Jump to content

Препоръчани коментари

• Отговори 719
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

Топ коментиращи в тази тема

Михаела Филева би се справила много добре на Евровизия, както и Християна Лоизу ако изкара хубав хит.

Утре ако някой иде на фенклуба на Преслава нека каже какво е казала.... дали ще участва или не ?

Михаела Филева би се справила много добре на Евровизия, както и Християна Лоизу ако изкара хубав хит.

Съгласен съм за Михаела Филева.

Аз съм за Михаела Филева (но няма как да е тя, защото има договор с БТВ). Другите за които съм са Преслава,Десислава и Надя (бившата от дийп зоне).

За жалост май ще ни пробутат Поли Генова :mf_surrender:

Поли си го каза, че ще е тя. В едно интервю я питаха и тя взе, че си го каза. Суун... вери суун. Явно са й обещали ако се справи с воденето на JESC 2015.

Точно щях да питам в кой раздел може да отворя такава тема. Мисля, че в този форум аз съм най-запаления по Евровизия, така че редовно ще ви ъпдейтвам с последните избрани песни, новини от селекциите и т.н. Каквото не ви е ясно - обръщайте се към мен. :1000 (29):

Каква Преслава ви гони? Шегувате ли се? Тук говорим за международен конкурс и евтините номера за трупане на точки не вървят!!

Изобщо спрягане на чието и да е име от фолка (с много малки изключения) е такава самоирония от наша страна...

Тези наши звезди от няколко години толкова са се самозабравили и толкова са отвикнали да пеят, че ням думи.

Без сериозна концепция и реклама никога няма да станат нещата. То не е само да направиш една модерна песен, което даже не е и факторът, за да е успешно нечие представяне.

Нека започнем с най-прясната новина - снощи Белгия избра своя участник:

Националният финал се състоеше от 5 песни. Като цяло беше доста ниско нивото. Лаура си беше фаворит и на международното жури, и на публиката. Другата песен, която ставаше за нещо, е

.

Песента според мен си е слаба работа. Като за начало, е слаб опит за имитация на

, която е брутална. И момичето нещо ми издиша към края. Ако се излъска яко до май, може и да има шансове за финал, но на тази етап е по-скоро не.

Аз прочетох мнение (май беше на чужденец ;)), който иска Преслава с парче от Кости. И това май не е лоша идея, знаем колко добре владее Кости и електронното звучене, и чалгарското. Пък и болшинството от западните гейчета - фенове на ESC, се оплакват от липсата на източноевропейска чалгичка в последно време.

Нещо електронно от Драганински изглежда адекватен избор за Преса, ама не като нещата които вече има тя от него. Примерно нещо като "На тебе не отказвам" ще е пълна катастрофа. Трябва да бъде колкото се може по-underproduced.

Толкова да обичам Евровизия, а винаги да ми носи само разочарования :gun_bandana:

Знам, че и тази година БНТ ще направят някоя глупост. Поли Генове в тоооолкова скучна, бозава и досадна. Няма никакъв шанс, дори и с най-яката песен, просто изпълнението й ще провали какъвто и дух да има в композицията.

Надявам се за Преслава, макар че малко ме е страх - нейният глас вече не е каквото беше, а откъм представяне е изключително малко вероятно да се постарае.

Иначе песента трябва да е модерна чалгичка - в това няма никакъв спор. Завръщане!

• 2 weeks later...

Туй е испанската песен. Като се имат пред вид вкусовете в последно време, май испанците дават заявка за топ 10.

Аз лично обаче не съм впечатлен. Елементарна денс песньовка, която Уеко бие на алт-поп. Next.

Туй е испанската песен. Като се имат пред вид вкусовете в последно време, май испанците дават заявка за топ 10.

Аз лично обаче не съм впечатлен. Елементарна денс песньовка, която Уеко бие на алт-поп. Next.

:1000 (20):

Твърде е притоплена манджа, сглобена по модела на стари победители, за да спечели.

• 1 month later...
Адски компютърна Евровизия се очаква през 2016г.

Това беше очаквано, след победата на Монс, както и инди-поп триумфа на Латвия и Белгия. Тази година всеки се опитва да предложи нещо по-интересно, но за жалост почти на никой не се получава. И така имаме един гювеч от мид-темпо песнички, които в опит да бъдат по-експериментални, звучат слабо. Аз лично съм разочарован от песните тази година.

А по-глупавото е, че в много национални финали направи трагично неправилни избори - например в Полша и Дания имаха потениални победители, а те избраха някакви лайна.

Само слушайте за какви брутални работи става въпрос. Ей тия двете песни щяха да вдегнат нивото на тазгодишната Евровизия страшно много, ама...

Абе вие не гледайте чуждите песни, да видим наще какви ще ги надробят с тая Поли Гейова. :mf_surrender:

Верно много бозаво положението тая година. Ето кои песни засега са ми хванали ухото:

Русия Напомня

Верно много бозаво положението тая година. Ето кои песни засега са ми хванали ухото:

Русия Напомня ми Гърция и Сакис Рувас от 2009. В куплетите е жестока, в припева е разбозавена точно по начина, по който може да се очаква за евровизионно електро-поп парче. Все пак, me likey.

Сан Марино Това отнася адски много хейт в момента и, честно казано, не разбирам защо. Неговото почти-говорене ми идва доста по-емоционално и интимно, отколкото ако беше, например, някое педалско гласче или крещяща дива. Плюс, мелодията е много хубава, напомня ми смътно на някоя стара поп-фолк балада, но не мога да се сетя на коя.

Македония Стереотипна балада, значително по-слаба от "Crno i Belo". Все пак, харесват ми куплетите, а и в припева съвсем не е толкова безвкусна, колкото можеше да бъде.

Армения Кич, но пък това мрачно електро-поп звучене ми допада. Любимата ми част са онези инструментали, в които е смесено електронното звучене с ориенталското, точно както и Оцко обича да прави :1000 (29):

Кипър Този тип алтернативен рок, който ми харесва. Припевът ми идва доста захаросан обаче.

Дания Гейски денс-поп от 21-ви век, guilty pleasure за мен :1000 (29): Тази песен не ми харесва чак толкова много, но всичко останало е още по-надолу.

Като се изключат тези, съм раздвоен за песните на Украйна, Черна Гора, Норвегия и Белгия. Всичко друго - под чертата.

P.S. Нека горният ми пост да бъде изтрит.

Русия пък е баси разочарованието. Звучи като нещо, изкарано от 2002. Текстът пък е някакъв потрес, cheesy-тия на макс. Срамота да пращаш голяма звезда и да му дадеш такава боза.

Сан Марино пък грам няма да коментирам. Време е да казват сбогом на конкурса, защото положението е плачевно. Това последното им е някаква пародия, аз лично не мога да го приема на сериозно.

Моите фаворити, освен гореизброените Армения и Македония, са и:

Страшно тъжна песен, много различна като звучене от всичко, което сме чували на конкурса досега. Комбинацията между етно инструментите и хаус звученето е разбиваща, а последната минута е просто неописуема. Какъв глас, какво нещо! Много се изписа за нея, даже и по наши медии имаше, но според мен реално това е историята на Джамала (за който не е запознат - в песента се пее за прабаба, която навремето е прогонена от Крим заедно със всички татари от Сталин, според когото са били нацисти; сещате се, че "пътуването" им до Таджикистан, Туркменистан и републиките от този род е било ужасяващо, без вода и храна, който умре, го хвърлят до пътя и т.н.), а не някакви нападки към днешната политика на Русия. Това според мен е кандидат за победа.

Супер пее момчето, а и изглежда доста яко. :Vishenka_05: Песента, макар и с типичния текст "милион гласове, всички заедно и т.н.", е също доста добра. Според мен това е ясен топ 10.

Грета се завръща с още по-добра песен от тази от 2012. Това е много в стил Of Monsters And Men и много грабва на първо слушане. Трябва малко да пооправят сценичното представяне, защото на този етап идва малко аматьорско и копирано от Монс и Лорен. Но ако го поошлайват, като нищо ще ходим в Рейкявик 2017.

С наща песен какво стана?

С наща песен какво стана?

Както винаги, най-слабата организация е при нас. Само ние и Чехия не сме обявили дата кога ще излезе песента. Оттам нататък няма никаква точна информация - уж щеше да е от малтийски композитор, ама сега се е оказало, че няма да е, защото имало по-хубава, ама тя пък не била записана още. Цялата подготовка започнала в края на февруари - представяш ли си? :mf_surrender: :mf_surrender: :mf_surrender:

Както винаги, най-слабата организация е при нас. Само ние и Чехия не сме обявили дата кога ще излезе песента. Оттам нататък няма никаква точна информация - уж щеше да е от малтийски композитор, ама сега се е оказало, че няма да е, защото имало по-хубава, ама тя пък не била записана още. Цялата подготовка започнала в края на февруари - представяш ли си? :mf_surrender: :mf_surrender: :mf_surrender:

От БНТ какво очакваш?

Guest
Тази тема е затворена за нови коментари.
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...