Jump to content


Шоуто на Слави свършва на 31 юли


Препоръчани коментари

Време му беше. Изтъркано. Скучно. Даже серията от топ политици и известни личности не спаси предаването. А и Слави сигурно ще започне политическа кариера.

Link to comment
Сподели в други сайтове

От 7.05.2019 г. от 5:37, ice_hot_sm каза:

Снощи гледах малко от Шоуто. Откакто започна да има търкания с бТВ беше ясно, че рано или късно ще прекратят отношения, но сега като този момент вече е дошъл ми стана някак си тъжно... Не мога да си представя в делнична вечер да не дават Слави по бТВ... Колкото ѝ да започна да ме дразни в последните години г-н Трифонов с непрекъснатите си и тъпи прекъсвания и отклонения в разговорите с гостите си, все пак го гледах с интерес когато имах възможност.

Но най-гадното е, че т.нар. политическа сатира в България отива на кино... Слави може да е тъпанар на моменти, но като цяло шоуто му, мисля че играеше една добра роля в обществения живот на България. Само там (с малки изключения, чат-пат в други предавания) активно се показваха и говореха за мерзостите на политиците, и не малко пъти са били жегвани въпросните. Навярно сега са си отдъхнали, че националният ефир се изчисти от Слави и сценаристите му, заедно с цялата им политическа критика и осмиващите скечове...

Честита ни още по-голяма цензура...!

А Дългият дали ще се реши вече на някаква политическа изява? Знае ли се нещо? 

И тук поствам коментара си, относно темата.

А тези, които казвате, че шоуто е изчерпано и изтъркано, да попитам: нима всичко в ефира не е по същия начин?. Всяко предаване на по няколко години вече ни се вижда безинтересно и като че ли излишно. Аз пък не мисля така. Конкретно пък за "Шоуто на Слави" - съвсем. И докато повечето шоупрограми си имат някаква строга линия, която си следват, без да си позволяват много да се отклоняват от зададените очертания от съответната медия, то при Слави сякаш се усещаше една по-голяма свобода. В смисъл - там можеше да се говори за всичко. Щом чак си позволяваха да иронизират отношенията си с бТВ, смятайте.

Иначе както казах и в предния си пост - Слави е станал безкрайно досаден с неговите постоянни прекъсвания на госта и вземане на думата, като не се усеща, че става нетърпим с монолозите си. Явно той самият до такава степен вече е свикнал така да води и да се държи, че няма как да го промени, дори и да иска. 

Но аз искам да акцентирам върху други много по-значини неща:

Вече казах за политическата сатира. Друго нещо, с което Шоуто беше значимо, е ангажираността му със случващото се в България и изобщо в света. Постоянно се правеха предавания, в които дали със самите сценаристи, или с някви други гости, се разглеждаха и обсъждаха различни важни проблеми, съпътстващи действителността ни. А и доста често там се даваше поле на изява на хора, имащи какво да кажат, да споделят нещата, които им тежат и т.н. Това от своя страна със сигурност малко или много даваше на тези хора усещането, че все пак някъде са приети и чути, въпреки че самото шоу не би могло генерално да решава проблемите им.

Още нещо, което аз с интерес гледах, са различните истории и хора, които представяше в кратки видеа Иван Кулеков.

Ами гостите от световния елит? Нещо не ми се вижда толкова представително да гостуват на разни други предавания. А вечерното шоу си беше идеална трибуна за такива гости. 

Друго нещо, което беше готино в Шоуто, е че често се правеха тематични предавания в чест на някои значими, било то български, или чужди личности, които са били или са важни като цяло за обществото и културата.

Определено мисля, че "Шоуто на Слави" има своето място на екран и днес, след толкова години, а и за вбъдеще.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...