Jump to content

Препоръчани коментари

Днес е концерта на Аца Лукас, ЈК има участие в Sweden a Цеца някъде в Сърбия...

Значи нищо от премиерата на дуета на ЈК и Лукас :mf_surrender:

Само лъже с тези срокове, аман вече :feminist_en: :feminist_en: :feminist_en:

Това нова звезда ли е? Песента е много яка.

И аз оня ден я слушах и ми хареса, щях да я споделя също.

Мачкаме ли?

Това нова звезда ли е? Песента е много яка.

Не е нова, даже достатъчнo позната беше. От ЗГ е. С Неманя Стеванович бяха двоика, участваха в Фермата и Гранд бяха разочаровани от поведението им и ги изгониха. След това те се разделиха, след година-две Неманя се върна в Гранд, а Милена - НЕ, но впреки това има един мега хит - Двадесете газим.

Изумявам се колко по-голям е града като територия от нашата столица и не мога да хвана логиката защо е така. Иначе като численост на населението ни водят с около 100-200 хил. души.

Бях в Белград миналата година и честно казано не съм останал с впечатление, че е по-голям от София.Не съм сигурен в действителност кой от двата града е по-голям като площ, но отидох да пия кафе в ТВ кулата Авала и от нея видях, че там голяма част от хората живеят в къщи, а блоковете са в пъти по-малко от тук.Панелки не видях или поне не ме посрещна типичната за София панелна гледка, която виждаме при влизане в града идвайки от Сърбия.Най-вероятно ако не бяха "кварталните спални" изградени по Живково време, София щеше да е много по-голяма от сега - просто един стандартен панелен блок събира над 100 семейства!Ако всяко от тия семейства имаше къща вместо панелна кутийка щеше София да е стигнала до Елин Пелин.Още нещо, което се вижда само от високо е че до самия Белград има разположени много села.Не знам дали се водят квартали на града или са отделни населени места, но може би и заради тях града ти се струва по-голям :)

Може и така да е, но като пътни възли и детелини са сигурно двойно повече.

Иначе центърът им е ужасен, всичко е сиво и мръсно, все едно си покрай Сточна гара в София. Добре че е Калемегдан и храмът. София за 10 години буквално цъфна, евала на кметицата,

Страшен коментар. :1000 (29):

Dragana da otpeva recept za baklavu to bi bio hit.

Карлеуша защо е в такъв творчески застой - не е имала нова песен от 5 години. Или "Ферари" беше преди 4?

Карлеуша защо е в такъв творчески застой - не е имала нова песен от 5 години. Или "Ферари" беше преди 4?

Нали подготвя албума, сигурно лятото ще го пуска. Чак дует с Азис създала....

Нали подготвя албума, сигурно лятото ще го пуска. Чак дует с Азис създала....

Не съм ги разбрал тия новини аз.

Не съм ги разбрал тия новини аз.

Защото не влизаш да те светнем тука. :1000 (29): :1000 (19):

Тука е много страшна и анорексична.

Карлеуша колко и какви операции си и правила на лицето? Имам чувството, че цялата й фасада е префасонирана. Доста големи разлики преди и сега.

И аз оня ден я слушах и ми хареса, щях да я споделя също.

Мачкаме ли?

Разбира се! :Vishenka_05: Това май е най-успешната песен на Драгана в последните години. :happyppl: Ако съдим по първоначалния интерес.

Разбира се! :Vishenka_05: Това май е най-успешната песен на Драгана в последните години. :happyppl: Ако съдим по първоначалния интерес.

До ден-два ще направи милион, не е зле. Не че ме интересуват гледания или са някакъв реален показател за имена като нея. Просто има раздвижване, а и каналът има доста абонати. Песента е модерна, свежа.

"Mili, mili" също има два клипа с бая гледания, "Континент" стана хит сред малките в Сърбия. Такова инфо имам.

Просто у нас няма масов хит от Све бих дала насам. Иначе последните й два албума са пълни с готини песни, знаеш.

Слушаш ли си новия, последния т.е.?

Добре,че беше Цеца да ги светне за тия 'официални' лирик видеа.

Добре,че беше Цеца да ги светне за тия 'официални' лирик видеа.

Още от 1994 година.

Дразни ме, че си правят lyric видеата на латиница. По-големи националисти са от нас, защо не си ползват кирилицата.

Латиницата, освен кирилицата им е стандарт в писмения сръбски. Още 19 век имат буквар със сръбска азбука с латински букви. Не им е от ерата на интернета.

Къщите в Белград са от тука, блоковете са от другата страна на Сава, в Нови Белград.

Имат много инфраструктура, защото все пак са били център на голяма държава, логично е да имат.

Да не забравяме обаче, че населението в Сърбия е предимно селско и там обезлюдяване на села почти няма.

Иначе не ни водят нито по население, нито по площ. Жителите в Белград са 1,166,763 срещу 1,260,120 в София.

И като площ е по-малък - 359.96 km2 срещу 492 km2 на София.

На мен лично, Белград ми харесва много, не виждам нищо сиво и отблъскващо, даже им е много поддържано и времето им е по-хубаво от нашето. И по улиците е видно, че са по-млада нация от нас. Много по-млада.

Карлеуша колко и какви операции си и правила на лицето? Имам чувството, че цялата й фасада е префасонирана. Доста големи разлики преди и сега.

Tя си признава че не харесва нито една част от лицето си. Сега през май ще правила гинеколошка операция, но не било страшно.

Латиницата, освен кирилицата им е стандарт в писмения сръбски. Още 19 век имат буквар със сръбска азбука с латински букви. Не им е от ерата на интернета.

Mисля че кирилицата е официална, иначе когато бях малък от рекламите на новите албуми от Гранд научих латиницата преди да я учим в училището. :3fdb8960598fa63e:

пп. В ЕxYu по големина ТОП 3 градове били са Белград, Любляна и Скопие, така са ми казвали моите.

Возача на автобуса въртеше тази песен, хубава е. Тази пък Мили,мили ми е една от най-безличните песни на Гага. :D

На мен лично, Белград ми харесва много, не виждам нищо сиво и отблъскващо, даже им е много поддържано и времето им е по-хубаво от нашето.

Съгласен съм!Наистина си личи че е поддържано, но имайте предвид, че всички граждани на бивша Югославия са имали пълното право да пътуват до почти всяка държава в света.Тито не им е забранявал, за разлика от нашия Тато!Точно за това те са могли да видят какво е на запад и да вземат пример!Ако не беше войната от 90-те съм сигурен че щяха да влезнат в ЕС много преди нас, просто защото духа им е по-западен, ако мога така да се изразя.И това се дължи именно на факта че нищо не им е било забранявано през социализма, не че ние сме по-прости!

пп. В ЕxYu по големина ТОП 3 градове били са Белград, Любляна и Скопие, така са ми казвали моите.

За големина на градовете не знам, но от това, което съм чел за бивша Югославия, винаги съм оставал с впечатление, че Македония е била последна дупка на кавала по онова време.Не случайно тя е една от първите отцепили се държави и е била най-бедната в състава на Югославия!Дори по език македонците се различават от другите нации в Югославия, защото техния език прилича на леко променен български, а всички останали говорят диалектни форми на един и същ език който най-вероятно произлиза от сръбския!Ако не се бъркам най-голяма концентрация на заводи, фабрики и прочее е имало в Сърбия и Хърватска, като Белград освен столица е бил притегателен център на висшия елит на държавата.След тях на клона са Словения, Черна Гора, Босна и Херцеговина и чак тогава Македония.Дори и от към инфраструктура ако погледнем и до днес си личи как са били разпределени нещата - магистралата Ниш-Белград-Загреб-Любляна.Единственото, което Македонците са "спечелили" от участието си в Югославия е умишленото видоизменяне на тяхната собствена история и раздалечаването им от България, което е много жалко!В крайна сметка, като нация те са по-близки до нас, но управлението в бивша Югославия, а и тези които ги управляваха след разпада и направиха така, че македонците да ни намразят и да се гордеят със своето измислено сръбско минало повече от колкото с реалното им българско такова!Изключително тъжно ми става като чета статии по вестниците със заглавия от типа на "Македонци крият че са поискали Българско гражданство, защото ги е срам" или "Македонци лъжат че са българи за да получат Европейски паспорт"!

За големина на градовете не знам, но от това, което съм чел за бивша Югославия, винаги съм оставал с впечатление, че Македония е била последна дупка на кавала по онова време.Не случайно тя е една от първите отцепили се държави и е била най-бедната в състава на Югославия!Дори по език македонците се различават от другите нации в Югославия, защото техния език прилича на леко променен български, а всички останали говорят диалектни форми на един и същ език който най-вероятно произлиза от сръбския!Ако не се бъркам най-голяма концентрация на заводи, фабрики и прочее е имало в Сърбия и Хърватска, като Белград освен столица е бил притегателен център на висшия елит на държавата.След тях на клона са Словения, Черна Гора, Босна и Херцеговина и чак тогава Македония.Дори и от към инфраструктура ако погледнем и до днес си личи как са били разпределени нещата - магистралата Ниш-Белград-Загреб-Любляна.Единственото, което Македонците са "спечелили" от участието си в Югославия е умишленото видоизменяне на тяхната собствена история и раздалечаването им от България, което е много жалко!В крайна сметка, като нация те са по-близки до нас, но управлението в бивша Югославия, а и тези които ги управляваха след разпада и направиха така, че македонците да ни намразят и да се гордеят със своето измислено сръбско минало повече от колкото с реалното им българско такова!Изключително тъжно ми става като чета статии по вестниците със заглавия от типа на "Македонци крият че са поискали Българско гражданство, защото ги е срам" или "Македонци лъжат че са българи за да получат Европейски паспорт"!

Говорех за големина = територия за това време, така са ми казвали. :D

Тежката индустрия била горе (Словения, Хърватска) а в МК се е залагало на земеделието. То и днес МК си е сиромашна, даже става и все по-зле (четохте ли бойовете които се случиха миналата седмица ?), хората помнят Титовата ера като "Golden age" и тогава не е било лесно, но е било далеч по-добре от сега.

Словения първа се разделила от Yu, тя е най-богата от всички ЕxYu републики, а за МК е най-важно че мирно се раздели.

Обаче след войната Босна е много зле.

пс. Аз съм македонец. :1000 (30):

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...