знаме, без мултимедии, без танцьорки, без балони, без пироефекти. Само Глория в дълга червена рокля и българското знаме. И "Всеки си плаща" само акапелно - куплет и припев. Настръхнах!

Link to comment
Сподели в други сайтове

Айде и кусури за декорите намерили :wacko: Аз бях доста изненадан от подготовката на Гло- декори, прожектори, балет, живи инструменти... като нищо можеше да си излезе със сингбека и микрофона и пак хората да са доволни. Като имате толкова акъл отидете направете вие нещо, щото от вкъщи през компа всеки много знае да съветва.

Link to comment
Сподели в други сайтове

На мен ми допада цялостната постановка. Все пак и тези зали и читалища нямат огромни естради, а и Глория не може да пътува с тир да разпъва декори с олимпийски размери. Сцените й имат прилична визия, аз лично не съм коментирал сценографии и такива неща, тъй като това са стандартни концерти в провинцията. Разбира се, че за средствата, с които разполага - пак не е малко.

Но от кога, прощавайте, е забранено да се изказват предложения - за какво сме в тоя форум всъщност? Тъпо е да се обобщава и да се говори в мн. ч. Има хора, които като почитатели сме направили много за Глория и достатъчно я хвалим за повечето неща, за да го правим за всичко. Моято препоръка беше малко да свежне репертоара. Не говоря само за баладичния и латино микс, а да изпее песни, които бяха хитове, а не е пяла отдавна. Защото на концерта в НДК възроди "Чуй ме", "Ех, море", Сцената, ама пя Инсомнии, "Целувай още", Кралици и още няколко, които можеше да спести, за да освободи място за по-големи хитове като "Сбогом, адиос" и т.н.

 

Така че моля без простотии кой от компа давал акъли, щото аз за разлика от мнозинството тук съм ходил и по фолк концерти, и на опери и оперети, и на представления на художествената гимнастика и Нешка Робева, на театрални постановки и какво ли не и мога да направя разлика и да имам мнение къде какво може да се пипне, защото все още давам пари за изкуство, билети и албуми, а някои хора по-далеч от чалготеките не са отишли. Други пък и там не са стъпвали, но като счетоводители само броят гледания и принизяват труда на онези, които наистина градят КАРИЕРА в тая малка, злобна държава.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Тези клипчета показват нещо хем тъжно, хем радостно.

Защо?

Защото за 20 и повече години кариера, всякакви статуетки и така нататък накрая едва смогва да събере хора в малки градове, не продава албуми, песните ѝ след 2003 са масово неизвестни и мацката влачи на едно и също място.

Тъжно.

От друга страна се опитва да направи сама нещо за хората, да им достави удоволствие и да е различна с тези си концерти - похвално, но и тъжно.

Един такъв декор с нищо и никакъв размер - по добре без него на сцената.

Липса на генерална идея - на какво мероприятие присъства публиката?

Това концерт за слушане ли е, с репертоар подбран за концерт, на който хората да пеят и да ръкопляскат или опит за парти, на което хората да танцуват и да се веселят?

Подборът на песните е покъртителен. Манджа с грозде - човек се обърква дали е концерт или някакво подобие на парти. На една песен ти стане готино да попееш седнал и да пляскаш, след това стваш като в дискотека да танцуваш на по-бързи парчета и после пак сядаш да слушаш ГЛория и Симона например.

Липса на всякаква градация, но от друга страна пак казвам - опитва жената сама, а колкото - толкова.

Иначе тя с един по-адекватен мениджмънт може съвсем по друг начин да стои и съвсем по друг начин да изглежда мероприятието.

Не е само до пари, а и до свежи идеи - нещо, което от много време липсва в тази музика, а при Глория дори от още повече.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Глупости. За необходимостта от по-адекватен мениджмънт съм съгласен.

Но че не продава албуми?! Ти сериозно ли??? Първо, е най-продавана в жанра, сумарно събрано. Второ, "Пясъчни кули" е по продаван и от на Галена албума 2015 - всъщност най-продаван за годината заедно с този на Азис, колкото и да не се генерират продажби вече.

Не събирала хора? Като гледам, залите са пълни, както беше и НДК, Русе и т.н. Другите и това постижение нямат, така че... Абе, наблюдавам, че се хейти за неща, за които не трябва... и обратно - хвали се за неща, за които не трябва.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Не разбирам защо трябва да се хейти. Факт е, че Глория сама се опитва да прави нещо. Може да са концерти в провинциални читалища с непренциозни декори и прочие, но са посещавани. Особено на фона на абсолютната липса на концертна дейност в жанра. Аз купих билетите в деня на концерта с мисълта, че цялата зала ще е празна, а се оказа, че има места само на последните 5-6 реда. И наистина залата беше пълна, хората се радваха на Глория. Накрая и на бис я извикаха и изпя Кой уши байрака.

 

На следващия ден бях на фризьор и се оказа, че момичетата от салона също са били на концерта. Заговорихме се и се оказа, че не са поп фолк почитатели. Отишли са от любопитство, да си разнообразят ежедневието, но са останали доволни. Уважават труда на Глория и я похвалиха за пеенето и песните. Защо вместо да си чешете пръстите по форумите и да сипете жлъч, не проявите малко уажение?

image.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

Радва ме, че има дискусия и като цяло аз съм съгласен и със двете страни. Разбира се, мнението на хората посетили концерта тежи най - много, но е факт, че Глория би следвало да може да докара поне 1 000 човека навсякъде, а това не е така. Сега за мен тя е най - голямата в бранша, но дори да приемем, че не всички са съгласни със сигурно е една от топа.

 

Ако тя не успяха да напълни малки зали и понякоха фейлва, значи и останалите със сигурност са на това ниво. Критиката откъм това, че Глория не е адаптивна е на място, но от друга страна поне за другите важни неща: пеене, репертоар и живи изпълнения очевидно е на ниво. Общо казано, не зная какво да мисля. Тези концерти не са грандиозен успех, но показват, че поне част от хората я уважават за труда й през годините.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Глория прави каквото иска, пее каквото иска и в крайна сметка на това "турне" дотук е напълнила всички възможни зали. Естествено, че концепция и стратегия при нея липсва отдавна, но също толкова отдавна тя се е отказала да бъде конкурентноспособна. Най-хубавото нещо в живота е свободата да правиш каквото си искаш и да си щастлив с това. Мисля, че Глория е напълно ок с положението си на този етап от кариерата.
Link to comment
Сподели в други сайтове

Концерта във Варна къде ще е?

 

Във Фестивален и Конгресен център. Концерта там направо ще си бъде голямо събитие.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Каквото и да се говори, Глория си прави концертите и са успешни. Аз така отстрани виждам някакво възраждане в нея самата. Все едно е 1998 г. отново в манталитета й за концертите. Не видиш ли, скоро ще се възроди и в периода 2001-2003 г. и ще изгърми с хитове като тогава. Като някакъв вид дежа вю ми е. За добро.

 

Също така, утвърдява титлите си, които може би някои бяха започнали да слагат под съмнение. И искренно й се радвам за успеха; от моя страна като слушател, и от нейна като успяваща българка. Макар и да нямам възможността да отида на някой от концертите й. :Vishenka_05:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Във Фестивален и Конгресен център. Концерта там направо ще си бъде голямо събитие.

Зала 1 е само с 1000 места, така че това едва ли би бил проблем за име като Глория. :Vishenka_05: Виж, ако беше ДКС-Варна, е друго. Щеше ми се да е там и да го напълни, за да затвори устите на някои всезнайковци, макар че събира повече, отколкото Зала 1 на НДК.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Във Фестивален и Конгресен център. Концерта там направо ще си бъде голямо събитие.

Голямж събитие ??? ХАХХА. При все, че МТВ ще си правят кънцерта в нашия град, баш голямо събитие ще е Глориният концерт, за който разбирам от вас.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Зала 1 е само с 1000 места, така че това едва ли би бил проблем за име като Глория. :Vishenka_05: Виж, ако беше ДКС-Варна, е друго. Щеше ми се да е там и да го напълни, за да затвори устите на някои всезнайковци, макар че събира повече, отколкото Зала 1 на НДК.

Помислих, че говориш за НДК, че е с 1000 места зала 1... :lol: Не знаех, че Фестивален и конгресен център разполага с 1000 места, но пък си е точно концертен подиум, обстановка и всичко. Тия спортните зали нещо не докарват тая атсмофера поне на мен лично с тия скамейки и терени... В Русе Канев център също беше добро място за концерта й и напълни 800 места, така че нека не говорим само за читалища. Просто в по-малките градове няма грандиозни зали. Толкова години клубове жанрът беше отвикнал от концерти от такъв тип, покрай него и Глория, но тя 90-те само това правеше. Така че сега след толкова време и стагнация се опипва почвата, пък ако все така има успех, ще опита и с по-големите зали, Арените там, въпреки че наемите им са по-солени.

 

На следващия концерт "Децата", "Татко мой", "Песента", "Нека останем приятели" и други, че тях ги е занемарила отдавна... а са класика.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...