zuzara Публикувано на Октомври 29 Report Сподели Публикувано на Октомври 29 Великите човешки открития В хронологичен ред : Опитомяване на кучето - 10 500 г. преди Христа Края на последния ледников период - преди 2 500 000 години Откриването на колелото от шумерите - 3 500 г. преди Христа Първият папирус - Египет 2 800 г. преди Христа Опитомяване на котката - Египет 2 500 г. преди Христа Създаването на сладоледа - 2 000 г. преди Христа Първите метални пари - 2 000 г. преди Христа Построяването на мегалита Стоунхендж - между 3 000 и 1 000 г. преди Христа Възникването на гръцкият език - 1 600 г. преди Христа Първите Олимпийски игри - Гърция - 776 г. преди Христа Първите павирани улици - Рим - 170 г. преди Христа Построяването на Китайската стена - 204 г. преди Христа Създаването на хартията - 105 г. Компаса е изобретен през 217 г. от китайски математици и не е използван в Европа до 13-ти век. Създаването на нотите - Европа - 900 г. Първото камикадзе - 1274 г. - Монголия срещу Япония Системата за света на Николай Коперник - 1543 г., според която Земята се върти около Слънцето. Първият балон с горещ въздух - 1783 г. Първият влак - Англия - 1830 г. Теорията на Чарлз Дарвин - 1859 г. Първият грамофон - САЩ - 1877 г. Първата моторна кола - Германия, Карл Бенц - 1885 г. Първият филм - 1891 г. Бомбата над Хирошима - 1945 г. Първият компютър - 1946 г. Стъпването на човек на Луната - 1969 г. Първият персонален компютър - 1980 г. Синдрома на Придобитата Имунна Недостатъчност - 1981 г. Озоновата дупка - 1984 г. Цитирай Report Времето поставя всяко нещо и Всеки на мястото му ! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
The Dragonkiller Публикувано Октомври 30 Report Сподели Публикувано Октомври 30 Освен тези има още сигурно 32973927972 открития които си заслужават да са в списъка. Иначе от тези веднага мога да зачеркна теорията на Дарвин. Първо защото не е откритие и второ защото не е вярна До преди няколко години се смяташе, че атома е най-малката градивна частица и после като го взривиха излязаха още 1000 лайна от него. Хубаво е когато едно откритие се обори с по-ново от него Това е процеса на еволюция и развитие Иначе като се замислим всичко около нас е нечий труд и изобретение - лампи, телевизори, телефони, самолети, коли,.... Но ръка за ръка с хубавото върви и лошото. Примери много пак... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
BaLiStIC_007 Публикувано Октомври 30 Report Сподели Публикувано Октомври 30 А интернет !? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Petroff Публикувано Декември 27 Report Сподели Публикувано Декември 27 И това ако са открития не знам.... Края на последния ледников период - преди 2 500 000 години - открихме топлата вода, това никакво човешко откритие не е Построяването на мегалита Стоунхендж - между 3 000 и 1 000 г. преди Христа - откритие ще е ако се разбере приложението му Построяването на Китайската стена - 204 г. преди Христа - това не е откритие а следвствие на човешкия труд Първото камикадзе - 1274 г. - Монголия срещу Япония - не знам това за какво откритие го смятат Бомбата над Хирошима - 1945 г. - това точно не е откритие... Кое е отккрито - колко са загинали? Синдрома на Придобитата Имунна Недостатъчност - 1981 г. - това си чисто лабораторно, за което създадтелите му трябва да бъдат умъртвени Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Nedis Публикувано Февруари 9 Report Сподели Публикувано Февруари 9 Синдрома на Придобитата Имунна Недостатъчност - 1981 г. - това си чисто лабораторно, за което създадтелите му трябва да бъдат умъртвени И аз тва казвам, ама никой не ме отразява. За мен това е опит на американците, които са изпуснали вируса или са го пуснали нарочно и след време да са един вид гъзари че са измислили ваксина, която вече имат, но я си я държат прибрана при тях. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Razor Публикувано Октомври 2 Report Сподели Публикувано Октомври 2 абе аз ли съм кьорав или верно не е писано за откриването на огъня ? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Nedis Публикувано Октомври 3 Report Сподели Публикувано Октомври 3 абе аз ли съм кьорав или верно не е писано за откриването на огъня ? То пък сега и огън, виж колко по-важни има ;р Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.