Jump to content


The Fall / Падението


Препоръчани коментари

5rFF-fallS2.jpg
Режисьор: Jakob Verbruggen
В ролите: Gillian Anderson, Jamie Dornan, Archie Panjabi, John Lynch, Bronagh Waugh
Линк към IMDB
Държава: Великобритания
Година: 2014
Жанр: Криминален, Трилър
Резюме: "Падението" ни отнася към не много близка Великобритания и по-конкретно в Белфаст, Северна Ирландия. Там вилнее сериен убиец, който до такава степен впечатлява местната полиция, че ѝ се налага да вика подкрепление. То идва в лицето на Стела Гибсън (Джилиън Андерсън). Тя се слави като един от най-добрите детективи в кралството и нейните умения са от огромна важност за решаването на кървавата поредица от убийства. За да излезем малко от стереотипа, ще ви кажа, че злодеят чувства намесата на Гибсън като предизвикателство. Така нещата преминават от професионалното равнище към личното и вече самата тя се превръща в обект на преследване.
Първи сезон е съставен от 6 епизода, а втори от едва 5. Ще има и трети сезон 2016та, но още не е обявена дата за премиерата.




image.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

Английските сериали рядко са от много епизоди, дори от по 12-13 (като примерно Мерлин, Доктор Ху, Атлантис и тн) са по-скоро изключение от правилото. По 5-6-7-8 на сезон и то разтеглено понятие за сезон, нали, щото може да мине бая повече време от годинка м/у тях, са повече от достатъчно, тъкмо хубавото не се разхищава в преливане от пусто в празно, като повечето щатски сериали.

 

Иначе Джилиън е богиня! Арчи също е страхотна (въпреки че честно казано ролята и е далеч по-малка и не чак толкова съществена, колкото очаквах/ми се искаше). Дорнан е очарователно зъл и брадясъл. Абе изобщо е доста добро. На финала на 2ри сезон обаче ми идваше да метна компютъра през някоя тераса (ама бях на първия, та смисъл нулев нали), рядко тъпо изпълнение от страна на всички замесени, и най-вече сценаристите. В тоя ред на мисли, не съм чак толкова ентусиазиран за 3ти сезон, но разбира се, ще се гледа, все пак Джилиън ...

 

Междудругото, препоръчвам Broadchurch - нали не е баш същото, но пак е английско, закътано градче, убийство, разкошни Дейвид Тенънт и Оливиа Коулмън в главните роли на ченгетата, стабилен каст и тн.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...