Jump to content

Препоръчани коментари

Здравейте на всички!

Правя тази тема за потребителите които са нови във форума - ако имате дребни и маловажни въпроси свързани с форума - въпроси които не заслужават теми - ги задавайте тук.

Следват няколко начални стъпки към новите потребители:
  • Отговори 76
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

Топ коментиращи в тази тема

Как да си сложа графики?

Влизате в » Контрол панел » Личен профил » Настройки: аватар - след което копирате url на снимката - я поставяте в графа: Въведете URL за аватар от Интернет, но също така можете да си сложите аватар от вашия компютър или от нашата галерия.
eu3khx.png vosvfq.png

За подпис е почти същата процедура: Контрол панел » Личен профил » Настройки: подпис - копирате url на подписа който не трябва да бъде по голям от 400х400п. и над 140кб
nphzzd.png

----------

'Защо не мога да виждам разделите с линкове?'

Като нов потребител са Ви нужни над 35 поста за да виждате разделите с линкове. Всеки 2 месеца се проверяват всички потреблите които са с над 35 поста и не са били активни в периода на 2 месеца - тези хора нямат право да виждат тези раздели. Така, че ви препоръчвам за да сте сигурни, че имате достъп до линковете - направете над 100 поста (НО моля без флуд или ще се наказваме!)

----------

Вградени клипове в постове!
Потребителите могат да добавят клипове от YouTube и Vbox7 в постовете си. Така ще можете да споделяте клипчета направо във форума, без да се налага да давате линкове към горепосочените сайтове. Функция се намира в полето "Вмъкни: Special Item", от което избирате "Вмъкни: YouTube" или "Вмъкни: Vbox7", в отворилия се прозорец добавяте номера на клипа, който искате да качите. Слагат се и ограничения в броя на клиповете в един пост - максимум 2. Не превишавайте това ограничение за да не се налага постовете ви да бъдат трити.
mx0b5v.png

-----------

Скала на предупреждения!

Защо скалата на предупреждение ми е 10%? - Това означава, че в последните няколко седмици си нарушил едно от правилата на форума. Ако искаш след време предупреждението ти да се премахне - се обърни към модераторът който те е наказал.

Ако скалата на предупреждения ви е напълно наред - ще изглежда така:
2rnv72a.png

Аз искам да попитам от къде мога да си напиша текст под аватара? Никъде не успях да намеря такава опция. Мерси!

2e13c486cce52e55.png

Аз искам да попитам от къде мога да си напиша текст под аватара? Никъде не успях да намеря такава опция. Мерси!

2e13c486cce52e55.png

Влизаш в » Контрол панел » Личен профил »Настройки: Профил.Въвеждаш каквото си поискаш в полето "Титла на потребителя"и натискаш бутона "Промяна на профила".

Ето и нагледно как става :

76473074.th.jpg

46373132.th.jpg

И аз там гледах, но няма "Титла на потребителя" :helpsmilie:

a442e7688f32c7b9.png

Тва се активира след определен брой постове, но не знам колко точно. :)

Може би нямаш нужните постове (мисля че са сто),за да имаш активирани всички екстри(оценяване на репутация,титла и др.).

Как да цитирам повече от 1 пост?

Вие може да цитирате не повече от 2 поста.

За да добавите цитат кликнете на бутон - p_mq_add.gif в
долу дясно на пост който искате да цитирате. След това той ще изглежда така: p_mq_remove.gif и
за да отговорите кликате на бутон: t_reply.gif (това
не се отнася за 'Бързи отговори')
---------

Дребна и полезна опция:

*На всеки един пост в ляво има бутон p_up.gif
- този бутон служи за това ако сте долу на страницата - при 1 кликане ще ви пренесе отгоре на страницата.
--------

За профилите:

* Какво е това което пише в 'Друга информация' ?

6qvfyg.png

"Въведете
долния код с ЦИФРИ, използвайки знака "тире" между всяка двойка цифри, както е използван в буквения код.: Няма
информация"

Това е опция която бе сложена открай време. За
потребителите които при самото регистриране трябва да напишат дадения код
(проверка дали си истински човек, а не бот и т.н) - Ако в профила ви пише 'Няма
информация' означава, че сте се регнали преди тази опция да бъде сложена и не
може да я промените.

*Лично резюме:

В личното
резюме може на кратко, да напишете нещо свързано с вас. (Максимум 300 символа.) Имате възможност
да окрасите написаното като използвате BBCode който позволява: формат.
3538or6.png

*Не искам никой да ми коментира профила:

Отидете във вашия профил
> Настройки > Нови коментари (същото се отнася и за приятелите) - избирате
'Позволен, добавяне само след одобрение' - така
коментарите ще бъдат видими само от вас.

33tgxep.png

-----
m9y62e.png
На началната ни страница най - долу вляво може да сменяте скин-а на форума -
имате избор от 4 вида. За всички новорегистрирани потребители стандартния скин е
тъмно син - 'Ramania V2'
Също така може да избирате межу 2 езика с
които искате форума да бъде преведен. /Англииски и Български/

2usub0h.png

------

Кои са групите във форума?/Цветовете отговарят на това в какъв цвят ще се изписва вашия никнейм/

Администратори/
root admin - отговорниците на форума не се закачай с тях.

Moderator - Глобални модератори.

Модератори - Юзърите в тази група могат да трият/редактират/заключват/местят теми/постове в папките в които са сложени да отговарят.

Moderators - същите права както Модераторите +могат да наказват и баннват потребители.

Respect -
Група в която влизат потребители коити са заслужили уважение - в тази
група влизат активни потребители с интересни постове и теми.

Ram @ News - Потребители които имат право да пускат теми в разел
'Новини'

VIP - Юзъри които открай време са активни във форума и
заслужили тази титла - в тази група потребителите нямат флууд контрол.

Miss & Mister Ramania 2011 -
В тази група коронясваме
2ма потребители които са участвали и спечелили конкурс който се организира
всяка година.

Графикьор на форума - Най активните и креативните графични дизайнери творят всичко свързано с форума.
Тази група е в процес на изграждане.

Dj на форума - Група в която ДиДжейте на форума имат възможност да пускат творчеството си в раздел 'Място на Dj-те'

Форум батко/Форум кака - За сега тази група не е активна.

Ramaniac - Активни потребители с над 35 поста../В тази група виждате разделите с линкове/

Ramaniacs - Автоматично влизате в тази група, когато направите над 100 поста.

members - Група от потребители, които имат под 35 поста и/или не са били активни в последните 2 месеца.

Validating - В тази група са хората, които все още не са си активирали акаунта. Те виждат минимално количество от форума.
Аз имам въпрос :Р Искам по-голям инбокс, сега имам само 50. Как става това?

Направих ги 75 :)

Бутон 'Thanks/Благодаря!' -

p_thanks.gif

Ако харесвате някоя тема и искате да благодарите на нейния автор, натиснете бутона "Thanks!". Той се намира долу в дясно на първия пост в темата. Като благодарите - вашия никнейм ще бъде показан под пъривя пост заедно с другите благодарили.

Пример:

sc71pw.png

------

Кирилицата!

Ако нямате инсталиран Flex Type или фонетична клавиатура използвайте комбинацията "Shift + Windows button" за да превключите. Писането на кирлица е задължително!

Ако не желаете да сваляте кирилизатор може да прехвърлите от латиница на кирилица тук

-----

Чат/Shoutbox

В началната страница на форума има инсталиран чат бокс, в който можете да говорите с потребителите, които в момента са на линия, може да видите дори и какво са си писали те преди това. Правилата за писане в чата са същите като тези за останалата част от форума. Желателно е да ги спазвате. Също така автоматично се съобщава когато някой пусне тема във форуми - 'Разни' или 'За Форума'

За да пишете в чата, трябва да сте регистриран потребител - гостите не могат да пишат!

2lvy0ap.png

Директен линк: От тук може да посетите нашия чат.

Вашата репутация:
Може би вече сте забелязали, че под вашия профил се намира скала която съдържа точки от вашата репутация. Ако искате да разберете каква ви е репутацията в момента -

може да кликнете горе вдясно на 'Моята репутация'
n2ooz8.png

Ако някой ви е +/- репутацията веднага ще се покаже промяната ето така:

j91rb5.png

Потребителите имат право да променят репутация на друг потребител - 1 път на ден. След което може да се промени същата репутация само, че като отминат 5 дена. Глобалните модератори имат право да променят повече от 1 път на ден - без лимит.
Имате ли положителна репутация във форума ще ви изглежда така:
qz166b.png

Ако не, за съжаление ще се изписва по този начин:
nbcfug.png

Репутации се дават по различни причини - ако някой (не) ти е харесал даден от вас коментар или просто (не) те харесва като личност. Също така репутацията не влияе на скалата на предупреждение. : )

Браво, винаги съм искал да напиша подобна тема, но никога не ми е оставало време... или не ми е стигало желание, знам ли :)

• 1 month later...
Вашата репутация:

Може би вече сте забелязали, че под вашия профил се намира скала която съдържа точки от вашата репутация. Ако искате да разберете каква ви е репутацията в момента -

може да кликнете горе вдясно на 'Моята репутация'

n2ooz8.png

Ако някой ви е +/- репутацията веднага ще се покаже промяната ето така:

j91rb5.png

Потребителите имат право да променят репутация на друг потребител - 1 път на ден. След което може да се промени същата репутация само, че като отминат 5 дена. Глобалните модератори имат право да променят повече от 1 път на ден - без лимит.

Имате ли положителна репутация във форума ще ви изглежда така:

qz166b.png

Ако не, за съжаление ще се изписва по този начин:

nbcfug.png

Репутации се дават по различни причини - ако някой (не) ти е харесал даден от вас коментар или просто (не) те харесва като личност. Също така репутацията не влияе на скалата на предупреждение. : )

Искам само да ви попитам а Ramaniac ли има право да я сменя или всякакъв тип потребители ? :(

Искам само да ви попитам а Ramaniac ли има право да я сменя или всякакъв тип потребители ? :(

qz166b.png

Aко виждаш тази скала, значи можеш

qz166b.png

Aко виждаш тази скала, значи можеш

Виждам я но къде по - точно да кликна за да дам репутация на някой ? :(

Виждам я но къде по - точно да кликна за да дам репутация на някой ? :(

На самата цифра с репутацията му (така няма да се вижда от кой негов пост си натиснал, за да му дадеш репутация), или на зеленото плюсче/червеното минусче. (за да се вижда от кой негов пост си натиснал, за да му дадеш репутация) Дано си разбрал какво искам да кажа.

На самата цифра с репутацията му (така няма да се вижда от кой негов пост си натиснал, за да му дадеш репутация), или на зеленото плюсче/червеното минусче. (за да се вижда от кой негов пост си натиснал, за да му дадеш репутация) Дано си разбрал какво искам да кажа.

Нямам никакви + нито пък минуси :D

Май , че трябва да съм Ramaniacs за да давам репутация защото знам къде е този + и - но пък при мен не излизат :) ;)

Редактирано от ddechev

Плюсовете и минусите ги има при репутациите на другите, не на твоята - на техните репутации трябва да натиснеш, за да ги промениш.

Плюсовете и минусите ги има при репутациите на другите, не на твоята - на техните репутации трябва да натиснеш, за да ги промениш.

Точно като сложа репутация на някой ми иска 100 поста

Точно като сложа репутация на някой ми иска 100 поста

Аха, значи трябва да натрупаш поне 100 поста, за да можеш да променяш репутации. :1000 (30):

Аха, значи трябва да натрупаш поне 100 поста, за можеш да променяш репутации. :1000 (30):

мхм ... :girl_cry2:

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...