Jump to content


Носи ли щастие числото 13


zuzara

Препоръчани коментари

НОСИ ЛИ НЕЩАСТИЕ ЧИСЛОТО ТРИНАДЕСЕТ

 

 

th_7819.jpg

 

Числото тринадесет носи нещастие. Ако на трапезата са се събрали една дузина хора, тринайстият гост е излишен. Той трябва да стои под масата, защото иначе някой от присъстващите ще умре през годината. И още по-лошо е, ако тринайсета дата се случи в петък. В много страни по света хората избягват да слагат номер 13 на дома, етажа, стаята в хотела, като го заменят например с номер 12А. Според някои учени възможно е това суеверие да е възникнало от Тайната вечеря - последната трапеза на Исус с 12-те апостоли - от 13 човека на един му е съдено да умре. Но съществува едно още по-старо поверие от древната история. Става дума за пиршество в Скандинавия, тогава наричана Валгал, на което били поканени дванайсет богове. Тогава без покана се появил духът на караниците и раздора Лок. Гостите станали тринайсет, след което бил убит любимецът на боговете Балдър.

 

ЧЕРНИЯТ ПЕТЪК

 

А историята за големия страх от "Черния петък" е напълно реална. На 13 април 1307 година, петък, всички членове на най-могъщата организация в Европа - Ордена на тамплиерите – били заловени и затворени зад решетките, а след това изгорени на кладата на Инквизицията. Те оставили след себе си много легенди, но "черният петък" оттогава насам е придобил мистичен оттенък. Според известен психолог суеверието е безсмислено и това се доказва от един съвсем прост факт: китайците и японците смятат за нещастно числото четири, защото фонетично това число звучало като "смърт". А числото девет според японците напомня думата "болка". Поради тази причина в тези страни подминават четворката, когато си избират номер за колата, дом, улица. А в Япония в болниците обикновено няма четвърти и девети етаж. Някои звезди пък сменят имената си само защото сборът от буквите е тринайсет. Дори и на шега – ако извикате силно в ухото на спящ човек "тринайсет!", той ще подскочи и ще започне да се озърта, което още веднъж доказва магичния характер на това загадъчно число.

 

http://www.chudesa.net

Времето поставя всяко нещо и Всеки на мястото му !
Link to comment
Сподели в други сайтове

Любимото ми число е 13 ;) По дневник съм 13 номер, не за първи път. Всичко е до психика. Човешката психика е много желязна и ако я разбереш ставаш велик 1000%20(29).gif. Много неща опират до психиката. Не случайно един автор много известен и мъдър (според мен) е казал в една от книгите си "Когато искаш нещо много силно, цялата Вселена ти помага, за да постигнеш желанието си". Когато има нещо, което те притеснява и ти се подготвиш предварително какво ще се случи, то ще се случи.

 

И исках да кажа, че ако вярваш, че числото 13 ти носи нещастие, то ще ти донесе. Аз не вярвам, че ми носи нещастие и то ми носи щастие. Винаги когато нещо е свързано с това число имам голям успех. Върви ми на това число 1000%20(29).gif1000%20(29).gif1000%20(29).gif 

Link to comment
Сподели в други сайтове

всичко е до нагласа и внушение , но все пак смея да твърдя , че има неща , които не зависят от нашите много силни желания ( дори и Вселената да ги чува , когато ги зовем ! ) Например :lol: не ми се пада билет от лотарията , нито 6-ца от Тото-то :1000 (29): . Не искам и на целият свят да споделя и за други мои желания , които ... вселената отдавна знае :) А знаеш ли на колко позитивно и оптимистично настроени хора , Съдбата им поднася по някое изпитаниице , ей тъй за спорта , като вметна , че едва ли са го искали толкова силно , дори не са помисляли ;-)

Верно , често мислейки лошото , ние като че го викаме при себе си , но и тук се иска " силен глас " за това ...

Много често си повтарям колко силно желая едно - две неща , ама само едно такова силно ехо бичи след мен . И точно , когато най - силно вярвах , тогава нищо не ставаше ! Защо ли да не спра да мисля , па да 'зееме да се случи накрая :1000 (6):

Както и да е :-)

 

 

 

А иначе по темата - чудя се как се е появило наистина и как се е потвърдило това суеверие . За да се превърне в такова все някак е било отбелязано , нали и то нееднократно .

Иначе ... имам спомен само веднъж да ми се е отразило 13-та , когато бях в началото на пубертета ( може би на 13 :1000 (29): ) и карах колело , следва да се сетите какво ми се случи :) Дам , хоооп и пааам , долу , на земята :1000 (29): смех голям . Не е кой знае какво , ама все пак съм го запомнила ( вероятно защото не всеки ден се пада от колело ) .

И тогава не съм очаквала непременно да отбележа "празника" , но се случи :)

Времето поставя всяко нещо и Всеки на мястото му !
Link to comment
Сподели в други сайтове

Аз не мисля,че носи нещастие...нито петък 13-ти нито самото число 13...Аз не съм суеверна и не вярвам в такива неща...Дори и да се случи нещо лошо на някой на този ден не смятам,че ще е заради деня...то лоши неща се случват всеки ден.Мисля,че всичко се основава на внушението,че на този ден ще се случи нещо доста гадно,че числото 13 не е хубаво число и,че причинява нещастия...Всичко това са чисто и просто едни големи внушения а подсъзнанието на човек може да му навреди много!Когато си мислиш,че ще ти се случат лоши неща и те стават...Внушението има голяма сила...На мене този ден и самото число не са ми носили нещастия и познавам много хора с които съм говорила на тази тема и те са на същото мнение като мене и даже казват,че им носи късмет :)

Link to comment
Сподели в други сайтове

На мен числото 13 ми е любимо, заедно с 7.Плюс това в ден петък 13-ти винаги ми е вървяло страшно много.

Редактирано от RainingMan
Link to comment
Сподели в други сайтове

От всяко правило има и изключения :derisive:

независимо кое е правилото :lol:

 

 

п.с. И на мен 7-цата ми е любима , и мисля ми е на късмет ( пу-пу )

Времето поставя всяко нещо и Всеки на мястото му !
Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Незнам за вас, но аз и една моя компания редовно се събираме на петък 13-ти и става яко купонче.

И не вярвам в това суеверие.

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Ами, аз не му обръщам внимание. По начало не съм суеверна и не обръщам внимание на всякакви такива неща. Случва ми се понякога да направя някой жест или действие с мисълта, че ще допринесе за позитивно развитие на някакви неща, за мен или по принцип. Но и това е плод на конкретната ситуация и мойто въображение, а не е свързано с някакви общоприети вярвания.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Преди приемах Петък 13 като някакъв ден, на който едва ли не ще се случват най-лошите неща. Обаче в крайна сметка точно на този ден са ми се случвали прекрасни неща. Вече изобщо не го възприемам като "черен", а напротив. Всичко е до нагласа.
Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 9 months later...

Е аз имам рожден ден на петък 13-ти. :D

Цитат

asylumКаймакът на чалгаобществото слуша именно Джена. Дори и ние все още не сме дорасли, но уверено вървим към Истината! 

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...