Jump to content



Най-успешен фолк изпълнител


Най-успешен фолк изпълнител  

61 потребители гласуваха

Нямате права да гласувате или да виждате резултатите от тази анкета. Ако искате да дадете своя глас, абонирайте се за клуба или темата. Моля, впишете се в сайта или се регистрирайте, за да гласувате в анкетата.

Препоръчани коментари

Замислих се, кой наистина е най-успешният фолк изпълнител.

И по какви критерии, може да бъде определен. Ясно е, че ще е съвкупност от няколко. Ако е възможно въобще да се определи. Теории много се развиват, доста награди се връчиха, нагледахме се и на различни класации и концерти през годините.

Какво мислите?

В анкетата са включени само знаковите изпълнители.

Моля, да ми се спестят въпросите, къде е Яни, Тоти, Аси, Лиси, Борко, Лухче и т.н. :1000 (29):

 

Желателно е да се обосновете, а не просто да посочите няколко опции от анкетата.

 

Темата е отворена на 18 април ( сряда ) и ще бъде затворена на 25 април ( сряда, 20:00ч. ).

Тогава ще се обявят резултатите! Гласувайте за да не чувам после плач по форумните ъгли и вой на умряло.

tumblr_pmldddChYM1tdxyhao8_400.png
Link to comment
Сподели в други сайтове

  • Отговори 32
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

Топ коментиращи в тази тема

Гласувах за Глория.

 

Критериите ми бяха: брой хитове, принос към жанра и продажби от албуми.

 

Принципно харесвам повече Камелия и Деси Слава. В последните години симпатизирам и на Галена, но нямаше как да си изкривя душата по тоя въпрос. Примата е една. Тя е най-продаваната жена в жанра, хитовете й са безброй, с най-много концерти и цели турнета из държавата (все на пълни зали), с безспорен принос за развитието на попфолка.

 

Още през 1998 година самата Глория заявява, че по официални данни от "Пайнер" албумите й до този момент са продадени в тираж около половин милион (като тук не броим пиратските копия). Нищо чудно към днешна дата да е доближила или стигнала 1 милион.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Много ясно, че Преси - другите както блеснаха, така и угаснаха :Vishenka_05:

 

14 години в топа, 13 пъти Певица на годината, мегахитове без клипове, непрекъснати бисове, дори с бозави песни, бис след края на "Завинаги в сърцето" пред 20 Пайнерки на сцената, Златен албум в условия на Интернет господство, непрестанен медиен интерес със скандали, награди, интриги, наркотици и побоища!

 

И всичко това без да си мръдва пръста особено!

 

Кралица! :Vishenka_05:

image.png.e4d79a7858ccaaecb16208cc241a64fe.png

    Пиян изпрати ми цветя, на всички разкажи че съм твоята история.

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

На някои хора трябва да се забрани да правят теми и анкети... :mf_surrender:

 

Какче, защо злобееш? :1000 (29): Темата ли не ни изнася?

Не можем да бутнем лелка? :1000 (29):

 

Гласувам за Преслава.

- 14 години е актуална

- С най-много участия през годините

- С най-висок хонорар

- С най-много бисове по концерти

- Изпяла е едни от най-големите хитове - Дяволско желание, Лъжа е, Водка с утеха

- Златен албум

- Певицата с най-много последователи в инстаграм - 326к

- Най-харесваната певица във фейсбук - 689 381 души

- С най-много награди "Певица на годината"

- Участвала е в седем от осемте турнета на "Пайнер"

- Постоянен медиен интерес към нея

tumblr_pmldddChYM1tdxyhao8_400.png
Link to comment
Сподели в други сайтове

ПРЕСЛАВА !

По какви критерии го избрахте?

- Всички изброени, защото един от най-добрите албуми, който също е обявен за златен "Не съм ангел", гледанията в последно време са някакъв критерии, но и по това ако съдим - също. Брой участия през годините - то е ясно, тя няма спирка! Награди - отново ясно защо! С най-много призове за Певица, Песен (която е една от най-важните категории според мен), класации - тук няма какво да се говори, пак е ясно защо. Брой последователи - отново първа. Изпяла е едни от най-големите хитове, успя да улучи добро време и да има някакъв принос към жанра и запомнящи се песни.

Любим хит?

То е ясно! Няма лъжа, няма измама. :D - ЛЪЖА Е!

image.jpg.62e5dcb4645c5400d838b8c6f96e9856.jpg

 

Пожелай му "Да гори в любов"! :wub_anim:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Аз гласувах за Андреа, въпреки че не отговаря на повечето показатели заради липсата на концерти, живо пеене, продажби на албуми и награди.

Но пък компенсира за принос за жанра - високо ниво на всеки проект, принос към жанра в днешното поколение чалгарки, много поредни хитове без слабо, актуалност в соц. мрежите и медиите(показател, че вълнува с нещо хората и феновете си), гледанията в Ютуб по време в което малко хора използваха са фактор колко е излизала от пределите на България. Долните неща МЕН привличат като почитател на тая музика, така че...

 

Иначе като цял пакет от качества Анелия е най-добрата. От времето на ретро чалгата е била сред първите, така и до ден днешен.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Това е един доста относителен въпрос, на който ще се опитам да отговоря подробно.

За най-успешни зачитам Азис, Глория, Деси Слава, Ивана и Камелия, затова гласувам за тях. При Азис и Деси Слава критериите ми са всичките изброени + още, а при останалите само някои от изброените + още. Да ги подкарам сега един по един, в реда в който съм ги написал.

Азис - за него няма какво толкова да се казва, защото така или иначе всички го признават като най-големия. Имал е от всичко по много във времето- продажби от албуми, гледания в YouTube, брой участия, награди, класации, брой последователи в социалните мрежи, присъствие в медийното пространство, принос към жанра, хитове. Имиджът му е първи по рода си за Бг музиката изобщо, с него скандализира доста хора, но покрай това си извоюва абсолютно всеки един българин да го знае. Също така постигна и световни успехи. Да не говорим, че единственият самостоятелен концерт на стадион е негов, като изключим Слави (за когото умишлено няма да гласувам, защото отвсякъде си е друга категория и много хора дори не го зачитат за чалгар).

Глория- една прекрасна певица с десетки хубави песни, която е един от стожерите на жанра, без които надали щяхме да имаме жанр, камо ли жанр в по-стойностен вид. Към днешна дата е единствената, която прави концерти и са й успешни, която издава албуми и са й успешни. Може и да й липсват някои неща от съвременния начин за оценяване на актуалността, но въпреки това тя си остава завинаги в ТОП-а.

Деси Слава- за мен тя си е женската версия на Азис, като изключим скандалния имидж и успехите в чужбина, не че на дадени етапи да не е имала и от двете. Всичко изредено го е имала или все още го има- продавала е като луда албуми и според мен и днес би могла да го прави, днес е на светлинни години над останалите жени от 90-те по отношение на правенето на милиони в YouTube, има сумати участия (преди да излезе в майчинство), получавала е награди дори и в години, в които беше извън Пайнер, в класациите е била номер 1 сумати пъти за нейните над две десетилетия на сцена, откъм последователи в социалните мрежи в началото беше лидер и имаше най-много такива, а към днешна дата продължава да е сред най-харесваните там, има си редовно присъствие в медииното пространство, допринесла е за жанра многократно чрез свои музикални експерименти, има си и колкото щеш хитове. И доста от тези неща ги е постигала дори и без да усеща гърба на компания зад себе си- един от най-важните фактори. Да не говорим какво уважение е получавала през годините не само от български творци, ами и чуждестранни, с някои от които дори и песни е правила. За експериментите й вече споменах, но да го кажа и като отделна точка- експериментите! Най-разнообразната изпълнителка, която жанрът някога е познавал. Наистина не знаеш какво ще чуеш от нея в следващия момент. И не на последно място- всепризнатият глас, способен да изпее всякакви стилове.

Ивана - Ивана си е Ивана. Певицата на народа, изпълнителката с един от най-големите върхове. Може би най-убедителната номер 1 лидерка някога- беше на върха няколко години, в които всички знаеха коя е и си купуваха албумите й, а песните й гърмяха отвсякъде. Конкуренцията беше много под нея.

Камелия - друг един хамелеон в поп-фолка. Една от ранните ми любимки, която е оставила множество златни хитове през годините. Има индивидуалност на сцената и е лесно различима от останалите. Дели я съвсем малко, за да е в категорията на Азис и Десислава и това 'малко' са гледанията в YouTube. Ако направи още няколко стрийминг хита ще можем да я признаем съвсем, защото ще е едва третата певица от 90-те, отговаряща на всичките изредени критерии.

 

Относно графата с хитовете- цъквам на тези на изброените петима + "Лъжа е" и "Погледни ме в очите". Преслава и Анелия са съвсем малко зад въпросните петима, а песните им са такива емблеми, че няма как да не бъдат отчетени. Много ми се иска да можех да гласувам и за останалите, но трябва да се направи някакъв подбор, все пак.

Link to comment
Сподели в други сайтове

А къде е Тони Дачева?

 

По темата - най-успешните фолк изпълнители са Глория, Слави и Преслава. За първите двама е ясно. За съжаление Преслава заложи изцяло на комерсиални неща, което й попречи да застане редом до тях и да има истински принос към жанра.

 

Бих добавил и Азис - безспорно винаги актуален, с голям интерес към него, но там всичко е една фасада, дискографията му е изградена основно от кавъри и кючеци и затова не е в личната ми класация.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Много ясно, че Преси - другите както блеснаха, така и угаснаха :Vishenka_05:

 

14 години в топа, 13 пъти Певица на годината, мегахитове без клипове, непрекъснати бисове, дори с бозави песни, бис след края на "Завинаги в сърцето" пред 20 Пайнерки на сцената, Златен албум в условия на Интернет господство, непрестанен медиен интерес със скандали, награди, интриги, наркотици и побоища!

 

И всичко това без да си мръдва пръста особено!

 

Кралица! :Vishenka_05:

 

Евала Кели страхотно описание , Преси е най-добрата!

Link to comment
Сподели в други сайтове

Някъде изгубена през 2001-2002-ра. Там я търси.

Доста е далеч от определението най-успешна. Според мен.

 

Тони Дачева е първата поп-фолк певица в България с едни от най-големите хитове в жанра изобщо. Да не говорим пък колко добра певица е.

Липсата й говори колко си незапознат с този стил музика.

 

Андреа :mf_surrender:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Тони Дачева е първата поп-фолк певица в България с едни от най-големите хитове в жанра изобщо. Да не говорим пък колко добра певица е.

Липсата й говори колко си незапознат с този стил музика.

 

Андреа :mf_surrender:

Той преди всичко е незапознат със себе си, ти очакваш да познава Тони Дачева, нейното творчество, продажби, успехи и категорична популярност?!

За такива индивиди милионите в тубата (не че Преси има някакви кой знае какви постижения и там), плейбек участията и железата от Митьо, под формата на статуетки, са критерий за успех! Какво има да обсъждаме?!

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Тони Дачева е първата поп-фолк певица в България с едни от най-големите хитове в жанра изобщо. Да не говорим пък колко добра певица е.

Липсата й говори колко си незапознат с този стил музика.

 

Андреа :mf_surrender:

Знам, че е първата, но това не я прави най-успешната.

И все пак, който иска да гласува за нея да я посочи в коментар. :1000 (29):

 

Андреа постигна много с иначе скромните си вокални данни.

Реализира доста международни проекти и със сигурност е един от най-успешните ни изпълнители зад граница.

tumblr_pmldddChYM1tdxyhao8_400.png
Link to comment
Сподели в други сайтове

Знам, че е първата, но това не я прави най-успешната.

И все пак, който иска да гласува за нея да я посочи в коментар. :1000 (29):

 

Андреа постигна много с иначе скромните си вокални данни.

Реализира доста международни проекти и със сигурност е един от най-успешните ни изпълнители зад граница.

 

Андреа е един чудесен продукт, който аз харесвам и уважавам за труда и амбицията, но тя мина и замина и не остави нито репертоар, нито тежест на името си, че да се слага в такава класация.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Някъде изгубена през 2001-2002-ра. Там я търси.

Доста е далеч от определението най-успешна. Според мен.

Много грозно изказване. Малко чалга певици може да се похвалят с хитове като ''Бедни и богати'', ''Бащина къща'', ''Звезди ли искаш да ти свалям'', ''Губя те'', ''Три кила банани'' и други. Песни от предния век качени в абсолютно непознати канали в youtube и имат по 2-3-4 милиона гледания. А коментарите под видеата са - ''Кога ще се върне тази музика''.

2.jpg3.jpg8.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

Андреа е един чудесен продукт, който аз харесвам и уважавам за труда и амбицията, но тя мина и замина и не остави нито репертоар, нито тежест на името си, че да се слага в такава класация.

Преценил съм, че заслужава да я добавя. Направил съм го. Не подлежи на обсъждане.

 

Много грозно изказване. Малко чалга певици може да се похвалят с хитове като ''Бедни и богати'', ''Бащина къща'', ''Звезди ли искаш да ти свалям'', ''Губя те'', ''Три кила банани'' и други. Песни от предния век качени в абсолютно непознати канали в youtube и имат по 2-3-4 милиона гледания. А коментарите под видеата са - ''Кога ще се върне тази музика''.

Питат ме глупави въпроси. Къде била Тони? Ми няма я. Знам, че тези песни са хитове. Тони ми е симпатична, но .....ох не намирам смисъл даже да се обяснянам. Ако я намирате за най-успешната чалга певица - пишете и се обосновете. :)

tumblr_pmldddChYM1tdxyhao8_400.png
Link to comment
Сподели в други сайтове

Азис - за него няма какво толкова да се казва, защото така или иначе всички го признават като най-големия. Да не говорим, че единственият самостоятелен концерт на стадион е негов, като изключим Слави (за когото умишлено няма да гласувам, защото отвсякъде си е друга категория и много хора дори не го зачитат за чалгар).

Почти единствения, да кажем втория :whistling:

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...