Jump to content

Поп-фолк скандали (юни, 2025 година)

Препоръчани коментари

преди 10 часа , Emanuela.Carey каза:

Миналата година един от най-големите летни хитове излезе към края на Юли (Моята Принцеса). “Делта Форс” също излезе края на Юни.

Лятото тепърва започва - чалготеките на морето още не са отворили.

Иначе засега си има няколко големи летни хита - Дъното Копай, Реже Реже, 22:22 и други песни, които са излезли пролетта но още се слушат.

Дори не съм чувал тези песни...ТО след месеца лятото няма да го има хаха.... Едно време по това време ни заливаха с летни песни и клипове снимани на  морето.. 

Интересно, че Галена издаде албум преди година и днес изглежда забравен... 

Сподели в други сайтове

преди 1 час , Jake каза:

Дори не съм чувал тези песни...ТО след месеца лятото няма да го има хаха.... Едно време по това време ни заливаха с летни песни и клипове снимани на  морето.. 

Интересно, че Галена издаде албум преди година и днес изглежда забравен... 

Наистина е озадачително как така няма никаква продукция. А когато издават такава - буквално минава за 2 седмици. Алфите колко песни изпуснаха и вече са в канализацията. Просто е ужас положението. Ако наистина Дъното копай е хит, то е само в чалготеките и при малцинствата. 

Тоест 80% от населението дори не разбира, че съществува подобно творчество, както би казала Теда Алексова за собствената си халтурка. Хитачка, бе, чуйте хитачка :D 

- Емануела ли е тая!?

- Сигурно. 

Даже милицията вече не ги познава :D Толкова са еднакви и смотани.

Така е като превърнаха музиката в бизнес. То няма лошо, но се прави на конвеир едно и също. И дето повтарят как публиката диктува какво да пеят. Кое точно диктува? Публиката им показва среден пръст от година и нещо, гледанията и стриймовете са наказателни. Не могат да прескочат милион даже. Ония продължават да бълват още от същото. Няма такава пародия.

Според мен старите автори се изчерпиха, а напъните на изпълнителите да влязат я в текст, я в музика са тотално неуспешни. Тук-там има нещо сполучливо.

• Dislike 1
Сподели в други сайтове

преди 6 часа , pacho каза:

Развалиха убавата песен.... Ивена в дъжда я снимали, не са имали пари да изчакат да спре да вали. Джина все едно са й дали успокоителни преди снимките. :D Много странни движения.

Прилича на изкуствен интелект.

• Haha 1
Сподели в други сайтове

преди 1 час , LuboKurov каза:

Наистина е озадачително как така няма никаква продукция. А когато издават такава - буквално минава за 2 седмици. Алфите колко песни изпуснаха и вече са в канализацията. Просто е ужас положението. Ако наистина Дъното копай е хит, то е само в чалготеките и при малцинствата. 

Тоест 80% от населението дори не разбира, че съществува подобно творчество, както би казала Теда Алексова за собствената си халтурка. Хитачка, бе, чуйте хитачка :D 

- Емануела ли е тая!?

- Сигурно. 

Даже милицията вече не ги познава :D Толкова са еднакви и смотани.

Така е като превърнаха музиката в бизнес. То няма лошо, но се прави на конвеир едно и също. И дето повтарят как публиката диктува какво да пеят. Кое точно диктува? Публиката им показва среден пръст от година и нещо, гледанията и стриймовете са наказателни. Не могат да прескочат милион даже. Ония продължават да бълват още от същото. Няма такава пародия.

Според мен старите автори се изчерпиха, а напъните на изпълнителите да влязат я в текст, я в музика са тотално неуспешни. Тук-там има нещо сполучливо.

Интересът към жанра в последните няколко години и критично нисък. Лошото е, че ситуацията се задълбочава. Не знам къде се объркаха нещата, но става все по-зле… 

• Like 1
Сподели в други сайтове

преди 6 часа , Bunn каза:

Интересът към жанра в последните няколко години и критично нисък. Лошото е, че ситуацията се задълбочава. Не знам къде се объркаха нещата, но става все по-зле… 

Точно обратното, чалгата доминира всички жанрове повече от всякога.
Кога последно някоя песен от друг жанр е ставала хит? Аз се сещам само за Откачалки.

Говореха се същите работи когато Оцко отиде в Пайнер, после пак 2017-2018 се твърдеше че чалгата умирала, песните били еднакви и с къс живот.

Сега тези години се считат за едни от най-хитовите периоди, а песните още се слушат. 
Дори тук като се върнете назад в темите се пише за гига хитовете, че били оцет и вече нищо не ставало от чалгата.

Хората винаги са недоволни от текущата ситуация на каквото и да е. След 5-6 години ще се обърне плочата и ще се твърди обратното.

• Like 1
  • Thanks 1
Сподели в други сайтове

Извинявай, ама коя песен е станала хит, дето да тресе държавата?

От фолка отдавна няма такава песен. Почитателите на жанра вече са някакъв супер стеснен кръг и те не са почитатели, щото идва от "почит", а са просто консуматори.

Що няма общи концерти, защо няма спонсори?

Дари, Михаели, Молци им взеха любовта на хората и на децата... Кефим се на успеха с концертите на Преслава, Галена, ама такива концерти Графа, Миро, Киров и още куп правят всяка година...

• Like 3
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, pacho каза:

От фолка отдавна няма такава песен. Почитателите на жанра вече са някакъв супер стеснен кръг и те не са почитатели, щото идва от "почит", а са просто консуматори.

Дари, Михаели, Молци им взеха любовта на хората и на децата... Кефим се на успеха с концертите на Преслава, Галена, ама такива концерти Графа, Миро, Киров и още куп правят всяка година...

В попа/рапа е много по-зле...Там пък няма хит от десетилетия....дори Молец отнасят повече подигравки вече, отколкото нещо положително.

Кризата е бг музиката е като цяло, не по жанр. И както 100 пъти съм казвал, причината е,че вече няма продуценти които да влагат и да изискват качество. 

Графи, Миро и сие са на по 50 години и са три души на кръст. АКо питаш някой да ти каже 5 песни на Любо Киров и 5 на Графа от псоледните 10, че дори 15 години, никой няма да може... Те си останаха с първите си 2 хита. Само Софка прави по 5 концерта като техните в годината... Така че аргументите ти издишат яко. 

Сподели в други сайтове

преди 53 минути, Emanuela.Carey каза:

Точно обратното, чалгата доминира всички жанрове повече от всякога.
Кога последно някоя песен от друг жанр е ставала хит? Аз се сещам само за Откачалки.

Говореха се същите работи когато Оцко отиде в Пайнер, после пак 2017-2018 се твърдеше че чалгата умирала, песните били еднакви и с къс живот.

Сега тези години се считат за едни от най-хитовите периоди, а песните още се слушат. 
Дори тук като се върнете назад в темите се пише за гига хитовете, че били оцет и вече нищо не ставало от чалгата.

Хората винаги са недоволни от текущата ситуация на каквото и да е. След 5-6 години ще се обърне плочата и ще се твърди обратното.

Хит на лято 2025

Хит на 2025

Хит на петилетката:

Хит, хит! Чуйте, чуйте!

• Like 1
  • Haha 1
  • Love 1
Сподели в други сайтове

преди 53 минути, pacho каза:

Ох… едно и също се дъвче и не знам как не ви омръзна.

Моята Принцеса, Окадар, Лудница, Делта Форс, Мръсница - хитове които тресяха държавата. Ако не сте разбрали че са били хитове, вероятно проблема е във вас.
И дори не бих го категоризирал към евентуалното ви остаряване защото съм виждал лелички и чичовци по механите, които избухват на тези песни.

Просто вие сте си наумили че от жанра нищо не става и няма хитове, и не приемате нищо друго като истина.

Концерти няма защото (както вече е коментирано милион пъти) дискотеките ги изместиха.
Общата посещаемост на дискотеките надхвърля концертните зали и хората не са усетили липса от това да виждат чалга изпълнителите на живо. 
Феновете си виждат любимците почти всяка седмица и оставят сметка в заведенията на тройна стойност от билет за концерт.

Спонсори има бол. Всеки чалгар през ден пуска спонсорирани сторита. Целият им живот е финансиран от покани да рекламират нещо. Почивки, заведения за хранене, хотели, дрехи, клиники, спа центрове и тн тн тн. 
Поп изпълнителите са тези които нямат реални спонсори. Набутани са навсякъде само и единствено с връзки.

Дари, Михаели и Молци нямат нищо друго освен концертите. Нямат ежедневни ангажименти, нямат клубове и дискотеки. Нормално е като направят някакво участие на живо веднъж на сто години да си съберат феновете от всички околия на едно място. 
И въпреки това пак им се налага да раздават безплатни билети като ненормални.

Аз лично видях много по-голям отзвук от концерта на Преслава, в сравнение с концертите на гореспоменатите. Въпреки че Преслава пее на живо всяка седмица. Което още повече потвърждава че чалгата буди далеч по-голям интерес от поп музиката в България.

• Like 2
  • Thanks 1
Сподели в други сайтове

Чалгата доминира, защото се залага на количество отколкото качество. Вижте колко чалгари се излюпиха в последните 6-7 години, а повечето нямат дори една запомняща се песен. 

• Like 1
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, Emanuela.Carey каза:

Ох… едно и също се дъвче и не знам как не ви омръзна.

Моята Принцеса, Окадар, Лудница, Делта Форс, Мръсница - хитове които тресяха държавата. Ако не сте разбрали че са били хитове, вероятно проблема е във вас.
И дори не бих го категоризирал към евентуалното ви остаряване защото съм виждал лелички и чичовци по механите, които избухват на тези песни.

Това беше хит само в платените стриймове и гледания. Но пък виж когато Лида я "припя" на прайда се видя какво нищо е този дует. 

За останалите съм съгласен. Бяха хитове. Но всичко изброено е от миналата година. И ако се върнем дори 5-6 години по-назад - всеки трети изпълнител имаше хит. Сега е рядкост дори да стане сполучлив хит за 2-3 месеца като Моята принцеса. Не говорим за всенародно признати песни като ВНЛ, а просто сезонни попадения. 

И да, чалгата доминира над другите жанрове. Навсякъде канят чалгарки. Макар че според мен така само олекват. ХЕйтът по тях никога не е бил по-агресивен. Преди имаше енигма около тях, защото Митака не ги пускаше навсякъде. След известно време и образите им ще изветреят. Както виждаме - очевидно Анелия е тотално провалена. А тя през месец е в ТВ, я в подкасти.

• Like 1
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Willy каза:

Коментирайте Планета колко се излагат на певицата която най-много са дали/взели да честитят рождения ден с реклама на Палмсбет. 💀

Screenshot-20250626-105657-Instagram.jpg

Това е реклама, какво се излагат....печелят си пари просто. Пайнер трябва да започне да печели от права, както е навсякъде по света. Ако бившите му изпълнителки искат да си пеят старите песни, да плащат на Пайнер за правата. Стига са изкарвали на готово, тези песни на са техни. В БЪлгария много се подминава закона. 

Сподели в други сайтове

преди 2 часа , pacho каза:

Е тук се съгласявам с теб Пачо за това, че чалгата няма тия две години хит който да е като Шушана, но не мисля, че споменатите от теб имат хитове. Нито Дара - Дуда, както си й викам, нито Молец имат голям хит като Делта Форс например. Да, Форса не тресе държавата, но е голям хит, какъвто нито в чалгата, нито извън нея имат много хора. 

• Like 1
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, Willy каза:

Коментирайте Планета колко се излагат на певицата която най-много са дали/взели да честитят рождения ден с реклама на Палмсбет. 💀

Screenshot-20250626-105657-Instagram.jpg

Вероятно е верен слуха, че Палмс са новите собственици на Пайнер. В такъв случай може да са си сложили логото, за да подготвят всички за евентуалното им сливане.

• Like 2
Сподели в други сайтове

Хит, който абсолютно всеки знае, даже и по балканите се слуша. 
Няма и две години от премиерата, вие всяка година ли очаквате да има хитове от ранга на Шушана?

• Like 4
Сподели в други сайтове

Дали Преслава няма да ни изненада с нещо днес, защото понякога има този навик на рожденните си дни?

20 Милиона за този хит! В последния месец не спирам да я слушам! ❤️ 

• Like 1
  • Love 1
Сподели в други сайтове

Guest
Тази тема е затворена за нови коментари.
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...