Jump to content

Поп-фолк скандали (ноември, 2025)

Препоръчани коментари

Току що, DarkChild каза:

Не знам аз ли нямам връзка с реалността или вие. Да слагате Емануела до другите като задържала се и не знам какво. Кое точно й е задържаното? Да, бълва едно и също цял живот и какво от това? Да не би да има някакви всенародни хитове. Обяснете ми, защото наистина не разбирам.

Да, има всенародни хитове. И не е все едно другите вадят кой знае какви разнородни текстове. Всички в жанра пеят за едно и също. Всички певици кълнат мъжете и “мачкат”.

Плюс това ако сравниш три поредни песни на Емануела - Мазаляк, Сините ти очи и Дъното Копай няма нищо общо като тематика в текстовете.

Сподели в други сайтове

преди 1 час, DarkChild каза:

Не знам аз ли нямам връзка с реалността или вие. Да слагате Емануела до другите като задържала се и не знам какво. Кое точно й е задържаното? Да, бълва едно и също цял живот и какво от това? Да не би да има някакви всенародни хитове. Обяснете ми, защото наистина не разбирам.

Ми просто няма друга по-актуална в подножието на върха.

преди 57 минути, Emanuela.Carey каза:

Да, има всенародни хитове. И не е все едно другите вадят кой знае какви разнородни текстове. Всички в жанра пеят за едно и също. Всички певици кълнат мъжете и “мачкат”.

Плюс това ако сравниш три поредни песни на Емануела - Мазаляк, Сините ти очи и Дъното Копай няма нищо общо като тематика в текстовете.

+ Късай и Сиромах

Сподели в други сайтове

Никой никога няма да измести Преслава, това е неизбежната истина, тя е ЛИДЕР и ЕТАЛОН на поп фолка. Преслава не се появи просто в подходящия момент, тя създаде момента. Други дадоха старта, други дадоха и разнообразие, но тя беше лидерът в златните години, взе най-големите награди, държи най-много рекорди от всички останали в жанра. Създаде най-голямата фенска маса в България, направи едни от най-големите хитове в дългосрочен план. Най-голямата сила на Преслава е гласа ѝ. Тя владее техниката, с която успява да влезе вътре в нас, това е глас, който се помни, който може да пее всичко. И именно този глас създаде песни, които не просто са били хитове, а са оставили отпечатък върху цяло поколение и написали история в жанра. Преслава е различна и по още една причина, НЯМА ДРУГ ИЗПЪЛНИТЕЛ В ТОЗИ БРАНШ, който да носи такава харизма, тя затова е и най-обожавана и най-харесвана винаги, дори и от неслушащи такава музика. Тя умее да бъде модерна, без да губи своята идентичност. Докато мнозина се лутат, тя знае точно коя е и каква е нейната посока. Не всяка звезда успява да остане на върха дълго. Много идват, много си отиват. Но Преслава остава. И това е най-голямото доказателство за нейната сила, тя не е временно явление, а постоянна величина. Две десетилетия след своя дебют тя продължава да бъде актуална, да прави хитове, да пълни зали, да диктува вкусове и да бъде пример в този жанр. И това всичко без да си дава толкова зор, защото се е посветила повече на семейството. Представете си ако беше с хъса на Галена и не си беше направила операции щеше да е ненадмината и без да дели първото място. Преслава си остава най-голямата кралица на поп фолка! Никой не може да се сравни с нейният глас, талант и емоция. Съжалявам хора, но Галена никога няма да достигне нивото на Преслава - нито по вокални възможности, нито по харизма, обич и излъчване. Преслава просто е класа! Но тази тема е между тях двете и съм я коментирал вече. Това е за Преслава.

Сподели в други сайтове

преди 1 час, asylum каза:

Номер 4 при жените е може би Теди - отдавна не е имала флопове, за разлика от Дженция, Счета, Аня, Ася, Янка…

Никой не се вълнува от Александрова като личност или изпълнител. Тя просто създава поредната "хитачка" за 2 месеца и след това повтаря упражнението. Обикновено в колаборация от 3 като нея. Кога се е появила в медиите, кога се е показала като любимка на народа? Какъв номер 4? :D Ако питаш случайни коя е тя, най-много да ти отговорят бившата на Емрах хах

В този смисъл не виждам Александрова и в топ 10. 

То реално в топ 10 влизат Маноля, Пепа, Галя и... може би Софка, никой не заема от 5-10 място. Нямат постижения и това е. Ако включим мъжете Азис и Меди. Към днешна дата положението е доста странно. 

Това е гилдия, бизнес. Да, повечето имат работа, но съществуват само в клубния календар. Самостоятелното им присъствие не буди интерес. Поне не и траен. И да, личните канали показаха кой на какво ниво е. 

Сподели в други сайтове

преди 4 часа , asylum каза:

За 20 години никой не се появи да ги измести. С Емануелция са в топ 3 от 10 години… 

Емануела и с периода си с Оцко бе в топ 3 на чалгата, повече от 10 са й годините. И след по-слабия период в Ара след напускането на Оцко отиде в Пайнер и още на първата си пълна година (2016) беше № 1.

Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Administrator каза:

Никой не се вълнува от Александрова като личност или изпълнител. Тя просто създава поредната "хитачка" за 2 месеца и след това повтаря упражнението. Обикновено в колаборация от 3 като нея. Кога се е появила в медиите, кога се е показала като любимка на народа? Какъв номер 4? :D Ако питаш случайни коя е тя, най-много да ти отговорят бившата на Емрах хах

В този смисъл не виждам Александрова и в топ 10. 

То реално в топ 10 влизат Маноля, Пепа, Галя и... може би Софка, никой не заема от 5-10 място. Нямат постижения и това е. Ако включим мъжете Азис и Меди. Към днешна дата положението е доста странно. 

Това е гилдия, бизнес. Да, повечето имат работа, но съществуват само в клубния календар. Самостоятелното им присъствие не буди интерес. Поне не и траен. И да, личните канали показаха кой на какво ниво е. 

Медиите нямат никакво значение. Там нон-стоп са Аня, Ванча, Рена, Есил, Фекали и кел файда? Успехът се измерва в хитове и изкарани пари от участия. Ако бях певиц, бих предпочел да не дам едно интервю в живота си, никой извън чалгата да не ме знае, но клубовете ми да са пълни и да имам 15-20 изяви месечно. Тия, дето се натрапват медийно, са най-досадни. По твоята логика най-успешната чалгарка в момента е Роксана, която е на всяка манджа мерудия - по всяка тв и у всеки подкаст. 

Сподели в други сайтове

преди 19 минути, asylum каза:

Медиите нямат никакво значение. Там нон-стоп са Аня, Ванча, Рена, Есил, Фекали и кел файда? Успехът се измерва в хитове и изкарани пари от участия. Ако бях певиц, бих предпочел да не дам едно интервю в живота си, никой извън чалгата да не ме знае, но клубовете ми да са пълни и да имам 15-20 изяви месечно. Тия, дето се натрапват медийно, са най-досадни. По твоята логика най-успешната чалгарка в момента е Роксана, която е на всяка манджа мерудия - по всяка тв и у всеки подкаст. 

Клубовете са пълни и без присъствието на конкретна чалгарка. Бройката също не е определяща. Може да си с 5 участия по 10к и с 20 участия по 2к. 

Роксана също не е харесвана, макар да има присъствие навсякъде. Затова казах, че личността е в основата. Хитовете са само бонус. Известността се базира на личността. Ако Преслава беше актриса или водеща, щеше да е точно толкова харесвана, колкото е в момента. Хитовете помагат за сезонен интерес. Тоест това спомага да печелиш пари, но не и да си на картата дългосрочно. Затова и 90% отпаднаха от бранша или са на дъното.

Сподели в други сайтове

преди 8 минути, DarkChild каза:

Някоя ходиш ли е на концерта на Храфа? Изглежда пълно, макар че не знам дали най-горния сектор изобщо е продаван.

Преди 2 седмици още вървеше реклама за продажба на билети. Май бях мернал. Ами... може би имаше 2 хиляди билета, поне по груба сметка. Какво е станало в последните дни, не знам.

Сподели в други сайтове

преди 1 час, DanielPiliov каза:

Никой никога няма да измести Преслава, това е неизбежната истина, тя е ЛИДЕР и ЕТАЛОН на поп фолка. Преслава не се появи просто в подходящия момент, тя създаде момента. Други дадоха старта, други дадоха и разнообразие, но тя беше лидерът в златните години, взе най-големите награди, държи най-много рекорди от всички останали в жанра. Създаде най-голямата фенска маса в България, направи едни от най-големите хитове в дългосрочен план. Най-голямата сила на Преслава е гласа ѝ. Тя владее техниката, с която успява да влезе вътре в нас, това е глас, който се помни, който може да пее всичко. И именно този глас създаде песни, които не просто са били хитове, а са оставили отпечатък върху цяло поколение и написали история в жанра. Преслава е различна и по още една причина, НЯМА ДРУГ ИЗПЪЛНИТЕЛ В ТОЗИ БРАНШ, който да носи такава харизма, тя затова е и най-обожавана и най-харесвана винаги, дори и от неслушащи такава музика. Тя умее да бъде модерна, без да губи своята идентичност. Докато мнозина се лутат, тя знае точно коя е и каква е нейната посока. Не всяка звезда успява да остане на върха дълго. Много идват, много си отиват. Но Преслава остава. И това е най-голямото доказателство за нейната сила, тя не е временно явление, а постоянна величина. Две десетилетия след своя дебют тя продължава да бъде актуална, да прави хитове, да пълни зали, да диктува вкусове и да бъде пример в този жанр. И това всичко без да си дава толкова зор, защото се е посветила повече на семейството. Представете си ако беше с хъса на Галена и не си беше направила операции щеше да е ненадмината и без да дели първото място. Преслава си остава най-голямата кралица на поп фолка! Никой не може да се сравни с нейният глас, талант и емоция. Съжалявам хора, но Галена никога няма да достигне нивото на Преслава - нито по вокални възможности, нито по харизма, обич и излъчване. Преслава просто е класа! Но тази тема е между тях двете и съм я коментирал вече. Това е за Преслава.

Чудесно, точно и изчерпателно написано. Браво за пореден път!
В тази връзка честити 2 години на най-големият й хит в последните 2 години...... и периода 2020-2025 за нея - "УЛИЦАТА" !

Песен която можем да наредим до вечните поп-фолк хитове! Малко го могат така! Доказателство защо е властвала, властва и ще властва! Новите идват и си заминават.... правят по някой хит и до там. 
Имена като Преслава - Галена - Емануела се появяват в точния момент. 
И ако преди можехме да сравняваме Емануела с Алисия, към днешна дата Емануела е на доста по-добро ниво.

Сподели в други сайтове

преди 1 час, Andrew Cunanan. каза:

Емануела и с периода си с Оцко бе в топ 3 на чалгата, повече от 10 са й годините. И след по-слабия период в Ара след напускането на Оцко отиде в Пайнер и още на първата си пълна година (2016) беше № 1.

Любимата ми песен на Емануела в цялата й кариера! Златна! За мен това е песента на 2009 година. Всъщност даже спечели на Фен Тв за песен!

Сподели в други сайтове

преди 52 минути, FitkataSlimTea каза:

Чудесно, точно и изчерпателно написано. Браво за пореден път!
В тази връзка честити 2 години на най-големият й хит в последните 2 години...... и периода 2020-2025 за нея - "УЛИЦАТА" !

Песен която можем да наредим до вечните поп-фолк хитове! Малко го могат така! Доказателство защо е властвала, властва и ще властва! Новите идват и си заминават.... правят по някой хит и до там. 
Имена като Преслава - Галена - Емануела се появяват в точния момент. 
И ако преди можехме да сравняваме Емануела с Алисия, към днешна дата Емануела е на доста по-добро ниво.

34 МИЛИОНА сборно за 2 ГОДИНИ!

Най-големият соло женски хит за това десетилетие до момента!

Сподели в други сайтове

преди 6 минути, DanielPiliov каза:

е

Сподели в други сайтове

преди 39 минути, DanielPiliov каза:

34 МИЛИОНА сборно за 2 ГОДИНИ!

Заслужено ❤️ 

Сподели в други сайтове

преди 32 минути, Andrew Cunanan. каза:

е

Това се превърна във втората ми любима песен след "Тихо ми пази". Като цяло и "Улицата" и "Ти не си за мен" са любимите ми песни от това десетилетие 2021-2025. Имам вкус! :D❤️ 

Сподели в други сайтове

преди 8 часа , asylum каза:

За 20 години никой не се появи да ги измести. С Емануелция са в топ 3 от 10 години… 

Е то в тия години системата на Пайнера заби и вече нямаше как да се раждат нови големи звезди. От това облажиха въпросните. Не е като да нямаше претендентки (на които дори аз вече не им слушам новите песни :( )... Ако времената бяха като до 2007-8 отдавна щеше да е успешно внушено, че едните са баби, а другите са модерните, както в същия период се случи с клетите Гло, Иви, Рени и т.н.

преди 7 часа , Emanuela.Carey каза:

Колко години сумарно Глория и Рени са били “на върха”? По Преслава и Галена 20 години по-късно още има същата еуфория. 
Преживяли са Гери Никол, Тита, Лидия, Десита и към днешна дата пак са по-актуални от тях. Малките минаха и заминаха.

Каквито и да дебютират в бъдеще трудно ще закрепят такава дългогодишна кариера. Но за 2-3 години - да, възможно е.

преди 7 часа , Thecranfan каза:

Специално Рени не бих я сложил като "Преслава на онова време". Дори Глория не е била такава всенародна любимка толкова време.

Преслава и Азис са може би най-големите наши фолк звезди, следвани от временни лидери и повечко време в "А" група като Ивана, Глория, ДесиСлава, Галена, Камелия, Софка и Тони Стораро.

Но Рени, Кати, Лия, Луна - няколко ретро хита и 0 интерес към тях като личности. Мне, не са ми на едно ниво с Галена и Преслава.

Добрият въпрос е в какви условия са тези върхове. На Глория беше 10 години, Рени към 2-3, но тогава жанрът имаше далеч по-голямо покритие. Това само Преслава го е виждала от тези с концертите днес, но и тя само за няколко години. Похвално е, че и Галена, без да е била толкова обичана звезда, направи тъй силен концерт.

Нека не се преструваме също така, че актуалността на въпросните две е била плътно 20 години. Имали са си възходи и падения, просто това че двете се прикачиха като съдове им даде огромен плюс. Едната като има слаб период, другата силен, а после се разменят, накрая заключението тук е че не са слизали и двете от върха. Аз по тая логика мога да си натрапвам и моята до откат. И върхове е имала, и дъна, била е в много по-гадни и прецакващи условия от повечето, но сред звездите с 20+ години кариера към днешна дата е плътно зад Преслава и Галена (и Софка 🤪).

Сподели в други сайтове

преди 3 часа , Administrator каза:

Клубовете са пълни и без присъствието на конкретна чалгарка. Бройката също не е определяща. Може да си с 5 участия по 10к и с 20 участия по 2к. 

Глупости. Не всички певци пълнят клубовете. Някои пеят и в полупразни такива. 

преди 12 минути, SG каза:

Е то в тия години системата на Пайнера заби и вече нямаше как да се раждат нови големи звезди. От това облажиха въпросните. Не е като да нямаше претендентки (на които дори аз вече не им слушам новите песни :( )... Ако времената бяха като до 2007-8 отдавна щеше да е успешно внушено, че едните са баби, а другите са модерните, както в същия период се случи с клетите Гло, Иви, Рени и т.н.

🤪).

Айде ся. Пайнер не е фактор от над 7-8 години и пак не излизат нови звезди-жени. 

Току що, korabnia каза:

Това е едно от най добрите неща които съм гледал. Евала на Камелия. 

Винаги е била умна

Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...