Jump to content


Бихте ли отишли на организирана екскурзия от тур агенция?


Препоръчани коментари

Имам предвид от тези, които с са със самолет или автобус и гид. На мен ми се струваше тъпо, но като се замисля е по-безопасно и често излиза по-евтино от колкото сам да търся хотели и самолетни или автобусни билети или да хъбя туби бензин за колата.

Дадох 400 лева и нещо само за самолетни билети до Атина, като сложа и нощувките излиза, че с туристическа агенция щеше да ми излезе по-евтино, че и да видя много повече места от колкото само Атина. Тя и без това си заслужава 2 дена най-много. Та сега ме е яд, че с тези пари не си купих някоя джаджа или дреха. То само с парите за билетите можеш да отидеш минимум 4 пъти на масаж, или между 4 и 10 пъти на фитнес, в зависимост от ценовата категория. 😃

И друго ми направи впечатление - че ако бях отишъл с организирана автобусна или дори самолетна екскурзия за същите пари щях да получа повече нощувки там и да разгледам и други места. Дали тези тур агенции получават доста големи промоции за цените от хотелите и самолетните компанни?

Сега ми се ходи в Италия, Австрия или Унгария. Сметнах колко ще ми излезе да отида с автобус или моята кола до Централна Европа (защото ми е писнало от летища, скенери, събуване на обувки и сваляне на колани и да не можеш да си качваш каквото искаш) плюс хотелите.

После видях офертите на тур операторите за организирани екскурзии са автобус за същите дестинации и за същите нощувки и дни. Ами ако отида сам ще ми излезе по-скъпо! 😐 При тур операторите в хотелите винаги има включена закуска, а аз хотел с 4 звезди със закуска на същите пари няма как да намеря.

С кола, автобус или самолет до Загреб и от там пак с колата или с влакове или автобуси към Австрия/Унгария за 4 нощувки или 5 дни общо ще ми излезе поне към 900-1000 лева всичко и то в хотели с доста под 4 звезди и без закуска. А една такава екскурзия с автобус на тур оператор е около 600-750 лева в хотели 4 звезди със закуски?! Май започвам да се замислям, че не е толкова лошо да се ходи на екскурзия с екскурзовод и осигурен транспорт и хотели. Друго си е друг да се нерви да прави програми и да резервира билети и хотели, а ти просто да трябва да се явиш на уречения час и ден! 😜

И освен това друго си е да си в група с други, моите познати и роднини или не обичат да пътуват, или не можем да напаснем предпочитанията си и ми писна да пътвам сам като кукувица. Вече да пътуваш сам из Европа не е безопасно. Може да те оберат най-малкото. Или сръбските митничари да се заядат и да искат рушвет. А и да хабя туби бензин и само аз да се возя до Австрия е меко казано тъпо. Даже да се лашкам съвсем сам по автобуси е тъпо. С влаковете е друго, но докато стигна до държави, където влаковете не са гадни така и така трябва да ползвам Юнион Ивкони или ФликсБус от София, които са пълни с роми, гастарбайтери и други "интересни" персонажи. То и в самолетите вече е така плюс дългото висене по летища. Аз повече нерви троша по летището от колкото да се кача на автобус за Загреб 10 минути преди тръгването му на Централна Автогара. А в една туристическа група предполагам хората ще са по-читави, тоест не като тези в такъв масов автобус тип Юнион Ивкони.

Хостелите в Европа вече оскъпяха и не си струва да спиш в стая с 4-10 непознати като за същата цена може да си наемеш Airbnb. Но пък в Airbnb няма включена закуска, а да не говорим колко рисковано е да спиш в къщата на непознати, дори и те да не са там. Чух истории за скрити камери и като самостоятелно пътуваш май си е по-безопасно и като цяло евтино в група на тур оператор. А и ще ми спести нервите в търсене на хотел и да се чудя какво да включа в програмата си. Как мислите?

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...