Jump to content

Съгласни ли сте България да приеме единната европейска валута „евро” през 2026 г.?”.

FikLena

Съгласни ли сте България да приеме единната европейска валута „евро” през 2026 г.?”.  

38 потребители гласуваха

Нямате права да гласувате или да виждате резултатите от тази анкета. Ако искате да дадете своя глас, абонирайте се за клуба или темата. Моля, впишете се в сайта или се регистрирайте, за да гласувате в анкетата.

Препоръчани коментари

Един прост пример!!!

Вмомента давам 15 лв за бръснене..

15 Български лев равно на = 7,67 Евро

След въвеждането на евро на бръснарите ще давам 7 евро и 67 цента ли????

Хич няма да закръглят на 8 €...😡 нали..

• Like 2
  • Haha 1
Сподели в други сайтове

Само да вметна, че това, че сме против въвеждането на еврото, не означава, че сме привърженици на Путин, Русия и политиките им. Да,много хора може да смесват нещата заради някакви пристрастия, но не мисля, че младите хора, които не искат еврото клонят към възгледите на Путин. Аз примерно съм твърдо против пропагадните на Путин и всичко свързано с него и пак не искам еврото. България не е готова за тази промяна, а това да казвате, че ще го приемем защото така са били договорките е чисто примиренчество. Виждаме стандарта в другите страни от ЕС, виждаме и този при нас. 

• Like 4
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, Stela каза:

Само да вметна, че това, че сме против въвеждането на еврото, не означава, че сме привърженици на Путин, Русия и политиките им. Да,много хора може да смесват нещата заради някакви пристрастия, но не мисля, че младите хора, които не искат еврото клонят към възгледите на Путин. Аз примерно съм твърдо против пропагадните на Путин и всичко свързано с него и пак не искам еврото. България не е готова за тази промяна, а това да казвате, че ще го приемем защото така са били договорките е чисто примиренчество. Виждаме стандарта в другите страни от ЕС, виждаме и този при нас. 

Обоснови с какво не е готова. Искам конкретни примери. Или искаш да кажеш, че защото сме по-бедни от останалите не трябва да се въвежда? Това е откровена безсмислица. Ние сме във валутен борд и левът не съществува. Следваме решенията на ЕЦБ и представянето на еврото на международните пазари.

Да не говорим, че Косово, Черна Гора и други по-неразвити страни ползват еврото едностранно и без разрешение.

• Like 1
Сподели в други сайтове

преди 3 часа , FikLena каза:

Един прост пример!!!

Вмомента давам 15 лв за бръснене..

15 Български лев равно на = 7,67 Евро

След въвеждането на евро на бръснарите ще давам 7 евро и 67 цента ли????

Хич няма да закръглят на 8 €...😡 нали..

Ми бръсни се у вас. Толкова ли си космат? 🤣

• Like 1
  • Haha 1
Сподели в други сайтове

Еврото е не само разплащателно средство, а и много сериозен инструмент за влияние. А като гледам Урсула и кохортата около нея направо ми прилошава от възможността да влезем в "клуба на богатите". С такава управляваща шайка нищо добро не я чака Европа, включително и нашата държавица.

• Like 1
  • Haha 1
Сподели в други сайтове

преди 14 часа , DarkChild каза:

Любители на Лепа Пена ще ми решават с референдуми. Ай, сиктир.

Това между другото ти е много грозна черта на характера да разделяш хората по музикални вкусове.

Мога да слушам различна музика, това не ми ограничава гражданските права в собствената ми държава, в която плащам осигуровки и данъци. 

Така че не мисли, че си нещо повече от някой друг, щото слушаш гръцко, а не сръбско. Смешно е.

В България властта се определя от суверена - лош, добър, такъв е какъвто е. И мен не ме кефят крадливите орки, които на всички избори са с купен вот, но това е картинката в БГ.

• Like 2
Сподели в други сайтове

преди 10 часа , Stela каза:

Не е примиренчество, а реализъм. Всичко останало е заради единия инат да пише лев на купюрата изобщо да не участваме във взимането на решения.  

Сподели в други сайтове

преди 2 часа , pacho каза:

Еврото е не само разплащателно средство, а и много сериозен инструмент за влияние. А като гледам Урсула и кохортата около нея направо ми прилошава от възможността да влезем в "клуба на богатите". С такава управляваща шайка нищо добро не я чака Европа, включително и нашата държавица.

преди 1 час, pacho каза:

Това между другото ти е много грозна черта на характера да разделяш хората по музикални вкусове.

Мога да слушам различна музика, това не ми ограничава гражданските права в собствената ми държава, в която плащам осигуровки и данъци. 

Така че не мисли, че си нещо повече от някой друг, щото слушаш гръцко, а не сръбско. Смешно е.

В България властта се определя от суверена - лош, добър, такъв е какъвто е. И мен не ме кефят крадливите орки, които на всички избори са с купен вот, но това е картинката в БГ.

Някакви доказателства? Кой къде и кога е откраднал? Ти също слагаш етикети без да ти мигне окото. 

В едно си прав, всеки има граждански права. Сборът от целокупното население показва нивото. Или поне това което гласува. И е виден резултатът. Шиши, Копейкин, Ту-ту, Прости харвардски възпитаници и прочее. Но с това разполагаме.

Това не значи, че е правилно да питаме дилетанти - простолюдието - за бъдещето на държавата. Идеята на политиците е да са представляващи. Не да са подчинени, а представляващи интересите на определена група хора. Тоест "референдум" може да бъде способ за ориентир, но не и с крайна тежест. Неслучайно има огромни изисквания, за да стане задължителен като резултат. Какво разбират хората от евро, инфлация, икономика, финанси, политика, че да знаят какво е правилно за тях. Никой не обича промените. Никога няма да мръднем и грам.

В момента говориш малко с гласа на страха от неизвестното и много с гласа на пропагандата.

Сподели в други сайтове

Абе, кат чита темъта и виждам един по-задълбучен анализ у коментаруту на @pacho и съм склонен да заема неговата позиция!

Контратезите на @DarkChild ми бият на:

WWW.INSTAGRAM.COM

ebe_mi_sa_brat on May 9, 2025

• Haha 2
  • Love 1
Сподели в други сайтове

преди 10 часа , Stela каза:

Само и аз да вметна защо винаги се слага путинофилство на скептиците. 

Обикновено завършват изреченията си "не искаме еврогай ценности  и Европа да ни управлява. Но то ЕС отдавна ни диктува посока. Пичове, в ЕС сме от 2007ма. Какво искате? Да сме като Китай в ЕС ли? Изолирани?

Не слушаш ли новини? Онзи ден Русия опита да зашие вина на БГ и Румъния за войната. Путин се опитва да спре Украйна към ЕС и НАТО. Какъв е интересът му БГ още по-трайно да се пришие към ЕС? Затова е тоя отчаян ход на Радев, за да паникьоса хората в последния момент и ако може да се надигнат срещу промените. И то точно на 9 май... сещаш се. А Копейкин преди няколко седмици "оправя" отношенията с Русия на място. Кои реват срещу еврото ? Копейкин и Радев.

Какво виждаме? За 2 години всичко поскъпна х2. И този процес продължава. Дори без евро. Реално ако видиш балтийските страни и Хърватия, няма да стане като в Германия. Зависи си от нас.

• Like 2
Сподели в други сайтове

преди 2 часа , pacho каза:

Грозна, негрозна - това е истината. Сръбската музика и изобщо чалгата се слуша предумно от неуки и некултурни хора, които са и не осовено успешни в живота. Има и изключение, но като цяло това е факт, в който се убеждавам всекидневно. Както храненето с боклуци води до лошо здраве, така и духовната храна дава резултати в мисленето и светоусещането.

То и си личи всеки път, когато чалгаджийка е жури в музикално предаване. На секундата олеква пред другите.

• Like 1
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, Andrew Cunanan. каза:

Абе, кат чита темъта и виждам един по-задълбучен анализ у коментаруту на @pacho и съм склонен да заема неговата позиция!

Контратезите на @DarkChild ми бият на:

WWW.INSTAGRAM.COM

ebe_mi_sa_brat on May 9, 2025

Ми да не е лъжа? Китай замърсява най-много от всички.

• Like 1
Сподели в други сайтове

преди 4 часа , pacho каза:

В момента ние сме още по- зависими, отколкото ако не сме в еврото. Показваш едно крайно неразбиране на ситуацията.

Ако искаш излизане от ЕС и НАТО, това вече е нещо съвсем друго. Кажи го ясно.

• Like 1
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, pacho каза:

Ми, не сме по-зависими, защото в момента може да си управляваме парите.

Ето, пак демонстрираш пълно незнание по въпроса.

Не, не можем да управляваме нищо, защото сме във валутен борд. От 1997г. насам. Паричната ни политика се определя от ЕЦБ, а не БНБ.

Сега имаме негативите, но не и ползите от еврото.

• Like 1
  • Thanks 1
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, pacho каза:

Ужас! 

Затова сме вързани към еврото на даден курс. Толкова сме независими. 

Лева в България е свързан със системата на валутен борд, което значи, че той е фиксиран към еврото. Това означава, че не е напълно независим и неговата стойност се определя не само от факторите на вътрешната икономика, но и от стойността на еврото

Докато левът е валутата, неговата стойност е тясно свързана с еврото. Това означава, че българската икономика е обект на влияние от икономическата ситуация в еврозоната, но и получава определена защита от силни колебания на други валути.

При валутен борд българската централна банка няма свобода да манипулира валутния курс или паричната политика, което може да ограничи възможностите за отговор на икономически шокове или да се справя с проблеми като инфлация. 

Тоест в момента хем валутният борд ни е турил похлупак, хем сме податливи на евро сътресения. Поне като се разкачим от борда, ще имаме едно ограничение, но и много плюсове за бизнес, туризъм и развитие.

Сподели в други сайтове

Ти демонстрираш незнание, защото в момента валутният борд не позволява на централната банка да разпределя където и да е нашите пари. Освен това в момента не сме задължени да купуваме дългови книжа на Испания или Италия, което ще се случи след влизането ни.

Ама нека да го приемем, той българинът и без това е последна дупка на кавала, няма накъде повече.

Сподели в други сайтове

преди 12 минути, pacho каза:

Ти демонстрираш незнание, защото в момента валутният борд не позволява на централната банка да разпределя където и да е нашите пари. Освен това в момента не сме задължени да купуваме дългови книжа на Испания или Италия, което ще се случи след влизането ни.

Ама нека да го приемем, той българинът и без това е последна дупка на кавала, няма накъде повече.

Тоест сме зависими. Нали искаше да сме независими и сами да определяме паричната си политика? Веднъж казваш, че можем да си управляваме парите, веднъж, че валутният борд не позволява :D 

Последно какво искаш? 

преди 27 минути, pacho каза:

Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Jalena каза:

Тоест сме зависими. Нали искаше да сме независими и сами да определяме паричната си политика? Веднъж казваш, че можем да си управляваме парите, веднъж, че валутният борд не позволява :D 

Последно какво искаш? 

Ти правиш ли изобщо разлика между БНБ и ЕЦБ?

Сподели в други сайтове

От 11.05.2025 г. от 1:22, Stela каза:

Евроскептичните позиции индиректно подпомагат руските интереси, защото последното нещо, от което има нужда който и да е съюз е разединение по важни въпроси, поради което получат щедро финансиране от руските власти, някои скрито, други съвсем открито. Например, нашите копейки, само преди седмици подписаха споразумение с "Единна Русия" .  Припомням, че те са партията, от която тръгна идеята за референдум за еврото и събираха подписи хиляда пъти. Вчера или онзи ден се похвалиха, че Радев бил получил "инструкции" след тяхна "дипломатическа намеса" . Дори да не подкрепяте Русия на идеологическа основа, в тук сте тяхна страна. Те са против всякакви разширения на европейски институции, още повече в този край. Даже ни обвиниха че заради нас с Румъния тръгнала войната в Украйна. Мислите внимателно какво подкрепете, не се подавайте на страхове.

• Like 1
  • Thanks 1
Сподели в други сайтове

• Create New...