KrasyoZlobarQ Публикувано Септември 1 Report Сподели Публикувано Септември 1 преди 40 минути, SG каза: И аз открих много възможности с AI, а и знам, че тепърва ще откривам. Според мен е въпрос на време да се установят тези неща и от масата. Конкретно в изкуството пък винаги ще има поле и за традиционни изяви. Плашещото там е потенциала му да влияе грешно на някои хора. Или собственото му съзнание да излезе извън границите. Дотогава да се възползваме, колкото можем. какво имаш предвид? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Gerganafen Публикувано Септември 1 Report Сподели Публикувано Септември 1 преди 4 часа , KrasyoZlobarQ каза: Как някой взима работата на когото и да било? Когато нещо не е яко - не се получава. С или без ИИ. Сегашните композитори правят песни с готови семпли. ИИ прави същото. Въпрос е на вкус как ще комбинираш нещата. С или без ИИ. Как така "как"? Напредне ли това нещо - композитори остават без работа, певци остават без работа. Реални хора с натурален талант. Ако в един момент то стане способно да генерира уау песни с уау гласове и всеки може да ги "прави" за 10 минути, ще се стигне до момента "Защо да плащаме на певци и композитори, щом има ИИ". преди 4 часа , KrasyoZlobarQ каза: Много си изостанал. Отдавна съществуват. И правят концерти хаха Тук не сме Азия, доколкото ми е известно? Или трябва сляпо да копираме всяка глупост, "щото у чужбината правят тъй". Предпочитам да съм изпаднал и да не припадам по анимационни герои. преди 1 час , SG каза: В момента номер 1 в САЩ (и по света) е песен на анимационни героини, от филм, който издуха всичко друго анимационно в Нетфликс евър. Тотална мания, също както и песента на бой бандата от същия филм, а и целия саундтрак. Не са AI (или поне не е обявено да е използвана такава технология), но AI може да постигне същото - по-бързо, по-лесно, по-евтино. Това е и причината доста хора да отричат ИИ - защото заплашва да измести много позиции на истинските хора и да измени напълно сфери като изкуството. Но пък и да се преструваме, че това не е бъдещето и че технологията не ни е от полза и на нас - няма как. Това не е ИИ? Всички песни са изпети и композирани от реални хора, даже сега певиците обикалят медиите. 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
KrasyoZlobarQ Публикувано Септември 1 Report Сподели Публикувано Септември 1 преди 8 минути, Gerganafen каза: Как така "как"? Напредне ли това нещо - композитори остават без работа, певци остават без работа. Реални хора с натурален талант. Ако в един момент то стане способно да генерира уау песни с уау гласове и всеки може да ги "прави" за 10 минути, ще се стигне до момента "Защо да плащаме на певци и композитори, щом има ИИ". Тук не сме Азия, доколкото ми е известно? Или трябва сляпо да копираме всяка глупост, "щото у чужбината правят тъй". Предпочитам да към изпаднал и да не припадам по анимационни герои. Това не е ИИ? Всички песни са изпети и композирани от реални хора, даже сега певиците обикалят медиите. Пак ти казвам, тези композитори ще се адаптират и започнат да използват AI. Ако си се затъжил за работата на Ганев, ами защо доста изпълнители си правят сами музиката? Нали Ганев ще си загуби работата по този начин? Относно певците и публичните дейности - те няма да се променят. Тези хора продават известността си. Затова са мейнстрийм. Няма никакво значение какви гласове и песни се генерират. Както казах и преди се произвеждаха 100млн песни и пак никой не чуваше за тях! Японското не е ИИ, само дето е създадено с технология. Нали не мислиш, че чалга песните, които слушаш са изсвирени с живи инструменти и тн. Всички те се правят в студио, оборудвано със специализиран софтуер. Тоест - технология. Ще се почувстваш ли зле, ако утре Жалка или Маноля си признаят, че са ползвали AI за новата си песен? Ще спреш ли да ги слушаш? Спокойно, никой няма да спре да пее като Гуци, заради ИИ. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DevilWish Публикувано Септември 1 Report Сподели Публикувано Септември 1 Не обиждайте Al! Такъв красив мъж и изпълнител просто НЯМА!!! Като моя, разбира се! Само като го видиш и свършваш! ОТ РАЗ! 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
KrasyoZlobarQ Публикувано Септември 1 Report Сподели Публикувано Септември 1 преди 1 минута, DevilWish каза: Не обиждайте Al! Такъв красив мъж и изпълнител просто НЯМА!!! Като моя, разбира се! Само като го видиш и свършваш! ОТ РАЗ! То вече и пороно се прави с AI ХААХ @Victor направете му онлифенс. 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DevilWish Публикувано Септември 1 Report Сподели Публикувано Септември 1 преди 8 минути, KrasyoZlobarQ каза: То вече и пороно се прави с AI ХААХ @Victor направете му онлифенс. Да покажат как ми дава пръстена. Даже може да му направят песен "Пръстена" или "Халката" (може в два смисъла) Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Gerganafen Публикувано Септември 1 Report Сподели Публикувано Септември 1 преди 34 минути, KrasyoZlobarQ каза: Пак ти казвам, тези композитори ще се адаптират и започнат да използват AI. Ако си се затъжил за работата на Ганев, ами защо доста изпълнители си правят сами музиката? Нали Ганев ще си загуби работата по този начин? Относно певците и публичните дейности - те няма да се променят. Тези хора продават известността си. Затова са мейнстрийм. Няма никакво значение какви гласове и песни се генерират. Както казах и преди се произвеждаха 100млн песни и пак никой не чуваше за тях! Японското не е ИИ, само дето е създадено с технология. Нали не мислиш, че чалга песните, които слушаш са изсвирени с живи инструменти и тн. Всички те се правят в студио, оборудвано със специализиран софтуер. Тоест - технология. Ще се почувстваш ли зле, ако утре Жалка или Маноля си признаят, че са ползвали AI за новата си песен? Ще спреш ли да ги слушаш? Спокойно, никой няма да спре да пее като Гуци, заради ИИ. Не ме интересува. Няма да подкрепям ИИ, освен ако не направиш ИИ компилация как култови комерси като "Първата-последната", "Още", "За да те забравя" и т.н. биха звучали в изпълнение на Гуци. Може само припевите, от мен да мине! 1 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
KrasyoZlobarQ Публикувано Септември 1 Report Сподели Публикувано Септември 1 преди 13 минути, Gerganafen каза: Не ме интересува. Няма да подкрепям ИИ, освен ако не направиш ИИ компилация как култови комерси като "Първата-последната", "Още", "За да те забравя" и т.н. биха звучали в изпълнение на Гуци. Може само припевите, от мен да мине! Малко положението е като с еврото. Кой е за-против, кой подкрепя или не. Всъщност аз не знам защо въобще трябва някой да подкрепя или не. AI и чалгата За сега нямат допирни точки. Освен Сбърка адреса, който е най-големият соло хит на 2024. Ако патката Ема го беше пуснала лятото, щеше да е много повече. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Victor Публикувано Септември 1 Report Сподели Публикувано Септември 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
SG Публикувано Септември 1 Report Сподели Публикувано Септември 1 преди 2 часа , KrasyoZlobarQ каза: Като при всяко ново нещо, вероятно е очаквано да има много предубедени хора. Някои още не искат да приемат и влиянието на интернета, а то без него вече почти не може в цивилизованите страни. И с телевизията е било така, преди това с киното, с фотографията и т.н. Новото изглежда като заплаха - и затова често истинският му възход е десетилетия по-късно. ПП: Случва се нещо странно във форума и вече втори ден не ми дава да пускам някои постове заради непозволено съдържание, което не се изяснява кое е. В случая се наложи да изтрия съдържанието на твоя коментар, за да ме пусне. преди 2 часа , KrasyoZlobarQ каза: какво имаш предвид? Отнася се най-вече за случаите, в които се осъществява някакъв разговор с ИИ. Може да дава лоши съвети и насоки на слаби ментално хора. Няма я все още психологическата мисъл у него, защото не прави свои анализи, а просто изучава човешките от нета. Но и това се развива във времето, дотогава обаче не е зле твърде лабилните хора да го избягват. преди 2 часа , Gerganafen каза: Това не е ИИ? Всички песни са изпети и композирани от реални хора, даже сега певиците обикалят медиите. Да, и аз отбелязах, че не е ИИ. Но такива проекти могат да се правят и с ИИ - и щом са грабнали вниманието на публиката с традиционен произход, нищо не им пречи и с нетрадиционен. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
KrasyoZlobarQ Публикувано Септември 1 Report Сподели Публикувано Септември 1 преди 6 минути, SG каза: Като при всяко ново нещо, вероятно е очаквано да има много предубедени хора. Някои още не искат да приемат и влиянието на интернета, а то без него вече почти не може в цивилизованите страни. И с телевизията е било така, преди това с киното, с фотографията и т.н. Новото изглежда като заплаха - и затова често истинският му възход е десетилетия по-късно. Отнася се най-вече за случаите, в които се осъществява някакъв разговор с ИИ. Може да дава лоши съвети и насоки на слаби ментално хора. Няма я все още психологическата мисъл и него, защото не прави свои анализи, а просто изучава човешките от нета. Но и това се развива във времето, дотогава обаче не е зле твърде лабилните хора да го избягват. Да, и аз отбелязах, че не е ИИ. Но такива проекти могат да се правят и с ИИ - и щом са грабнали вниманието на публиката с традиционен произход, нищо не им пречи и с нетрадиционен. Мда, така е с предубедеността. Спомням си, като бях дете, споделяхме в училище кой какво прави в свободното си време и споделях, че съм бил 1 час на компа и половината ми се смееха "хахах, 1 час си бил на компа", другите ме гледаха като извънземно. А днес колко време седим на устройствата? Ментално слабите хора как са стигнали до ИИ? Защо няма контрол от близки? По тази логика, на улицата ще им каже някой нещо и те ще се хвърлят под моста. Тоест другаде е проблемът. Пак не е технологията. Когато в нещо има потенциал, нишата се запълва. Просто е. Ако няма интерес - проектите се провалят. Колко изпълнителки спряха кариерите си за 20 години и без ИИ. Нека да сме против и нас самите, защото им отнехме работата с липсата на интерес. Тоест да виниш технология за някакви проблеми - ами, адаптация е хапчето. Или просто тоя свят не е за теб. Швейцарците са го решили този казус. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
SG Публикувано Септември 1 Report Сподели Публикувано Септември 1 преди 1 час, KrasyoZlobarQ каза: Мда, така е с предубедеността. Спомням си, като бях дете, споделяхме в училище кой какво прави в свободното си време и споделях, че съм бил 1 час на компа и половината ми се смееха "хахах, 1 час си бил на компа", другите ме гледаха като извънземно. А днес колко време седим на устройствата? Ментално слабите хора как са стигнали до ИИ? Защо няма контрол от близки? По тази логика, на улицата ще им каже някой нещо и те ще се хвърлят под моста. Тоест другаде е проблемът. Пак не е технологията. Когато в нещо има потенциал, нишата се запълва. Просто е. Ако няма интерес - проектите се провалят. Колко изпълнителки спряха кариерите си за 20 години и без ИИ. Нека да сме против и нас самите, защото им отнехме работата с липсата на интерес. Тоест да виниш технология за някакви проблеми - ами, адаптация е хапчето. Или просто тоя свят не е за теб. Швейцарците са го решили този казус. Много хора са с ментални проблеми дори и без да са удостоверени при лекар. После като чуят, че е мода да си говориш с ChatGPT - нападат го. Но това на този етап все още не е заместител на истинския психолог и може да стане страшно. Но да акцентираме на музиката и изкуството. Вкусовете и методите се изменят във времето, което е нормално. И творците са с възходи и падения - едни изгърмяват, идват други, трети се задържат - факт. Но се е видяло, че адаптивността е нещото от съществено значение, а AI все повече ще се превръща в новия фактор, към който ще трябва да се адаптират. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
KrasyoZlobarQ Публикувано Септември 1 Report Сподели Публикувано Септември 1 преди 1 час , SG каза: Много хора са с ментални проблеми дори и без да са удостоверени при лекар. После като чуят, че е мода да си говориш с ChatGPT - нападат го. Но това на този етап все още не е заместител на истинския психолог и може да стане страшно. Но да акцентираме на музиката и изкуството. Вкусовете и методите се изменят във времето, което е нормално. И творците са с възходи и падения - едни изгърмяват, идват други, трети се задържат - факт. Но се е видяло, че адаптивността е нещото от съществено значение, а AI все повече ще се превръща в новия фактор, към който ще трябва да се адаптират. Аз пък го разглеждам положително. ИИ винаги дава препоръки да посетиш специалист. Много хора по селата или нискообразовани биха получили някаква консултация. Макар и базова. И ИИ няма да ти предложи да си търкаш сифилиса с бабини рецепти. Сега, уязвимите и крайно неадекватни хора са в риск буквално от всичко случващо се наоколо. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
SG Публикувано Септември 1 Report Сподели Публикувано Септември 1 преди 45 минути, KrasyoZlobarQ каза: Аз пък го разглеждам положително. ИИ винаги дава препоръки да посетиш специалист. Много хора по селата или нискообразовани биха получили някаква консултация. Макар и базова. И ИИ няма да ти предложи да си търкаш сифилиса с бабини рецепти. Сега, уязвимите и крайно неадекватни хора са в риск буквално от всичко случващо се наоколо. Така е, но не се знае кой как може да прищрака. Да се съсредоточим върху хубавите страни на ИИ. Ами с него дори не толкова богатите ни чалгари ще могат да правят брутални клипове, примерно. Да речем на Ина не са й никак зле, аз такива не съм виждал в ретрото от нея. И не струва почти никакви пари. Просто трябва по-достъпните откъм цена роботи да се развият още повече, за да не допускат твърде груби гафове и да не си личи толкова по резултатът, че е ИИ. Но ако се вложи повечко този ефект може да се постигне и сега - пак далеч по-евтино, отколкото да отидеш при скъп режисьор. Пък богатите чалгари и от скъпите ще си правят, по традиционния начин. За всеки има място под слънцето. То е същото и при песните. Конкретно самата музика понякога въобще не може да се каже, че е AI. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
KrasyoZlobarQ Публикувано Септември 1 Report Сподели Публикувано Септември 1 преди 27 минути, SG каза: Така е, но не се знае кой как може да прищрака. Да се съсредоточим върху хубавите страни на ИИ. Ами с него дори не толкова богатите ни чалгари ще могат да правят брутални клипове, примерно. Да речем на Ина не са й никак зле, аз такива не съм виждал в ретрото от нея. И не струва почти никакви пари. Просто трябва по-достъпните откъм цена роботи да се развият още повече, за да не допускат твърде груби гафове и да не си личи толкова по резултатът, че е ИИ. Но ако се вложи повечко този ефект може да се постигне и сега - пак далеч по-евтино, отколкото да отидеш при скъп режисьор. Пък богатите чалгари и от скъпите ще си правят, по традиционния начин. За всеки има място под слънцето. То е същото и при песните. Конкретно самата музика понякога въобще не може да се каже, че е AI. Чалгата е затворена индустрия. Ще си се подкрепят до край. Не очаквам явно включване на AI. Може би композиторите ще ползват под сурдинка, ако вече не го правят. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
SG Публикувано Септември 1 Report Сподели Публикувано Септември 1 преди 16 минути, KrasyoZlobarQ каза: Чалгата е затворена индустрия. Ще си се подкрепят до край. Не очаквам явно включване на AI. Може би композиторите ще ползват под сурдинка, ако вече не го правят. Проблемът им е, че все чакат някой друг да направи нещо пръв, да потръгне и чак тогава да се понесат по модата. А то този някой друг трябва да е някой по-актуален от Ина или Ани Хоанг, тип Галена. Не е изключено на даден етап такива като нея да започнат да експериментират повече с AI, но и мен нещо ме съмнява да е скоро. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
KrasyoZlobarQ Публикувано Септември 1 Report Сподели Публикувано Септември 1 преди 8 минути, SG каза: Проблемът им е, че все чакат някой друг да направи нещо пръв, да потръгне и чак тогава да се понесат по модата. А то този някой друг трябва да е някой по-актуален от Ина или Ани Хоанг, тип Галена. Не е изключено на даден етап такива като нея да започнат да експериментират повече с AI, но и мен нещо ме съмнява да е скоро. От маркетингова гледна точка - едва ли ще признаят, че ползват. Ако музиката започне да звучи по-различно - значи са внедрили ИИ. Успехът на Милия си беше показателен. 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DevilWish Публикувано Септември 2 Report Сподели Публикувано Септември 2 преди 13 часа , Victor каза: Тая сега да й завра главата в клозета на Татяна ли иска? Бързо да се маха от съпругът ми! Урунгел! Изрод! Мърша! Селянка! 👈 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Victor Публикувано Септември 2 Report Сподели Публикувано Септември 2 От 1.09.2025 г. от 15:10, SG каза: В момента номер 1 в САЩ (и по света) е песен на анимационни героини, от филм, който издуха всичко друго анимационно в Нетфликс евър. Тотална мания, също както и песента на бой бандата от същия филм, а и целия саундтрак. Не са AI (или поне не е обявено да е използвана такава технология), но AI може да постигне същото - по-бързо, по-лесно, по-евтино. Това е и причината доста хора да отричат ИИ - защото заплашва да измести много позиции на истинските хора и да измени напълно сфери като изкуството. Но пък и да се преструваме, че това не е бъдещето и че технологията не ни е от полза и на нас - няма как. Любимата ми анимация за тая година, който не я е гледал да не губи време, уникална е и песните са страхотни! Даже мисля пак да го гледам... 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
BULGARIANXTRASH Публикувано Септември 2 Report Сподели Публикувано Септември 2 Всеки човек дето харесва AI песни,и също си купува такива като простачакта Емилия и компаньонката Киара,е супер бавно развиващ се и тъп! нито ми харесва "Сбърка Адреса" Защото е мега тъпа песен нито На Киара новата с Андреа,то и за това не става,и всички които слушат тия тъпи песни в тикток които се въртят като уж "хитове" просто са още по-зле,но певиците явно ги взимат на евтино защото повечето от тях май са скъсани,голяма простотия е това. 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
KrasyoZlobarQ Публикувано Септември 2 Report Сподели Публикувано Септември 2 преди 1 час, BULGARIANXTRASH каза: Всеки човек дето харесва AI песни,и също си купува такива като простачакта Емилия и компаньонката Киара,е супер бавно развиващ се и тъп! нито ми харесва "Сбърка Адреса" Защото е мега тъпа песен нито На Киара новата с Андреа,то и за това не става,и всички които слушат тия тъпи песни в тикток които се въртят като уж "хитове" просто са още по-зле,но певиците явно ги взимат на евтино защото повечето от тях май са скъсани,голяма простотия е това. А кои песни, които не са ИИ харесваш? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kriminal Публикувано Септември 3 Report Сподели Публикувано Септември 3 Вече имахме AI чалга хит! АнджъъъъъЪъЪъЪ Анджъ Анджи! опо опа оп оп опа Анджи оп-оп опа Анджъ! 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DevilWish Публикувано Септември 3 Report Сподели Публикувано Септември 3 преди 9 часа , BULGARIANXTRASH каза: Всеки човек дето харесва AI песни,и също си купува такива като простачакта Емилия и компаньонката Киара,е супер бавно развиващ се и тъп! нито ми харесва "Сбърка Адреса" Защото е мега тъпа песен нито На Киара новата с Андреа,то и за това не става,и всички които слушат тия тъпи песни в тикток които се въртят като уж "хитове" просто са още по-зле,но певиците явно ги взимат на евтино защото повечето от тях май са скъсани,голяма простотия е това. И Джорджия е купила песента за Преслава, в последствие за Преслава и Галена - КОЯ СИ ТИ. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
BULGARIANXTRASH Публикувано Септември 3 Report Сподели Публикувано Септември 3 преди 7 часа , DevilWish каза: И Джорджия е купила песента за Преслава, в последствие за Преслава и Галена - КОЯ СИ ТИ. Таз пък жива ли е? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DevilWish Публикувано Септември 3 Report Сподели Публикувано Септември 3 преди 32 минути, BULGARIANXTRASH каза: Таз пък жива ли е? Да 1 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.