Jump to content


За и против дрехите "втора ръка".


Препоръчани коментари

Какво мислите за дрехите "втора ръка", имате ли такива във вашият гардероб, влизали ли сте в такъв тип магазини?

Link to comment
Сподели в други сайтове

Нямам такива дрехи, в такива магазини съм влизала като придружител. Честно казано мен идеята не ме влече, защото мразя да ровя, обичам да виждам нещата изложени :laughing: В този смисъл и бутици не обичам, искам като търся риза да я видя на едно и също място в различните размери и цветове, така най-лесно се ориентирам.

 

Мои приятелки са си тръгвали от Втора употреба със страшни находки - маркови дрехи с етикет за никакви пари. Нямам нищо против хората, които пазаруват от такива магазини.

 

Честно казано съм по-голям привърженик на аутлетите, не че и такива много посещавам де :lol:

Link to comment
Сподели в други сайтове

По едно време 50-60% от дрехите ми бяха от тези магазинчета. Мания ми беше. :1000 (29):

Намирах тениски и ризи главно, които все още висяха по разни онлайн сайтове на по 40-70 $, намирал съм неща и с етикети. Страшни непромокаеми якета за планина на скъпи производители.

Имам тениски, дънки, якета, палта и ризи на Mexx, Polo, Topman, Asos, River island, H&M, Zara, Levis, Humor, Pull&Bear, Томи Хилфигер и т.н. Разбира се и на всякакви безизвестни, марката при мен не е от значениe, важното е дрехата да е хубава. Перете на малко по-високи градуси, ако ви мирише на препарат, понеже ги обработват, киснете 3-4 часа в оцет и всичко е так-так хахах.

По нищо не им личи, че са купувани от там, включително от време на време може да се намерят и с етикети. Работата става с търсене и обикаляне. Трябва да им хванеш деня на зареждане. Разбира се, че трябва да подбираш, да оглеждаш, сега за едно паднало копче не е проблем, ама дупки и лекета няма как. :D Всеки от познатите ми се изумяваше как може някаква дреха да ми е от там. Даже съм излизал от-до с дрехи от дрипарниците (така им казвам). :1000 (29): Чак успявах да зарибя доста хора покрай мен, имаха страшни находки и те. Напоследък не ходя, почнаха да внасят парцали, струва ми се, че европейците спряха да изхвърлят дрехи... беднотия.

 

По тези магазини в дните на зареждане ходят хора, които препродават или онлайн, или директно в техни собствени магазини, дори познавам такива, даже лично аз съм продавал някакви неща от там. И си се издържат хората от такъв бизнес. Ставал съм свидетел на абсурдни сцени като навалици и блъскане, караници, скандали за разни дрехи, бутане, че и кражба чак. :1000 (29): В същото време ходят хора, на които от километри им личи, че са от друго тесто, дето се вика, т.е. с възможности, но им е кеф явно да си намерят нещо от там.

 

Помня, че като бях на 9-10 години имах точно от такъв магазин 2 дрехи, които буквално протрих от носене.

 

И все още има хора, които нонстоп купуват и по нищо не можеш да кажеш, че са "втора ръка" дрехи, като ги погледнеш. Вкус и набито око са нужни.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Повечето ми дрехи в момента са точно втора употреба.

Преди няколко години, в началото на 2015 май беше, бяхме в Русе и имах време за губене и случайно видях тогава магазин Мания. Бях малко скептично настроена, че ще намеря нещо интересно, но влязох и си купих една жълта рокля, която и до сега я нося и е супер удобна, а беше само 5 лв. При следващото ходене в Русе пак се отбих и така от тогава в повечето случаи минавам през Манията и Рефреш, което също беше едно време Мания. Гледам да ходя в последния ден преди новото зареждане, когато е най-евтино, нищо че е пообрано. Знам и за други магазини като Нартекс, Хумана и в още един бях влизала, но те са ми някак разхвърляни и ги отбягвам.

В нашия малък град последните 1-2 години също се навъдиха доста втори употреби, от време на време ходя в един, но защото собственичката ни е позната, иначе нямаше. В събота, когато имаме пазар също идват да продават дрехи, но там вече ме е гнус да ровя и не припарвам.

Най-евтината дреха, която съм купувала е тениска за 40 ст., а най-много пари май дадох за едно пончо - около 15 лв.

Като цяло си обнових гардероба, стана доста по-разнообразен от преди. То в нашия град масово са китайски магазини, в които продават все едни и същи неща.

От време на време наглеждам и онлайн сайта Ремикс, но още не съм се осмелявала да поръчам от там, а и цените им в повечето случаи са яко завишени. Миналата година си бях купила палто за 5-6 лв (беше с мнооого красиви копчета, но загубих едното и трябваше да ги сменя с други, обикновени ;( ), след месец видях абсолютно същото 1:1 в този сайт с първоначална цена 35. :mf_surrender:

Друг интересен случай беше, когато в една тема за втора ръка една жена беше показала какво поло си е купила, с едно еленче, супер сладурско. Тогава направо й завидях :D Обаче скоро след това както си преглеждах дрехите в един магазин видях същото, направо щях да падна. Веднага го взех, нямаше как да го оставя и сега и аз си имам еленче ;д

Link to comment
Сподели в други сайтове

Не посещавам такива магазини. Предпочитам да са нови дрехите.

 

Един път майка ми като бях малка ми беше купила и това беше. Аз никога повече не сложих дрехи 2-ра употреба и няма и да си купя.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Преди години бях много скиптично настроен към такъв тип дрехи.Не обичам да ровя, а за да намериш нещо яко се иска голямо ровене. :D Даже с приятели така казвахме на тея магазини "Рови-рови".Зарибих се след като работих за кратко в Мания. Тогава цялата стока ми минаваше през ръцете и така да се каже избирах пръв. :D От всичко, което съм си купувал от втора употреба любими са ми ей тези обувки. Дойдоха чисто нови..супер късмет. Wholesale-And-Retail-Spikes-Hi-Top-Sneakers-Silver-Spikes-Black-Genuine-Leather-Men-Shoes-Causal-Shoes.jpg

 

Наистина клиентите ни бяха всякакви... бедни, богати, образовани и т.н. Много хора го намират за срамно и не го разбирам. Сега даже се сетих за любим случай.

- Торбички имате ли?

-Да

- А на тях Мания ли пише?

- Не, Бершка...

Въпросната девойка сигурно беше купила 2 кила дрехи. :D

Link to comment
Сподели в други сайтове

Нямам нерви да ровя. Обичам всичко да ми подредено и изложено. Мои приятелки пазаруват от такива магазини и имат страхотни попадения. Аз лично рядко ходя с тях (вече обясних защо), но и аз съм мяркала много добри парцалки.

Падам си повече по аутлетите и аз. Сташна рокля си взех миналата седмица за 17лв.:д

image.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Аз лично съм "За", на моменти има такива попадения, дето ти струва над 100-150 лв., а в такива магазини са по десетина лева най-много, мега запазени маратонки и екипи, чак се чудя на моменти. Братовчедка ми два пъти си взема Puma по тоя начин, почти няма разлика от магазина, освен , че на едното място е над 150 лв., а на другото - 10-15 лв. Тук-таме някое малко петно или точка, което се почиства с кола примерно, и са перфектни. За екипите да не говорим - переш и това е. Няма смисъл от гнусливост, в/у тяло е носено, не в/у полов орган. Това са тениски и рокли, не долни гащи.

 

Така, че аз "за". Въпреки,че рядко им опирам до услугите, с приятели имаме навика да си сменяме дрехи и е по-готино. Но определено в тия магазини има добри попадения, особено ако си футболист или лекоатлет, има маратонки на 90% от цената им в магазна, а са същите, оригинални.

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
  • 1 year later...

Не съм влизал в такъв магазин и съм против това, макар, че познавам хора, които са ми споделяли, че са си купували много неща от там. Чувал съм от майка ми например, че може да получиш алергични реакции, кожни обриви и други проблеми. Когато си купуваме дрехи задължително първо се изпират и тогава...... пък представям си ако облечеш или пробваш такова нещо непрано, защото сигурно има хора, които са го правили. Ако нямаш възможност е нещо друго, но просто ще си вземеш по-евтина дреха, този вариант не е добър. Не мисля, че е редно. Има дрехи, които вече не ти се носят и не ти харесват, аз лично съм оставял такива за да ги вземе някой с по-малко възможности и се надявам да му свършат все пак работа, но така..... не..... нож с две остриета си е.

image.jpg.62e5dcb4645c5400d838b8c6f96e9856.jpg

 

Пожелай му "Да гори в любов"! :wub_anim:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Пълни глупости. Понякога в магазините за дрехи за втора употреба има по-хубави неща отколкото в скъпите магазини, лично съм се уверила. Не си купувам често от такива магазини, ако има нещо, което ми хареса и струва 3 лв, а в скъпия магазин го има същото за 20-30 лв, за какво да дам толкова пари като мога и по-евтино да си го купя същото. 

Магазинът в центъра за дрехи за втора употреба е пълен все с хора. Има толкова хубави дрехи там, които в други магазини не мога да намеря. 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Мои приятелки с възможности си пазаруват от там редовно и са много доволни. Има маркови дрехи на смешни цени. Естествено, че първо трябва да се изпере закупеното, защото е подхвърляно по чували, мерено от кой ли не и обработвано с препарати. Затова и дрехите миришат по-специфично. От препаратите е. Влизала съм в такива магазини с тези мои приятелки и съм ровила наравно с тях от любопитство. Беше ми интересно. :D

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...