Jump to content


Заливат с некачествени храни бившите социалистически страни


Препоръчани коментари

Заливат с некачествени храни бившите социалистически страни



Отдавна е известно, че западните предприятия произвеждат три вида продукти: за собствената си страна, за износ в развитите страни и за внасяне в развиващите се страни. България е една от страните, в които Западът внася лошо качество хранителни продукти.
Асоциацията за защита на потребителите в Словакия проведе изследване на Кока-кола, шоколад „Милка", черния и червен пипер Kotanyi, разтворимото кафе „Нескафе Голд", кафе Jacobs Kronung и Tchibo Espresso.
Шефът на асоциацията Милош Лауко потвърди нашите съмнения – храните, които Европа внася в новите страни в ЕС, са с по-лошо качество. В същото време не е възможно продукт с по-лошо качество да се появи на пазара в Германия или Австрия.
От избраните продукти само пробите на шоколада „Милка" не се различавали по качество. Но пробите на пипера Kotanyi дали широк спектър в качеството. Пиперът, купен от Унгария, Словакия и Австрия, бил по-влажен, отколкото е предвидено в стандартите, а в пипера, доставен от България, изследователите открили много счукани семенца от чушките. Производителят на пипера се оправдал с различните партиди суровина и различното време на производство.
Тестовете на Кока-Колата показали, че в Словакия, Унгария, България и Румъния напитката съдържа изоглюкоза от царевица, която е по-евтина от захарта, която се съдържа в напитката в Германия, Австрия, Полша и Чехия. Този вид глюкоза е по-евтин, защото е произведен от генномодифицирана царевица.
Представителят на пражкото бюро на „Нестле" заявил, че рецептурата за разтворимото „Нескафе Голд" на европейските пазари се различавала, защото били различни исканията на потребителите (?).
Асоциацията за защита на потребителите в Словакия твърди, че ако една компания дава еднакви гаранции за качество, те трябва да бъдат еднакво уважавани във всички страни. Асоциацията предаде резултатите от изследването на комисаря по правата на потребителите в ЕК Джон Д. Пер, който на посещение в Словакия информира, че в Брюксел трябва да вземе отношение към резултатите от това изследване.
Компаниите Tchibo и Kraft Foods, които са притежатели на марките Milka и Jacobs Kronung, не отговориха на въпросите на журналистите.

Чуждите компании си правят експерименти с хората от Източна Европа

Заместник-директорът на Държавната служба по храненето и ветеринария Зенонас Станявичюс посочи, че в Литва не е проведено подобно изследване, но е чувал за двойните стандарти в качеството на продуктите, които Европа внася в новите страни, членки на ЕС. Според него жителите в бившите страни от соцлагера се пренебрегват.
Възниква въпросът защо за развитите страни се използва старата рецептура на продуктите, а в Източна Европа се правят експерименти със здравето на хората?
80% от хранителната продукция, която се внася от САЩ и Европа за бившите социалистически страни, е третокачествена. Тук ще се въздържим и няма да споменем асортимента на една голяма и широко рекламирана чужда верига супермаркети в България, но се надяваме, че читателят се досеща коя е тя.
По данни на Комисията по храненето в ООН някои фирми в Западна Европа изнасят не само екологично опасни, но и забранени в развитите страни стоки.
Link to comment
Сподели в други сайтове

По темата бих отговорил с един-единствен социалистически лозунг, който дори и да не вярвате е по-актуален от всякога:

 

Всеки буркан компот - юмрук в лицето на империализма! Всяко яйце - бомба; всякак кокошка - летяща крепост срещу агресорите!

 

Да го духат капиталистите и корпорациите. Да си ядат боклуците те.

 

Не знам дали знаете, но в стола на Монсанто (една от най-големите корпорации за ГМО) работниците са изискали да НЕ ядат генномодифицирана храна.

Link to comment
Сподели в други сайтове

СПИСЪК С НАЙ-ОПАСНИТЕ ХРАНИ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР

 

Хранителните продукти вече се превръщат в оръжие. Чиновниците, които разрешават продажбата им, отдавна са купени и вербувани. Затова ние трябва сами да се грижим за здравето си и да не купуваме гадостите в красиви опаковки. Днес продажбите на вредни храни се увеличиха драстично и стигнаха апогея си. От пръв поглед си личи, че около 60-80% от хранит

е в магазините не отговарят на нормите за безопасност и качество. Вредни храни консумира най-вече градското население, което спазва обикновения тип хранене.

 

Ние се опитахме да включим в този списък повечето продукти, които не бива да се употребяват. Те не само са вредни, но и опасни за здравето!

 

Не яжте продукти, които съдържат натриев глутамат, означен с Е-621!

 

Натриевитя глутамат е усилвател на вкуса. Днес производителите го добавят дори в най-неочакваните продукти.

 

Бял шлифован ориз

 

Болестта бери-бери е широко разпространена в източните страни до началото на ХХ век и се смяташе за една от най-опасните. Тя поразява нервната система, което води до слабост, загубата на апетит, повишена възбудимост, парализа с голям риск за смърт. Често от бери-бери страдали японските моряци. През 1884 г. японският диетолог Т.Такаки забелязал, че заболяването може да се избегне, като се увеличат зеленчуците в менюто. През 90-те години на 19 век холандският лекар Х. Айкман открил, че болестта възниква при употребата на шлифован ориз; и че човек може да заболее от полиневрит, ако употребява пилешко месо от пилета, хранени основно с този вид ориз. Полираният ориз се получава чрез отделяне на обвивката от зърната, която има лечебно действие. След продължителна работа учените успели да отделят от оризовите обвивки кристално вещество, което съдържало сяра. Това вещество е витамин В1, тиамин, който предпазва и лекува бери-бери; липсата му в полирания ориз водела до заболяването. Тиаминът бил изследван чрез химически методи и през 1937 г. бил синтезиран. Днес го добавят към полирания ориз и бялото брашно.

 

Захарозаместители

 

Всички заместители на захарта имат силен жлъчегонен ефект.Ако имате болести на жлъчните пътища, заместителите на захарта могат ги да изострят. Подсладителите в газираните напитки ги превръщат в истинска отрова. Момчетата пият газирано с литри, а по-късно заболява простатата им…

 

Ацесулфам – Е950, Sweet One. През 1974 г. в САЩ ацесулфамът бил признат за бавно действаща отрова, която ускорява развитието на злокачествените тумори.

 

Аспартам – Е951. Търговски имена – суитли, сластилин, сукразид, нутрасуит. През 1985 г. е открита химическата нестабилност на аспартама – при температура около 30 градуса в газирана вода той се разлага на формалдехид (канцероген от клас А), метанол и фенилаланин.

 

Цикламат – Е952. От 1969 г. е забранен в САЩ, Франция, Великобритания и редица страни, заради подозрения, че провокира бъбречна недостатъчност. В страните от източния блок е много разпространен заради ниската си цена.

 

Захарин – Е954, псевдоними Sweet‘n‘Low, Sprinkle Sweet, Twin, Sweet 10. Разрешен в много страни, но лекарите не го препоръчват, когато човек няма диабет. Има подозрения,че захаринът изостря жлъчнокаменната болест.

 

Ксилит – Е967, Сорбит – Е420. В големи дози – повече от 30 грама на прием, предизвиква разстройство на стомаха.

 

Трансмазнините

 

Трансмазнините са специфичен вид ненаситени мазнини, получени по изкуствен път. Течните растителни масла при хидрогенизирането се превръщат в твърди растителни мазнини – маргарини, кулинарни мазнини. Хидрогенизираните мазнини имат деформирана молекулярна структура, нехарактерна за природните вещества. Вграждайки се в клетките на нашия организъм, трансмазнините нарушават клетъчния метаболизъм. Хидрогенизираните мазнини пречат на пълноценното хранене на клетките и водят до натрупване на токсини, което е една от причините за болестите.

 

Масло, което съдържа 72,5% мазнини, не бива да се употребява. Това е хидрогенизирано масло с лошо качество, разбито с водород.

 

Не употребявайте масло с масленост под 82,5%!.

 

В резултати от изследвания на негативните последици от употребата на трансмазнините са публикувани следните им свойства:

 

Влошаване качеството на млякото у кърмещите майки; с млякото трансмазнините се предават на детето.

Раждане на деца с патологично ниско тегло.

Увеличаване риска от диабет.

Нарушаване на работата на простагландините, което се отразява негативно върху ставите и съединителната тъкан.

Нарушение на функцията на фермента цитохром-оксидаза, който играе ключова роля в обезвреждането на химическите вещества и канцерогени.

Отслабване на имунитета.

Намаляване нивото на мъжкия полов хормон тестостерон и влошаване качеството на спермата.

Нарушаване на клетъчния метаболизъм и в резултат: атеросклероза, артериална хипертензия, исхемична болест на сърцето, рак, затлъстяване, влошаване на зрението.

 

Употребата на хидрогенизирани мазнини намалява способността на организма да се противопостави на стресовете, увеличава риска от депресии.

 

Продукти, които съдържат трансмазнини

 

Маргарин

 

Меките масла, миксовете от краве и растителни масла

 

Рафинирано растително масло

 

Майонезите

 

Кетчупите

 

Продукцията на бързото хранене (фаст-фуд), за приготвянето на която се използват трансмазнини

 

Сладкарски изделия – торти, пасти, бисквити

 

Снаксове, чипсове, пуканки

 

Замразени полуфабрикати

 

 

 

В рибните консерви, които не са мариновани в мазнина, е добавен уротропин, който е признат в света за много опасна добавка и е забранен. В състава на уротропина влизат амоняк и формалдехид.

 

Хайверът може да се съхранява дълго само в замразен или силносолен вид. Ако се продава слабосолен хайвер, значи в него има или уротропин, или лимонена киселина.

 

Продукти, които съдържат генномодифицирани организми

 

Какао

 

Фъстъци, в тях вграждат гена на петунията. Получава се страшно отровно вещество; насекомите не нападат фъстъците.

 

Вносните картофи

 

Зеленият консервиран грах

 

Консервираната царевица

 

Царевичните пръчици

 

Зърнени закуски с ароматизатори и оцветители, които напомнят натуралните.

 

Храни, пълни с химия

 

Бонбони: в производството им се използва силна химическа есенция.

 

Мармалади и сладка, които са мощни антиокислители. Никога не можете да съхраните плода във вида, в който го купувате от магазина. Конфютюрите и мармаладите там нямат нищо общо с натуралните сладка, които приготвяме вкъщи. Просто чудо на химическата промишленост, и то смъртоносно опасно.

 

Пържените картофи в заведенията за бързо хранене.

 

Хамбургерите и дори салатите в МакДоналдс, дюнерите.

 

Продуктите за бързо приготвяне, юфки, разтворими супи, картофено пюре, бульонни кубчета; всичко това е истинска химия, която нанася вреда на организма.

 

Всички колбаси, шунка, суровопушени колбаси и пр. – те са произведени от генномодифицирана соя. Кренвирши, наденици, варени колбаси, пастети и други, съдържат и скрити мазнини. Те съдържат сланина, свинска кожа и други отходни месни отпадъци; тези вредни вещества са около 40% от колбасите и са маскирани като месо. В колбасите няма никакви натурални съставки; в производството им се добавят и специални гелове, които съдържат каратинин, усилватели на вкуса, оцветители. През нощта в специална апаратура гелът се смила заедно с кости и други боклуци и се получава голямо парче “месо”. Розовият цвят на това “месо” се получава от усилвателите на цвета заедно със специалните лампи на витрината, под светлината на която колбасът изглежда свеж. Течностите за пушене на колбасите съдържат формалдехид!

 

Не употребявайте млечни продукти, които се съхраняват повече от два месеца! Всичко, което се съхранява повече от две седмици, не бива да се употребява. Асептичната им опаковка съдържа антибиотик.

 

Дините са обработени с такива отрови, че направо си подписвате смъртната присъда!

 

Не купувайте грозде, което не се разваля! Обикновено го обработват с хлороформ и други сериозни антиокислители.

 

Чушки, които не са характерни за сезона, те са генномодифициран продукт!

 

В последно време се говори за вредата от хляба, произведен с мая. Вместо хляб ние консумираме гъбички. Затова предпочитайте ръжен хляб. Рафинираното бяло брашно от висш сорт и други рафинирани продукти влизат в списъка с топ-вредните продукти.

 

 

 

Гъбите от магазина: те съдържат отровите цитотоксини. Най-опасните отрови, които се съдържат в тях са аманитините, които потискат образуването на клетки в РНК, който управлява синтеза на белтъчините, което води до дисфункция на черния дроб, а е възможен и летален изход.

 

Сухи кайсии, сливи, стафиди – красивите сухи плодове показват, че са обработени с химикали.

 

Сладолед – днес няма сладолед, произведен от мляко. Плодовите сладоледи са голи есенции, в тях няма нищо натурално.

 

Опаковани кексове, бонбони, шоколад: 90% от шоколада не е шоколад, а оцветители и заместители на захарта и какаовото масло; шоколадите са с много калории, съчетани с химически добавки, ГМ-продукти, оцветители и ароматизатори.

 

Пилешкото месо на нашия пазар съдържа женски хормони, затова мъжете не бива да ги употребяват. Пилетата получават шест женски хормона, включително прогестерон. При мъжете, които консумират постоянно пилешко месо, спада тестостеронът под въздействието на женските полови хормони.

 

Разтворимите кафета водят до пълно израждане на хормоналните жлези.

 

Чуждестранните ароматизирани чайове, които съдържат лимонена или портокалова киселина. Веднага възниква зависимост, а всички киселини трябва да се изведат от организма.

 

Майонези, кетчупи, сосове и подправки – съдържат много оцветители, заместители на вкуса, ГМО и консерванти, които нарушават микрофлората в червата, унищожават полезните микроби в организма.

 

Сладките газирани напитки, които са смес от захар, химия и газове. Кока-колата освен букета от химия съдържа и 4-5 чаени лъжички захар!

 

Соковете в пакети и кутии нямат нищо общо с натуралните съставки. Там няма никакви плодове!

 

През зимата ягодите са съвършено безполезен продукт, там няма никакви витамини!

 

Този списък съдържа продукти, от които трябва да се откажете напълно. Става дума не за вредни, а за смъртоносни храни!

 

Необходимо е органите, които отговарят за безопасността на храните, да ни посочат как да оцелеем при тези обстоятелства. Какво можем да ядем, каква е пределната доза, как да разнообразим менюто си, за да не натрупваме в организма си вредни вещества, какво да употребяваме, за да неутрализираме или минимизираме вредното въздействие на отровите. Засега и Министерството на земеделието,и Агенцията по безопасност на храните си траят, пълна тишина! Ббългарите трябва да бъдат добре информирани, да бъдат посъветвани как да оцелеят в тази ситуация!

Link to comment
Сподели в други сайтове

Радвам се, че едно 50% от храните тук ги избягвам от години, но ми се струва несвъзможно да живееш в града и да ги елиминираш на 100% Слава Богу с нашите лятото си садихме картофи, домати и други зеленчуци, слава Богу, че имам дядо, който ми праща я пилешко, я заешко, които са си от село.

 

Радвам се, че не купувам маргарин, кетчуп, майонеза, купешки конфитюр, колбаси, напитки с аспартам, консерви, чипс, пържени картофи, натурални сокове. Съжалявам обаче, но от разтворимото кафе не мога да се откажа. :mf_surrender:

Link to comment
Сподели в други сайтове

„Грийнпийс” пусна черен списък с отровни храни
Вижте „черния“ списък на продуктите на българския пазар, които съдържат вредни съставки според „Грийнпийс“

Двайсетина световни производители на храни ни тровят с генно-модифицирани организми (ГМО). Това стана ясно от публикувания преди дни списък на продукти от руския клон на „Грийнпийс“.

„Черният списък“ на производителите на храни от ГМО-та показва, че голяма част от световните производители използват вредните вещества с цел овкусяване, оцветяване или опресняване на продуктите.

Вижте списъка с продуктите, които се продават почти във всеки магазин или хипермаркет в България. В същото време част от продуктите се произвеждат у нас, а другите се внасят от страните на Европейския съюз (ЕС) и получават български опаковки и етикети. В списъка засега е само една от веригите за бързо хранене и тя е очаквано “Макдоналдс”. Неслучайно в някои страни в Азия и Латинска Америка веригите им вече се забраняват със закон.

Списъкът може да се допълни с проверените миналата година от Европейския съюз (ЕС) производители, чиито продукти за страните от новите страни-членки и за цялата Източна Европа са с доказано по-ниско качество на съставките. Например, Coca-Cola Co. бе хваната в това, че вместо захар използва вредната глюкоза, която е причина за затлъстяване. В списъка попaднаха и такива продукти като кафе Jacobs, подправките Kotanyi и др.

Междувременно, голяма част от медиите в Източна Европа са принудени да премълчават фактите за вредните добавки и публикуваните резултати от проучванията поради факта, че същите производители често се явяват и водещи рекламодатели, особено що касае тв ефир.

Контролът също не е ефективен. Вчера директорът на Агенцията по безопасност на храните към Министерството на земеделието и храните Йордан Войнов призна, че подкотролната му институция не може да следи качеството на предлаганите във веригите продукти, а само дали са пресни и отговарят на условията за съхранение и продажба.

1 Snickers – шоколадов десерт
2 Campbell – супи
3 Uncle Bens – ориз, кетчуп
4 Lipton – чай
5 Mars – шоколадов десерт
6 Twix – шоколадов десерт
7 Cadbury – шоколад, какао
8 Ferrero – десерти
9 Nestle шоколад
10 Nestle – напитка Nesquik
11 Соса-Соla, Sprite, Fanta, Kinley – безалкохолни
12 Pepsi – безалкохолно
13 7-Up – безалкохолно
14 Heinz – кетчупи, майонези, сосове
15 Nestle – детски храни
16 McDonald’s – верига ресторанти бързо хранене
17 Kraft Foods – шоколад, чипс, кафе, детски храни
18 Unilever – детски храни


http://www.pik.bg/grijnpijs-pusna-cherniya...-otrovni-hrani/
Link to comment
Сподели в други сайтове

The Dragonkiller, много добри статии! Ако попаднеш на още информация относно какаото и разтворимото кафе, които са единствените продукти от списъка, които консумирам, ще се радвам да я споделиш. :)

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 6 months later...

За жалост не са само храни. Прах за пране, препаратите за почистване, омекотителите за дрехи - всичко се произвежда за нашия регион и няма нищо общо с редовното производство.

Наскоро чух, че тези вериги Зара, Пул&Беар, Бершка, Страдивариус, които са собственост на Индитекс от Испания, също произвеждат дрехите си "специално" за нас.

Положението е отвратително, въпреки че сме в ЕС, пак ни разделят.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...