Jump to content


Penny Dreadful / Викторианска история


Препоръчани коментари

265766-5.jpg

Сюжет: Носителят на “Оскар” Сам Мендес (“Американски прелести”) и сценариста на “Гладиатор” и “Авиаторът” Джон Логан стоят зад направата на този страховит, психосексуален телевизионен сериал. Действието се развива в Лондон през мрачната Викторианска епоха, а сюжетът обединява съдбите на едни от най-ярките литературни персонажи в историята, сред които се открояват доктор Виктор Франкенщайн, Дориан Грей и граф Дракула. Сериалът се фокусира върху произхода на тези герои и опитите им да намерят мястото си в град известен с отчуждените си жители и големия брой мистериозни престъпления. Актьорският състав на сериала е предвождан от звездата от “Пърл Харбър” Джош Хартнет, Ева Грийн (“Тъмни сенки”) и Били Пайпър (“Доктор Кой”). Хартнет изпълнява ролята на Итън Чандлър – чаровен мъж, който не се страхува от насилието в Лондон и е винаги готов да действа. От своя страна Грийн и Пайпър се превъплъщават съответно в ролите на мистериозната героиня Ванеса Ийвс и ирландската имигрантка Брона Крофт, която иска да забрави своето тежко минало.


---

Не знам как са превели сериала, но ако някой има мнение, нека сподели дали си заслужава. Мисля да му хвърля един поглед, (1) Ева Грийн е невероятна жена и акстриса, второ плота е типично мой тип и трето ревютата бяха обещаващи.
Link to comment
Сподели в други сайтове

Аз го гледам и съм доволен. В началото бях леко скептичен, защото сериала показва герои и истории, които вече сме гледали (Франкенщайн, Дориан Грей), но тук нещата са пречупени през по-различна светлина. Наличието на вампири също не ме зарадва, но за щастие тук не бяха сладникави. Ева Грийн наистина е страхотна... дори само заради нея си заслужава човек да гледа! Като цяло сериала си струва, изпипан е, актьорите са супер, не липсват съспенс и запомнящи се сцени.

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Ненормален е !

 

пп: Penny Dreadful - Викториански истории / Истории на ужаса ..

Много е хубав. Любимци са ми Дориан и Чандлър. След тях са Ванеса, Франкенщайн и едва тогава лорда. Но като цяло нямам важен герой, който да ми е неприятен.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...