Jump to content

Годишни музикални награди на ТВ Планета


Препоръчани коментари

Напускането на Десислава през 2003 и бременността на Анелия тогава наистина дадоха картбланш на Ивана да блесне, иначе допреди това си беше на ниво "Грешна нощ" и "Сто патрона" - просто хитове, но хитове имаха и Весела, Рени, Петра и кой ли още не. Въдицата с налагането на Ивана я пуснаха още когато я обявиха за Певица на 2001 при наличието на по-силни години за Глория, Десислава и Камелия. 2003 Шампанското много й помогна, силна й беше годината, но "Крепост" бе по-успешен като песни, реализация, продажби и концерт. От тогава почна промяната в договора и ламтенето за награди, което не одобрявам. Глория и през 2004 успя да е кантар с Ивана, но винаги я мачкаха, Ивана обираше всички награди. 2005 беше нейният апогей, нейната година - признавам го. Направи страхотни песни, със страхотни фрази, абстрахирам се, че водиха "Номер 1" за авторска. 2006 на турнето също беше сила. Но 2007 на турнето - извинявам се, нейният микс беше най-слаб, а я сложиха да закрива, и тълпи се изнасяха. "Дерби"-та и глупости, вече Преслава беше новата фаворитка. От там нататък Ивана си поддържаше известно време едно прилично ниво, "Аз съм с теб" е прекрасна песен, но вие по-скоро се концентрирайте върху позициите й в момента. Явно са се разбрали нещо с Пайнера, защото имаше преди година-две концерти, на които не присъстваше, и си спомням някакво нейно негодуване по този въпрос. Това в момента се случва с Глория. Просто и двете са на един хал.

 

И много моля хора, които са започнали да следят жанра след 2000-та, да не претендират, че много разбират. Колко пъти да ви се каже, че никой не мрази Ивана и не омаловажава успехите й. Само не знам вие феновете й за вредите й като троянски кон кога ще поговорите и някога критика ще поднесете ли, или тя е безгрешна?

 

Стига с тоя троянски кон. Този пост използва терминологията на Фокса... а неговите истории са ми далеч от обективни и сигурни.

 

Иначе, очевидно Ивана е била гласена за големи награди още 2001 година. И ако това с договорите беше толкова ясно, то още в началото го е подписала. Но защо не е ПЕВИЦА на 2002ра. Даже имаше някакво отдръпване. МАй беше пуснала "Скитам се", "Палавник" и народната песен... май и "Убиец на любов" е от тая година. Но като цяло някакви ТВ версии и нищо особено. Нито албум имаше. Поне не се сещам.

 

Сигурно щяха да въртят Ваня и Деса, както Жалка и Преса в днешни дни. Навремето имаше награди на Фолк ревю, на Нов Фолк, на Планета. Възможности много.

 

А Анелия никога не е била приоритет. Никога не е била спрягана масово за ПЕВИЦА на годината.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Много си зле. Знаеш, че пишеш нещо, което е глупост и пак го пишеш. Колко пъти съм я хвалил, колко песни й харесвам. Просто истината е, че има по-добри от Андреа и това е. Заслужава номинации жената, но награди-не.

Тва е моето мнение. Не разбирам защо ме цитираш и си натрапваш своето ? Много ясно че няма да се съглася.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Кога ще видим Преслава да открива, за да видим как ще стоят нещата или не им стиска на всички да поемат тази тежест на гърба си?

 

НИКОГА... тая мърша е страхлива.. Камелия , Гло , Ивана и Галена са го правили , но тя е страхлива..

Link to comment
Сподели в други сайтове

Не е вярно. 2005 нямаше никакво масово пеене на живо. Чак тогава започнаха някои за пръв път да го правят. На турнето Емилия, която е триста пъти по-талантлива и пееща от Ивана, изпя 2-3 песни само на живо. Толкова беше зле положението.

Преслава няма нужда да си признава нищо. Тя има участия през ден във всеки голям град. Хората не са тъпи, виждат. Има Интернет, има медии, има много по-голяма прозрачност на всичко, което изпълнителите правят. Кой я знае Ивана какви ги е вършила, а ние не сме знаели.

За останалото- прав си. Нещата се промениха. Но има едно друго нещо. Как изпълнителка като Глория, която 2005 година вече има 10 годишен стаж, може да бъде вечно популярна и вечно на върха? Невъзможно е. По цял свят изпълнителите си имат своя пик, имат си своя силен период и след това продължават да си пеят за своята публика. Нормално е... Когато ти не се опитваш да се промениш с времето, няма как да се случи. Това е и още една от причините Ивана да се сгромоляса. Не може да изглеждаш като дърта циганка-врачка и да се опитваш да спечелиш един 25 годишен мъж или едно 20 годишно момиче с песните си. Невъзможно е.

 

А защо и трябва да ги печели? Ивана си има аудитория, има си стил, има за кого и на кого да пее песните си. Аз също съм на 20, пък ми се слушат точно песни тип "Шампанско и сълзи", "Безумна цена", "Аз съм с теб" и се възхищавам на визията, поведението и всичко, което прави. Стои с тежест на сцената, няма пошлост, няма елементарност.

Link to comment
Сподели в други сайтове

НИКОГА... тая мърша е страхлива.. Камелия , Гло , Ивана и Галена са го правили , но тя е страхлива..

По-скоро Пайнер никога няма да я сложат да открива .. знаем, че отношенията Пайнер-Преслава са доста "специални" :3fdb8960598fa63e:

image.png.e4d79a7858ccaaecb16208cc241a64fe.png

    Пиян изпрати ми цветя, на всички разкажи че съм твоята история.

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

По-скоро Пайнер никога няма да я сложат да открива .. знаем, че отношенията Пайнер-Преслава са доста "специални" :3fdb8960598fa63e:

 

Тогава защо задаваш въпроси, на които сам си отговаряш? :mf_surrender:

Link to comment
Сподели в други сайтове

 

Това е от Glamdring, помоли ме да отговоря:

 

Привет и от мен :) Нека все пак отговоря и изразя моето мнение за спора Ивана и Глория. Аз не казвам, че съм прав. Нито имам желание да налагам мнението си на някого.

Ивана и Глория са знакови изпълнители. Но както виждаме, дори техните песни вече не се помнят масово. Има много млади хора, които сигурен съм не знаят дори 1 тяхна песен. Сами видяхме, че „Ние сме номер 1“ дето я слагахте в топ 5 на вечните й хитове мина много вяло, дори една идея по вяло от „Приятелко ти моя най – добра“.

Аз разбира се, смятам, че Глория е по – голяма от Ивана. И веднага ще кажа защо. Първо искам да кажа, че съвсем не съм съгласен с Боби, че 2003 и 2004 са годините на Ивана. Съгласен съм, че тя имаше по – големи хитове, но Елена също имаше по – големи хитове от Преслава, Илиян също, но тя пак беше най – голямата нали.

Освен това, нека не забравяме, че Анелия имаше 2003 най много и най – големи хитове, а и най – продаван албум. Веднага след него беше „Крепост“ на Глория. Но едно не е честно, да се забравя какво е било.

Преди турнетата, Пайнер пак правиха концерти. Пак бяха по националните телевизии, имаше по Нова Топ Фолк. Отделно, че на първият им рожден ден 2002, когато Глория, ДесиСлава и Камелия бяха на върха направиха 2 концерта за рожден ден, един за награди и два на Нов фолк. Това са пет концерта, а преди това също имаше доста инициативи. Просто не бяха така систематизирани.

Ще си позволя да цитирам Камелия, която каза, че преди турнетата, всичките концерти са били в зали и тя е подгрявала Глория.

Но нека се върнем на 2003 година. Не мога да разбера какво искате повече от човек да докаже, че е на върха. Имаше супер хитов албум, няколко самостоятелни концерта, промоция в НДК. Супер модерни за времето си клипове.

През 2004 отново имаше четири песни, които си бяха хитове „Не заслужаваш“, „Намери си майстора“, „Присъда“ и „Не сме безгрешни“. Отделно Глория си завърши и първото турне с което започна всичко.

Сега искам да обърна внимание и да едно специално изречение „през 90-те години Глория е звезда, но едно е да си звезда, когато жанрът е ограничен по местни кабеларки, нелегални дискотеки и кръчми“. Боби, Глория, ДесиСлава и Камелия са прохождали и да си звезда, при това масова и продажбите ти да стигат до тези на Лили Иванова е показател. Имали са тежки времена, но както казах има много клипчета и на трите да са навсякъде по националните телевизии.

„всички списания, а най-култовите и лъскави заведения са за чалга.“

Относно за лъскавите заведения, нормално. Навремето нямаше този пош стил, но кръчмата си е кръчма, независимо лъскава или не. Нещата не са толкова различни. За финал искам да кажа, че 2004 Глория си кацна с хеликоптер и си изнесе концерт на стадион. Азис също го направи.

 

Сега искам да коментирам защо феновете на Глория така настръхват срещу тези на Ивана и най – вече на Камелия. Защото те, заедно с ДесиСлава са веднага след нея. И разбира се, никой не твърди, че Глория ги превъзхожда по всичко. Напротив, последните години Глория се лъкатуши и не може да намери пътя си. При Ивана нещата са далеч по плавни, тя продължава да изпълва сцената с емоция. Кога успешно, кога не – няма значение. Идеята е, че Ивана си е голяма певица в поп – фолка. А Глория е, ами и тя не знае какво е. И двете имат безброй хитове, но на Ивана ги чуваме, а на Глория, тя не пее чалга, тя е арци – фарци.

Колкото и феновете на „кралицата“ да отричат им се иска да чуят нещо по чалгийка като „Без мъже не се живее“, „Дива нощ“, „Намери си майстора“ или „Нека останем приятели“. Но Глория е прекалено пош за тези просташки песни.

От другата страна имаме Ивана, която е отворена, лицемерна, но адаптивна и адски easy going когато трябва. Тя знае кога да си промотира песните, знае как да се държи и какво да каже. Но причината за това е също и защото Глория много затъпя последните години. Тя е неимуверно комплексирана, скована и тъпа. Не носи на критика и това отблъсква хората от нея (като мен :P). Разбира се, това няма как да не се забележи с просто око от феновете й и те продължават да се дразнят. Истината е, че Ивана и Камелия продължават да налагат песните си и да радват хората с тях, докато Глория се срамува от нейните. Затова едните се приемат и имат една цялост. А другата е с противоречиви приеми.

image.jpg 116.jpg image.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

Тогава защо задаваш въпроси, на които сам си отговаряш? :mf_surrender:

Къде съм задавал въпроси за откриване/закриване? Вие подкарахте разговора в тая посока.

image.png.e4d79a7858ccaaecb16208cc241a64fe.png

    Пиян изпрати ми цветя, на всички разкажи че съм твоята история.

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Между другото, Ивана кога ще изпее пак "Безумна цена", "Стара история", "Убиец на любов"? На "Грешна нощ" правата оправиха ли? Ако налага и "Аз съм с теб", може да й остане като вечен хит. Но все пак трябва да има и нови песни, за да пее на тия концерти. Така е най-добре. По нещо ново и нещо старо.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Къде съм задавал въпроси за откриване/закриване? Вие подкарахте разговора в тая посока.

 

Питаше защо Преслава толкова време е сред топ имената и след това ми говориш за специални отношения с шефа... това какво е?

Link to comment
Сподели в други сайтове

Не е вярно. 2005 нямаше никакво масово пеене на живо. Чак тогава започнаха някои за пръв път да го правят. На турнето Емилия, която е триста пъти по-талантлива и пееща от Ивана, изпя 2-3 песни само на живо. Толкова беше зле положението.

Преслава няма нужда да си признава нищо. Тя има участия през ден във всеки голям град. Хората не са тъпи, виждат. Има Интернет, има медии, има много по-голяма прозрачност на всичко, което изпълнителите правят. Кой я знае Ивана какви ги е вършила, а ние не сме знаели.

За останалото- прав си. Нещата се промениха. Но има едно друго нещо. Как изпълнителка като Глория, която 2005 година вече има 10 годишен стаж, може да бъде вечно популярна и вечно на върха? Невъзможно е. По цял свят изпълнителите си имат своя пик, имат си своя силен период и след това продължават да си пеят за своята публика. Нормално е... Когато ти не се опитваш да се промениш с времето, няма как да се случи. Това е и още една от причините Ивана да се сгромоляса. Не може да изглеждаш като дърта циганка-врачка и да се опитваш да спечелиш един 25 годишен мъж или едно 20 годишно момиче с песните си. Невъзможно е.

Ами не може. Правеше го до 2007ма. Но Преса беше млада, свежа... простовата, народна.

 

Според мен, МЕГАЗВЕЗДА беше дадена в онзи момент, за да й се даде най-големият приз. Може би щеше да е още по-тежко, ако не беше получила. Щеше да означава, че се е сгромолясала от раз, а все пак тя си беше с най-голям хонорар тогава. НА мен ми е чудно що забраниха да е номинирана в ПЕВИЦА на годината... 5 години?

Link to comment
Сподели в други сайтове

Тогава защо задаваш въпроси, на които сам си отговаряш? :mf_surrender:

 

Преслава ще тръгне да открива, когато кариерата й рухне. Когато няма хитове, когато няма половин зала, която да й скандира името. Това все още не се е случило, а тя е в топа на жанра. Няма как да пее в началото на концерт с 30 изпълнителя. Е виж ако има турне, според мен би било интересно да го открие.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Между другото, Ивана кога ще изпее пак "Безумна цена", "Стара история", "Убиец на любов"? На "Грешна нощ" правата оправиха ли? Ако налага и "Аз съм с теб", може да й остане като вечен хит. Но все пак трябва да има и нови песни, за да пее на тия концерти. Така е най-добре. По нещо ново и нещо старо.

 

"Стара история" предполагам ще е следваща, която ще чуваме по-често. На наградите 2012 я изпя.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ами не може. Правеше го до 2007ма. Но Преса беше млада, свежа... простовата, народна.

 

Според мен, МЕГАЗВЕЗДА беше дадена в онзи момент, за да й се даде най-големият приз. Може би щеше да е още по-тежко, ако не беше получила. Щеше да означава, че се е сгромолясала от раз, а все пак тя си беше с най-голям хонорар тогава. НА мен ми е чудно що забраниха да е номинирана в ПЕВИЦА на годината... 5 години?

 

Мисля, че обясних по-горе защо се забрани, а именно за да се даде път на младите да се борят за наградата и съответно вниманието да бъде насочено към тях.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ами не може. Правеше го до 2007ма. Но Преса беше млада, свежа... простовата, народна.

 

Според мен, МЕГАЗВЕЗДА беше дадена в онзи момент, за да й се даде най-големият приз. Може би щеше да е още по-тежко, ако не беше получила. Щеше да означава, че се е сгромолясала от раз, а все пак тя си беше с най-голям хонорар тогава. НА мен ми е чудно що забраниха да е номинирана в ПЕВИЦА на годината... 5 години?

 

Защото трябваше да има оправдание за това, че най-голямата звезда на Планета е толкова зле и не взима наградите, които Преслава взимаше.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Между другото, Ивана с тази си визия от концерта много ми напомня на Драгана Миркович. Разликата е само, че Драгана е много по-енергична на сцената и танцува, но и двете имат харизма, пеещи певици са. Хората се кефят точно на това.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Защото трябваше да има оправдание за това, че най-голямата звезда на Планета е толкова зле и не взима наградите, които Преслава взимаше.

 

Певица на 2006, от където и да погледнеш си беше Ивана.

Link to comment
Сподели в други сайтове

"Стара история" предполагам ще е следваща, която ще чуваме по-често. На наградите 2012 я изпя.

Да, забравих за 2012-та. Има много хитове, ама тя и тя върти едно и също. Хубаво, че тоя път заби Дозата и Дъжд от рози, отдавна не ги беше пяла, приятни са.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Певица на 2006, от където и да погледнеш си беше Ивана.

 

Как ще е от където и да го погледнеш. Глупости. Супер спорно беше. Годината беше на Преслава реално, просто Ивана все още имаше бясна инерция от преди това.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ваня трябваше да направи един концерт в НДК..

Има толкова песни да изпее..

 

Трябваше наистина да направи нещо по-голямо. Но е късно вече. Но пък и тя нали опита, но никой не й купуваше билетите и накрая трябваше да го направят общ концерт ("Добра среща приятели").

Link to comment
Сподели в други сайтове

Трябваше наистина да направи нещо по-голямо. Но е късно вече. Но пък и тя нали опита, но никой не й купуваше билетите и накрая трябваше да го направят общ концерт ("Добра среща приятели").

Скандално.

То този концерт не беше ли началото на 2007 ?

Та тя тогава все още държеше позиции.

2.jpg3.jpg8.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

Певица на 2006, от където и да погледнеш си беше Ивана.

От където и да го гледаш "И когато съмне" и "Лъжа е" си бяха най-големите хитове тогава .. просто Ивана беше с много голяма инерция. Не, че и тя нямаше хитове като "Това е парчето" и "Празник всеки ден", беше и с най-силен прием на турнето, но Пайнер явно искаха ново лице да наложат и Преслава си беше с преднина от тази гледна точка.

image.png.e4d79a7858ccaaecb16208cc241a64fe.png

    Пиян изпрати ми цветя, на всички разкажи че съм твоята история.

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...