Jump to content


Простреляха турската мегазвезда Ибрахим Татлъсе


Препоръчани коментари

Известният турски певец Ибрахим Татлъсес е бил ранен тежко в главата при въоръжено нападение срещу него в нощта срещу понеделник в истанбулския квартал Шишли, съобщават турските медии. Нападението е станало малко след полунощ, когато изпълнителят излизал след заснемането на телевизионното си шоу "Ибо шоу", което води.

 

Татлъсес бил заедно с асистента си и в момента, когато се насочил към колата, неизвестни лица в черен автомобил започнали да стрелят по него с автомати. Шефът на дирекцията по сигурността Хюсеин Чапкън съобщи, че в автомобила е имало двама души, а не петима, както бе съобщено по-рано, и е стреляно само с едно оръжие.

 

Певецът е бил ранен в дясната част на главата и е настанен в болница Аджъбадем в Маслак. Той е имал сериозна мозъчна травма, която е причинила кръвоизлив, и са му направени три последователни операции. Опасността за живота му е намаляла след интервенциите, но все още съществува риск. Куршумът е проникнал от задната част на главата и е излязъл отпред, като е счупил дясната черепна кост. Според лекуващия му лекар няма риск Татлъсес да изгуби говора си, но е възможно едната част на тялото му да остане парализирана.

 

При нападението е била ранена и асистентката на изпълнителя – Букет Чакъджъ. Тя също е била оперирана, тъй като куршум е засегнал гърлото й и е причинил нараняване на лицето. Според медиците, обаче, състоянието й не е така тежко като на Татлъсес. Турските вестници съобщават още, че при стрелбата най-вероятно е използван автомат "Калашников", което първоначално породи подозрения, че нападението може да е дело и на Кюрдската работническа партия (ПКК).

 

Полицията е придобила представа за нападателите и е установила регистрационния номер на автомобила след проучване на записите от охранителните камери на сградата и съседните офиси в района. По последни данни турските власти разследват лица от Северен Ирак като организатори на въоръженото нападение.

 

Ибрахим Татлъсес ("сладък глас" на турски) е един от най-известните и най-богатите певци от по-старото поколение в Турция, с близо 40 албума и множество участия във филми. Той е със смесени арабски и кюрдски корени. Наричан е още "Императора" и "турския Павароти", а песните му, съчетани с ориенталски мотиви, са много популярни в целия Близък изток. Заможен бизнесмен, той има собствена продуцентска къща и телевизионна верига, както и верига ресторанти. През 2007 г. Татлъсес се кандидатира неуспешно за депутат.

 

3095632q.jpg

Информация: vesti.bg

Link to comment
Сподели в други сайтове

Guest
Тази тема е затворена за нови коментари.
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...