Jump to content


За Италия и вулканите


Препоръчани коментари

Правя тази важна тема, защото искам да помогна на всички вас, които имате близки в Италия.

 

Снощи четох в един вестник информация, че причината за силното земетресение в Италия и въобще засилената сеизмична активност може да е заради един по - непознат вулкан, за който научих наскоро, казва се Кампи Флегрей. Вулкана е близо до Неапол, но е подводен и в едно тв предаване по "Виасат Хистори" казаха, че, ако избухне, ще види сметката на Неапол и може би половин Италия. Вулканът е подводен, доста голям е, в последните години там се е увеличила активността, някои местни вече напускат района. В интернет има информация за Кампи Флегрей.

 

Така че, ако имате близки в Италия, ги предупредете за тази опасност и ги попитайте дали си заслужава заради парите да стоят там. Хората в района на Неапол няма да имат време да се евакуират, да не говорим и за огромното население на града, което ще хукне като стадо бизони, ще има премазани, блъснати, ранени и мъртви. Затова нека хората постъпят разумно и да се евакуират навреме. Парите не си струват риска. Не съществува предсказване за избухване на вулкани, но този е огромен, Етна и Везувии са бебчета, сравнение с него. Вулкани изригват изведнъж, внезапно. Лавите текат страшно бързо и могат за миг да убият човек, температурата ще е смъртоносна. Честите земетресения, увеличените балончета от изворите и повишението на опасните химикали са сигнал за предстоящ взрив. Не се знае колко лава има във вулкана и колко време ще трае изригването.

 

Моля, вземете темата насериозно. Природните бедствия са страшно нещо, особено непредсказуемите, като вулканите. Те убиват за секунди. В лавата има сярна киселина, която е разяждаща.

 

Мерки не се вземат след а преди бедствията! Така се спасява човешки живот!

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Кити въпросния вулкан се намира близо до Салерно където живея и до колкото съм информиран вероятноста да изригне е почти 0. Не вярвай на всичко което прочетеш в нета, някои сайтове търсят просто сензация.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...