Jump to content


Една от най-големите музикални мистерии се разгада!


Препоръчани коментари

Правя темата тук, защото за Новини нямам права.

 

 

С помощта на хора от цял свят, аз и най-вече момче на име Робърт Найджъл разбулихме една от най-големите мистерии в музиката за последните 20 години - Коя е Jessica Jay (Джесика Джей), изпълнителката на световноизвестният денс-хит от 1994 г. "Casablanca".

 

Преди това малко предистория като спестявам маловажната информация:

 

През 1993 година песен с име "Broken Hearted Women" завладява половината свят. Никому неизвестна певица, продава милиони тиражи от сингъла в Индонезия, Филипините и Тайланд. Масова истерия и еуфория предизвиква една песен без видеоклип, без дори хората да знаят кой я изпълнява, без дори да са виждали певицата на снимка. През 1994 година е завладян целият свят от магията на втора песен, която остава огромен хит навсякъде и до ден-днешен. Това е песента "Casablanca" - с простичък аранжимент, страхотен ритъм и мелодия и меланхоличен и красив вокал.

 

Мистерията около изпълнителката може да се каже, че е по-голяма и от тази на проекта Енигма. Издава се първият албум на Jessica Jay - "Broken hearted woman" - никъде на обложката няма снимка или информация за певицата.

 

Няколко години отново под името Jessica Jay се издава втори албум, по-късно и трети. Във всички албуми обаче женският вокал е различен.

 

Тогава в последствие разбрахме, че всъщност Jessica Jay не е реален човек, а проект. Правят се песни тип "караоке", взима се женски вокал и се реализират сингли и албуми за азиатския пазар. Никой не е предполагал за успеха на "Casablanca". За вторият албум започва да се поддържа илюзията, че Джесика Джей всъщност е истински човек и на обложката има снимка на неизвестно русо момиче. Може би това е вокала за вторият албум, но не и оригиналната Джесика. Тази която пее "Casablanca"

 

Всъщност "истинската" или оригиналната Jessica Jay е певица, занимаваща се именно с такива проекти. Тя се казва Dora Carofiglio и се е подвизавала с над 10 артистични псевдонима, включително и Jessica Jay.

 

 

Преди 4 години Робърт направи уеб-сайт чрез който издирва вокала изпял "Casablanca". За да разбере кой стои зад името Джесика Джей и най-вече на кой е този меланхоличен и прекрасен глас.

 

С помощта на хора от цял свят буквално и в продължение на 4 години вече със сигурност можем да кажем, че Jessica Jay е Дора.

 

Ето и нейна снимка:

3081118B.jpg

 

Някои от псевдонимите на Дора: Jessica Jay, Novecento, Valerie Dore, Annie Adams, Sissy Taylor, Gloria Addams, Jackie Moore,...

 

Ето няколко яки песни:

 

Jessica Jay (Dora Carofiglio) - Casablanca

 

 

 

Annie Adams (Dora Carofiglio) - River of Dreams

 

 

 

Jessica Jay (Dora Carofiglio) - Dempasar Moon

 

 

 

 

п.с. Не знам дали въобще ви е интересно или необходимо да знаете всичко това, но сметнах че който се е чудил или интересува коя е Джесика Джей ще му е от полза, а и интересно да разбере :)

Link to comment
Сподели в други сайтове

Много интересно! Благодаря за инфото! Аз обожавам Casablanca! :Vishenka_05:

 

Кой не я харесва не знам. Има някаква магия в тая песен. От първо слушане ме завладя. А бях на 7 години

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Интересна статия,иначе дори не знаех,че има мистерия. :D

Цитат

asylumКаймакът на чалгаобществото слуша именно Джена. Дори и ние все още не сме дорасли, но уверено вървим към Истината! 

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...