Jump to content


Жабата Пинокио от Изгубения свят


Препоръчани коментари

zx450y250902757.jpg

 

 

 

Приличаща на Пинокио жаба с носле, щръкващо при среща с представител на другия пол, е един от десетките непознати за науката видове, открити в отдалечен планински район на Индонезия.

 

Най-малкият уалаби (вид кенгуру), прилеп, хранещ се с нектар, три вида дървесни мишки, гигантски космат плъх и куп млекопитаещи и насекоми (включително черно-бяла роднина на пеперудата монарх) изненадаха екипа от 17 специалисти и 30 местни любители на природата в джунглите на планините Фоха.

 

Районът в провинция Папуа на остров Нова Гвинея е национален резерват и покрива над 300 000 хектара девствена природа. Друг голям сюрприз е горско кенгуру, криещо се по дърветата, напук на масовата представа, че това животно е пригодено само за откритата пустош на Австралия.

 

Експедицията е проведена през ноември 2008 г. и за нея разказва юнският брой на сп."Нешънъл джеографик".

 

Мястото е истински "Изгубен свят" (по книгата на Артър Конан Дойл), защото няма никакви пътища, което го прави идеален инкубатор за всевъзможни видове, и се е наложило експедицията да бъде спусната от хеликоптери. "Беше ужасяващо влажно, пороен дъжд се изливаше всеки ден и лагерът ни бързо се превърна в голяма кална локва", разказва Крис Миленски.

 

Новината за откритието беше разпространена седмица след като ООН обяви, че правителствата по света не са постигнали целите си за 2010 г. по спиране на скоростта, с която изчезват видове по планетата

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;

Руски форум: питаш нещо и теб те питат;

Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...