Jump to content



Концерт "25 години Пайнер"


Препоръчани коментари

По булевардите - да,но по центъра има още мнооооого работа.

Ами аз както гледам те не търсят площад или стадион, защото няма да се съберат явно хора, а по-скоро някакво по-затворено пространство - зала или някакъв летен театър нещо такова. Ама то с ремонти и без не знам кмета дали би им дал, така или иначе. :lol:

 

Важното е само да не е в София, всеки друг град ще им бъде само в плюс и според мен ще имат повече успех.

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • Отговори 366
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

Топ коментиращи в тази тема

Хахах, Фокси пуска тънка ирония.

 

Ми взех и аз да им търся място за концерт. Кой ще оплювам като няма такъв? :1000 (29): Е, сега 1800 места са си 1800 места, по-малко отколкото в нашата дискотека.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ми взех и аз да им търся място за концерт. Кой ще оплювам като няма такъв? :1000 (29): Е, сега 1800 места са си 1800 места, по-малко отколкото в нашата дискотека.

 

 

Тъжничко, от 30 000 на ежегодно турне, да минеш на 1500, та дори 4000 души за 25 годишен юбилей на "империята".

Link to comment
Сподели в други сайтове

Тъпо пак стана, Пайнерска работа...Какво са организирали, какво са преговаряли, че и плащали и накрая нищо

Аз нямах против. Всички около моя набор помним концерта на Канарите там, беше толкова гледан и популярен на времето. Глория изпя една от най-хубавите си народни мелодии, която така и не изпя никъде повече - "Мома в зандани да лежи".

Нямам против и попфолк концерта, а и щеше да е с вход. Нямаше да са само мангали за без пари.

Да видим какво ще стане...

Link to comment
Сподели в други сайтове

Тъжничко, от 30 000 на ежегодно турне, да минеш на 1500, та дори 4000 души за 25 годишен юбилей на "империята".

 

Не тъжничко, а направо трагично. Пропадането на имиджа е феноменално. Преди 5 години всички имаха респекта на Пайнер и дори Фандъкова да мрънкаше, не ги пипнаха от пл. "Александър Невски". Бяха си го заслужили сами респекта. Със собствен труд и собствен бизнес. Даже Фандъкова мрънкаше след самия концерт тогава, а не преди него, щото много хора забравиха този много съществен факт. Ама сега, като зациклиха в последните години, нещата никак не са им ОК. Оборотите паднаха поне наполовина. Хонорарите станаха безумно високи и така се затвориха сами в 20 дискотеки и са подвластни на благоволението на 30 кмета. Само те могат да плащат такива цени, никой друг. Периферията на този бизнес е мъртва. Загубиха безвъзвратно публиката от моето поколение. Механи и ресторанти, способни да ги ангажират се броят на пръстите на ръцете, а там ходят преди всичко нискотарифните. Да не мислят, че не сме забелязали това?

 

Има и друго, което ще подскажа, ама пак ще се смеят тук. Станаха доста арогантни в чалгата. Някак не ги приемат за народни хора вече. Челната дивизия на Пайнер преди години бе с имидж на пееща забава. Днес е просто едно студено модно ревю с претенции до небесата. Това дразни, а демонстрацията на луксозен живот в такива кучешки времена е като пир по време на чума. Едно време чалгата бе спасение за душите бедни, днес не е. Дори напротив, отъркването у олигархията и политиката омерзи широките народни слоеве и превърна лицето на този безнес в бутиков придатък на такива като Пеевски.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Всъщност тоя скандал направи много добра реклама на концерта, от каквато имаха нужда.. :whistling:

 

Пайнер имат нужда от реклама, за да продадат 2000-3000 билета в някакви пловдивски театри на открито? :1000 (10):

Link to comment
Сподели в други сайтове

Пайнер имат нужда от реклама, за да продадат 2000-3000 билета в някакви пловдивски театри на открито? :1000 (10):

Хахаха смятай за нещо по-грандиозно от какво ли ще имат нужда ?! :1000 (29):

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ох, колко сте наивни.. :Д Пайнер е собственост на един човек... Пайнера.. За тея 25 години е събрал ааадски много пари и продължава да трупа.. Хич не го мислете...В тая компания криза няма. Приходите са основно от участия, но не само.. Ако нямаше Пайнер, нямаше да има такава музика, много бързо забравихте периода 2001-2006,когато бяха на върха, но пак заради Пайнер..

Link to comment
Сподели в други сайтове

И все пак, Пловдив не ще тази чалга. Какво прави "монополистът" тези дни? :scratch: Обикаля като цигански катун южна България в опит, да си намери подслон? :1000 (10):

 

Нали ги искаха навсякъде и вратите за фирмата на чичо Митко бяха широко отворени в цяла България? Какво стана с този най-известен виц в чалгата? :whistling:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Обаче ги изгониха , като цигани от Пловдив . :1000 (29):

В Стара Загора в някое читалище ли , или как ?

 

На площада ще са сигурно в Стара Загора. "Берое" вече са втори в първенството и май там ще завършат. Това значи, че ще играят в евротурнирите тази година, а първите мачове са началото на юли. Никой няма да им позволи да тъпчат това хубаво игрище, което всеки може да види в момента само, като си пусне Eurosport и погледа европейското първенство по футбол за юноши до 17 години, което се провежда в България и домакини са стадионите в Стара Загора и Бургас.

 

Винаги съм харесвал Пловдив въпреки, че тук едни от най-наглите чалгари са именно от Филибето. Ама ми се издигнаха в очите, като натриха носа на Митака. :1000 (33):

Link to comment
Сподели в други сайтове

В Стара Загора предлагам да го направят в читалището на Лозенец :3fdb8960598fa63e:

 

И дори там да го направят, пак могат да го изиграят като завръщане към корените. :1000 (29): Щото нали, те колко концерти в читалища са правилиииии.... :1000 (20):

Link to comment
Сподели в други сайтове

Наистина му натриха носа на чичо Митко и по-лошото е, че нито той, нито някой от фирмата заеха някаква позиция по скандала. Аз обаче не се радвам на този провал. Може да съм идеалист, ревностен защитник на чалгата и т.н., но ми писна от дискриминация. Това не е от днес и от вчера, не се заблуждавайте. Конкретно некадърният пловдивски кмет е отявлен противник на чалгата от време оно. В същото време Пловдив е меката на жанра - може би относително там има най-много дискотеки, барове и кръчми, които се издържат, благодарение на тая музика. В същото време Античният театър е място, където супер често се правят сватби. Е познайте на тия сватби каква музика звучи обикновено. :)

Двойнствените стандарти в тая нашата държава ме побъркват. Ето и в най-вървежното шоу "Като 2 капки вода" чалга е мръсна дума. Нищо, че рейтингът се крепи на 3-ма души, единият от които е чалга иконата Азис, който пък напук почти всеки път е първи по зрителски вот. Нищо, че Ненчо Балабанов снощи обра най-много позитивни коментари и харесвания именно след изпълнение на песен на Таркан, която много ми е интересно Магърдич като какъв жанр я дефинира.

Но Пайнера си е виновен до голяма степен и няма спор за това. След цялата тая явна дискриминация и с не по-малко явното доминиране на жанра сред предпочитанията на българите (въпреки всичко категорично смятам така) Митьо просто мълчи и обикаля от град на град да проси място за концерта си. Ако беше бизнесмен на място, с неговите не малко пари и връзки, може да изкара само дивиденти от горните обстоятелства, ама то трябва и акъл.

Link to comment
Сподели в други сайтове

11-ти е в понеделник, от Пайнер никога не са правили концерт в понеделник.

Четвъртък се пада ...

Иначе ми харесва идеята за Стара Загора, но в Пловдив определено щеше да е по-добре.

image.png.e4d79a7858ccaaecb16208cc241a64fe.png

    Пиян изпрати ми цветя, на всички разкажи че съм твоята история.

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Абе няма значение къде, само да е по-скоро, а да не го отлагат. Миналата година беше най-силната на Пайнер от много време, не знам за какви спадове може да се говори, имаше супер големи хитове.. Фики, Галин, Хаваната, Режима...

Но истината е, че музиката се консумира не по концерти, а по заведения. И аз съм фен, но няма да отида на концерта, и??

Link to comment
Сподели в други сайтове

След забраната за провеждането на двата юбилейни концерта на "Пайнер" в Античния театър в Пловдив, от музикалната компания излязоха с официално изявление във връзка с казуса. Публикуваме го на вашето внимание:

 

Новината за забраната на двата концерта на "Пайнер" в Пловдив стана национална. По този повод бихме желали да оповестим истината в детайли - заради излъганите надежди на всички почитатели на българската музика от региона, както и на милионите телевизионни зрители, които биха гледали излъчените записи.

 

Избрахме да празнуваме 25 години от основаването на музикална компания “Пайнер” с два концерта в град Пловдив.

 

В края на месец март представители на “Пайнер” се срещнаха с Георги Титюков, кмет на район Централен. Желанието ни бе концертите да се проведат на площад Централен, но това не се прие. Бе предложено двата концерта да се проведат в Античния театър, което се прие и от двете страни.

 

На 17 април инж. Иван Тотев издаде заповед, подписана лично от него, с която одобри провеждането на концертите в Античния театър.

 

На 22 април "Пайнер" заплати, съгласно заповедта на градоначалника, искания наем за три дни /2,3 и 4 юни/ в размер на 8 640 лв. с ДДС.

 

На 4 май инж. Митко Димитров подписа договора от страна на "Пайнер", с текста, предложен от община Пловдив, без да промени и буква в него, защото нямаме право на корекции в предложения текст. Ситуацията бе категорична: или подписваш, или… няма споразумение!

 

На 11 май договорът бе подписан и от другата страна - лично от инж. Иван Тотев. След постигнатата договореност, започнахме усилена подготовка и за двата спектакъла.

 

В петък, 15 май, в 22,30 часа вечерта, Георги Титюков се обади на представителя на “Пайнер” Апостол Добрев, че инж. Иван Тотев е забранил провеждането и на двата концерта.

 

Какво става всъщност? Официален отказ няма, а инж. Иван Тотев удобно "отсъства" в този момент.

 

За да се прекрати един договор, все пак трябва писмено уведомяване на отсрещната страна. Такова няма. Времето си върви, а датата на събитието наближава…

 

Според подписания договор на 3 юни е концертът с българска народна музика, а на 4 юни - с попфолк. Забранени са и двата!?

 

Никой никъде не е написал и буква срещу първия концерт, който е с български фолклор, но той също е забранен. Защо?

 

Участниците в този концерт са едни от най-популярните фолклорни изпълнители, част от които са от този край: оркестър "Канарите", оркестър "Орфей", Виевска фолк група, оркестър "Пловдив", формация "Паскалев", оркестър "Плам", Николай Славеев, Росица Пейчева, Здравко Мандаджиев, Сестри Диневи, Славка Калчева, Поли Паскова, Христо Косашки, Иван Дяков, Янко Неделчев, Ивелина Колева и др.

 

На кого не му трепна сърцето да вдигне ръка и срещу българската народна музика? И какви сили и причини го накараха да го стори? Забраняват попфолка. Забраняват и българската народна музика. После? Какво е наред?

 

Градоначалникът обича да налага забрани. В Пловдив се чува кметската дума и кметската музика.

 

Очевидно предизборната кампания започна. Да, има гласоподаватели, които не харесват попфолк, но има и гласоподаватели, който харесват попфолк.

 

Те също заслужават внимание!

 

 

МУЗИКАЛНА КОМПАНИЯ "ПАЙНЕР"

Link to comment
Сподели в други сайтове

Guest
Тази тема е затворена за нови коментари.
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...