Jump to content

Препоръчани коментари

Днес в Чатмания се заговори за родителите и ми е интересно в какви отношения сте вие с вашите родители. :Vishenka_05:

• Отговори 27
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

Топ коментиращи в тази тема

На ръба! С майка ми се разбирам много повече отколколкото с баща ми. Днес пак се карахме да съм си взимал гълъбите и котките си и да съм ги махал... Ако имаше къде бих заминал и никога не бих се върнал. Над 18 съм и ще си правя каквото си искам. Неговото мнение пък слабо ме вълнува. Казах му го в прав текст и той побесня. Нямал съм никакво уважение и т. н. Каквото повикало, такова се обадило....

Като куче и котка. С майка ми на моменти се разбираме, с баща ми повече се разбирам.

С майка ми съм в чудесни отношения, с баща ми не се разбирам много, но той е в чужбина, така че не ме касае.

Повечето от вас са много малки. Когато и аз бях на 18 имаше скандали вкъщи. Не се разбирах с нито един от двамата. Това продължи до към 25, след което караниците ни се превърнаха в рядко явление. Като цяло и двамата ми родители искат внимание, аз обаче когато съм си България предпочитам да излизам. От тук идват повечето ми проблеми.

Основно мога да заявя, че се разбираме.

О, и аз така си говоря с моя - като ми каже нещо и аз му показвам къде,се намира и стават огромни скандали.

Но май.му липсвам, щом все пита за мен, ще се сети той - ама късно.

Просто някой родители не могат да осъзнаят, че децата им са порастнали. Да ми държат сметка що съм спал цял ден, що ме е нямало цяла нощ ай сиктир. Общото е че делим един покрив, един вид правя революция, но за сега неуспешна. Караме се, след два часа се правим, че нищо не е станало до следващото скарване. Родители са ми, но трябва да има някакви граници. Аз не съм Фиклена някой да ми казва какво да правя и за кого да се женя! Баща ми се разбира чудесно със сестра ми, отколкото с мен и брат ми, но това мисля е нормално. Просто обичам свободата и не обичам някой да ми заповядва. Ако всеки си живееше живота и не се бъркаше в решенията на другия просто щеше да е прекрасно. Но някой хора не могат да превъзмогнат, че децата им могат да са прави.

Имало е и такива моменти от сорта " Каквото кажа аз това ще става", но видя, че номера не му се получава. :)

Отдавна ни изтърва края и вече сме независими.

Наистина ли е толкова зле при вас ?

Клетите.

Да, сега ми натяква, че на моята възраст три деца имал а аз не съм си и мислил за женитба! :1000 (29):

За вас това нормално ли е?

Да, сега ми натяква, че на моята възраст три деца имал а аз не съм си и мислил за женитба! :1000 (29):

И аз искам деца, ама ми е,рано!

А ти на колко години си?

Естествено, че не е нормално. Ти си пълнолетен и способен да вземаш решения за себе си. Родителите си мислят, че щом са създали едно дете, те вече го ръководят и трябва да се подичиняват на правилата му. Да, но всеки е индивидуален и трябва да живее така както той си иска. Такива правила само разрушават една връзка и започва да се разпада доверието между родител-дете. Трябва да има свобода, определено.

И при мен е същата работа- няма ли да се жениш, защо спиш по толкова, само мързелуваш, това което работя не било работа, не съм давал пари в къщи, а не мисли че от 16 годишен ме е оставил на пройзвола и не съм видял и стотинка от него щот съм работел. Няма и да види, чакам април с нетърпение и си отивам на морето до ноември. Миналата година 6 месеца не ме потърси и накрая аз виновен

Тъжно, аз според моя съм крадец за една филия хляб от неговия.

Ала всичко се връща, не искам да се връщам натам, той е затворена страница за мен.

И аз искам деца, ама ми е,рано!

А ти на колко години си?

Няма значение на колко съм, но че той е бил на 20 като съм се родил си е негов проблем. :)

Естествено, че не е нормално. Ти си пълнолетен и способен да вземаш решения за себе си. Родителите си мислят, че щом са създали едно дете, те вече го ръководят и трябва да се подичиняват на правилата му. Да, но всеки е индивидуален и трябва да живее така както той си иска. Такива правила само разрушават една връзка и започва да се разпада доверието между родител-дете. Трябва да има свобода, определено.

Точно.

Гледам има и други с моя проблем явно е всеобщо. Най добре е да си живеем отделени, така по рядко ще изпадаме в конфликти. :)

В прекрасни отношения съм. Знаят всичко за мен. Има си ги търканията на моменти, това е нормално. Като цяло разликата ни в годините е малка и това много спомага за по-добрите отношения. Цял живот са ми били единственият и най-добър пример и коректив и съм им благодарен. На моменти съжалявам, че съм с добро възпитание и ги обвинявам, тъй като тъкмо това възпитание никак не ми помага в днешно време, ама знам, че ще дойде в ден, в който ще е имало смисъл, че не съм правил компромиси със себе си. Гордея се, че са 27 години заедно и че в семейството ми никога не е имало разводи, раздели, любовници, десетки бракове, доведени деца и не знам си още какви простотии. Не че съдя хората, които са с такъв живот. Лесно няма. Но такива като мен са щастливци с подобни родители - именно затова не ги приемам за даденост и всеки един ден се старая не просто да не се срамуват от мен, а да се гордеят.

И аз съм в отлични отношения :Vishenka_05: Когато съм си вкъщи, естествено, се караме чат-пат, но си ги обичам и съм им безкрайно благодарен за всичко, което са правили и правят за мен.

Много гадно, че толкова много хора са в лоши отношения с техните :confused:

В прекарсни. Майка е в чужбина и се виждаме веднъж на две години, е чуваме се редовно по телефона, нали, евентуално чат пат ме ядосва, ма сигурно и аз нея и те така. Даже ми праща снимки на котарака. С дъртия не си говорим вече поредна петилетка, което ме устройва чудесно, даже съм на далавера, цифра мозъчни клетки са били спасени.

С мама се разбирам прекрасно, не и в момента обаче. Но откакто се пренесохсе чувствам.в пъти по-добре,отколкото.преди. Самостоятелността му е майката!

В много добри отношение съм с нашите, прибирам се уикенда поне 1-2 пъти месечно да си ги видя. Ако срявняват моите отношения с родителите ми в сравнение с това как някои от приятелите ми се отнасят с родителите си сме 6+++. С баща ми е малко по-зор, че и двамата сме ръбове, ама откакто се изнесох полага повече усилия, така че там е добре.

За тях да, но не и за нас. За щастие на мен нашите нито 1 път не са ми натяквали защо нямам деца още, но съм им показвал ясно, че направят ли го ще яхна метлата за отрицателно време. Да имаш дете през 1990-1995 не е имало нищо общо с това да имаш днес. И да, откъм финансова гледна точка.

И да, човек никога не се чувства готов да има дете, но аз с тази заплата дете няма да гледам. След 5-6-7 години, ако имам стабилна финансова основа да.

Brian, каква е историята ти, ако не е твърде лично за споделяне? Сам ли се издържаш, делите ли сметки, помагаш ли им финансово?

В добри отношения съм и с двамата.

Понякога се караме, защото искат да ми казват какво да правя, а това няма как да се случи...но е нормално.

И аз съм в отлични отношения :Vishenka_05: Когато съм си вкъщи, естествено, се караме чат-пат, но си ги обичам и съм им безкрайно благодарен за всичко, което са правили и правят за мен.

Много гадно, че толкова много хора са в лоши отношения с техните :confused:

В много добри отношение съм с нашите, прибирам се уикенда поне 1-2 пъти месечно да си ги видя. Ако срявняват моите отношения с родителите ми в сравнение с това как някои от приятелите ми се отнасят с родителите си сме 6+++. С баща ми е малко по-зор, че и двамата сме ръбове, ама откакто се изнесох полага повече усилия, така че там е добре.

За тях да, но не и за нас. За щастие на мен нашите нито 1 път не са ми натяквали защо нямам деца още, но съм им показвал ясно, че направят ли го ще яхна метлата за отрицателно време. Да имаш дете през 1990-1995 не е имало нищо общо с това да имаш днес. И да, откъм финансова гледна точка.

И да, човек никога не се чувства готов да има дете, но аз с тази заплата дете няма да гледам. След 5-6-7 години, ако имам стабилна финансова основа да.

Brian, каква е историята ти, ако не е твърде лично за споделяне? Сам ли се издържаш, делите ли сметки, помагаш ли им финансово?

Напълно независим съм!

На нас народопсихологията ни е такава, че семейството е свещено, едва ли не - трябва да е сплотено, всичко да се споделя, родителите да командорят децата, да взимат решения вместо тях, да знаят по-добре от тях кое е правилно и причие. От своя страна път всеки е всеки е свикнал цял живот ако може да лежи на гърба на родителите си, а в същото време да си прави каквото си иска....

Проблемът е, че възрастните не винаги успяват да се адаптират с промените в мисленето на обществото и съответно с желанието на младите все по-рано и повече да имат свобода и независимост.

Аз лично временно живея с родителите си. Заради работното ни време понякога не се виждаме с дни. Финансово независима съм и участвам в плащането на разходите. Не ми държат сметка къде съм и какво правя, с кого съм и кога ще се прибера.

Разбирам се нормално с тях, с баща ми се карам за някакви неща от време на време, но е нормално - и двамата сме твърдоглави. С майка сме си приятелки, може да се каже, но не споделям с тях нищо лично. Просто съм такъв човек - държа на личното си пространство до степен маниакалност.

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...