Jump to content



Online: Райна - Няколко рокли


Препоръчани коментари

Вече съм в състояние да напиша възможно най-обективен коментар за проекта, близо седмица след премиерата му. Както вече повечето отбелязаха (в това число и аз) това е най-добрия проект на Райна (песен+клип) от доста време насам. През последните години работеше предимно със Скерлев или Петков и резултата не беше никак впечатляващ, клиповете и приличаха повече на ТВ версии. Само от едно просто сравнение между "Лицемери" и "Няколко рокли" може да се види фрапантната разлика в монтажа, заснемането, визиите. Почеркът на Александър Моллов определено си личи и крайният резултат е повече от впечатляващ. Силно се надявам да продължат съвместната си работа. За пореден път, Райна доказва, че е една от най-красивите певици в страната въобще, не само в жанра. По-разкрепостена и сексапилна от всякога.

 

От "Ако е - да е" не ме е впечатлявала толкова много песен на Райна. Отново залага на различното, на нетипичния за лятото и поп-фолка като цяло, саунд. За пореден път рискува, но за разлика от предните "експерименти", този път е уцелила златната среда, доказателство за което са и повечето позитивни коментари в темата - хем е нещо различно и модерно, звучащо западно, хем го има и комерс-елемента, което дава шанс на песента да звучи и в дискотеките. Текстът е може би най-силното и рисковано нещо тук. Със сигурност Райна си дава сметка, че с този текст, вероятността да я завъртят по заведенията е малка, но отново е поела риска, в стремежа си да предложи коренно различен текст от всичко предлагащо се в момента. Лично мен ме впечатли историята, че текстът, всъщност, е бил стихотворение, по чиито рими в последствие е написана и музиката, абсолютна рядкост в поп-фолка. Дори не се сещам за песен, създадена по този модел в жанра, мисля, че и е първата такава на Райнуш. Любимият ми момент от песента е краят и - напомня ми за убийствените балади от едно време, а самата песен ме връща в златния период на жанра. Припевът е избухвация. И въпреки това доста по-трудно ще се възприеме, по простата причина, че парчето е трудно смилаемо, а и всичко знаем какво се котира в момента. Смятам обаче, че Райна заслужава адмирации за смелостта и амбицията отново да заложи на нещо нетипично. Силно се надявам песента да постигне успеха, който заслужава, без значение гледания, пускания в дискотеки и т.н. Музиката, изкуството е най-важното! Успех!

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • Отговори 84
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

Топ коментиращи в тази тема

И на мен тази песен не ми излиза от главата. Най-силното предложение за месеца, за мен. Песента и саунда са убийствени, разбира се и текста, който доста впечатлява. За сега от летните предложения след "Генерал", точно това е другата песен която ме грабва супер много!!!

image.jpg.62e5dcb4645c5400d838b8c6f96e9856.jpg

 

Пожелай му "Да гори в любов"! :wub_anim:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Колкото и да харесвам Райна, на мен много бързо ми омръзна песента. А "Ако е да е" мога да си я слушам винаги, както и "Тук и сега".

Трябваше нещо по-позитивно да изпее, все пак е лято.

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...