Jump to content


10-те най-привлекателни острова


Препоръчани коментари

Едни от най-привлекателните места за почивка са именно островите. Те привличат с красивата си природа и екзотичните географски особености. Много хора, когато предприемат своите почивки първо се спират на този вариант и после преценяват според цената.

 

Почивката на остров е желана от всеки обичащ морските екскурзии, но тук се изискват и малко по-високи суми за да може да се осъществи. Добре е такова пътуване да бъде организирано от туристическа агенция, за да не се получат недоразумения.

 

 

 

Все пак островите, които привличат човек за почивка са много и винаги може да избере по-оптимално решение.

 

 

Соломонови острови

 

solomonovite.pngВ югозападната част на Тихия океан е разположен архипелагът Соломонови острови. Архипелагът включва 6 по-големи и 992 по-малки острови, като най-високата точка е на остров Гуадалканал - връх Макаракомбу (2447 м). Едни от най-големите дъщерни острови са Нова Джорджия, Гуадалканал, Санта Изабел, Малаита и др.

 

Хавайски строви

hawaii2.pngХавайските острови, известни в миналото като Сандвичеви острови, сформират архипелаг, който се състои от 24 вулканични и коралови острова. Тези острови са привлекателна дестинация за туризъм и са известни с добрия климат за курорт.

 

 

Канарските острови

kanarite.pngКанарските острови са архипелаг в Атлантическия океан. Климатът е тропически и има буйна и красива природа. Градовете, които се намират на Канарските острови са:Тенерифе, Ла Гомера, Ел Йеро, Гран Канария, Ла Палма (Биосферен резерват на ЮНЕСКО) и др.

 

 

Бахамските острови

 

islandsff.pngБахамските острови са държава разположена в Карибския регион. Столицата е град Насау, разположен на остров Ню Провидънс (най-гъсто населения бахамски остров). Климатът на Бахамски острови е тропичен и субтропичен.

 

 

Сейшелски острови

sieshell.pngРепублика Сейшели, е островна държава в Индийския океан. Държавата се състои от 155 острова в Индийския океан, които биват три вида: тропични, гранитни и коралови. Сейшелските острови са известни с красивата си природа и предразположения климат за туризъм.

 

 

 

Карибски острови

caribite.pngКарибските острови са архипелаг разположен разбира се в Карибско море (Атлантически океан). Карибски острови са съставени от следните държави Куба, Ямайка, Хаити, Пуерто Рико и много друго. Островите са много привлекателни за туризъм, като са известни и с филма 'Карибски пирати'.

 

 

 

Галапагоски острови

galapagos.pngГалапагоските острови — е архипелаг в Тихият океан. Учените считат, че е първият остров формиран преди повече от 5 милиона години. Архипелага е известен с името "Острови на Очарованието". Преобладава много красива природа и наистина разнообразна фауна.

 

 

 

Бермудски острови

 

bermuda1.pngБермудските острови са разположени в Атлантическия океан, на около 1000 км. от Флорида. На тези острови има добре развит туризъм заради климата и красивите плажове, които всяка година се посещават от много туристи. Някои хора често ги свързват с мистичния Бермудски триъгълник.
Балеарските острови
solomonovi.pngБалеарските острови са архипелаг в западната част на Средиземно море. В него са включени островите Майорка, Менорка и Ибиза. Тези острови са изцяло насочени към развитието на туризма, поради благоприятни климат, красивите плажове и добре развитата структура за забавления.
Малдивите
bahamata.pngПриказните Малдиви са островна държава разположена в Индийския океан. Тези острови се славят с много красива природа и желана дестинация за туризъм и почивка. Любопитно е, че Малдивите са най-ниската държава в света - най-високата й точка достига само 2,5 метра.
Времето поставя всяко нещо и Всеки на мястото му !
Link to comment
Сподели в други сайтове

Балеарските острови :Vishenka_05: :Vishenka_05:

 

Балеарските острови са архипелаг в западната част на Средиземно море. В него са включени островите Майорка, Менорка и Ибиза. 1000%20(30).gif1000%20(30).gif1000%20(30).gifТези острови са изцяло насочени към развитието на туризма, поради благоприятни климат, красивите плажове и добре развитата структура за забавления.

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Като стана на въпрос... преди 2 год. ходих на Сейшелските о-ви. Майка ми работи към една амриканска тур. агенция, и всяка година тя има право да си избере място за почивка. Мхм, ще взема да изровя снимките отнякъде и ще ги кача... иначе ако трябва да опиша самия остров дето бяхме ние... "РАЙ" е меко казано!!!

Редактирано от DJ_Juli
Link to comment
Сподели в други сайтове

Като стана на въпрос... преди 2 год. ходих на Сейшелските о-ви. Майка ми работи към една амриканска тур. агенция, и всяка година тя има право да си избере място за почивка. Мхм, ще взема да изровя снимките отнякъде и ще ги кача... иначе ако трябва да опиша самия остров дето бяхме ние... "РАЙ" е меко казано!!!

 

Дай да виидимее :) :ad:

Времето поставя всяко нещо и Всеки на мястото му !
Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...