Jump to content



Всичко за сръбската музика


Препоръчани коментари

Това е от 1998 в Хала Пионир и е последният й голям солов концерт в Белград до 2010, когато прави благотворителния в Сава центар и 2014, когато пръска Арената. Та тоя концерт от 1998 го прави напук на Аркан и от страх за първи си наема охрана, защото в периода 1994-1998 голям тормоз вижда от него. Според мен Цеца не е толкова виновна за случилото се, защото на нея пък са й бръснали главата и какви ли не унижения е претърпяла, за да има протекции. Идеята да се отмъкват за Цеца текстове и песни, писани от Туцакович за Драгана, съм склонен да вярвам, че идва от Аркан. Отмъкването на награди и заплахите също. Сигурно й олеква след смъртта му. Не че тя и Карлеуша са единствените потърпевши, но по стечение на обстоятелства те се явяват най-голямата конкуренция на Цеца във времето.

 

Ти беше го разказал и преди тази история през 90-те..значи имало си ги е мръсните игрички едно време..мутренските години..Цеца мълчала..иначе Драгана пръска .. спомням си като дете, когато видеокасетите и клиповете им едни шарени и ми беше кеф да гледам нон - стоп Драгана и компания :Vishenka_05:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Хитовете на Драгана от 2006 не може ни да се доближат до Грома и Пилето на Цеца. Грома беше като Деспасито днес, писваше от всяксъде, на ДМ САТ на всеки 10 минути пускаха Грома на Цеца. Хората навсякъде говореха че тази песен вече и на Бог писнала. След Грома, най-голям хит на 2006 беше To mi nije trebalo на Дона Арес. Не знам дали заради конкуренция Желко е забранил Гага през 2006 на Пинк но той си е егоист, Саша не е такъв.

Но с какво би се страхувал Пинк тогава от ДМ ? Пинк вече не беше само забавна и музикална телевизия, имаха новини и беше национална ТВ, имаха и Пинк Екстра където въртяха само песни. ДМ имаше само СМС поръчки 24/7 с изклучение от 19 до 20h когато вървеше сериал. Имаха и днес имат предавания които никак не могат да конкурират ни с Пинк тогава, а нито с Гранд днес. Просто тогава интернета беше не толкова достъпен и хората си поръчваха песни [и аз имам пращано СМС когато Тоше почина (16/10/2007)]. И самата ДМ САТ беше сила тогава и успя да направи няколко хитове на Драгана от албумите и' от 2006 и 2008, за жал последните два албуми нямат по-голям хит с които да кажеш че са се запомнили албумите.

Драгана сигурно днес оставя впечатък на народна певица и никои от младите не би слушал там тези неини народни хитове.

Права е Карлеуша, Juzni vetar днес се слуша само от селяните и от хората които са били млади във времето на пика на групата.

Иначе днес с доброта т.е тиха вода не става звезда. Такива времена са.

Ето да сравним младите - Рада Маноилович може да е еквивалент на Драгана. Грешките на Танчето Савич издигнаха Рада на върха на ЗГ, Милица Тодорович беше малка чакаха я да напълни 18, от всички женски звезди от ЗГ Рада и Ивана Павкович са взели 2-ро място и Тодорович е спечелила, останалите все по-надолу са се класирали. Но направиха завидни кариери. Рада беше наи-младата певица наградена за Певица на годината с Оскар популарности, само с 2 години кариера но да имапе хитове но и гърба на Гранд. Помня как Мая Марияна оплакваше се че много рано било на Рада да и' дадат таква награда.

Рада тогава правеше по-модерни песни, мен ми беше фаворит още докато течеше ЗГ сезон 2007, но какво се случи ?

Изникна амбициозната Милица Павлович (която можем да я сравним с Карлеуша) и след това Прииович (Цеца).

Какво стана с Рада ? Тя има участия, има силен менаджир, но тези две от всякъде стават по-актуални и превземат трона на Рада.

A и самата Рада започна с това народно внасяне в песните че чак и мен Павлович ми стана по-лубима от Рада.

Свидетел си колко качествена е последната песен на Рада, но ето в четвъртък Паволич ще пърсне сигурно с мега хит.

По-оплиувана от Милица Павлович от страна на журито не е имало в ЗГ. Но тя всичко влага в кариерата си. До сега не е показвала гадже в явност, докато на другите две може би и това им изигра (или играе) лоша шега. Преди нея Саша казваше че Рада била най-търсена но след миналогодишния по-различен договор между Рада и Саша, започна Саша да говори че Павлович макар че не е най-добрата певица, работи най-много. Сега и Прииович е позлатена кокошка, но докога ще видим. А Тодорович хич не е сериозна а може да е з най-звезда в момента, много е харизматична.

Такъв ти е бизнеса днес. :)

 

пп. За да има концерт трябва и успешен албум и супер хит. Не напразно Цеца готви и пуска албуми 2-3 седмици пред УШЧЕ концерите. Всичко е само изговори и бягане от истината. Сигурно е получила упла от случаят с Карлеуша през 2013. :3fdb8960598fa63e:

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ми Роби, аз не мисля, че Нисам ни метар од тебе и Последнйе вече са народни хитове, това си е чист поп-фолк, не изворни или народняшки песни. А иначе след като 20-годишни пеят с цяло гърло Умирем, майко и Питаю ме у мом краю, значи ги знаят. Точно тези нейни песни не са хитове в България. Защо според теб ги споменавам? Защото дори не съм ходил в Сърбия, виждам достатъчно клипчета от фестивали, където ги пеят, бендове също, както и самата Драгана прави фурор с тях. В България направиха сумати кавъри на тях също. Нека не я изкарваме Ивана, щото Ивана е 1. троянски кон 2. няма самостоятелни концерти почти 3. не е имала енергията, гъвкавостта, танците и клиповете на Драгана. И Драгана е истинска добър човек, а не престорена "певачка на народа". Аз мога само да се поклоня на Драгана, че след злополучната катастрофа и проблемите с гръбнака успява да пее 4 часа на живо в Арената в Белград и в София и да танцува, както в периода на Баш тебе волим я, която също е хит - и която и Карлеуша даде за пример, че не е народняшка песен. Разбирам, че не те кефи Драгана, ама нека не я изкарваме, че не е от звездите там. В Белград или във Виена, остава си легенда. Да заключим този спор, че и аз те уважавам като човек. Дано ме разбереш правилно.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ми Роби, аз не мисля, че Нисам ни метар од тебе и Последнйе вече са народни хитове, това си е чист поп-фолк, не изворни или народняшки песни. А иначе след като 20-годишни пеят с цяло гърло Умирем, майко и Питаю ме у мом краю, значи ги знаят. Тези песни не са хитове в България. Защо според теб ги споменавам? Защото дори не съм ходил в Сърбия, виждам достатъчно клипчета от фестивали, където ги пеят, бендове също, както и самата Драгана прави фурор с тях. Нека не я изкарваме Ивана, щото Ивана е 1. троянски кон 2. няма самостоятелни концерти почти 3. не е имала енергията, гъвкавостта, танците и клиповете на Драгана. Аз мога само да се поклоня на Драгана, че след злополучната катастроха и проблемите с гръбнака успява да пее 4 часа на живо в Арената в Белград и в София и да танцува, както в периода на Баш тебе волим я, която също е хит - и която и Карлеуша даде за пример, че не е народняшка песен. Разбирам, че не те кефи Драгана, ама усещам, че искаш да я принизиш. В Белград или във Виена, остава си легенда. Да заключим този спор, че и аз те уважавам като човек и да не бива да смесваме нещата.

 

Говоря ти за актуалноста днес и как стоят нещата днес ако би направила концерт. С какво заклучи че я сравнявам с Ивана ? Напротив, и да не ме кефи аз уважавам труда и това каквото е правила Драгана, не казвам че не е достоина за уважаване. Но факт че ДМ сат има много влияние върху тези хитове на Драгана щото на други ТВ не са се рекламирали тези албуми. И днес на всеки час пускат песни от новия и' aлбум и този дует с Ханка Палдум по 100 пъти, но не се получава. Вече нямат поръчки, освен чичкови които си търсят половинки та тези от екипа започнаха да пускат интересни факти от живота в мястото за отговор на поръките. И зодията ни е такава да ценим добрите хора и да мразим нечестното, но и обичаме истината, мразим да бъдем лъгани.

Toва е истина, как искаш го приеми, нека приклучиме спора :)

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Това е от 1998 в Хала Пионир и е последният й голям солов концерт в Белград до 2010, когато прави благотворителния в Сава центар и 2014, когато пръска Арената. Та тоя концерт от 1998 го прави напук на Аркан и от страх за първи си наема охрана, защото в периода 1994-1998 голям тормоз вижда от него. Според мен Цеца не е толкова виновна за случилото се, защото на нея пък са й бръснали главата и какви ли не унижения е претърпяла, за да има протекции. Идеята да се отмъкват за Цеца текстове и песни, писани от Туцакович за Драгана, съм склонен да вярвам, че идва от Аркан. Отмъкването на награди и заплахите също. Сигурно й олеква след смъртта му. Не че тя и Карлеуша са единствените потърпевши, но по стечение на обстоятелства те се явяват най-голямата конкуренция на Цеца във времето.

Защо обърна плочата за злата Цеца? :1000 (29):

Цеца доколкото знаем почти по задължение е била с Аркан, поради това, че я измъква от предното ѝ гадже, някакъв голям престъпник.

Нищо чудно в последствие да му е станала фикс идея на Аркан и кой знае какви договори са подписвали и кой знае какви задължения има спрямо него, дори и след смъртта му. Чак и до затвор стигна, продължавайки бизнесите му. Не се знае.

В крайна сметка Драгана през този период се е спрявала по-добре от Цеца и откакто се задоми, омъжи и забременя Цеца дръпна много, та до днес. Страшен звук от песните на Драгана през 1993-1995. Страхотни мелодии, нови, различни, модерни и традиционни едновременно.

И двете са ТОП певици, страхотни наследнички на Брена и Весна.

 

 

Тука каква е мръсница. :aj: :1000 (29):

Link to comment
Сподели в други сайтове

Не знаех, че Рада е по - голяма от него..мислих, че тя е по - малка от него или че са на една и съща възраст...не съм много запознат там с тяхната политика откъм награди и всичко, но това, което казвате и тяхната не е била лесна...значи не само при нашите изпълнители, ами и при сръбските...но оставям с впечатлението, че всякаш едно време е било по - хубаво, когато старата генерация бяха на върха смисъл такъв, като при нашите нямало злоба, скандали, както сега при новите певици, които сами си правят пиар, скандали и т.н

 

Имаше една на времето през 2009 година Сандра Африка, която направи кавър на "Зле разпределени" на Преслава..никога не съм я харесвал, много една такава груба ми изглежда по външност, а пък откъм гласови данни е пълен отврат... :mf_surrender:

 

Иначе Драгана Миркович и за мен си остава най - свястната и най - естествената до към днешна дата..жената иска с всички да е в прекрасни взаимоотношения, но явно другите не мислят така.. :mf_surrender:

 

Маке, я кажи имало ли е при сръбските изпълнители, които са стигали до бой, както ако си спомняш на едни награди на Нов Фолк , Ивена и Габриела, които се биха .. :3fdb8960598fa63e: и другият ми въпрос имат ли награди, като Нов Фолк да правят церемонии и всички музикални компании да се събират..интересно ми е да науча..

Link to comment
Сподели в други сайтове

В миналото наистина са били ценени тези награди, особено за певица на годината. Весна казваше че за да бъдеш нагрден за певица на годината, трябвало да имаш не само хит, а и албум, тираж и задължително турне. В последните години едино Оскар Популрности, Дани естраде и Београдски Победник съществуват(ха), но колко имат влияние и респект то се вижда. Иначе по-успешна от първата сезона на ЗГ, ни е имало нито ще има. Тогава всички 6 - Бане Моичевич (тои спечели), Стеван Анджелкович, Танчето, Дарко Филипович, Неманя Николич и Славица Чуктераш. Те бяха топ6 и всички като група бяха много успешни, дори и в Америка ходеха на турне.

Саша тогава реши на всички да им даде шанс да заснемат по един албум. Първо заснеха по една песен - Za moje dobro, Zivot mi oduzmi, Kosuju prvu, Ostavi me nece boleti, Ona ona... Все хитови. Танчето и Дарко бяха гаджета а Славица беше в вързка с Жика Јакшич (един от челната троика в Гранд).

След това Славица и Танчето се скараха, Танчето твърдеше че Славица показвала гърдите на тогашното гадже на Таня ( не знам дали за Дарко е ставало въпрос).

Това беше през 2006, Стеван и Милица Тодорович започнаха да се занимават с глумене в драма на Кустурица, която беше много успешна.

Танчето уцели с Тако млада, след това Полудела и хита на 2008 - Златник. Тази песен била писана за Лепа Брена но тя казала че има достатъчно хитове и дала тази песен на Танчето да участва на Гранд Фестивала, и песента наистина стана мега хит. Обаче двата албуми от 2008 и Сестре по сузама, макар че мен много ми харесва aлбума от 2008, не и' родиха хит от сортата на тези три. Сукница и Где лубов путује станаха си хитчета но не големи. Гранд Фестивала от 2010 роди последния хит Инцидент, тя отново спечели някои от челните места на фестивала (като и с Полудела и Златник) обаче когато върчваха наградите господжицата Савич беше обидена от класирането си, и дъвкаше дъвка и Саша и лепна че това е некултурно :3fdb8960598fa63e:

След това едно, второ дете, Австралия, скандалите и' с семеиството, които казваха че Танчето се е много променила след като е станала богата, че ги е забравила, че Таня не говорила с сестра си... И най-вече отсъствието и' (Да повторя че кариера се гради в Белград :3fdb8960598fa63e: ) сринаха потенциала на една звезда с много огромно бъдеще.

пп. Танчето е циганка, ако не сте знали. Много е неблагодарна. Когато в началото замина за Австралия, Саша Попович дори и пари и' e пращал, тя се завърна пусна една, две ли песни за Гранд и видя че не се получава и хоп премина на Пинк. Когато Саша намекна в ЗГ този сезон че с Таня не се е чул и видял две години, тя казва чакала повик от него за да и' понуди да издаде албума за Гранд които подготвяла. Много се е вивнала в небето, Саша може и без нея.

Също така имаше изцепки около падежите и правилното грамотно говорене в АмиДжи шоу и стана скандал и тя обвини водещия че трябвало тои да и' каже че направила грешка а тои премълчал за да не я обиди и да не се почувства неприятно.

Започна една медиина воина с Дарко Филипович, бягането на мъжа и' с децата от СРБ но на граница го спрели...

 

Права е Камелия, характера убива таланта, нажалост.

 

Иначе има много биене, особено последните години в риалити програмите, кои с кого не ли се би.

Преди се знаеше че Мира Шкорич и Весна Ривас се били, Мина Костич и Инди на Гранд Фестивала през 2006 (отново две циганки), за други не знам. :)

 

 

Taзи песен ми беше лубима от албума на Танчето от 2008 :Vishenka_05:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Таня, Инди - циганки? :1000 (29): Не знаех.

 

Да, Инди е сестра на Едита (Министарке) и тя е циганка.

Мъжът от Джогани - Джоле е циган. Гаги от Фанки Джи му е брат.

Този мъжът от Trik Fx им бил съсед - също циган.

 

Taнцитe са им в кървта.

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

А да забравих да спомена че Танчето участваше в Tvoje lice zvuci poznato (Като две капки вода). Тя не знаеше англииски, сменяха и' един път, позволен и' беше плеибек едино на нея и все и' даваха лесни образи като Цеца и слично. Накрая в полуфинала където публиката с вотове реши Танчето да не се класира на финала, тя отново беше недоволна, че продукцията си имала фаворити, че похарчила си цененото време в подготвяне на образите, вместо да ходела на участия и да печелила пари.

Ето тук как плаче, за изгубената си младост :crybaby:

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Братовчеди са с Инди :3fdb8960598fa63e:

Ама и Инди не ми прилича на циганка. Виж, Мина Костич отвсякъде е циганейшън, ама Таня, този, Инди.... да си покажат венците, ако са лилави - цигани са. :1000 (29):

Опасни са тези двамата.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Моята реакция би било да подремна, не съм я чувал.

Щом светило като мен не я знае, значи е неизвестна!

И тука ли се появи да мърсиш бе?Няма ли модератори в тоя сайт да "светнат" един бан на "светилото"?!? :read:

Голям си капацитет щом не си чувал "Placi zemljo"!

Най-много ми допадат такива със самочувствие без капка покритие :puke:

Link to comment
Сподели в други сайтове

И тука ли се появи да мърсиш бе?Няма ли модератори в тоя сайт да "светнат" един бан на "светилото"?!? :read:

Голям си капацитет щом не си чувал "Placi zemljo"!

Най-много ми допадат такива със самочувствие без капка покритие :puke:

След като не благоговееш пред моето величие - напусни! Форумът не е агенция социално подпомагане, така че няма нужда да се бъхтиш, за да развиваш изкуствено наложена невменяемост.

Цеца и Брена властват с хитове в България, Драгана - да се учи.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ама и Инди не ми прилича на циганка. Виж, Мина Костич отвсякъде е циганейшън, ама Таня, този, Инди.... да си покажат венците, ако са лилави - цигани са. :1000 (29):

Опасни са тези двамата.

 

Mина никога не е крила че е циганка, докато Инди никога не е казала че е циганка публично. И след като се биеха на Гранд Фестивала, Мина винаги подчертава че не е като някои певици които се срамували че са циганки. :3fdb8960598fa63e:

 

Джоле Джогани ги раздвоил, водещата казва че му бил чичко на Инди :3fdb8960598fa63e:

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Тая Мина Костич е ужасна. Едно време като открадна двете песни на Глория от новия албум през 2001 се правеше на ударена. Когато й звъняли за уреждане на правата, тя казала, че песните са нейни и не познава никаква Глория.

 

А няколко години по-късно участваше в някакво предаване там заедно с Мария Илиева и разправяла на Мичето колко много харесва Глория от българските певици. :mf_surrender:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Тая Мина Костич е ужасна. Едно време като открадна двете песни на Глория от новия албум през 2001 се правеше на ударена. Когато й звъняли за уреждане на правата, тя казала, че песните са нейни и не познава никаква Глория.

 

А няколко години по-късно участваше в някакво предаване там заедно с Мария Илиева и разправяла на Мичето колко много харесва Глория от българските певици. :mf_surrender:

E, набрала си е малко, знаеш как е. :D Те и Глория ако през 1995 ѝ бяха звъняли какво щеше да каже?

Иначе това за Мария Илиева не го знаех, къде са участвали.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Тая Мина Костич е ужасна. Едно време като открадна двете песни на Глория от новия албум през 2001 се правеше на ударена. Когато й звъняли за уреждане на правата, тя казала, че песните са нейни и не познава никаква Глория.

 

А няколко години по-късно участваше в някакво предаване там заедно с Мария Илиева и разправяла на Мичето колко много харесва Глория от българските певици. :mf_surrender:

Пълен миндил е Мина, Глория защо не я съдила?

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...