Jump to content

Ивето :)

Ramaniacs
  • Коментари

    191
  • Регистриран

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Ивето :)

  1. Да, така съм много съгласна Някой от София може ли да сподели впечатления за фитнеси, в които ходи?
  2. Но как лактите право нагоре? :1000 (29): Надолу ли имаш предвид? Или вътрешната част (свивката на ръката) да сочи право на горе? Много ми е трудно да схвана какво имаш предвид, а ми стана много интересно :1000 (10):
  3. Сега това ирония ли беше Добра съм, имам доста сила в ръцете и рамената, а там е задължителна, за да ти се получават нещата. Също така и издръжливостта ми не е за подценяване
  4. Май не отваря изображението - първата снимка от тази статия, водят го back squat https://wwws.fitnessrepublic.com/fitness/sq...tions-butt.html За такъв ли клек говорим? И благодаря, за момента единствените ми амбиции са може би за инструктор на пилон, но времето ще покаже :1000 (29):
  5. 1. Скиорския клек е с крака събрани един до друг и клякането е изцяло назад, това не значи не е правилно упражнението, просто изисква различен разкрач. Има и други вариации на клекове, които изискват различен разкрач - например сумо клек. 2. Завъртането на стъпалата настрани и съответно изправянето им право напред регулира натоварването дали ще отива повече в квадрицепс или глутеус. 3. Стойката трябва да е максимално натурална и естествена, ако изпъчените гърди са прекалено изпъчени пак не е добре. 4. Това е абсолютно така. 5. Как така лактите нагоре? Не мога да си го представя, за какъв клек говориш? :1000 (29):
  6. Тъй като мъртвата тяга на мен ми е любимо упражнение вчера се зарових в гугъл, за да прегледам мъртвата тяга с по-прави и с по-присвити крака.. 80% от първите снимки (уж на трениращи атлети) бяха с грешна техника и прекалено голяма компресия в кръста, което несъмнено ще даде проблеми в бъдеще Вчера във фейсбук ми излиза спонсориран пост на някакъв пич, който се продава като инструктор - хубаво тяло, снимки в залата, до тук добре.. И виждам, че снимката, която е спонсорирал е на някакво момиче, което кляка с около 20-30кг на щангата, клекнала ниско долу, колената й влязли навътре, краката криви.. А той стои гордо до нея и се рекламира.. Преди време бях 47-48кг., висока съм 168см. Много исках да качвам мускул, но ми е много трудно да се храня често и пълноценно - просто нямам силен апетит и трябва да ям насила, а започва и да ми се повръща.. абе завиждам на хората, на които им е вкусно В последната година осъзнах, че килограмите не са важни и няма смисъл да гоня някаква цел, която за структурата ми е доста трудна явно. Сега държа около 52кг., опитвам се да се храня редовно, имам много полезно и лесно за употреба приложение, с което си следя калориите. Но вече не се старая към трупане на килограми, а към функционални тренировки. Много важно, че имат фитнес тяло на Бог, ако когато тръгнеш да се качваш по стълби и колената ти хлопват на вътре и core мускулатурата не може да работи Абе много обширна тема. Вманиачена съм, радвам се, че ви намерих тук :1000 (29): ПС: Всичко е прекалено субективно във фитнеса, защото например всеки казва колко е хубаво да се кляка до долу, непрекъснато някакви снимки виждам в инстаграм, че ако не клякаш до земята значи си ******(женски полов орган) и т.н. Аз например имам много плътни стави и слагайки щанга върху себе си и клякайки до долу развалям техниката, формата и си гарантирам дискови размествания.. Без тежести няма проблем, но ако сложа тежест слизайки до долу веднага виждам в огледалото как прецаквам нещата, просто ставата е прекалено плътна и създава проблем. И сега се замислете колко от хората във фитнесите имат елементарна анатомична и двигателна култура
  7. Даже не знам защо влязох в темата, но след като прочетох последните страници ми се иска да кажа, че е пълна загуба на усилия да стоите във фитнес и да блъскате непрестанно гърди или крака на машините там. По-добре правете комплексни упражнения като мъртва тяга, клек, напъд, набирания на лост, лицеви опори, планкове (всички вариации са много добри, но е много важна техниката, както и за предните упражнения всъщност) и т.н. Най-добре е да се насочите към упражнения, които имитират движения, които извършвате в ежедневието - клекове (навеждане), напъди (могат да помогнат за правилната мобилизация на глутеусите и хипс флексорите при изкачване на стълби) и т.н. Важно е тренировките да бъдат кондиционни. Важно е системата от мускули да се научи да работи заедно (тук имам предвид core мускулите - задните бедра, квадрицепсите, корема и глутеусите). Също така вижте най-честите гръбначни проблеми -лордоза, кифоза, сколиоза. Гарантирам, че никой от вас няма правилна стойка на тялото, а това веднага е сигнал за слаб мускул и неправилна позиция на тялото следствие на лоша техника на упражненията, недостатъчно сила в някои от мускулите и тн. И не на последно място - СТРЕЧИНГЪТ. Това от изключително значение. Тренировките с тежест във фитнеса много съкращават мускулите и стречингът е задължителен след всяка тренировка. Иначе се намалява обемът на движение, а това след себе си води до други проблеми. Фитнесът не е просто място, където ходите 2-3 седмично за един час. Не е това идеята, макар да виждам как повечето хора възприемат нещата по този начин. Трябва да е начин на живот. Трябва да се стремите не към мускули или сваляне на излишните килограми, а към здраво тяло - това значи да включите всички тези неща, които ви казах, за да може мускулите ви да функционират като едно цяло. Тренирам от почти 4 години - домашен фитнес, пилон, обръч, воали, handstand, акробатика, стречинг. Научих всичко по трудния начин - изключително много травми покрай пилона, сменях упражнения, купувах допълнителни тежести, щанги, топки и какво ли още не. Трябваше ми много време, за да разбера процесите. Навътре съм с физиотерапията, анатомията на тялото. И всъщност ми се искаше да добавя, тъй като видях, че някои от вас искаха да свалят, а други да качват - това е проста математика. В единия случай трябва да приемаш повече калории, отколкото изгаряш, а в другия - да изгаряш повече калории, отколкото приемаш. Сваляне само с кардио няма как да стане, а ако стане - няма да бъде красиво. С тежест също се свалят килограми и то доста оформено, без увисване на кожата и без губене на мускул. Ако има нещо неясно - питайте :1000 (24):
  8. Ивето :)

    VIP Brother 2017

    Значи Мария ще я съди през ... А пък Мегз може доволно да изкара парички от обидата на Мария, но пак е спорно от състава на съдиите какво ще се случи.. Съмнявам се да има развитие на този скандал в съда..
  9. Ивето :)

    VIP Brother 2017

    По закон за обида и накърняване на личното достойнство или уронване на авторитета(много ключови правни норми в Конституцията ни) можеш да съдиш само ако е обида непровокирана от теб(тоест не можеш да съдиш другия ако ти първо си го обидил). В случая не помня коя първа нарече другата психопат/компаньонка, но ще е трудно съденето. Да, Мегз по-лесно ще докаже, че не е психопат (макар, че е спорно каква диагноза биха й поставили предвид поведението й).
  10. Ивето :)

    VIP Brother 2017

    Aз не мога да повярвам как има хора, които се развълнуваха вчера от изповедта на Мария за безпаричието. След като Мегз я нападна с това, че парите й не са изкарани от песни, а Мария се направи, че не го е чула, защото не й изнася, тя беше длъжна да направи това признание, с което да се опита да покаже на хората колко труден е бил животът й, и че видиш ли - тя е била бедна, продала си е диамантите и се е върнала от палата в Бояна в "малкия й апартамент". За никой не е тайна, че Мария е материалистка, че си търси спонсор и че обича да живее в лукс. Не може да се хванеш с Гущеров с ясното съзнание, че той ти плаща всичко, че няма да работиш, че става държанка и после да мрънкаш в биг брадър как си го молила да не ти взима колата и колко тежко ти е било след като те е изритал като куче. Ами това е съдбата на такива жени. Това са последствията, които идват когато се превърнеш в олицетворение на пошлата проституция в България. За съжаление и не е само Мария. Вижте какво става в публичното пространство - всяка втора девойка отива при хирурга и плаща за джуки, цици и нос. Отворете инстаграм и разгледайте - момичетата са еднакви. Правени са по калъп. Такава ни е държавата, това е идеала на обществото. Мегз е същата. Джулиана и тя. Масово младите момичета са с такава ценностна система. Всички са боклуци, обществото ни е един голям боклук в по-голямата си част. Разбира се, изключения винаги ще се намерят. Но те са извън матрицата и често ги пропускаме, докато в очите ни се бутат такива като Мария. И не ме разбирайте погрешно, няма нищо лошо мъжът да помага на жената, когато са семейство, и дори жената на мъжа. Проблемът е когато семейството ви не прилича на семейство, а има характерните белези на спонсорството. Симпатизирам на Богданска в къщата - изкараха я най-големи боклук в държавата, а момичето замълча достойно без да казва нищо по темата. Раздели се с италианеца, пак не каза нищо. Онзи ден когато Мария й се правеше на интересна, Александра пак замълча. По време на номинациите беше единствената, която не се запъна докато говореше, тече й гладко мисълта, казва си каквото мисли, и то с усмивка. Дано има повече такива момичета в България, макар, че и при нея е спорно какво се случва, когато изключат камерите. Парадоксът при нас е, че каймакът на обществото е всъщност утайката. И биг брадър го показва с пълна сила.
  11. Ивето :)

    VIP Brother 2017

    Алекс и Даниел са се събрали наскоро, по договор трябва официално да се съберат в къщата ..
  12. Ивето :)

    Online: Кали - Que pasa

    Това с късата коса Анелия ли е?
  13. Оценки от изпити не съм проверявала така както днес проверявам YouTube Галена сега писа в инстаграм, че след малко..
  14. Що да не е на 11.07 в 11:07ч Поне се надявам на това де :1000 (6):
  15. Галена има private video в плейлиста й, явно са го качили и само чакат да го направят видимо. Интересно дали ще е довечера или в 11:07ч., например..
  16. Галена го обяви в Инстаграм
  17. Галена беше наживо и пя "Моро му", а не дует с Фики..
  18. Галена и в това интервю говори уважително за Преслава. Казва просто, че нямат никакви отношения. Нито я е плюла, нито има някакви иронични одмятания от типа на "що. в Америка телефони няма ли?". Така трябва. Браво на Галена за умението да говори с мярка.
  19. Ако не се лъжа преди няколко години се смениха собствениците или там както се наричат държащите НДК. Според мен това е причинита, защото докато беше стария шеф нямаха никакви проблеми.
  20. Може ли просто да снимаш интервюто? Благодаря ти
  21. Ивето :)

    Обща култура

    Разбира се, че е важно. Без обща култура няма как да бъдеш социално интелигентен. Моментът, в който разбрах колко е важно да имаш понятие от основни и елементарни неща е когато бях на 14 години и 32 годишен мъж ми каза, че столицата на Токио е Сеул. Не е важно да знаеш цялата българска литература, история или география, но е хубаво да знаеш основни неща, да можеш да мислиш. По този начин попадането ти в различна среда и адаптацията ти към нея ще бъдат много по-лесни. Не мога да повярвам на гласовете в анкетата.
  22. Само на мен ли ми прави впечатление, че последните кадри с Дани на плажа са римейк на "Ти си слънцето в мен"? Как пък за толкова време Анелия не се разчупи, едни и същи движения навсякъде
  23. Ама той Константин има нищожна част от Плаза, тези с по-големата част собственост са важни Но Константин ще го отнесе, и нека. Не е редно това. Две деца, страхотна жена.. Какво му липсва? Коя е тъщата на Константин?
  24. Като гледам напоследък клиповете на певиците май идол им е Галена, гласувам за нея
×
×
  • Create New...