Jump to content


Модната кралица Донатела Версаче


Препоръчани коментари

Име: Донатела Версаче ( Donatella Versace )

Дата на раждане: 2 май 1955 г.

Възраст: 61 години

Място на раждане: Реджо-ди-Калабрия, Италия

Ръст: 165

Дейност: моден дизайнер, дизайнер, ключова фигура на модна къща «Versace»

Семейно положение: разведен

19-donatella-versace.w710.h473.2x.jpg

Донатела Версаче — италиански дизайнер, централна фигура на модна къща «Versace». Тя трябва родната сестра на Джани Версаче, основател на световно известната марка.

 

Донатела е роден в италианския град Реджо ди Калабрия и се превърна в четвъртият най-най-малкото дете в семейството. Баща й бил продавач в магазин, а майката е шила дрехи за местните модата в собственото си ателие. За съжаление, по-голямата сестра Тина умира още като дете, така че Донатела нараства с две момчета – Джовани и Дядо, с които дружила.

 

След като завършва училище и университет, момиче заедно с Джани отиде във Флоренция, която тогава е смятан за най-доброто място за изучаване на облекла и текстилни материали. След като брат основана предприятие «Джани Версачи», по-известно в съкратен вариант «Версачи», той ни покани на фирма, на всички роднини, като по този начин, семейно дело.

 

 

ai-vazut-o-vreodata-pe-donatella-versace-inainte-de-operatie-felul-in-care-arata-e-absolut-incredibil.jpg

Самата Донатела в тази организация занимавала с реклама, отговаря за фотосесия и PR — кампании. Между другото, на известните парфюми «Блондинки» и «Versus» Версаче е посветил именно на сестра си. След убийството на Джани на семейството и бизнеса да се справи проблеми. Донатела похарчи доста средства, за да се махнат от печат публикации и книги на по-големия си брат, които хвърлят сянка на най-известните модни дизайнери, така и на всичките му близки.

 

И в рамките на три месеца след смъртта на брат си той направи своя дебют с първата си колекция облекла.

 

Дизайнер

Но първата линия дрехи от Донателлы Версаче публика и специалисти са взели повече от сдържано. Въпреки това, младата жена продължава упорито да работи, и то успоредно придумывала дизайн на собствени модели и дорабатывала стари колекции, които не са успели да излязат на светлина. Основен критерий за нея в този момент е да се направи нещо за себе си, да не се повтаря идеи на легендарния си брат.

 

Постепенно тя е намерил своя стил: направи дрехи на по-женствена, не е толкова подчертано сексуално и агресивно ярка, както е било при основател на «Versace». Популярността на Донателлы се увеличи, когато тя се представи на съд зрители «Рокля-джунгла», което е по-правилно да се нарича «Зелена Рокля Версаче». Този инвентар на церемония по връчването на «Грами» за разпределение на Дженифър Лопес и плясък.

 

След този успех звезда жените-дизайнер, най-накрая излезе. А после Донатела отново эпатировала публиката. Възползвайки се от своите големи връзки, тя е в състояние да убеди да излезе на модния подиум за показване на колекции не конвенционални модели, както и известни личности от първа величина. В неговите дрехи дефилировали Кристина Агилера, Мадона, Деми Мур, Бионсе, Джонатан Рийс-Майерс и много други звезди на шоу-бизнеса. По този начин, Дона стана първият дизайнер, който прилага подобна стратегия.

 

Освен това, за да издигне авторитета и влошаването на материалното положение на семейството на компанията, сеньора Версаче подава идеята да се създаде луксозен курорт «Палацо Версаче» в Австралия, а после и на хотел в Дубай с подобно име. За тези заведения Донатела разработи съвместна колекция от авторски мебели и легла.

 

Личен живот

Семеен живот Донателлы Версаче, за съжаление, не е толкова успешна, тъй като нейната кариера. Тя се омъжва за манекенщика и актьора Пол Бек, родила от него две деца, дъщеря Аллегру и сина Дэниела, но след няколко години разочарован в този съюз и се изплъзна от съпруга си. Между другото, точно Алегра се превърна в основна наследница след смъртта на нейния знаменит чичо си, наследявайки 50% от акциите на дома «Версачи».

 

Вече официално брак Версаче не вступала. Сега Донатела постоянно се преместват от един град в друг, и не е постоянно пребиваване.

d0c3eef27c.jpg

За известен модельерше съблече телефильм «Къща Версаче», където играе Донателлу актрисата Джина Гершон, която, между другото, е играл в телевизионния сериал «Дурнушка» ролята на Фабии – лека пародия на сеньору Версаче. Освен това, певицата Лейди Гага е написала песен «Donatella», посветена на Донателле Версаче.

 

Самата Донатела като консултант на дрехи и аксесоари е участвал в създаването на филми като «Зуландер» и хит на 2006 г. на «Дяволът носи Прада».

Link to comment
Сподели в други сайтове

Адът продължи 18 години

 

0873902001521106854_669316_600x458_actualno.jpg

Наследявайки Джани Версаче в ръководството на семейната модна къща след убийството му, Донатела Версаче е затруднена да управлява бизнеса. По онова време тя се пристрастява към кокаина и за този тъмен период от живота си и без никакви притеснения разказва модната дизайнерка. Силна жена в луксозната индустрия, Донатела Версаче се оказва главата на семейната модна къща след ужасяващото убийство на брат й Джани през 90-те години.

 

 

 

Оттогава с желязна ръка блондинката ръководи бизнеса си. Много често подигравана заради екстравагантността и парите й, в интервю за Ssense.com Донатела разказва за твърдостта и решителността да скрие слабостите. "Аз бях новото лице на Версаче", казва майката на Алегра и Даниел. "Кой ще носи марката на един слаб, нестабилен създател, който губи главата си заради наркотиците и затова се презира? Никой! Така че създадох студената Донатела, далечна, агресивна, страшна", разказва тя. За да се справи, Донатела Версаче не намира нищо по-хубаво от това да потъне в кокаина, предаде БГНЕС. Адът продължи 18 години и тя разказва в подробности, без да се изчервява. "В редките моменти, когато се озовах сама с моята пристрастеност, разбирах, че съм много, много болна. Някои нощи вече не бях отговорна, срамувах се от собствените си деца. Моята омраза към себе си ставаше все по-силна и по-силна".

 

И Елтън Джон е човекът, който ще я освободи от наркотиците, като я вкарва (почти насилствено) в център за рехабилитация на наркотици. Тя ще остане в продължение на пет седмици на лечение. "Зависимостта има същия ефект за всички", казва Донатела Версаче. Това, което беше по-лошо от липсващия кокаин, беше шокът от реалността, когато излязох. Наркотикът ме накараше да не виждам колко лоши са нещата около бизнеса", споделя Донатела Версаче.

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...