Jump to content

Danny

Ramaniасs
  • Коментари

    378
  • Регистриран

  • Последно посещение

6 Последователи

Последни посетители в профила

27519 посещения в профила

Danny's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

54

Репутация

  1. CD: Феникс, 2003 Начи' това сиди съм го пропуснал нещо... 🤔😃 Иначе да, хубав клип, дори и в днешно време изглежда актуално. На мен "Очакване" ми е любимото видео от "Крепост".
  2. Лили Иванова е друг тип човек, кариерата за нея е на доста по-преден план, отколкото за Глория. Глория има възможностите да е по-конкурентноспособна, но ѝ липсва желание - намеквала го е многократно по интервюта през последните години. Едва ли се чувства смачкана или крайно разочарована, според мен приоритетите ѝ вече са други. Нещата, които е постигнала и нивото на което е в момента явно я удовлетворяват - не е като да няма своя си публика. На мен ми липсват най-вече експериментите и по-разчупените музикантски песни, които правеше преди, а не толкова комерсиалните ѝ хитове. Но чисто човешки я разбирам много добре. Нарадвала се е вече, има нужда от по-различен живот и не желае да работи толкова интензивно, колкото е работила в миналото.
  3. Стискам палци Глория да се запознае с някой композитор в Сърбия, барем да си починем малко от Калин. 😀
  4. Danny

    Денис Теофиков - Сърцето ми

    Стоя, слушам тази песен и си мисля... Дали ако Денис беше поел по друг път и правеше музика сам, щеше да му се случи това, което се случи в крайна сметка. Никога няма да разберем. Песните, които изпя в Пайнер са чудесни, разбира се. Но цената, която плати за тях и за успехът му като цяло беше твърде висока. Историята на Денис трябва да се помни. Дано от тук нататък продуцентите променят поне малко начинът си на работа, изграждането на изпълнителите и посланията, които заедно отправят към всички слушатели. Преди дни, когато всички научихме ужасната новина за Денис аз си припомних участието му в България търси талант... И ми стана ужасно болно и тъжно за това прекрасно дете... Дано душата му да е на по-добро място и да намери покой.
  5. Защо си мислите, че щом вас ви вълнува коя певица колко е актуална, какви са постиженията ѝ, в какво състояние е кариерата ѝ, и така нататък, същите тези неща ще вълнуват случайни хора и слушатели на този стил музика? Всеки пречупва нещата през собствената си призма. Ако спрете случаен човек и го питате за която и да е певица по-скоро ще ви каже коя нейна песен харесва или изобщо да не го занимавате с глупости и няма да ви развива теории ква била кариерата и... Извинявайте ама е смешно, живота не е поп фолк и повечето хора съвсем не са толкова ентусиазирани колкото вас и съвсем не следят нещата, нито пък трябва да го правят. Разбирам ви, вашето мнение за Глория е такова. Но някак си няма нужда от велики категоризации, защото аргументите ви просто увисват във въздуха. Как пък за 15 години не се научихте да не говорите от името на хората. И още нещо - потребители, които до преди няколко години припадаха по Глория и пишеха километрични постове в нейна защита сега да ми скачат и да я иронизират денонощно... нито е забавно, нито е адекватно.
  6. Аз не разбирам каква е цялата драма? Тук няколко човека са решили да си правят гаргара с Глория и кариерата ѝ, която видиш ли е толкова незначителна, но в същото време не спират да носят доводи от девет кладенеца вода. Разбрахме. И както meleto каза - всичко това е дискутирано вече, и то от хора, които я харесваме от доста години. Ако трябва да съм напълно откровен - не ми дреме какво мисли прословутата маса от слушатели на жанра (за която всеки тук говори като завършен социолог и разбирач) за Глория, дали я харесва, дали я слуша, злобна ли е, дърта ли е, забравена ли е, не е ли. И аз не харесвам някои от песните ѝ. Но избирам да се концентрирам в тези, които харесвам. Обикновено не слушам песни вдъхновени от фолклора, но песента за приятелите и дуетът с Николай Славеев ми допаднаха супер много и си ги слушам с удоволствие. За мен това е от значение, а не какво мисли средностатистическия чалга фен, сори нот сори.
  7. Само на мен ли музиката на припева ми бие на "Беден в сърцето"? Иначе добър опит ама и аз не ѝ разбирам нищо на Тита. Отделно изпяването звучи супер носово, не знам дали е нарочно.
  8. Danny

    Online: Криско - Баленсиага кючек

    Като е решил да прави чалга, да прави, няма нужда обаче да използва пародийни похвати и ирония. В началото беше интересно, но вече е банално.
  9. Danny

    Евровизия 2021

    Хайде да мине конкурса и тогава пак ще си говорим. Едно е, когато нещо не ви хареса лично на вас, друго е да го заклеймявате като непременно лошо и посредствено. Не, че се изненадвам.
  10. Само ще оставя това тук. Знам, че оригинала е на Сертаб, но все тая. Пак се е писал само себе си за автор.
  11. Danny

    Фермата 6: Пътят на една мечта

    Може би Борислав ще обере смс-ите, въпреки че и той понякога прави кофти изказвания. Но ако съдим по повечето сезони хората си гласуват за бачкаторите. Някои епизоди ме няпрягат супер много, като например вчерашния - поведението на Мария не беше за гледане, трябвало е да я санкционират по някакъв начин.
  12. Danny

    Фермата 6: Пътят на една мечта

    Мен ме съмнява, че за първа година ще имаме победител, който няма да е първи по вот на публиката, а ще спечели на финала с битки или с точки от гласовете на останалите фермери...
  13. С риск да блесна с фанатичност - много хора забравят, че участието на Глория не беше обявено, отсъствието на Преслава също. Когато дойде време Драго Драганов да представи последния участник от концерта започна да говори с недомлъвки - и да, естествено че хората очакваха Преслава и остнаха наприятно изненадани. В книгата обяснява ситуацията по-подробно.
  14. Да кажа и още нещо, с което ми се издигна в очите - в книгата е позволила да се коментират и не толкова удобни теми за нея, като например концерта Мура Мега, с това показва че не е маниачката която се опитват да я изкарат повечето хора. И не на последно място - Глория е адски колегиална, винаги е възприемала конкуренцията по градивен начин. Да, има си недостатъците като всеки един, но и със сигурност е достоен за уважение изпълнител и човек.
  15. През 2003 година vbox нямаше, не знам защо се вадят статистики, да не говорим, че много от старите клипове може да са изтрити и тн. но както и да е, да приемем че са някакъв фактор, да през следващите години Ивана изпревари Глория по популярност, и е нормално да е натрупала повече гледания но това не означава, че 2003 е била нейната година. Въпреки всичко не съжалявам, че не е взела една или друга награда, особено като знаем как се даваха от Планета. И все пак - наградите на Нов Фолк никак не са за подценяване - да не забравяме, че те си остинаха единствените награди, които отазяват жанра, а не фирмени уговорки и симпатии. Колкото до книгата - на няколко места Глория спомена нещо важно, което дава отговор на много от въпросите свързани с нея - доста пъти е била "подканвана" да си плаща на медии но е отказвала винаги, ето затова толкова хора се пръскаха от яд и я плюха толкова години но жената е остнала вярна на принципите си. Нещо, с което не всяка популярна личност може да се похвали. И не е вярно, че прехвалва песните си, за някои от тях си беше писала че не са се приели от публиката.
×
×
  • Create New...