Jump to content



Историята на град София


Препоръчани коментари

769pxbgsofiaflagsvg.png

 

Со̀фия е столицата и най-големият град на България. Разположена е в северозападната част на Южна България, в полите на планината Витоша и е основен административен, индустриален, транспортен, културен и университетски център на страната. София носи името на раннохристиянския храм и бивша катедрала на града „Света София“. Към 2009 година регистрираните в София постоянни жители наброяват 1 267 098 души

 

География

София е разположена непосредствено до северния склон на Витоша, в ограденото с планини Софийско поле (Стара планина, Средна гора, Люлин, Лозенска планина). Пет планински прохода водят към града — Искърски, Владайски, Драгомански, Петрохански и Ботевградски.

 

 

През тях още през древността са минавали важни пътища, свързващи Адриатика и Средна Европа с Черно и Егейско море и Близкия Изток. Благодарение на централното си местоположение на Балканския полуостров, София и в миналото е била голям и цветущ град. През София протичат няколко маловодни реки, най-големи от които са Владайска и Перловска. Край източните квартали тече река Искър, но в този си отрязък тя не е голяма и пълноводна. София е известна от древността с многобройните си минерални и термални извори (15 находища с общ дебит на минерална вода 130 л/сек.), а в последните 60 години са построени и изкуствени езера и язовири.

 

София е с обща площ от 492.029 кв.км и e разположена на около 550 метра надморска височина. Това я прави четвъртата по надморска височина столица в Европа.

 

История

 

София е една от най-древните европейски столици. Нейното население има повече от 7000 годишна история.

 

Недалеч от местата на някогашните неолитни селища (около днешния Дворец, както и в днешния квартал Слатина), през ІІ хилядолетие пр.Хр., на север от топлия минерален извор, близо до река Елешница (днешната Владайска), възниква древен тракийски град, документиран по-късно от римляните като Сердика — име, за което по традиция се приема, че произлиза от серди- местно тракийско население от околностите на града. Проф.Александър Фол изразява съмнение в реалното съществуване на племе серди, тъй като това име се появява много късно, далеч след началото на града, през ІІІ в. сл. Хр. В много антични и средновековни извори и географски карти градът се назовава Сардика, нерядко областта се нарича Сардика, а градът — Сердика.

 

През римската епоха (след 45-7 година сл.Хр., император Клавдий) градът процъфтява най-напред като център на административна област в провинция Тракия, а в края на 3 век се превръща в столица на новосъздадената провинция Вътрешна Дакия (Dacia Mediterranea).

 

Сердика получава статут на римски град от император Марк Улпий Траян (Marcus Ulpius Traianus) и започва да носи неговото родово име — Ulpia Serdica. В официални надписи на старогръцки език, поставяни от градските власти, градът е наричан Σερδών πόλις („град на сердите“), което съответства на латинските надписи civitas Serdensium. Според археоложката Димитрина Митова-Джонова Сардон (Сердон)е неидентифицирано селище някъде в тракийските земи.

 

След смъртта на император Диоклециан (305 г.) и религиозната реформа на император Константин Велики (306 - 337 г.) Сердика става седалище на епископ.

 

Сердика е любимият град на император Константин Велики (родом от близкия Ниш), който дори възнамерявал да премести столицата си от Рим тук и антични автори утвърждават, че той често казвал: „Сердика е моят Рим“. Императорът многократно идвал в Сердика, където са издадени много от неговите укази, запазени в Corpus Iuris Civilis, и дълги месеци живял в своя дворец, наречен условно от учените „градска резиденция“. В 4 век той е заемал цял квартал на града, известен като „Константинов квартал“, разположен най-общо между днешните улици „Калоян“, „Позитано“, „Леге“ и южно от Президентството. По-късно в 13 век това, което е оцеляло от комплекса, е превърнато в дворец на българския Севастократор Калоян. Тук е била градската резиденция на севастократора, а извънградската е била при известната Боянска църква.

 

През 357 г. римският историк Амиан Марцелин определя града като „голям и прочут“. През 343 г. в Сердика заседават 318 епископи от цялата империя на Сердикийския събор с вселенско значение, защото утвърждава православния символ на вярата и православното учение за Света Троица.

 

През 5–6 век по време на т.нар. „велико преселение на народите“ градът преживява нашествия от хуни, готи и други, тъй наречени варварски племена. От средата на 6 век, при управлението на император Юстиниан Велики (527-565), Сердика се възражда като важен административен и стопански център на Източната римска империя, придобила по време на Европейското просвещение литературна известност като Византия(Византийската империя), но е подчинена на създадената от императора в родния му край архиепископия Юстиниана Прима, чийто правоприемник е Охридската архиепископия.

 

През 809 г. градът влиза в пределите на българската държава и получава българското име Средец. През 10 век династията на комитопулите, наследници на управителя (комит) на Средецката област Никола, въздига отново българската държава преди падането и под властта на Източната римска империя. Допуска се, че в ромейски извори от този период градът бил наричан Триадица в памет на тържеството на православното учение за Св. Троица (на гръцки Агиа Триада) на Сердикийския събор.

 

След възобновяването на българското царство през 1185 г. епископът на Средец е въздвигнат в сан митрополит.

 

От края на 14 век до 70-те години на 19 век градът, както и българската държава, са под османско владичество. Смята се, че още през 13-14 век градът става известен и с името на патрона на раннохристиянския храм „Св. София“ (4 век), разположен на високо и видно място в границите на Свещения хълм, но извън крепостната стена. От XIV в. градът се споменава като (Св.) София и в официалните документи на Второто българско царство, например във Витошката грамота на цар Иван Шишман, както и в други текстове като приписката към Средечкото евангелие от 1329 г., но областта продължава да се нарича и Средечка. С името София градът е наричан и в документите на Османската империя. В документите и други писмени материали (вестници, пътеписи, доклади и пр.) чак до 1879 година жителите на града се наричат „средечани“, а българската община „Средецка“. След 1879 година се разгаря спор за името, като жителите на града създават комитет от известни личности, който дълго отстоява правото на историческото име Средец. Надделява, обаче, становището на руската администрация новата столица на България да се нарича София.

 

По време на Руско-турската война от 1877-1878 г. София е освободена на 4 януари 1878 г. (23 декември 1877 г. стар стил) от руски части, под командването на генерал Йосиф Гурко. По това време градът има 11 649 жители, от които 56% българи, 30% евреи, 7% турци и 6% роми.

 

На 20 октомври 1878 г. от Пловдив в София се премества седалището на Временното руско управление, а на 3 април (22 март стар стил) 1879 г. по предложение на Марин Дринов Учредителното събрание избира София за столица на Княжество България (датата 4 април е обявена за празник на София). В резултат на това броят на жителите нараства по-бързо в сравнение с другите български градове, главно от вътрешната миграция.

 

На Разпети петък, април 1925 г. в София е извършен атентатът в църквата „Света Неделя“, най-тежкият терористичен акт в историята на България.

 

На 10 януари 1944 година и на 30 март 1944 година съюзническите ВВС (на Великобритания и Съединените американски щати) извършват две въздушни нападения и бомбардировки над София — разрушен е почти целият център, убити са над 2000 души от софийското население.

 

През лятото на 2006 година в центъра на София биват открити останките на древен амфитеатър.

 

Населението на София е 1 267 098 жители. (2008) По данни от преброяването през 2001 г. в област София живеят 1 177 577 души. 559 229 са мъжете (47,5%), а 618 348 жените (52,5%), или на 1000 мъже се падат по 1106 жени. В град София живеят 1 094 410 души, мъжете са 518 149, а жените 576 261. Най-големият район е Люлин със 120 117 жители, следван от Младост със 110 877 жители, Подуяне със 75 312 жители и Красно село със 72 773 жители. Най-много са софиянците между 18 и 64-годишна възраст (790 180 души), следвани от жителите до 18-годишна възраст (201 202) и тези над 65-годишна възраст (183 049). Средната възраст е 38,3 години.

 

 

Гъстотата на населението в края на 2000 г. е била 909,1 души на км². По данни на някои печатни издания в София пребивават около 1,8-2,0 милиона души.

 

Според изказвания на някои официални лица, всяка година от провинцията в София трайно се заселват между 25 000 и 45 000 души. Това предизвиква множество проблеми за града като например повишаване на уличния трафик, пренасищане на човешка маса и други.

 

от Уикипедия

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;

Руски форум: питаш нещо и теб те питат;

Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • Отговори 34
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

Топ коментиращи в тази тема

отвратителн град!Мръсен,прашен,наблъскан ,ужасно неуреден .Хаусът е на макс.И милиони да ми дават не бих живял в него !

Редактирано от rum_bum
Link to comment
Сподели в други сайтове

отвратителн град!Мръсен,прашен,наблъскан ,ужасно неуреден .Хаусът е на макс.И милиони да ми дават не бих живял в него !

 

Това може да го каже само човек от провинцията!Само,че всички идвате тук да учите,да работите или да си купувате маркови дрешки от Мол-а или от Витошка,нали?

Link to comment
Сподели в други сайтове

Това може да го каже само човек от провинцията!Само,че всички идвате тук да учите,да работите или да си купувате маркови дрешки от Мол-а или от Витошка,нали?

 

А това може да си го помисли само човек, който е от София. И не, нито уча в София, нито работя там, нито си купувам дрехи оттам. Ходя в София, само защото имам роднини там, а това се случва само 3-4 пъти в годината .. и от време на време, ако ми изникне някаква работа. Иначе, както е казано по-нагоре, и пари да ми дават не искам да живея в София. Толкова е неспокойно, толкова шумно .. Не знам как издържат другите, но явно са свикнали и не им прави впечатление.

 

П.С. И това е мнението ми не само за София, а за всички по-големи градове, но София води класацията.

Link to comment
Сподели в други сайтове

А това може да си го помисли само човек, който е от София. И не, нито уча в София, нито работя там, нито си купувам дрехи оттам. Ходя в София, само защото имам роднини там, а това се случва само 3-4 пъти в годината .. и от време на време, ако ми изникне някаква работа. Иначе, както е казано по-нагоре, и пари да ми дават не искам да живея в София. Толкова е неспокойно, толкова шумно .. Не знам как издържат другите, но явно са свикнали и не им прави впечатление.

 

П.С. И това е мнението ми не само за София, а за всички по-големи градове, но София води класацията.

 

Вижте не ме разбирайте погрешно-от 2 000 000 жители едва ли има 500 000,които са кореняци от София.Аз съм горд,че съм един от тези 500 000,но ми писна останалата част,която за съжаление вече преобладава,да претендират,че са граждани,а в същото време да "мйекат",да изхвърлят боклука си през балконите,вместо в кофата за боклук и всеки петък София да опустява защото "псевдо гражданите" се връщат по родните си места!!!Не твърдя,че хората от провинцията са некачествени или,че всички кореняци Софиянци едва ли не са "върха на сладоледа",просто умея да правя разлика между селянин и селяндур-според мен селянин е човек,на който му се налага да дойде в града защото няма препитание,а селяндур е този,на който мама и тате са продали 2-3 ниви и са решили да пратят детето си тип селско тарикатче да иде да живее в София града голяма,защото е по-престижно и защото там няма да му се налага да копае градината,а те ще му пращат парички за да си купува всичко на готово от магазина или направо както има случай ще получава по автобуса бурканите с туршията и с пачата :laughing: -е такива хора не приемам в града ни и директно им казвам out!

Link to comment
Сподели в други сайтове

отвратителн град!Мръсен,прашен,наблъскан ,ужасно неуреден .Хаусът е на макс.И милиони да ми дават не бих живял в него !

 

 

кажи ми с кой град го сравняваш и кое точно не ти харесва хауса ти е на макс на теб защото не си от софия и ти се струва голяма лудница но за тези който винаги са живеели тук много добре знаят как да се оправят със всичко

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;

Руски форум: питаш нещо и теб те питат;

Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Link to comment
Сподели в други сайтове

В крайна сметка - всякакви хора, всякакви предпочитания. Аз лично не мога да си представя да живея в малък град. Не мога да си представя да съм обграден само от едни и същи хора, сгради, скука..София със сигурност има повече предимства за живеене пред всеки друг град в България просто защото е най-голям град и предлага най-много възможности. Също така нека не обобщаваме цяла София като мръсна, шумна и наблъскана, защото това съвсем не е така. Аз живея срещу Борисовата градина на невероятно тиха, приятна и зелена улица. В същото време съм на 10 минути пеша от Попа. Това, че има квартали, където е мизерия не значи, че навсякъде е така. Така или иначе ако имах възможност да избирам къде да се родя в България - това отново щеше да е София, а ако имах възможност да се родя някъде по света със сигурност щеше да е в град с поне 7-8 млн. население- най-добре Париж, но Ню Йорк и Лос Анджелис стават също. :1000 (29): :1000 (29):

 

 

nikitrz...аз мога да си проследя до пра-пра-баба родословното дърво и все от София..:P

image.jpgimage.jpgimage.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

В крайна сметка - всякакви хора, всякакви предпочитания. Аз лично не мога да си представя да живея в малък град. Не мога да си представя да съм обграден само от едни и същи хора, сгради, скука..София със сигурност има повече предимства за живеене пред всеки друг град в България просто защото е най-голям град и предлага най-много възможности. Също така нека не обобщаваме цяла София като мръсна, шумна и наблъскана, защото това съвсем не е така. Аз живея срещу Борисовата градина на невероятно тиха, приятна и зелена улица. В същото време съм на 10 минути пеша от Попа. Това, че има квартали, където е мизерия не значи, че навсякъде е така. Така или иначе ако имах възможност да избирам къде да се родя в България - това отново щеше да е София, а ако имах възможност да се родя някъде по света със сигурност щеше да е в град с поне 7-8 млн. население- най-добре Париж, но Ню Йорк и Лос Анджелис стават също. :1000 (29): :1000 (29):

 

 

nikitrz...аз мога да си проследя до пра-пра-баба родословното дърво и все от София.. :P

 

Е значи по това си приличаме с теб-и аз мога да проследя родословното си дърво до пра-пра-пра баба ми,защото те също са от София,само че са живяли в друг квартал,а после са се преместили в този,в който живея и до днес!

Link to comment
Сподели в други сайтове

София си е София, но е нищо по различно от Бургас, Варна, Русе, Плевен, В.Търново, Пловдив, Видин и т.н. :) Всеки град е уникален сам по себе си. И не само в София има МОЛ, и на всякъде се продават маркови неща, не само в София. Безспорен факт е, че от няколко години насама "люде" от провинцията се преместиха там, намериха си работа, и се чувстват Софиянци и т.н.

Link to comment
Сподели в други сайтове

София си е София, но е нищо по различно от Бургас, Варна, Русе, Плевен, В.Търново, Пловдив, Видин и т.н. :) Всеки град е уникален сам по себе си. И не само в София има МОЛ, и на всякъде се продават маркови неща, не само в София. Безспорен факт е, че от няколко години насама "люде" от провинцията се преместиха там, намериха си работа, и се чувстват Софиянци и т.н.

Ами всъщност Е по-различна от изброените от теб градове...По-различна е защото е между 5 и 10 пъти по-голяма, по-различна е защото има много неща, които ги има само тук, по-различна е защото има многократно повече възможности за развитие, както професионално, така и образователно.

image.jpgimage.jpgimage.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

Ами всъщност Е по-различна от изброените от теб градове...По-различна е защото е между 5 и 10 пъти по-голяма, по-различна е защото има много неща, които ги има само тук, по-различна е защото има многократно повече възможности за развитие, както професионално, така и образователно.

 

 

И като е по-голяма какво? Тя половината е мизерна, на дупки :1000 (29): и със всякакви хора, но не отричам, че има възможности за образователно развитие, а за професионално не съм съгласен. Почти на всякъде можеш да се развиеш професионално.

Както казах София си е София със своите плюсове и минуси.

Link to comment
Сподели в други сайтове

И като е по-голяма какво? Тя половината е мизерна, на дупки :1000 (29): и със всякакви хора, но не отричам, че има възможности за образователно развитие, а за професионално не съм съгласен. Почти на всякъде можеш да се развиеш професионално.

Както казах София си е София със своите плюсове и минуси.

Пределно ясно е на всеки, че добро кариерно развитие е по-добро в по-големите градове, отколкото в по-малките. Ясно е, че офисите на големите международни компании са предимно в София, а чрез тях и скокът в чужбина е по-възможен. Аз лично познавам немалко хора, които са започнали да работят в София в някоя компания, и вече са преместени я в Париж, я в Будапеща, я в Лондон. Твърдението за дупките също е доста неточно. Че градът е мръсен е факт, че има лоша инфраструктура е факт, но за това си има елементарно обяснение - не може регистрираните в София да са 1 млн души, те да си плащат данъците тука, а същевременно да има още 500-600 000 души, които да си плащат данъците по родните места, но да амортизират инфраструктурата в София. Всички от села и паланки идват в София, не се грижат за града, защото не го чувстват свой, не си плащат тук данъците, НО много им знае устата да хулят коло София била мръсна, наблъскана, не знам си какво и не знам си какво. Чудно ми е дали някой студент от Провадия дошъл в София да учи се е сетил някога да почисти с метла пред студентското си общежитие...

image.jpgimage.jpgimage.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

От известно време живея в София и много ми харесва градът. Красив е, има своите интересни места, има своята красива Витоша, но най-вече хората са различни. Няма я онази провинциална суета и клюкарщина. Вървиш си по улицата и не ти пука, не познаваш всеки втори срещнат, няма го онзи данък обществено мнение, който един малък град ти налага. Няма го онова парадиране, което става по главните улици на малките градове - да си купиш нова дрешка, да минеш по Главната да те видят градските колко си "куул".

 

Разнообразие от стоки, услуги, качество. Образованието е на по-високо ниво. В София са най-добрите училища и университети. Тук има вериги магазини, които ги няма другаде, а имат своите преимства от към цена, качество и разнообразие.

 

Централната част на София е пълна с паркове, добре поддържани, повечето с интернет, пейки, ежеседмично почистване с машини. В София изкуството е по-достъпно, музиката също. Климатът също има своите предимства. Тази есен за София беше златна - почти нямаше дъжд, а само едно красиво есенно слънце и температури между 15 и 20 градуса. Чак преди около седмица се захлади, а през същото това време (септември - декември) в град като Пловдив, например, имаше доста дъжд, имаше студове, есента беше изключително влажна.

 

София много ми допада като град и бих желал да допринеса за неговото развитие, а не да го изнасилвам с провинциална простота, враждебност и непукизъм.

Link to comment
Сподели в други сайтове

От известно време живея в София и много ми харесва градът. Красив е, има своите интересни места, има своята красива Витоша, но най-вече хората са различни. Няма я онази провинциална суета и клюкарщина. Вървиш си по улицата и не ти пука, не познаваш всеки втори срещнат, няма го онзи данък обществено мнение, който един малък град ти налага. Няма го онова парадиране, което става по главните улици на малките градове - да си купиш нова дрешка, да минеш по Главната да те видят градските колко си "куул".

 

Разнообразие от стоки, услуги, качество. Образованието е на по-високо ниво. В София са най-добрите училища и университети. Тук има вериги магазини, които ги няма другаде, а имат своите преимства от към цена, качество и разнообразие.

 

Централната част на София е пълна с паркове, добре поддържани, повечето с интернет, пейки, ежеседмично почистване с машини. В София изкуството е по-достъпно, музиката също. Климатът също има своите предимства. Тази есен за София беше златна - почти нямаше дъжд, а само едно красиво есенно слънце и температури между 15 и 20 градуса. Чак преди около седмица се захлади, а през същото това време (септември - декември) в град като Пловдив, например, имаше доста дъжд, имаше студове, есента беше изключително влажна.

 

София много ми допада като град и бих желал да допринеса за неговото развитие, а не да го изнасилвам с провинциална простота, враждебност и непукизъм.

айде де,Стара Загора няма верига,която да не е стъпила в града,даже в София може още да го няма даденият магазин,но в СТЗ го има
Link to comment
Сподели в други сайтове

И аз на този етап не бих искал да живея в София. Не ми допада много, иначе е ясно, че възможностите там са най-много. Подтискащо и прекалено шумно ми е. Не че в Пловдив не е шумно, но се свиква далеч по-бързо. Пък и е много спокойно, ако не си в близост до главен път.

Не виждам родителите ми как ще свикнат да живеят в голям град, такава лудница.1000%20(29).gif Те си предпочитат да стигат навсякъде за 5-10 минути, без автобуси и други транспорти.

Link to comment
Сподели в други сайтове

От известно време живея в София и много ми харесва градът. Красив е, има своите интересни места, има своята красива Витоша, но най-вече хората са различни. Няма я онази провинциална суета и клюкарщина. Вървиш си по улицата и не ти пука, не познаваш всеки втори срещнат, няма го онзи данък обществено мнение, който един малък град ти налага. Няма го онова парадиране, което става по главните улици на малките градове - да си купиш нова дрешка, да минеш по Главната да те видят градските колко си "куул".

 

Разнообразие от стоки, услуги, качество. Образованието е на по-високо ниво. В София са най-добрите училища и университети. Тук има вериги магазини, които ги няма другаде, а имат своите преимства от към цена, качество и разнообразие.

 

Централната част на София е пълна с паркове, добре поддържани, повечето с интернет, пейки, ежеседмично почистване с машини. В София изкуството е по-достъпно, музиката също. Климатът също има своите предимства. Тази есен за София беше златна - почти нямаше дъжд, а само едно красиво есенно слънце и температури между 15 и 20 градуса. Чак преди около седмица се захлади, а през същото това време (септември - декември) в град като Пловдив, например, имаше доста дъжд, имаше студове, есента беше изключително влажна.

 

София много ми допада като град и бих желал да допринеса за неговото развитие, а не да го изнасилвам с провинциална простота, враждебност и непукизъм.

 

Напълно подкрепям това мнение!Поздравявам те и искам да ти кажа,че ако всички хора,които идват да живеят и да търсят препитание в нашия град са като теб никога няма да има така популярната вече "вражда" между София и останалите провинциални градове!Поклон за хора като теб!Вярвам,че всички Софиянци във форума ще ме подкрепят-За мен е чест такива хора да идват да живеят заедно с нас в най-хубавия и голям град в България!!!

Link to comment
Сподели в други сайтове

айде де,Стара Загора няма верига,която да не е стъпила в града,даже в София може още да го няма даденият магазин,но в СТЗ го има

 

В Стара Загора определено веригите магазини са доста напред, но все пак от личен опит знам, че верига супермаркети "3 4 5" са най-добри от към цена/асортимент/обслужване, а не знам да има такива в СтЗ. Поправи ме ако греша.

 

 

:Vishenka_05:

 

 

П.П. Въпрос на свикване. Аз в София първият месец бях като муха без глава - светофарите ми се струваха ужасно бавни, шумът също ми правеше впечатление, но за 2-3 седмици свикнах с всичко. Беше ми странно таксуването в градския транспорт, беше ми странно да виждам издокарани баби да си говорят на пейка в парка, вместо рошави бабки със селски чанти, пълни с домати, да си крещят една на друга от 10 метра разстояние. Все малки неща, но правят впечатление. Свиква се, аз също преди мислех, че родния ми град е най-прекрасния на света, а сега го имам за (както се казва на английски) theme park :1000 (29): Прибирам се, все още си го харесвам, имам прекрасни спомени в него, но някак си не си представям да живея там перманентно. Иначе съм твърдо против онези спорове "София - провинцията", където се цели да се умаловажат качествата на другите градове. А всеки град е различен. Въпрос на шанс е да откриеш кой град най-много пасва на теб като личност.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Най-ми е странно като някой от Пловдив или варна каже "Офф тая София..." като при тях е същото,но по-малко и билетите в градския ги перфорират лелки 1000%20(29).gif Иначе любимият ми град е Велико Търново,и природата-природа,и живота-живот...чуден градец

podpis.jpg

Як за тебе, аз съм виждала много по-хубави момчета от него. На работа момчетата ни-готвачи, които са на 27-28 години са много по-готини. Тук има и готини, но Ивалът не е от тях.
Link to comment
Сподели в други сайтове

Най-ми е странно като някой от Пловдив или варна каже "Офф тая София..." като при тях е същото,но по-малко и билетите в градския ги перфорират лелки 1000%20(29).gif Иначе любимият ми град е Велико Търново,и природата-природа,и живота-живот...чуден градец

80% от лелките са много готини даже. Пък и има много млади кондуктори.1000%20(30).gif

Link to comment
Сподели в други сайтове

Не бих живяла на друго място в БГ.Като ходя в друг град за няколко седмици по някакви задължения направо полудявам.Тук съм живяла винаги и всичко ми харесва.Не обичам спокойствието,харесва ми да е лудница.София си е София. :heart:

87176622.gif
Link to comment
Сподели в други сайтове

Не бих живяла на друго място в БГ.Като ходя в друг град за няколко седмици по някакви задължения направо полудявам.Тук съм живяла винаги и всичко ми харесва.Не обичам спокойствието,харесва ми да е лудница.София си е София. :heart:

 

Май всички Софиянци сме свикнали с шума и лудницата и даже ни е неприятно,когато не сме в такава обстановка!И аз съм така-не обичам да ходя на места където е прекалено спокойно-лудницата ми липсва!Но някои хора от провинцията не го разбират това,както ние не разбираме тях как стоят на тихи и почти безлюдни места.Но неможе да се говори за кой знае какъв трафик и населеност на София,защото сигурно София е най-спокойната столица в сравнение с останалите столици в Европа и Света!А на тези които пишат,че неможело да се свикне ще кажа-при малко желание и добро отношение към града,в който се местите да живеете всичко се постига!

Link to comment
Сподели в други сайтове

Мразя София и ако можех веднага бих се разкарал от тук.

Задръстванията най-много ме нервират, но и работата ми е такава, че вече свиквам с тях :ac: ...Не може пеш да се стига от Хаджи Димитър до СУ за не повече от 10 мин, а с тролей за 40-50 мин и като добавим чакането стане майка си и баща си...С кола да тръгнеш абсурд - здрави нерви трябват...

Link to comment
Сподели в други сайтове

Мразя София и ако можех веднага бих се разкарал от тук.

Задръстванията най-много ме нервират, но и работата ми е такава, че вече свиквам с тях :ac: ...Не може пеш да се стига от Хаджи Димитър до СУ за не повече от 10 мин, а с тролей за 40-50 мин и като добавим чакането стане майка си и баща си...С кола да тръгнеш абсурд - здрави нерви трябват...

 

как ли пък да не се стига пеша от хаджи димитър до софийския за 10 минути айде не се правете на луди в тоя форум има и други хора от софия да знаеш точно за 10 минути ще стигна с кола от едното до другото място а пеша ще ти отнеме около 30 минути

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;

Руски форум: питаш нещо и теб те питат;

Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...