Jump to content


Феминизмът и конвенцията


Препоръчани коментари

Буквално нямам думи какво чета. Така наречените "феминистки" вместо да се борят за равно заплащане на мъжете и жените, да се борят жените да бъдат приети на работа във ВВС и ВМФ, да се борят срещу женското обрязване в Африка и Близкия изток, те са се заели да махат стихотворенията за майките в учебниците, да променят класическите приказки в съвременен вариант (което си е буквално нарушение на авторското право), борят се за правата на хилядата пола и правата на хората със сексуални и психични извращения, на престъпниците, реват, че жените не са работа, вместо да си гледат децата и че бащите не били равностойни партньори, щото, моля ви се, мъжете не можели да кърмят!

Кога светът се чална така? Откога флирта и погледите станаха изнасилване? Откога се набляга на буквалната равностойност?

И аз съм феминистка, но не съм по крайностите. На мнение съм, че жените и мъжете трябва да получават еднакво заплащане на труда, че жените също могат да бъдат добри смели войници, да служат във ВВС и ВМФ. През Втората световна жените са се доказали като не по - малко смели, сръчни, самоотвержени. Също така смятам, че при днешните технологии, жените също могат да работят в мини, в АЕЦ, ТЕЦ, ВЕЦ, ПАВЕЦ, че жените също могат да бъдат таксиметрови шофьори (в България не съм виждала жени таксиметрови шофьори).

 

Преди 10 години гледах един австралийски сериал - ":Морски патрул". и се размечтах и при нас да приемат жени на служба във ВМФ. А сега гледам едни поредици по един криминален канал - "Бягство от полигамията" и "Лия Ремини : Сциентологията и след това". Останах потресена от историите. :shock: За съжаление, в наши дни има жени, които все още са подтискани, главно в Близкия изток и САЩ. Но не се обелва нито дума за това! :evil: Нито за това, че в САЩ жените са жертва на ужасни секти, нито за това, че в Близкия изток жените живеят необразовани, прости, с нахлузени бурки и без права. Е, "религиозни права" и "културни особености" били това! :evil: Значи тези крайности може, но жените да са жени и мъжете да са мъже в Източна Европа не може! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Откъде - накъде? Ще ми махали стихотворенията за майките................. :evil: Тия изкукуригали са за психиатрията. Война поведоха срещу мъжете, само защото се чувстват зле, че не са мъже самите те! :evil: :evil: :evil: Някой трябва да ни спаси от сбърканите кукувици, иначе тези ще объркат и децата ни, приеме ли се новата конвенция. Искате ли да четете на децата си хомосексуални приказки и да слушате тригодишните ви деца да ви се хвалят, че са научили какво е хомосексуална любов и колко хубава е тя? :evil: :evil: :evil:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Тази тема с Истанбулската конвенция ли трябва да е свързана? Чела ли си пълния ѝ текст, че коментираш?

 

 

От много години има жени таксиметрови шофьори, между другото. Аз даже познавам лично няколко.

image.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

Щом нямаш думи, не пиши и не прави теми, аман вече от твоите причуди.

 

Лека вечер!

Цитат

asylumКаймакът на чалгаобществото слуша именно Джена. Дори и ние все още не сме дорасли, но уверено вървим към Истината! 

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

- В България официално няма данни за различно заплащане при мъже и жени.

- И във ВВС и във ВМС се назначават жени, не се интересувам от това, а намерих информацията с 3 кликания на мишката.

- Не знам къде си прочела за намерения да се премахват стихотворения и да се променят приказки във връзка с Истанбулската конвенция, но вероятно е от някой жълтур, от каквито принципно се "образоваш".

- Приказките нямат авторски права, ако се разровиш малко, ще разбереш, че няма права за народно творчество, а дори и тези с известен автор имат определен срок.

- Идеята на Истанбулската конвенция е точно борба с престъпниците, в частност - упражняващите домашно насилие.

- В България има много таксиметрови шофьорки, макар и да не е много популярна сред жените професия.

 

Празнословна, както винаги. Тия 15 минути, които си отделила за тази дълбокомислена тема, можеше да ги свършиш за нещо полезно.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Не знам какво да кажа вече. Лично аз съм виждала жени шофьори в Благоевград.. Относно тази Истанбулска конвенция, целта ѝ е да криминализира домашното насилие.
Link to comment
Сподели в други сайтове

Междудругото намирам за повече от трагикомично, някой, който не хваща нож за да си отреже хлаб, камо ли да е заработил дори 15 мин в каквато и да е професия, да коментира къде трябвало и къде не да работят жените. Или който и да е, без значение от личната и/или сексуална ориентация.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...