Jump to content


"Бейлис": Вкусът не се мени, само бутилката


Препоръчани коментари

"Бейлис": Вкусът не се мени, само бутилката

 

 

За 34 години на пазара "Бейлис" се превръща от любимото питие за тиха и спокойна вечер вкъщи в напитката на клуба и доброто настроение

08.10.2008

393020l.jpg

 

"Мога да предложа "Бейлис", госпожа", е една от култовите реплики във филма "Шивачки".

 

С тези думи героят на Асен Блатечки подканва капризната певица (Нона Йотова) да остане да празнува Нова година с тях.

 

В случая дори и "Бейлис" не свърши работа, но това не е заради вкуса и качествата на напитката, а заради опакия нрав на фолк примадоната.

 

Уникалността на "Бейлис" (Baileys) може да се хвали много и световният посланик на напитката Питър О`Конър не пести суперлативи. О`Конър беше в България, за да представи новата бутилка на "Бейлис" и да успокои, че тя няма да промени вкуса - комбинация от ирландско уиски, първокачествен алкохол, шоколад, ванилия, захар и прясна сметана.

 

Както обясни ирландецът, родината му се слави с две неща - производството на уиски и животновъдството.

 

Напитката, която представя по целия свят, обединява духа на Ирландия в крем ликьор, който вече 34 години е сред любимите напитки както на жените, така и на мъжете.

 

 

Ключовият елемент в него е сметаната. За да си осигурят винаги прясна сметана, двете фабрики на "Бейлис" работят с над 1400 фермери, които ежедневно осигуряват необходимото за производството мляко. Сметаната се преработва незабавно и се вкарва в производството на "Бейлис" още на същия ден, в който е пристигнала.

 

Уискито е тройно дестилирано и отлежало поне три години. Заедно те се смесват с останалите съставки, така че да се получи гладък крем-ликьор. Рецептата обаче остава тайна.

 

Уникалното при "Бейлис" е не само вкусът, но и начинът, по който променя нагласите на почитателите си през годините.

 

Ако през 70-те е бил питие, което жените могат да консумират след одобрението на своите съпрузи, ликьорът постепенно преминава към удоволствие за двама и прелюдия към интимна вечер до днес, когато е напитка за всякакъв повод, дори и без повод, еднакво предпочитана и от жените, и от мъжете.

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Ех, помня славния ден преди мнооого години, когато за пръв път пих Бейлис, на една Нова Година 1000%20(29).gif От тогава рядко си го позволявам, просто защото е скъп, а не напива. :)
Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Не си падам, нито по Бейлис, нито по Мартини. За мен това са си женски питиета и вкусовите ми качества не ги възприемат. От сладникавите алкохоли, най-много, обичам Собиески пъпеш, няма такава водка. 
Link to comment
Сподели в други сайтове

Аз пък като пия "за да се довърша". След колосално количество алкохол, от което обаче си просто леко замаян, 2 чаши "Бейлис" или 3 чаши бира са способни буквално да те бутнат.

qp3wk4.jpg

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Едно от любимите ми питиета. Обожавам го. Може да го пиеш колкото пъти искаш, стига да имаш повечко пари .. но иначе не напива :P

ааа напива и още как...

ама да... докато изпиеш една бутилка не усещаш че се напиваш :1000 (29):

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...