Jump to content

My heart will go on

Ramaniacs
  • Коментари

    440
  • Регистриран

About My heart will go on

  • Рожден ден 11.02.1991

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Последни посетители в профила

14546 посещения в профила

My heart will go on's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

1

Репутация

  1. По-добре едва ли можеше да бъде казано.Поздравления за човека,измислил поста.
  2. Ново земетресение в Турция днес.
  3. Смъртното наказание е налагането на смърт като наказание за дадено престъпление в резултат на съдебен процес. Някои юрисдикции, прилагащи смъртното наказание, ограничават прилагането му до малък брой тежки престъпления, най-вече измяна и убийство. Исторически, а в някои системи и днес, смъртното наказание е използвано и при по-широк кръг престъпления, включително кражба и грабеж. Макар и в миналото смъртното наказание да е съществувало в практически всички общества, днес то използва активно само в 58 държави, като в 95 то е премахнато, а останалите не са го прилагали от началото на 21 век или го разрешават само при изключителни обстоятелства, като състояние на война.В много страни използването на смъртното наказание е предмет на остри спорове. Хартата на основните права на Европейския съюз забранява използването на смъртно наказание в държавите от съюза. В България то е премахнато от 10 декември 1998 година. Все пак, 60% от световното население живее в държави, в които се изпълнява смъртно наказание, и това включва четирите страни с най-голямо население (Китай, Индия, Съединените американски щати и Индонезия). В почти всяко общество, в един или друг момент, се е прилагало смъртно наказание, както като наказание за извършено престъпление, така и като мярка срещу политическото дисидентство. В повечето случаи, смъртно наказание се е прилагало само за определени престъпления, като убийство, шпионаж, държавна измяна, както и като част от военното право. В някои държави престъпленията от сексуален характер, като изнасилване, кръвосмешение, изневяра, содомия също се наказват със смъртно наказание, а в някои ислямски държави така се наказват и религиозните престъпления, като апостасията и богохулството. Някои държави наказват със смърт организирането на трафик на наркотични вещества, в Китай − търговията с жива плът, както и корупцията. Във военното право, смъртни присъди са издавани за малодушие, дезертьорство, неподчинение и участие в метеж. Прилагане на смъртното наказание по света (2005): Синьо: Премахнато за всички престъпления Зелено: Премахнато, с изключение на престъпления, извършени при извънредни обстоятелства (например, престъпления, извършени по време на война) Оранжево: Премахнато де факто Червено: Законна форма на наказание Какво е вашето мнение за смъртното наказание?Трябва ли то да бъде върнато в България?Възможно ли е то да бъде изцяло премахнато като законна форма на наказание за всички страни?При какви обстоятелства трябва то да бъде прилагано(убийство/грабеж/корпуция/...)?Изобщо всякакви коментари относно прилагането му може да коментирате тук.
  4. Покъртително,но всъщност е напълно ясно,че след Междусъюзническата войска и Сърбия,и Гърция,и Румъния започват избиването на българското население в окупираните територии,така както и турците не са го правили по време на априлското въстание. Да не забравяме все пак и ролята на Франция при изготвянето на договора с победена България след Първата световна-Ньойски договор.Излишно е да се споменава,че след войната освободените Добруджа и Македония пак са върнати на окупаторите-Румъния и Сърбия. Ако някой се интересува от зверствата на сърбите над българите след приключването на Първата световна война и преминаването на Македония(отново)в ръцете на нашите "братя" му препоръчвам тази книга: Анри Пози-Войната се завръща.
  5. Добре,тогава не може ли да се направи така,че да можем да редактираме само първият пост от дадена тема за да може например да се слагат сканове от списания или рипове на песни в нея? Идеята ми е да можем да редактираме само първият пост на темата,която сме създали,а не всеки наш пост,щом това не е добра идея.
  6. Искам да попитам възможно ли е да се направи така,че да можем да редактираме постовете си когато поискаме,а не само 10-15 минути след като сме публикували поста си?
  7. Ето ти го щом го искаш.
  8. My heart will go on

    Ин - Ян

    По зодия и аз съм Ян...
  9. My heart will go on

    Кога сте родени?

    Зима (декември, януари, февруари)
  10. Мерси,дано успея :)

  11. Добре,на почти всички изпити в УНСС имам между 4 и 5,а резултатите по БЕЛ и история в Софийския още не са излезнали.... :Д Тази неделя е класирането за СУ-стискай палци :Д

  12. Хей как мина с изпитите? :))

  13. Ами дано успея наистина... :) Да,наистина ми липсва 2008-ма година...тогава поне беше интересно във форума,а сега почти не се пише тук... :( Но все пак съм чувал,че във фейсбук било интересно и скоро ще се регна ;р :Д

  14. Браво, че си издържал толкова, дано всичко мине добре! :))) Амиии.. в началото е зарибяващо, но всяко чудо за 3 дни. В смисъл и с форумите в началото беше лудница, пишехме по 100 поста на ден, но с времето започваш да влизаш по-скоро по навик (поне в моя случай). Но все пак си направи хехе :))

×
×
  • Create New...