Jump to content


Есил Дюран: В нашата музика се допускат много хора, които нямат общо с културата и творчеството


Препоръчани коментари

Есил Дюран беше сред изпълнителите, които подкрепиха Кристиан Костов преди финала в Киев. За представянето на нашето момче певицата споделя в интервю за "Труд":

"Кристиан е прекрасен изпълнител, който може да представи по най-добрия начин почти всяка песен. Второто място е огромен успех за България. Кристиан наистина има невероятни качества. Най-много ми хареса чувството, с което пее. Това се среща рядко. Има много технични и добри изпълнители, но малцина притежават това чувство. Може някои да спорят дали е българин или руснак, но нали успехът се води за България".

 

От песните в конкурса фолк звездата си има своите фаворити и казва: "Хареса ми португалската песен. Това е едно джаз парче и е нестандартно решение за първо място на Евровизия. Сигурно затова не всички го харесват, но на мен ми допадна. Представянето на шведите също беше невероятно, свръхефектни неща направиха на сцената".

 

За това кой би трябвало да представи страната ни на следнащото издание на песенния конкурс, изпълнителката на "Пайнер" признава: "Преди години имах желание, но вече загърбих тази мечта. Иначе много харесвам една млада певица – Михаела Маринова, има страхотни качества и би ни представила много добре на “Евровизия”. Като изпълнителка е желязна, тя е машина за пеене".

 

В момента Есил Дюран подготвя няколко нови проекта, които са доста радлични един от друг.

"Новите ми песни вече станаха доста. Песента “Мадам, мадам” е едно джаз, суинг парче, в актуалния Гетсби стил. Сега Петя Раева ще издаде песента в един сувенирен албум. След няколко дни ми предстоят снимки на още едно ново парче, което е микс между хип-хоп и попфолк, за което страхотен текст написа Мариета Ангелова, а Бобо е автор на музиката. Веднага след това ще съм на вълна филмова музика и в едно концептуално парче моят глас ще звучи наред с цигулка и кларинет. Предстоят ми и колаборации с оперни певици. Много съм вдъхновена! Преди това си починах почти две години от музиката и сега съм с нови сили" - споделя певицата.

 

Тя не крие и причината за това дълго прекъсване и отсъствие на нови проекти в нейния репертоар.

 

"Заради умората, която ми се събра, както и заради сложната ситуация в нашия музикален бизнес. Изпълнителите започнахме да се съобразяваме прекалено с вкуса на публиката, а аз не искам да бъда водена, а да правя това, което ми харесва. Все пак съм от хората, които сме учили за това и според мен не трябва да се оставяме на масовия вкус. Имах умора от тази рутина и като няма какво да кажеш, тогава спираш, зареждаш се и отново си готов за работа".

Есил Дюран е сред певиците, които държат на стила в представянето на песните и клиповете си. Не одобрява да се пеят пошли текстове или да правят подобни клипове.

 

"Да се дразня чак – не, но вчера чух една песен, в която се пееше откровено за самия сексуален акт и вече такова навлизане в детайлите не мисля, че е уместно. По-завоалирано трябва да се казват нещата, а не така буквално, но в рапа текстовете са дори по-директни. Мога да кажа, че донякъде ме дразни и самото заснемане на клипове, трябва да има повече творчество и изкуство в тях. В нашата музика се допускат много хора, които нямат общо с културата и творчеството. Да, има естествен подбор, но минава известно време, докато се отсеят качествените неща. Много изпълнители пеят непрекъснато на плейбек" - на мнение е тя.

 

Една от близките й приятелки - Рени, участва във “ВИП брадър”, но за Есил подобно риалити е невъзможно да я изкуши.

 

"Никога не бих се изкушила да вляза, но понеже вече съм помъдряла и не трябва да използвам тази дума “никога”. Не бих искала да ми се случва не защото не харесвам шоуто, но човек като мен няма много да издържи на тези постоянни прожектори. Много съм суетна и съм перфекционист, а там няма как да контролирам нещата. Това би ме изнервило много и ще ме покаже в ненормална за мен светлина, а аз искам да съм естествена" - обяснява тя.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Млъквай ма, Исмигюл. Кой ще ми плати загубеното време да ти чета словоизлиянията.

ESIL е една от иконите на този жанР.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ахмед Демир Доган спря да плаща, за редовни банкети в "сараите" и Есилката започна да почива активно, което тя нарича творческа пауза. :1000 (19):

Link to comment
Сподели в други сайтове

И това за плейбека беше върха на наглоста. Не се сещам за нейно живо изпълнение на концерт. Винаги е била на плейбек.

На турне 2008 май беше на живо. Иначе е факт, че уж се изказва против плейбека, а на последните концерти, на които участва, просто се разхождаше по сцената на фона на последната си песен. Малко като Ивана - говори едно, върши противоположното.

 

Дано рап-фолк парчето е добро. Съгласен съм, че грешат като се водят толкова от вкусът на публиката и по този начин въртят едно и също, но и тя самата се беше пробвала да се пусне по комерс вълната в един момент.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Малко повече ми идват самочувстието и претенциите на тая турска скумрия. Не, че няма музикантлък в нея. Има. Отчела е страхотни песни през годините.

Ама да си припомни текстовете си на Съперница, С огъня да си играеш и на други свои "класики" и тогава да се изказва като последна инстанция. А и какво против голотията има, при положение, че от 20 години по клиповете си е по цветни метали основно... :D

Аман от неуспели озлобени лелки в чалгата.

image.png

Link to comment
Сподели в други сайтове

Деса пя на турнето на Фен. :1000 (29):

"Пя "е много абстрактно понятие за нейните сценични напъни. Турнето на Фен беше провал, имаше мижава посещаемост и мижави приходи. Да не говорим, че Деса беше гост само на няколко концерта, а не на цялото турне. Колкото е пяла една Йоана, една Ваня - толкоз и Деса. :3fdb8960598fa63e:

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
:notworthy: Почти няма слаба песен

Може и да няма, но като си пусна нейни песни или недай боже клип :D гледам да няма никой в стаята, че.. как се обясняват повечето и клипове #nsfw :D

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...