Jump to content


Медийните манипулации


Препоръчани коментари

Повече няма да чета никакви медии! Кай, бойкотирам ги! Омръзна ми от неолибералната пропаганда, която се лее оттам, все едно чета "Фьолкишер Беобахтер"! Писна ми да ни казват как да мислим, какво да правим, кое е редно и кое не, писнаха ми крайностите! Тези проклети медии така ни насадиха тая проклета дума "криза", че заради нея маса народ се отказа от удоволствия и проблеми, за да плаща дълговете на смотаните американци! Набиваха ни канчетата как трябвало да се лишаваме, щото американците би зле! Е, ние, европейците, ние, българите, какво сме им виновни на американците, че са алчни и прости? Че нямат финансова култура? Че са психичноболно пропаднало консуматорско общество?

 

Мъчно ми е за българите, за нашия народ! Промиха мозъците на хората да гласуват за една мутра, която се възмути, че сме правили ден на национален траур за жертвите (мисля, че беше за пожара във влака София - Кардам). Подлъгаха хората да вярват в измишльотини и щуротии - супергерой, Батман и подобни нелепи неща, нямащи общо с реалността! Жал ми е за хората, които си дават парите за смс - и за манипулируемото предаване "ВИП брадър", вместо да си пазят парите за по - важни неща. Натрапваните за звезди не са никакви звезди. Какво звездно има в това да се разкрещиш, като продавачка на риба на пазара, на младо момиче, което сто пъти ти се е извинило, че е изпило алкохола и да го докараш дотам от страх и стрес да вземе хапче - а ако горкото момиче беше предозирало в ефир? Това не е поведение на звезда, това е поведение на самозабравило се бяло джудже, изгаснало преди 20 години! Чете морал, а иначе си позволява да напада слабите и беззащитните! Това ли е пример за поведение?

 

Но най - отвратена съм как се дава гласност, как се превъзнасят всеки февруари "жертвите" от "Белене", позволили си да застанат на една линия с тези от "Берген - Белзен"! Наглост безобразна! Точно тия антикомунисти са искали смъртта на обикновените евреи, точно тия дума не отронват за избитите ястребинчета, за избитите деца! Техните наследници са във властта и ни размахват морализаторски пръст! Лъжат най - нагло каква аграрна страна била България преди "лошите" комунисти, въпреки, че огромна част от населението е било бедно като църковна мишка и неграмотно! Тези не са никакви жертви, те са искали да има бедни, да има роби! Да гният в ада, а децата, мнуците и правнуците им да ги застигне всичко най - лошо! Достатъчно ни навредиха за 26 години, стига толкова!!!!!!

 

Вярва ли някой, че днес в репортажите показаха истинския дом на майката на президента? Аз - не! Медиите ви лъжат и манипулират, за да повярвате, че политиците са хора от народа! Но не са! Тази бабичка, а и много други такива бабички си живеят на топло, уютно и скъпичко място, докато построилите с двете си ръце тази страна наши баби и дядовци живеят скромно, мизерно и в ужасни условия!

 

Хора, не вярвайте на нищо по телевизиите! Нито на вестниците и списанията! Имайте си едно наум!

Link to comment
Сподели в други сайтове

Тъжно е, че 30-годишна жена има толкова застояло, консервативно и назадничаво мислене. Да беше пенсионерка, разбирам, ама направо ме изумява колко си крайна.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Обожавам ги!

Мила, всички манипулираме!

 

Имам един въпрос към теб Kitty. Ако ти се роди дете с различна сексуална ориентация или я влече курвенското поведение и меркантолността какво ще направиш ? Предлагам с камъни на центъра!

Какво е това консервативно мнение от теб, мила ?

2.jpg3.jpg8.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

Аз съм много съгласен с теб, че медиите са манипулирани с дадени цели на успели хора. Факт е, но е нещо което хората позволяват. Мен защо не ме манипулират и за всяка една тема имам МОЕ мнение и не слушам никой? Просто докато има прости хора, които могат да бъдат манипулирани това нещо ще съществува. Такива като мен и теб или се опитват да отворят очите на възможно повече хора или си седят на задника. Друго решение не виждам.

 

И смени вече тоя червен шрифт, че си дадох здравето да прочета какво пишеш. Много напряга очите.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Всъщност съм пенсионерка, по инвалидност. :)

 

Не ми е назадничаво мисленето. Просто ми дойде в повече колко наивни хора има, които още вярват на всичко, казано и написано по медиите.

Още ме държи в бяс тази история с кризата. Заради нея се лиших за няколко години от албумите на "Пайнер" (мислех, че ще е само една, но то друго се оказа). Сега трудно ги намирам, а и вече го няма "Фолкмаратон", от него печелех и си поръчвах пропуснатите албуми. Вече няма как. :(

 

Превъзнасянето на един престъпник, а впоследствие и на цялата му шайка също ми дойде в повече. Бойкун (не искам да обиждам тиквите) е идол на много деца и младежи, всички искат да са като него. :( Отдавна децата не мечтаят да са учители, лекари, учени, космонавти......... :(

 

Дразня се и заради жълтурските простоттии и интриги по адрес на поп - фолк изпълнителите. Както и на това, че не ги оставят да и живеят личния живот. На мен ми писна да слушам коя с кого ходи, колко е нещастна, какви проблеми има и така нататък. Аз си искам старото време, когато във форума на "Планета" пишехме и обсъждахме новите им музикални проекти. Писна ми от скандали и личен живот! Искам да знам за новите проекти на Анелия и Преслава, а не с кого ходят! Липсват ми интервютата на "Нов фолк4 на музикална тема. Аз не разбирам нищо от музика, а покрай тези интервюта научих толкова много полезни неща - музикалните термини и изрази, как се прави музика, такива интересни неща. Ама няма. :(

 

Дразня се и на това, че много се натрапват на децата секса, алкохола, наркотиците, ревността, завистта и злобата, марковите простотии. Не одобрявам хомосексуализма, нито инцеста, нито педофилията (тя е легализирана в Холандия), нито лесното осиновяване на деца (които често попадат на педофили или агресивни уроди). Хомосексуализмът за мен не е естествен, отблъскващи са ми такива гледки, не мога да приема инцеста за нормален, нито пиенето и пушенето от 12 годишна възраст, нито дрогирането и насилието. Не одобрявам привилегиите за циганите, измислянето на откачен език, не приемам за нормално да купуваш дете, само защото не можеш да имаш. И аз не мога да имам деца, но не гледам на тях като на стока, на вещ, която да запълни празнина. Да си родител е призвание и чувство, не професия. Знаете ли на запад колко източноевропейски бели деца се отвличат от социалните служби от домовете им, под измислен претекст, за да ги дадат на богати родители? Знаете ли какво е да те дискриминират, защото си от Източна Европа? На нас гледат като на диваци, като на простаци!

 

 

Не съм съгласна да се пренаписват класически приказки, в които двамата главни герои да са хомосексуалисти, не съм съгласна да говорят на децата в детската градина какво е секс, какво е презерватив, какво е хомосекуализъм! Не съм съгласна да цензурират "Пипи Дългото чорапче", не съм съгласна с забраната на думата "негър"! Не съм съгласна, че ислямът е миролюбива религия! Виждаме мюсюлманите колко са миролюбиви! Толкова, че изнасилват и убиват християни, а властите извиняват поведението им с "амок"! Не съм съгласна да ни тъпчат българското самочувствие и всекидневно да ми дават за пример САЩ - най - фалиралата и пропаднала държава в света! Страната с най - висока безработица, най - висок ръст на безработни и бездомни, най - тъпа образователна система, страна, в която децата имат достъп до оръжие и избиват съученици и учители! Страната, където от бебета ги учат да мразят Русия и всички инакомислещи!

 

Много скоро в учебниците ни по история ще напишат, че САЩ са ни освободили от турско робство!

 

 

И не ми поставяйте етикети - аз изгубих половината си слух на 5 - годишна възраст, имам здравословни проблеми. Не съм фанатичка, но съм против подмяната на историята и моралните ценности! И не съм толерантна до глупост. само в рамките на разумното!

Link to comment
Сподели в други сайтове

Хомосексуализмът за мен не е естествен

Мда, стигаше ми да прочета това. Не мисля, че ще си комуникираме повече, пожелавам ти приятно прекарване във форума и да гледаш на нещата малко по-полека.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Мда, стигаше ми да прочета това. Не мисля, че ще си комуникираме повече, пожелавам ти приятно прекарване във форума и да гледаш на нещата малко по-полека.

Ти пък от своя страна не трябва да убеждаваш всички хора минали през живота ти, че хомосексуалността е нещо ок. Всеки има мнение и ти трябва да го уважаваш, ако искаш да водиш дискусия с някой. Трябва да видиш и чуеш мнението ЗАЩО хората не го приемат и после да кажеш ти какво мислиш по темата. Ако всички бяха ЗА или ПРОТИВ дадено нещо, повярвай ми всичко щеше да е безинтересно...и точно спор между двама човека с различни мнения се печели много повече. ;)

 

Аз съм толерантен към всички хора. Говоря като цяло.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Кити, много си падаш по етикетите и това ти е пречка. Ти не си инвалид - ти си човек, който просто има по-различни потребности и способности, Пешо не е гей, той е човек, който просто избира да споделя интимния си живот с човек от същия пол, Гошо не е циганин, той е човек, родил се в малцинство, който има възможност да пребори закостенелите привички на средата, в която живее и да води пълноценен живот като на повечето хора.

Медиите са страшни манипулатори, затова и интелигентните хора имаме цедка на какво да вярваме и на какво да се доверяваме. За съжаление (или щастие в някои случаи), живеем в свят на много информация и трябва да извличаме възможно най-много позитиви от това.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...